איש ירח
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 21/5/17
- הודעות
- 1,860
- דירוג
- 2,697
למי שלא אוכל קטניות בפסח אפשר לנסות להחליף את הטחינה בחמאת שקדים.כשר לפסח לאוכלי קטניות.
למי שלא אוכל קטניות בפסח אפשר לנסות להחליף את הטחינה בחמאת שקדים.כשר לפסח לאוכלי קטניות.
לחמניות מהירות (12 יח' בתבנית שקעים)
2 כוסות קמח מנופה+1 לבן/אשל/יוגורט (200 מ"ל) +כפית מלח+ כף סוכר+ 2 כפיות אבקת אפיה.
לערבב בכף, יוצא בצק רך ודביק, ועם 2 כפיות לשים בשקעים משומנים בערך שליש גובה. למרוח למעלה ביצה טרופה ולפזר שומשום.
לאפות רבע שעה בערך ב-200 מעלות צלזיוס.
הערות:
1. אפשר להכניס פנימה קצת בזיליקום/זעטר מיובש או זיתים קצוצים או פרמזן מגורר או אגוזים קצוצים/צנובר.
2. הכי כיף להכין בזמן שמרק מתבשל לו על הכיריים כי זה ממש מהיר.
3. להוציא, לחצות, למרוח בחמאה/חמאת שום ולחגוג.
אני אתן לך תקציר, לגביי הקטשופ בחנות, אני לא יודע מה זהשאלה למכורים לקטשופ איכותי.
האם מי מכם/ן הכין קטשופ ביתי?
ממה שאני קורא זה אמור להיות טעים יותר ובריא יותר מהתעשייתי.
זמן הכנה כ10 דקות וזמן בישול עד 10 שעות.
כשזה מגיע לקטשופ איכותי אני לא מתפשר על הזבל התעשייתי תוצרת כחול/לבן וקונה רק את האיכותי ביותר מהניכר.
אשמח לשמוע מכם על מתכון,
תודה.
אוסיף עוד דבר קטןאשמח לשמוע מכם על מתכון,
אני משתמש בתמצית עשן בכבישה של סלמון. מוצר קשה להשגה, נמצא לפעמים בסופרים הרוסיים.בונוס: לקבלת טעם מעושן אפשר או להוסיף תמצית עשן (שזה פחות אהוב עליי)
איזה קטע..בתמצית עשן
@בת העמק תודה על המתכון.מרק עדשים כתומות ואורז
המרק הזה הוא "שוס" אמיתי. גם מזין מאד (קטניות+דגנים נחשב למאוזן חלבוני), גם מהיר וגם טעים.
בסיר של 4 ל'- מזהיבים בצל אחד גדול, מוסיפים כמה שיני שום קצוצות ושתי כפות רסק עגבניות לעוד דקת טיגון.
מוסיפים 1 כוס עדשים כתומות וחצי כוס אורז רגיל ומערבבים. להוסיף מים רותחים עד ל3/4 גובה הסיר ואת התבלינים הבאים:
מלח, פלפל, אבקת מרק (לא חייבים), כורכום, כמון ולמתקדמים גם קצת אגוז מוסקט והל טחון.
אחרי הרתיחה, להקטין את החום לבעבוע עדין למשך כחצי שעה. לערבב מדי כמה דקות כדי שלא יהיו משקעים שרופים.
העדשים נמסות לגמרי ויוצרות מרק סמיך והתוכן המוצק יחסית זה האורז והבצל. אם סמיך מדי- להוסיף מים רותחים ולתקן תיבול.
בסיום ההכנה, לכבות את האש, להכניס חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, לסגור ולחכות 5 דקות.
לפינוק נלווה- פרוסות לחם מרוחות בחמאת שום (חמאה מעורבבת בשום כתוש) בתנור לוהט עד להפיכתן לטוסטים.
זה המתכון הקלאסי שלי.מתכון לפלאפל
מז'תומרת?ברמה האישית אני מרגישה גם שמאיץ חילוף חומרים, תודה!
לשומרי משקל ונמנעים ממטוגן: אפשר במקום כדורים להכין קציצות שטוחות, להניח על נייר אפייה שהותז/הוברש עליו מעט שמן זית, ולהבריש/להתיז על הקציצות עצמן קצת שמן זית, ל-200 מעלות בתנור ל-20 דקות ויוצא אחלהמתכון לפלאפל
@משה גל
להשרות כוס גרגרי חומוס יבשים בקערה מלאה מים במשך 12-24 שעות ולהחליף מים פעמיים.
לסנן ולהכניס למעבד מזון.
להוסיף למעבד כמה שיני שום, רבעי בצל בינוני, חצי צרור פטרוזילה/כוסברה, חצי כוס פירורי לחם, אפשר גם כמה כפות שומשום.
לטחון היטב, להוציא לקערה, לתבל במלח, כמון ופלפל שחור. ללוש ולבדוק אם זה לא רטוב מדי (ואז להוסיף קצת קמח). אפשר להוסיף כפית אבקת סודה לשתיה ליתר אווריריות. להכין כדורים ולטגן בשמן חצי עמוק.
*בתור קמצנית, אני עושה את זה בפינג'אן ואז אין הרבה שמן לבזבז, רק צריך יותר נגלות
** אם אני זוכרת נכון, יוצא בערך 20 כדורים
האם יש תחליף ראוי לסוכר?סוכר - במשקל זהה לפרי או פחות
הוספת דבש ובטח סילאן מבטלת את הטעם הטבעי של הפרי.האם יש תחליף ראוי לסוכר?
נניח קצת סילאן או דבש מול שילוב של סוכר חום אמיתי
והאם זה משנה איכשהו את הריבה מולקולרית? (עצם הקירמול)
אני מתאר לעצמיהוספת דבש ובטח סילאן מבטלת את הטעם הטבעי של הפרי.
מסכים אבל טעים... אפשר לצרוך במשורה וזה פינוק קטן ולא יקר.אני מתאר לעצמי
פשוט כל הסיפור הזה עם סוכר רגיל מתרחק מהגדרה "בריא"
טעים, ללא ספק
בריא ביחס לאלטרנטיבה של ריבה קנויה, לא?פשוט כל הסיפור הזה עם סוכר רגיל מתרחק מהגדרה "בריא"
קימל? לא חשבתי על זה, נשמע מוזר...אני מחזיקה זרעי קימל לכרוב הכבוש שאני מכינה.קימל, מי ורדים
טיפ טיפה, כמה זרעים מוסיף טעם של אניס.קימל
פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
---|---|---|---|---|
שרשור מתכונים לתקופת הקורונה | אוף טופיק | 27 | ||
E | מחפש מישהו שמבין בגיטרה בסיסית לפנענח טאבים פשוטים | פוסטים מאיכות נמוכה | 3 | |
הנדימן [כולבויניק] לתיקונים פשוטים בדירה | מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות | 12 | ||
ב | ניהול חשבון ib לאנשים פשוטים? | שוק ההון | 22 |