• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
בינתיים לא פורסם, למיטב ידיעתי, על מחלה קשה באף אחד מהאנשים מהספינה. נצטרך לראות איך זה מתפתח.
אני חושב שקראתי ש2 מהם במצב קשה.

מצחיקה אותי סדרת הכתבות בערוץ 13 על ריכוז החיידקים בטיסות.
לא תאמין... ישבתי היום אצל חבר בסלון ואכלנו פיצה (אלא מה?), והוא אוהב לשים את מסך הפיגור על החדשות.
מרגש. אז לא בטעות זכיתי לראות בין לבין ואפילו להקשיב לחלק מהכתבה... נדמה לי שזו ההגדרה לברווז עיתונאי (כלום ושום דבר?).
מכשיר שמראה רחמנא לצלופן שחגורת הבטיחות, מסעד היד במושבים, מגש האוכל וידית הדלת של השירותים... מ-ל-ו-כ-ל-כ-י-ם!
ממש מלוכלכים.
והם אפילו מלוכלכים ברמות שונות בין מטוסים שונים וחברות שונות!
לא ייאומן...
מה עוד יגלו לעם היושב מבוהל בציון?
שאשכרה יש פירורים בשקית של הבורקסים אחרי שדופקים אותה בין לבין בדרך לעבודה?

@ביולוג ירושלמי אני חושב שחלק מהותי מהעניין העולמי הרב בווירוס הזה הוא הקיצוניות של התגובות של הממשל בסין ושל מדינות אחרות לגבי הגבלות תנועה אל\מ סין. זה מאד חריג ויוצא דופן, ועל כן מעניין מה כל כך חריג ויוצא דופן בווירוס הזה שמצדיק כאלו צעדים.
בזמן שזה עדיין נכון ש100 דברים אחרים יותר מסוכנים לנו היום כאן, באופן בלתי נמנע עולה השאלה אם וכאשר הווירוס יגיע ויתפשט בארץ האם הוא יהיה יותר מסוכן מה-100 דברים האחרים הללו.
שאלה לגיטימית, אולי לא actionable, אבל עדיין - משהו מעניין לדון בו בזמן עד שיבוא אירוע חדשותי אחר שיקח את התשומת לב.

@ביולוג ירושלמי אני חושב שחלק מהותי מהעניין העולמי הרב בווירוס הזה הוא הקיצוניות של התגובות של הממשל בסין ושל מדינות אחרות לגבי הגבלות תנועה אל\מ סין. זה מאד חריג ויוצא דופן, ועל כן מעניין מה כל כך חריג ויוצא דופן בווירוס הזה שמצדיק כאלו צעדים.

אחוז התמותה המדווח נראה גבוה מאוד: 19% מתים לעומת 81% שהבריאו. מבין החולים, 19% במצב קריטי ו- 81% במצב בינוני.
מקור. הטענה על אחוז תמותה של 1%-2% לא רלבנטית בשלב של גידול אקספוננציאלי של המגיפה, היות ולוקח זמן מהרגע שמישהו חולה עד שמת.
אפילו אם מדובר בחצי, זה בפירוש מצדיק תגובה חריגה ויוצאת דופן.

אחוז התמותה המדווח נראה גבוה מאוד: 19% מתים לעומת 81% שהבריאו. מבין החולים, 19% במצב קריטי ו- 81% במצב בינוני.
מקור. הטענה על אחוז תמותה של 1%-2% לא רלבנטית בשלב של גידול אקספוננציאלי של המגיפה, היות ולוקח זמן מהרגע שמישהו חולה עד שמת.
אפילו אם מדובר בחצי, זה בפירוש מצדיק תגובה חריגה ויוצאת דופן.

אני חושבת שזה לא מדוייק נטו בגלל שכנראה רוב החולים לא אובחנו רשמית, מה שכמובן מוריד את אחוז התמותה משמעותית. הבנתי שהם מאבחנים לפי כמות קיטים של בדיקות, בנוסף יש אנשים שחווים סימפטומים קלים ומעדיפים להישאר בבית.
כרגע אנחנו לא באמת יודעים נתונים אמיתיים על תמותה. הדבר היחיד שבאמת אפשר להגיד, זה שזה ווירוס מאוד מאוד מדבק ולא ברור אם זה נישא באוויר או טיפתי

אני חושב שקראתי ש2 מהם במצב קשה.
עכשיו פורסם ש-4 אנשים מהספינה מחוברים למכשירי הנשמה. 3 מהם יפנים. לא היה כתוב מאיפה הרביעי.

הוא שם מטעם עבודה או בטיול?

מתנצל אם השתמע שלא מעניין אותי לשמוע דעות, ברור שתכתוב פה אם יש משהו מעניין או תובנה.
אבל... אני חושב שאתה מייצג צד של פאניקה בדיון הציבורי הישראלי. אמנם אצלך זה מגיע עם בדיקת עובדות, אבל אצל הרוב זה ממש לא רציונאלי.
ערוצי החדשות מבינים שיש פה משהו שמביא רייטינג, ומוכנים להסתיר מידע רלוונטי.

אני טס ב1 למרץ לסינגפור, וייטנאם, דרום קוריאה ויפן.
אני לא רוצה לבטל, אבל הלחץ עליי לבטל מצד המשפחה הוא ענק (וגם מוכנים לשלם לי את הכסף שאני אפסיד). אני מרגיש כבר שאולי אני המוזר פה? גם פה בשרשור אנשים רציניים כבר חורצים את גורל העולם...

סין הכריזה על הסגר ב-23 לינואר. לפני 18 ימים. היום יצאו דיווחים על 24 ימים דגירה ולא 14, עד כה סברו ש-14.
מחוץ לסין יש 388 נדבקים. 10 במצב קשה. הרוג 1 בפיליפינים.
מתוך ה-388 האלו 70~ באירופה וארה"ב.
הפסקתי לעקוב, אבל אני די בטוח שמתוך ה-388 אחוז מאוד גבוה (80-90) הם סינים שחזרו מסין לפני ההסגר.
מתוך ה-388 האלו 130 בספינה בחופי יפן שאזרח מהונג קונג היה עליה ב17-20 לינואר וגילו אצלו את המחלה ב-25 לינואר כשחזר להונג קונג. כלומר מצב שהרבה יותר נדיר שיקרה אחרי ההסגר...

משפעת מתים עשרות אלפים בשנה בארה"ב. ברור שזה לא נגיף קטלני יותר באחוזים, אבל אני באמת לא חושב שיותר מ-10% מהאוכלוסיה בישראל מתחסנת משפעת.

הגדיל משרד הבריאות אתמול והמליץ למי שלא "חייב" לטוס למדינות המזרח לשקול מחדש. כסת"ח שלא ראיתי משום ארגון בריאות או מדינה בעולם.

איפה אני טועה? אוכל סרט אם לבטל.
סתם פורק.
אני הייתי מבטל. ניהול סיכונים...

כרגע אנחנו לא באמת יודעים נתונים אמיתיים על תמותה. הדבר היחיד שבאמת אפשר להגיד, זה שזה ווירוס מאוד מאוד מדבק ולא ברור אם זה נישא באוויר או טיפתי
מחלה מתפשטת, מוקפת בהרבה אי ודאות - גורמת למוות באחוזים לא ידועים, לא יודעים מה זמן הדגירה, לא יודעים צורת הדבקה, איבחון כשכבר יש סימנים לוקח שעות וכמות האיבחונים מוגבלת. הדרך היחידה למנוע את התפשטות המחלה היא לא לבוא במגע עם חולים ונשאים, אבל לא יודעים מי נשא, וגם לא ממש יודעים כמה זמן לאחר שהיה חשוף להדבקות הוא יכול להחשב "בטוח". אז כן, בידוד חולים ונשאים פוטנצילים והגבלת טיסות הם לא היסטריה בלתי סבירה אלא צעדי מנע מתבקשים.

אני חושבת שזה לא מדוייק נטו בגלל שכנראה רוב החולים לא אובחנו רשמית, מה שכמובן מוריד את אחוז התמותה משמעותית. הבנתי שהם מאבחנים לפי כמות קיטים של בדיקות, בנוסף יש אנשים שחווים סימפטומים קלים ומעדיפים להישאר בבית.
מסכים עם הטענה שהמספרים והאחוזים הנגזרים מהם כרגע אינם מדויקים.
עם זאת, לא ניתן לקבוע בוודאות שמדובר באי-דיוק שדווקא מגדיל את אחוז התמותה לעומת האחוז האמיתי, ולא כזה שמפחית אותו - לפחות לא בשלב הזה.

דיווחים שיוצאים מסין על כך שחולים שנפטרים מדלקת ריאות שנגרמה עקב הווירוס לא נספרים במניין המתים מהמחלה (וכי הספירה הרשמית כוללת רק מקרי "מוות פתאומי"), שינוי שיטת הספירה הסינית של כמות החולים כך שחולים שנגועים בווירוס אבל לא יפגינו סימפטומים לא ייספרו כחולים (מה שיכול להוביל למקרי מוות שלא מיוחסים לווירוס עקב אי הפגנת סימפטומים במהלך המחלה, וספירתם כמקרי מוות מסיבות אחרות), ודיווחים על עלייה בכמות שריפת הגופות בווהאן לרמה של פי 4-5 מהכמות הרגילה, לכאורה מבלי קשר לנגיף.

אין לנו דרך טובה לאמוד האם הדיווחים שיוצאים מסין מדויקים, לטוב ולרע. לכן אני מניח שכרגע אי אפשר לקבוע בוודאות שאחוז התמותה הנטען גבוה מאשר במציאות, או נמוך יותר. המרחק בין טענות הממשל לחלק מהמידע שדולף מהשטח הוא עצום, וכנראה שבשני הצדדים יש הרבה דיסאינפורמציה. לכן סין אינה מקור מידע טוב בנושא נכון לעכשיו, וכל דבר שיוצא משם צריך להילקח בערבון מוגבל (לרבות כל הקישורים שהבאתי).

מסתמן שהדרך הטובה ביותר שלנו לקבל מידע מקיף ומדויק על הווירוס היא לעקוב אחר ההתנהגות שלו מחוץ לסין, ולקוות לטוב.

נערך לאחרונה ב:
מחלה מתפשטת, מוקפת בהרבה אי ודאות - גורמת למוות באחוזים לא ידועים, לא יודעים מה זמן הדגירה, לא יודעים צורת הדבקה, איבחון כשכבר יש סימנים לוקח שעות וכמות האיבחונים מוגבלת. הדרך היחידה למנוע את התפשטות המחלה היא לא לבוא במגע עם חולים ונשאים, אבל לא יודעים מי נשא, וגם לא ממש יודעים כמה זמן לאחר שהיה חשוף להדבקות הוא יכול להחשב "בטוח". אז כן, בידוד חולים ונשאים פוטנצילים והגבלת טיסות הם לא היסטריה בלתי סבירה אלא צעדי מנע מתבקשים.

מסכימה לגמרי. אבל זה צעדים מתבקשים מחוסר ידע, לא בגלל הסופניות.

טענה שעולה שוב ושוב בדיווחים מסין היא שהבדיקות לנגיף לא מדויקות בכלל. ועכשיו מגיע אישור רשמי:
Not all of the infected will test positive for the virus, warned Wang Chen, head of the Chinese Academy of Medical Sciences.
“For patients who are really infected with the new type of coronavirus, the positive rate for tests is 30% to 50%,” Wang told state television in an interview that has gone viral on social media since its telecast on Wednesday.
https://www.cnbc.com/2020/02/07/reu...pass-sars-as-chinas-fatalities-above-700.html
o_o​

תהיתי באמת לגבי זה, 30-50% זה נתון מזעזע.
מה זה אומר על אנשים שמורידים אותם מהספינה הנגועה על בסיס זה.

תהיתי באמת לגבי זה, 30-50% זה נתון מזעזע.
מה זה אומר על אנשים שמורידים אותם מהספינה הנגועה על בסיס זה.
יש מספר רב מאוד של ערכות בדיקה שפותחו ע"י חברות שונות בשיטות שונות. סביר להניח שיש הבדלים גדולים ברמת הדיוק. עם זאת, אפשר לתהות גם לגבי הבדיקות של היפנים. פורסם למשל מקרה שבעל ואשה, שהיו יחד על הספינה נבדקו. האשה קיבלה תוצאה חיובית ונלקחה לבית חולים והבעל קיבל תשובה שלילית ונשאר על הספינה. מתוך הדגימות שנלקחו מהספינה 35% יצאו חיוביות. אם הבדיקה מדויקת רק ב-35%, זה מתאים למצב שכולם על הספינה נדבקו. אני מקווה שהבדיקות של היפנים מדויקות יותר מאלה של הסינים.
עם כזאת רמת חוסר דיוק לא ברור איך בכלל אפשר לנהל את המצב, כאשר לא יודעים בכלל מי נדבק ומי לא. הטענה שהבדיקות לא מדויקות חוזרת שוב ושוב בכל דיווח מהשטח בסין. כנראה שיש לזה בסיס.

הסיפור של הספינה הוא די אסון. השאלה איך זה יסתיים. מגלים שם כל הזמן עוד חולים. מה שהיפנים לא יעשו, ישארו שם עוד אנשים עם הנגיף. מה יקרה כש-14 יום יסתיימו? אין סיכוי שהיפנים יתנו להם להיכנס ליפן ולהדביק שם אנשים.
גם מאוד ייתכן שאנשי הצוות נדבקים ואז מדביקים את הנופשים דרך האוכל שמביאים להם. אנחנו גם לא יודעים שהנגיף לא עובר דרך מערכות המיזוג והביוב. בהונג קונג עכשיו סגרו בניין בחשד שהנגיף עובר דרך המערכות המשותפות של הבניין.

כמה וכמה חברות גדולות כמו טויוטה ויונדאי הודיעו על צימצום\הפסקת יצור בגלל מחסור בחלקים שנובע ישירות מהנגיף.
בינתיים השוק כאילו בעולם אחר ממשיך לעלות,ממש מוזר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה