• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
רק הערה. קשור גם לגרף שלך מקודם. ככל שמחלה קוטלת מהר יותר, וככל שהיא מדבקת יותר, מעל רף מסויים, היא פחות מסוכנת.
ווירוסים עוברים אבולוציה מאד מהר, ואם יש מוטציה שמאד קל ״לייצר״ זה אחת שמורידה קטלניות.
אז הווירוס מהר מאד ימצא את נקודת האיזון שממקסמת את סיכוי ההפצה שלו.

ווירוסים עוברים אבולוציה מאד מהר,
זה לא נכון... המנגנונים תלויים בסוג הוירוס.. דווקא הקורונות ממה שאני מבין פחות עושים שכונה עם ה dna שלהם.
אז הווירוס מהר מאד ימצא את נקודת האיזון שממקסמת את סיכוי ההפצה שלו
אבולה ממה שאני מכיר..
ויש עוד כל מיני דוגמאות

ברור שעדיף לא להיחשף למינונים גבוהים של חיידקים, ולכן אחרי ביקור בבית חולים כדאי לרחוץ ידיים, אבל המינונים של העברה בשאיפה/נשיפה מותאמים טבעית לחיסון טבעי.
אני מסכים עם החלק הראשון של המשפט (במובן שחשיפה לפתוגנים היא הכרחית לפיתוח תגובת חיסון, אבל בהחלט לא לכל חיידק כדאי להיחשף, אפילו בכמויות קטנות).
עם זאת, החלק השני שגוי מיסודו.

בשביל לומר שההפצה דרך האוויר "מותאמת טבעית לחיסון טבעי" אתה חייב להניח שההפצה הזו מכוונת ביולוגית על-ידי גוף האדם כדי להפיץ חסינות. כמובן שזה לא המצב. למעשה, אם זה היה המצב, למחלות לא היה עניין להדביק בני אדם כמדגרה טבעית להפצה תוך שמירת יכולות נשיאה באוויר. הם היו מתפתחים ביולוגית להפצה במגע נוזלי גוף בלבד, למשל, כדי לא לסכל את ההפצה שלהם על-ידי "הנשימה המחסנת" של בני האדם.

כל פתוגן שמתיישב בבני אדם מחפש להפיץ את עצמו הלאה, בין השאר דרך האוויר. לכן אם כבר טוענים שהפצה דרך האוויר מותאמת למשהו, היא מותאמת להפצת מחלות.
אם אתה משוכנע אחרת, בבקשה - תן לחולה בשפעת העופות / אבולה / נגיף מרבורג לנשוף לך באוזן. לאחרון יש אחוז תמותה של עד 90%.

תמיד יהיו וירוסים/חיידקים שאנחנו לא מחוסנים מפניהם, אבל הם נדירים.
הם נדירים היום בגלל אמצעי המניעה ש @adamshalev ציין, בשילוב הגיינה מתפתחת כפי שאתה ציינת, אבל לא פחות מזה - בזכות חיסונים שמונעים את המגע בינינו לבינם כליל (ע"ע - אבעבועות שחורות). קל היום להגיד ש"מחלה היא דבר טוב בהכרח לחיסון" כשאנחנו חיים בעידן שלא סבל מפנדמיות משמעותיות או זוכר איך זה היה רק לאחרונה, במאה ה-19, כשבין 10-25% מהילדים שנולדו לא שרדו עד לבגרותם.

לא כל מחלה היא מחלה שטוב לחלות בה. וטוב עשה המין האנושי שמיגר את חלקן כליל, ובע"ה, ימגר עוד בעתיד.

ואני טוען, שהעברת מחלות היא הכרחית לחיסון האנושי, ולרחוץ ידיים אחרי שירותים זה סיפור אחר לחלוטין.
ברור שעדיף לא להיחשף למינונים גבוהים של חיידקים, ולכן אחרי ביקור בבית חולים כדאי לרחוץ ידיים, אבל המינונים של העברה בשאיפה/נשיפה מותאמים טבעית לחיסון טבעי.
אתה מפיץ בורות כמו קורונה וירוס

מה דעתכם על הטיפול בארץ?
קראתי את הכתבה הבאה ונשמע לי מאוד מוזר שנותנים לאנשים שחוזרים מסין להסתובב חופשי.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5670650,00.html
מצד שני קראתי במקומות אחרים שמשקיעים לא מעט בדיונים והכנות להתמודדות בתוך הארץ.
הייתי מצפה שבמדינה קטנה וסוגרה מאוד באופן יחסי ישקיעו יותר במניעת כניסה של הנגיף.
נראה שהעלות תהיה נמוכה יחסית לעומת להילחם בו אחרי שהוא נכנס כבר.
ממש לא מובנת לי ההתנהלות הזאת.

מה דעתכם על הטיפול בארץ?
קראתי את הכתבה הבאה ונשמע לי מאוד מוזר שנותנים לאנשים שחוזרים מסין להסתובב חופשי.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5670650,00.html
מצד שני קראתי במקומות אחרים שמשקיעים לא מעט בדיונים והכנות להתמודדות בתוך הארץ.
הייתי מצפה שבמדינה קטנה וסוגרה מאוד באופן יחסי ישקיעו יותר במניעת כניסה של הנגיף.
נראה שהעלות תהיה נמוכה יחסית לעומת להילחם בו אחרי שהוא נכנס כבר.
ממש לא מובנת לי ההתנהלות הזאת.
זה בלתי אפשרי למנוע התפשטות של הנגיף, יש לך 14,000 נגועים ידועים, פי כמה וכמה עוד נגועים לא ידועים ללא תסמינים שממשיכים להדביק.
הגעה לישראל זה רק עניין של זמן.

זה בלתי אפשרי למנוע התפשטות של הנגיף, יש לך 14,000 נגועים ידועים, פי כמה וכמה עוד נגועים לא ידועים ללא תסמינים שממשיכים להדביק.
כן אבל אפשר לבודד או לפחות לעשות בדיקה התחלתית\תשאול של מי שמגיע מסין.
לפחות לברר איפה הוא היה ואיך הוא מרגיש.
נראה לי הרבה יותר יעיל מההשקעה העצומה שיצטרכו לעשות אח"כ במקרה של התפשטות רחבה.

3gc9lhqizbd41.jpg

מקור:
https://www.reddit.com/r/dataisbeau...urce=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
אה מרגיע. קטלני כמו איידס ומדבק כמו השפעת הספרדית. טוב, מי בא איתי לסופ''ש בסין?

לפי המקורות שאני ראיתי, לאנשים מתחת לגיל 40-50 הנגיף לא אמור להיות יותר מסוכן משפעת.
עד היום אף אחד שאינו אזרח סיני לא מת, ודווח כבר על בערך 20 שנרפאו לגמרי מחוץ לסין.

אני לא חושב שהפאניקה מוצדקת

היי חברים, מעתיק משרשור סמוך שייסגר:
מה דעתכם על התרחישים הבאים:
הוירוס גורם נזק ניכר ליצור הסיני, התוצאה היא שיש חוסר בהיצע מוצרי הלבשה/חשמל, עליית מחירים, ועליה באינפלציה בעולם, שתגרור אחריה העלאת ריבית, ובתגובה חוזרת ירידה נוספת בשווקים.
אפשרות נוספת, בגלל פאניקה בשווקים, כספים בורחים החוצה, אף אחד לא משקיע, את הריבית אין כל כך לאן להוריד, התוצאה דפלציה שהיא כידוע הרסנית.

התרחיש הראשון נשמע לי די ריאלי בהנחה שהמצב ימשיך כך עוד חודשיים, אשמח לשמוע דעתכם

בגלל פאניקה בשווקים, כספים בורחים החוצה, אף אחד לא משקיע, את הריבית אין כל כך לאן להוריד, התוצאה דפלציה שהיא כידוע הרסנית
עד כמה שאישית הייתי שמח לירידה בשווקים בנקודת הזמן הזאת, אני חושב שמדובר בהגזמה ממש.
יקח עוד עוד זמן עד שאי וודאות תתחלף בוודאות, שבסבירות גבוהה יתברר שהווירס פוגע בעיקר בזקנים וחולים, בדיוק כמו השפעת, ויפותח חיסון\טיפול שיוריד מהמסוכנות של הווירוס.

לפי המקורות שאני ראיתי, לאנשים מתחת לגיל 40-50 הנגיף לא אמור להיות יותר מסוכן משפעת.
עד היום אף אחד שאינו אזרח סיני לא מת, ודווח כבר על בערך 20 שנרפאו לגמרי מחוץ לסין.

אני לא חושב שהפאניקה מוצדקת
המקורות שראית מגיעים ממדינה קומוניסטית ,הם מן הסתם אופטימיים יתר על המידה.

מה שאנחנו יודעים בוודאות זה שמדינות מערביות נוקטות אמצעים חסרי תקדים, הפסקה של טיסות ,בידוד תיירים .
סין עצמה מכניסה מליונים להסגר ,חלקם נקראים לא לצאת מהבתים.
הממשל הורס כבישים ומונע אספקת דלק לאזרחים כדי שלא יפיצו את הנגיף.

כבר ראינו את הסארס והאבולה , אני לא זוכר שמדינות נקטו אמצעים כאלה קיצוניים .

היי חברים, מעתיק משרשור סמוך שייסגר:
מה דעתכם על התרחישים הבאים:
הוירוס גורם נזק ניכר ליצור הסיני, התוצאה היא שיש חוסר בהיצע מוצרי הלבשה/חשמל, עליית מחירים, ועליה באינפלציה בעולם, שתגרור אחריה העלאת ריבית, ובתגובה חוזרת ירידה נוספת בשווקים.
אפשרות נוספת, בגלל פאניקה בשווקים, כספים בורחים החוצה, אף אחד לא משקיע, את הריבית אין כל כך לאן להוריד, התוצאה דפלציה שהיא כידוע הרסנית.

התרחיש הראשון נשמע לי די ריאלי בהנחה שהמצב ימשיך כך עוד חודשיים, אשמח לשמוע דעתכם
התרחיש הראשון - אינפלציה -כן.
לגבי העלאת ריבית -אני לא רואה בנק מרכזי שמצליח להעלות ריבית כשהכלכלה צוללת והמשק שקוע בחובות שרובם ריאלים.

עדיין יש הבדל בין פשוט להביא להם להכנס לארץ ולהגיד "אנחנו ממליצים להם ביוזמתם להישאר בבית", כמו שהוא רשם שהגרמני שישב לידו סיפר לו שהממשלה ממנת לכל מי שחוזר 14 יום חופשה בתשלום ונופש במקום סגור על חשבונה ופה לא טרחו לשאול אותו אפילו האם הוא נהג לשטוף ידיים ולכסות את עצמו והאם הוא מרגיש שיש לו חום(דבר שעכשיו בכל שדה מחפשים כי זה הסיפטום הראשון שמופיע)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
More than half of China extends shutdown over virus
At least 24 provinces, municipalities and regions in China have told businesses not to resume work before Feb. 10 at the earliest.Last year, those parts of China accounted for more than 80% of national GDP, and 90% of exports​
חוץ מזה בוטלו חלק גדול מהטיסות לסין והופסקה תיירות נכנסת ויוצאת.
למרות כל המאמצים, לא נראה שנגיף תחת שליטה בכלל. הוא נראה מדבק משמעותית יותר משפעת, ושפעת לא יודעים לעצור למרות שיש חיסון.
האם הסינים יכולים להמשיך ככה ולהשבית את הכלכלה? או שהם יחזרו לעסקים כרגיל ויתנו לנגיף להתפשט? האם כל העולם יכול באמת לשים את סין בהסגר? או שאולי גם הם ייוותרו?
באשר למסוכנות הנגיף, הסינים מדווחים על 2300 מאושפזים במצב קשה או קריטי. מחוץ לסין אומנם נרשם רק מקרה מוות אחד, אבל דווח על עוד מספר חולים במצב קשה, שמצבם של רובם השתפר. הם אבל קיבלו טיפול אינטנסיבי.
בשאר להפתחות הנגיף, ניתוח גנטי מראה על מוטציות מעטות וללא כיוון ברור.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה