• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
פה עד כמה שידוע לי היו 165 מקרים ידועים של הוירוס, שני מתים מסיבוכים, שניהם אחד בן 82 והשני גם משהו באזור נדמה לי.

לא הבנתי - איפה זה ״פה״?

באיטליה יש 107 מתים ועוד 295 חולים קשה עד אנוש.
כמעט כל צפון איטליה בסגר. כל בתי הספר והאוניברסיטאות באיטליה יסגרו החל ממחר ואף מדינה לא מוכנה להכניס איטלקים או אפילו רק תיירים שביקרו באיטליה.

אתה באמת מעדיף את המצב שלהם על פני כמה עשרות אלפי אנשים שצריכים להישאר בבית לשבועיים?

כי יש דיווחים שזה יותר מדבק.
בדיוק כמו שיש דיווחים שזה פחות קטלני מה- 3.5% ש- WHO אמרו.
הדגש העיקרי כאן שלא מספיק יודעים. וחוסר וודאות יוצר חשש. לפעמים מוצדק ולפעמים לא. זו הבעיה עם חוסר וודאות...
אני חושב שאפשר לדעת בוודאות שהם טעו בשני הנתונים. הנגיף יותר מדבק משפעת. פרסמתי כאן ראיות לכך בעבר ואולי אפרסם עוד. גם נתון התמותה שלהם גבוה מדי, בוודאי עם טיפול בבית חולים ואני מקווה שגם בלי.

שטויות. לצערי הגוף שהיה אמור לרכז את המאבק בהתפשטות הנגיף בעיקר מפיץ Fake News. הם גם טענו בהתחלה שזה בכלל לא עובר מאדם לאדם.
בחייך... למה אתה מתעקש לכתוב שטויות?

אני חושב שאפשר לדעת בוודאות שהם טעו בשני הנתונים. הנגיף יותר מדבק משפעת. פרסמתי כאן ראיות לכך בעבר ואולי אפרסם עוד. גם נתון התמותה שלהם גבוה מדי, בוודאי עם טיפול בבית חולים ואני מקווה שגם בלי.

גם דעתי דומה לשלך(לגבי שני הדברים - נראה שהנגיף מאוד מדבק כולל הדבקה בלי סימפטומים אבל נראה שאחוז התמותה יותר קרוב ל-1% ואולי אפילו פחות סביב ה-0.7-0.8%).

אבל זה לא משנה, כי הדגש במה שכתבתי לא היה לגבי נכונות הדברים של WHO אלא לגבי חוסר הוודאות.

זה רק שפעת..
EQp3yUyXsAAyxmX

זה נשמע נורא אבל אני מסכימה עם זה. יש יותר מדי אנשים בעולם ואנחנו יצורים מזהמים מאד.
אבל אני מקווה שמה שיהפוך את המגפה לחיובית, הוא מה שיגרום לכלכלה להצטמצם - הפסקת ההתרוצצות והקניות והבילויים וישיבה בנחת בחיק המשפחה והחברים עם כוסית אוזו וצלוחית אגוזים :)
עשית לי חשק לפקאנים אפויים בקליפה :-)

לעניות דעתי בשלב כזה או אחר כל אמצעי הבידוד וסגירת המדינה
גם לא יהיו אפקטיבים וגם יובילו לפאניקה, חוסר במזון, תרופות, ואמצעים חיוניים נוספים שעלולים להרוג יותר אנשים מהוירוס עצמו. המדיניות הזו לא תוכל להמשיך לאורך זמן.

סוגרים את המדינה לתיירים, לא לסחורות

בניגוד להצהרה של האמריקאים שהם הולכים לבצע מיליון בדיקות עד סוף השבוע הזה, לא נראה שהם עושים הרבה. יש דיווחים של אנשים, כולל אנשים בסיאטל, שהוא המוקד הגדול הראשון שזוהה בארה"ב, שהם חולים עם סימפטומים שמתאימים לנגיף, מבקשים להיבדק, ורק שולחים אותם ממקום למקום ולא בודקים אותם. אפילו בבית אבות, שבו 5 כבר מתו מהנגיף, הם עדיין לא בדקו את שאר האנשים.
התגלו גם כמה חולים מספינת תענוגות Grand Princess(כן כן, של אותה חברה), שירדו בסן פרנציסקו. אחד מהם כבר מת. כל העניין בקושי מדווח. נראה כאילו הממשל בארה"ב מנסה להסתיר את כל עניין הנגיף ומקווה שהוא יעלם מעצמו.

נערך לאחרונה ב:
בארהב יש בעיה עם "חוק הבריאות" - הרבה אנשים לא מבוטחים, לא הולכים לרופא ולא מאובחנים. זה הסיבה שהם לא מצליחים לעקוב אחרי שרשרת ההדבקות. אחד ההסברים להובלה של סנדרס הוא שחוק הבריאות לכל שהוא מציע נפל על מגפת הקורונה
בקשר לסנדרס פוליטיקה זולה.
כרגע פחות מ10 אחוז בלי ביטוח,לדעתי רוב הבעיה שם שהתייחסו בזלזול ובעיקר מערכת תחבורה אדירה ו"חוסר קהלתיות" נקרא לזה, אנשים מסתובבים המון למרחקים גדולים,הרבה לא מעודכנים בחדשות גם.

האם אתה נכנס להסגר שיש לך שפעת?
שכחתי לציין עוד משהו מעבר לכך שנכנסים להסגר,
כשיש מישהו חולה בבית, חדר השירותים מוקצה עבורו בלבד, שאר בני הבית משתמשים בשירותים השני, עד שהוא מחלים וחדר השירותים ״שלו״ עובר חיטוי, אקונומיקה וכו׳.

כשיש מישהו חולה בבית, חדר השירותים מוקצה עבורו בלבד, שאר בני הבית משתמשים בשירותים השני, עד שהוא מחלים וחדר השירותים ״שלו״ עובר חיטוי, אקונומיקה וכו׳.
אז אני עכשיו כמה ימים בגרמניה וגיליתי היום שאני צריך להוסיף חדר שרותים נוסף לבית...

Wow, שאפו.
אנחנו ממש לא עושים משהו מיוחד שמישהו חולה, משתדלים לא לאכול ולשתות מאותו בקבוק, זה הכל.

מתעד את התחזית. נבדוק עוד 4 שבועות.
כן. רק להבהיר, כי אולי לא ניסחתי את זה בבירור - אני מתכוון למספר של 4 ספרות, אלף ומעלה.
גם ארצות הברית נמצאת לדעתי לא הרבה מאחרי איטליה, ונראה שם מספרים כאלה באפריל. אם בארצות הברית לא ישנו את דרכם בקרוב, הם גם יעקפו את איטליה מאוד מהר.

נערך לאחרונה ב:
אשתו של הדוד שלי נפטרה משפעת. כמו גם, סבא של קולגה שלי, ממש לאחרונה.
אם זה היה ממש ממש לאחרונה, אני מקווה מאוד שבדקו שזה אכן היה משפעת. בהרבה מדינות בודקים רק את מי שבא ממדינות, שבהן ידוע על מקרים רבים. זה לא מספיק בכלל.

זאת המגפה הראשונה בהיסטוריה, בה קיימת יכולת לבצע ניתוח גנטי של הנגיף בזמן אמת ולגלות מי נדבק ממי. יש כמה ממצאים מעניינים.

1) ב-1.19 נלקחה דגימה מאדם שטס מווהאן לסיאטל. בבדיקת הדגימה הוא אובחן כחולה הראשון בארה"ב. הוא הוכנס לבידוד בבית חולים. אנשים שהיו אתו בקשר נבדקו. עד כאן הכל טוב.
ב-29.2 נלקחה דגימה מתלמיד תיכון באותו איזור של סיאטל, בו אובחן החולה הראשון. התוצאה חזרה חיובית. ניתוח גנטי הראה סיכוי גבוה מאוד לכך שהתלמיד נדבק משרשת הדבקה, שהתחילה מהחולה הראשון שאובחן. זה אומר שמישהו נדבק מחולה ידוע עוד בינואר ולא התגלה. הנגיף הסתובב בסיאטל במשך יותר מחודש עד שהתגלה שוב במקרה.

2) בין 19 ל-23 בינואר אישה סינית ביקרה במינכן, גרמניה, והשתתפה במספר פגישות עבודה. כשחזרה לסין, אובחנה כחולה בנגיף. היא הודיעה על כך לאנשים שנפגשה אתם בגרמניה. הם וכל סביבתם נבדקו ונמצאו לא מעט מקרים. כולם בודדו ונראה היה שהכל עבר בשלום. לאחר חודש התחילו להתגלות מקרים בצפון איטליה. באופן מפתיע מאוד בדיקה גנטית של רובם המוחלט(אבל לא כולם) של המקרים האיטלקים הראתה כי קיים סיכוי גבוה שהם נדבקו משרשרת הדבקה, שהתחילה מאותה הסינית, או מישהו קרוב אליה מאוד בשרשרת ההדבקה ובזמן. לא מדובר בוודאות של 100%, אבל זה בהחלט נראה כתרחיש הסביר ביותר. אם זה אכן מה שקרה, יש לכך השלכות משמעותיות:
א) עם כל ההקפדה של הגרמנים, הם פספסו נדבק, שהגיע לצפון איטליה וגרם להתפרצות שם.
ב) בואו נראה מה זה אומר על קצב ההתפשטות. כמה נדבקים יש באיטליה? בישראל הורו ל-10,000 ישראלים, שחזרו מאיטליה להיכנס לבידוד. עד כמה שיכלתי למצוא, לפחות 9 מהחולים שהתגלו בישראל חזרו מאיטליה. נניח ש-50% התגלו - נראה לי סביר. זה אומר שיש 18 נדבקים מתוך 10,000, שזה 0.18%. אם נניח שמספר הנדבקים בקרב אוכלוסיית איטליה דומה לזה שבקרב התיירים, יוצא שיש באיטליה 109,000 נדבקים. יש פה הרבה הנחות, אבל נראה לי שזה נותן את סדר הגודל. עכשיו תחשבו מה זה אומר שתוך חודש חולה אחד הפך ל-109,000, וזה עוד בלי לספור את הנדבקים מאותה השרשרת מחוץ לאיטליה. ארצות רבות מאוד גילו את הנגיף אצל אנשים שבאו מאיטליה. זה לא רק ישראל. זה קורה בכל מקום במספרים מאוד גבוהים. אפשר לנסות לחפש נתונים ממקומות אחרים. עכשיו תשאלו למה יש רק 107 מתים באיטליה? אם המחלה מתפשטת כל כך מהר ולוקח זמן עד שמתים, אז מספר המתים היום מלמד על מספר החולים לפני זמן מה והרבה הרבה יותר צפויים למות בשבועות הקרובים. אם למישהו יש מידע נוסף או שונה, אשמח לראות. המספרים לגבי איטליה פשוט מטורפים ובאמת קשה להבין איך זה קרה.

https://nextstrain.org/ncov

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה