• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתכונים בריאים, פשוטים וזולים

לחמניות מהירות (12 יח' בתבנית שקעים)
2 כוסות קמח מנופה+1 לבן/אשל/יוגורט (200 מ"ל) +כפית מלח+ כף סוכר+ 2 כפיות אבקת אפיה.
לערבב בכף, יוצא בצק רך ודביק, ועם 2 כפיות לשים בשקעים משומנים בערך שליש גובה. למרוח למעלה ביצה טרופה ולפזר שומשום.
לאפות רבע שעה בערך ב-200 מעלות צלזיוס.
הערות:
1. אפשר להכניס פנימה קצת בזיליקום/זעטר מיובש או זיתים קצוצים או פרמזן מגורר או אגוזים קצוצים/צנובר.
2. הכי כיף להכין בזמן שמרק מתבשל לו על הכיריים כי זה ממש מהיר.
3. להוציא, לחצות, למרוח בחמאה/חמאת שום ולחגוג.

לחמניות מעולות! גם לימי קורונה נטולי ביצים :>
כבר הכנתי אותן פעמיים השבוע.
עדיין מאלתרת את ההתאמות שלי - לפי המצרכים שיש כרגע בבית, ולפי הרגישויות שלי לאוכל..
אבל הן מאוד משמחות, ואנחנו שנינו מודים לך על המתכון!
 
שאלה למכורים לקטשופ איכותי.
האם מי מכם/ן הכין קטשופ ביתי?
ממה שאני קורא זה אמור להיות טעים יותר ובריא יותר מהתעשייתי.
זמן הכנה כ10 דקות וזמן בישול עד 10 שעות.
כשזה מגיע לקטשופ איכותי אני לא מתפשר על הזבל התעשייתי תוצרת כחול/לבן וקונה רק את האיכותי ביותר מהניכר.
אשמח לשמוע מכם על מתכון,
תודה.
 
שאלה למכורים לקטשופ איכותי.
האם מי מכם/ן הכין קטשופ ביתי?
ממה שאני קורא זה אמור להיות טעים יותר ובריא יותר מהתעשייתי.
זמן הכנה כ10 דקות וזמן בישול עד 10 שעות.
כשזה מגיע לקטשופ איכותי אני לא מתפשר על הזבל התעשייתי תוצרת כחול/לבן וקונה רק את האיכותי ביותר מהניכר.
אשמח לשמוע מכם על מתכון,
תודה.
אני אתן לך תקציר, לגביי הקטשופ בחנות, אני לא יודע מה זה
אבל בוא נתייחס ל"רוטב סמיך (וטעים) מעגבניות אמיתיות" למה שאתה רוצה להשיג
האמת, אין יותר פשוט מזה
מנה (כוס) של עגבניות קוביות מול:
רבע מנה של בצל קצוץ
שן שום קצוצה
2 כפות חומץ מכל סוג שבא לך
שמינית מנה סוכר נוזלי (סילאן, מי סוכר חום)
קורט מלח

אם יש מוט בלנדר, לוקח הכל ומרסק עד לאחידות, אחרת מעבד מזון
מבשל מספר דקות עד לרתיחה תוך כדי עירבוב מדי פעם
אפשר לתקן תיבול אם צריך ולהוסיף כל מיני תבלינים נוספים (כמו פלפל)

צינון מוחלט, כלי מעוקר ואטום ואז למקרר
 
אשמח לשמוע מכם על מתכון,
אוסיף עוד דבר קטן
ההבדל בין קטשופ לרוטב ברביקיו הוא עוד מרכיבים
משמע, אם אתה מכין יותר מדי קטשופ, להפוך חלק מזה לרוטב ברביקיו זה יותר קל מקל
עוד קצת סוכר, רצוי דבש
פלפל צילי רצוי חי קצוץ דק
קצת יותר חמיצות ואולי עוד קצת שום, שיהיה

בונוס: לקבלת טעם מעושן אפשר או להוסיף תמצית עשן (שזה פחות אהוב עליי)
או לשרוףלפני את העגבניות על גז או בכלל עדיף על גריל פחמי עץ
 
בונוס: לקבלת טעם מעושן אפשר או להוסיף תמצית עשן (שזה פחות אהוב עליי)
אני משתמש בתמצית עשן בכבישה של סלמון. מוצר קשה להשגה, נמצא לפעמים בסופרים הרוסיים.
 
מרק עדשים כתומות ואורז
המרק הזה הוא "שוס" אמיתי. גם מזין מאד (קטניות+דגנים נחשב למאוזן חלבוני), גם מהיר וגם טעים.

בסיר של 4 ל'- מזהיבים בצל אחד גדול, מוסיפים כמה שיני שום קצוצות ושתי כפות רסק עגבניות לעוד דקת טיגון.
מוסיפים 1 כוס עדשים כתומות וחצי כוס אורז רגיל ומערבבים. להוסיף מים רותחים עד ל3/4 גובה הסיר ואת התבלינים הבאים:
מלח, פלפל, אבקת מרק (לא חייבים), כורכום, כמון ולמתקדמים גם קצת אגוז מוסקט והל טחון.
אחרי הרתיחה, להקטין את החום לבעבוע עדין למשך כחצי שעה. לערבב מדי כמה דקות כדי שלא יהיו משקעים שרופים.
העדשים נמסות לגמרי ויוצרות מרק סמיך והתוכן המוצק יחסית זה האורז והבצל. אם סמיך מדי- להוסיף מים רותחים ולתקן תיבול.
בסיום ההכנה, לכבות את האש, להכניס חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, לסגור ולחכות 5 דקות.
לפינוק נלווה- פרוסות לחם מרוחות בחמאת שום (חמאה מעורבבת בשום כתוש) בתנור לוהט עד להפיכתן לטוסטים.
@בת העמק תודה על המתכון.
הכנתי כמה פעמים וכל פעם נהנים מחדש!
הפצתי במשפחה המורחבת וכולם מברכים אותך.
ברמה האישית אני מרגישה גם שמאיץ חילוף חומרים, תודה!
 
מתכון לפלאפל
@משה גל

להשרות כוס גרגרי חומוס יבשים בקערה מלאה מים במשך 12-24 שעות ולהחליף מים פעמיים.
לסנן ולהכניס למעבד מזון.
להוסיף למעבד כמה שיני שום, רבעי בצל בינוני, חצי צרור פטרוזילה/כוסברה, חצי כוס פירורי לחם, אפשר גם כמה כפות שומשום.
לטחון היטב, להוציא לקערה, לתבל במלח, כמון ופלפל שחור. ללוש ולבדוק אם זה לא רטוב מדי (ואז להוסיף קצת קמח). אפשר להוסיף כפית אבקת סודה לשתיה ליתר אווריריות. להכין כדורים ולטגן בשמן חצי עמוק.
*בתור קמצנית, אני עושה את זה בפינג'אן ואז אין הרבה שמן לבזבז, רק צריך יותר נגלות :)
** אם אני זוכרת נכון, יוצא בערך 20 כדורים
 
מתכון לפלאפל
זה המתכון הקלאסי שלי.
עדיף בשמן חצי עמוק שיכסה רק שכבה אחת של הכדורים.
יצירת הכדורים בידיים רטובות, זה מדביק את השכבה החיצונית ומונע התפרקות הכדור.
גם אני משתמש בכלי קטן כדי לחסוך בשמן, כן, יותר נגלות אבל יש לי זמן.
 
מתכון לפלאפל
@משה גל

להשרות כוס גרגרי חומוס יבשים בקערה מלאה מים במשך 12-24 שעות ולהחליף מים פעמיים.
לסנן ולהכניס למעבד מזון.
להוסיף למעבד כמה שיני שום, רבעי בצל בינוני, חצי צרור פטרוזילה/כוסברה, חצי כוס פירורי לחם, אפשר גם כמה כפות שומשום.
לטחון היטב, להוציא לקערה, לתבל במלח, כמון ופלפל שחור. ללוש ולבדוק אם זה לא רטוב מדי (ואז להוסיף קצת קמח). אפשר להוסיף כפית אבקת סודה לשתיה ליתר אווריריות. להכין כדורים ולטגן בשמן חצי עמוק.
*בתור קמצנית, אני עושה את זה בפינג'אן ואז אין הרבה שמן לבזבז, רק צריך יותר נגלות :)
** אם אני זוכרת נכון, יוצא בערך 20 כדורים
לשומרי משקל ונמנעים ממטוגן: אפשר במקום כדורים להכין קציצות שטוחות, להניח על נייר אפייה שהותז/הוברש עליו מעט שמן זית, ולהבריש/להתיז על הקציצות עצמן קצת שמן זית, ל-200 מעלות בתנור ל-20 דקות ויוצא אחלה :)
אפשר גם לדחוף לתערובת בצל ירוק, נענע, עירית, וכל סוג עשב שנשאר במקרר שרוצים להיפטר ממנו.
טיפ שימנע רטיבות יתר של התערובת: לייבש היטב עם נייר סופג את כל עשבי התיבול וגרגרי החומוס לפני הטחינה - יחסוך הרבה תסכול (מניסיון).
 
הסתיו בפתח (אנחת רווחה) ואני מכינה בימים אלו ריבות וזיתים. לגבי הזיתים, כתבתי על זה בהודעה #3
הכנת ריבות
באופן כללי מדובר על דבר מאד פשוט, קל, זול, טעים ו"מנחם". הבישול מורכב מפרי, סוכר, ותבלינים שונים לפי הדמיון והאומץ.
לצנצנת של 350-500 מ"ל:
פרי (או ערבוב של כמה) - בערך 3-5 יחידות מקולפות וחתוכות קטן, להכניס לסיר קטן של ליטר.
סוכר - במשקל זהה לפרי או פחות (אני שמה במקרר אז אפשר גם 30% או 40%), לצרף לפרי ולערבב היטב.
לבשל על אש קטנה עד שהסוכר נמס (לעמוד ליד, לערבב מדי פעם). להוסיף מיץ לימון מחצי לימון, להגביר את החום שיבעבע ומיד להוריד בחזרה לחום בינוני-נמוך כך שאפשר לראות בעבוע עדין. לא לסגור את הסיר עם מכסה.
מתי מוכן? או, זאת שאלה שמורכבת משני גורמים. 1) מה הסמיכות המועדפת עליך 2) סוג הפרי
בגדול, זה יכול לקחת בין חצי שעה לשעתיים. לא צריך לעמוד ליד זה כל הזמן אבל כן צריך לערבב מדי פעם ולבדוק אם דרגת הסמיכות טובה כבר. מעבירים לצנצנת נקיה, יבשה וחמימה.
הערות
1. לא צריך לעשות סטריליזציה לצנצנת. מספיק לשפוך לתוכה (ועל החלק הפנימי של המכסה) מים רותחים, לשפוך אחרי כמה דקות ולהפוך על מגבת נקיה לייבוש.
2. אני מכינה ריבות מ: אפרסקים, שזיפים, תפוחי עץ, פרי הדר (יש לי בחצר פומלות וקלמנטינות) וגויאבות. מבקשת מבעל המכולת שישמור לי כמה פירות בשלים מדי בצד כשאני מתכננת להכין.
3. תבלינים אופציונלים: קינמון, פלפל אנגלי טחון, ציפורן טחונה, זנגוויל טרי, תמצית מרוכזת של נענע/לימונית/לואיזה/מרווה (3-4 כפות).
4. אני מעדיפה ריבה נוזלית יותר. הסמיכות תלויה בכמות הפקטין הטבעית בפרי או בתוספת מבחוץ (לימון, ג'לטין, פרי נוסף עשיר בפקטין)
5. כיף לשים ריבה על טוסט מרוח בחמאה או להזליף על גלידה ביתית :)
תוספת ששכחתי: כדי לדעת שהריבה בדרגת סמיכות טובה (כי בסיר החם היא הרבה יותר נוזלית מאיך שתהיה לאחר הקרור) אפשר להכניס למקפיא צלוחית קטנה וכשרוצים לבדוק סמיכות - מוזגים לצלוחית מעט מהריבה ואחרי כמה שניות עושים עם האצבע פס באמצע הריבה. אם הפס נסגר מיד, להמשיך לבשל. אם נסגר לאט, הריבה תהיה בדרגת סמיכות בינונית. אם הפס לא נסגר, תהיה יציקת ריבה :)
 
נערך לאחרונה ב:
סוכר - במשקל זהה לפרי או פחות
האם יש תחליף ראוי לסוכר?
נניח קצת סילאן או דבש מול שילוב של סוכר חום אמיתי
והאם זה משנה איכשהו את הריבה מולקולרית? (עצם הקירמול)
 
@בת העמק, מה? טלפתיה?
עכשיו על הכיריים שלי מתבשלת לה ריבת נקטרינות עם מי ורדים.
לא צריך לעשות סטריליזציה לצנצנת.
+1
אני שוטף במים רותחים וזהו זה. רק לאחר הקירור לאטום. יחזיק במקרר בערך חצי שנה אבל זה לא חשוב כי אני מחסל אחרי 3 חודשים.
 
האם יש תחליף ראוי לסוכר?
נניח קצת סילאן או דבש מול שילוב של סוכר חום אמיתי
והאם זה משנה איכשהו את הריבה מולקולרית? (עצם הקירמול)
הוספת דבש ובטח סילאן מבטלת את הטעם הטבעי של הפרי.
אפשר להוסיף תיבול כמו ציפורן, קימל, מי ורדים אבל דבש ישנה את הטעם ויגרע מטעם הפירות.
 
אני מתאר לעצמי
פשוט כל הסיפור הזה עם סוכר רגיל מתרחק מהגדרה "בריא"
טעים, ללא ספק :)
מסכים אבל טעים... אפשר לצרוך במשורה וזה פינוק קטן ולא יקר.
 
פשוט כל הסיפור הזה עם סוכר רגיל מתרחק מהגדרה "בריא"
בריא ביחס לאלטרנטיבה של ריבה קנויה, לא?
בכל מקרה, סוכר הוא לא אויב מבחינתי ואין הבדל מבחינת בריאות בין הסוכרים הנורמלים (לא התחליפים הסינטטים) כולל דבש וסילאן. בהתחשב בכך שאתה אוכל אולי כפית או שתיים ביום, זה זניח.
קימל, מי ורדים
קימל? לא חשבתי על זה, נשמע מוזר...אני מחזיקה זרעי קימל לכרוב הכבוש שאני מכינה.
במי ורדים מעולם לא השתמשתי. זה נשמע לי כמו מוצר מעובד, לא? מה יש בתוך הרכיבים שלו?
 
Back
למעלה