• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתכונים בריאים, פשוטים וזולים

@שלי - את הלחם אפשר לעשות גם על אבן אפיה אם אין סיר ברזל וכו׳. זה יוצא טוב מאוד. אפשר להוסיף מים בקערה קטנה כדי שתהיה יותר לחות בתנור ואפשר לעשות חצי חצי עם קמח מלא או שיפון ולהוסיף עוד קצת מים לבצק. יש המון וריאציות על הלחם הזה.
 
תודה רבה !!
 
@שלי רצית לחם, קיבלת לחם, אחד המתכונים המנצחים להכין לחם מדהים, כפרי, ללא לישה וללא מאמץ.
חשוב מאוד לאפות אותו בסיר ברזל כבד, או קדירה טובה, יוצא קרנצ'י מלמעלה ואוורירי בפנים !

נראה מעולה, הגיוני שרק רבע כפית שמרים? זה מספיק לתפיחה כל כך גבוהה כמו בסרטון?
 
תודה לכם, אנסה בסופ"ש.
 
לחמניות מהירות (12 יח' בתבנית שקעים)
2 כוסות קמח מנופה+1 לבן/אשל/יוגורט (200 מ"ל) +כפית מלח+ כף סוכר+ 2 כפיות אבקת אפיה.
לערבב בכף, יוצא בצק רך ודביק, ועם 2 כפיות לשים בשקעים משומנים בערך שליש גובה. למרוח למעלה ביצה טרופה ולפזר שומשום.
לאפות רבע שעה בערך ב-200 מעלות צלזיוס.
הערות:
1. אפשר להכניס פנימה קצת בזיליקום/זעטר מיובש או זיתים קצוצים או פרמזן מגורר או אגוזים קצוצים/צנובר.
2. הכי כיף להכין בזמן שמרק מתבשל לו על הכיריים כי זה ממש מהיר.
3. להוציא, לחצות, למרוח בחמאה/חמאת שום ולחגוג.

גילוי נאות- נמאס לי מהלחמים הקנויים שאין לי שום שליטה על ההרכב. אם זה תעשייתי ומגיע באריזה, חושכות עיניי למראה הרכיבים. אם זה נוצר במאפייה אין לי שום דרך לדעת מה הכניסו פנימה. למאפיות אישיות של מחמצת שאור כבר לא נכנסת. יקר מדי ובדרך כלל הלחם קשה מדי בשבילי.
אני מאד אשמח למתכוני לחם ולחמניות פשוטים נוספים כאן, במיוחד ללא שמרים (אחד מאיתנו צריך להמעיט בכך מסיבה רפואית).

 
אני מאד אשמח למתכוני לחם ולחמניות פשוטים נוספים כאן, במיוחד ללא שמרים (אחד מאיתנו צריך להמעיט בכך מסיבה רפואית).
אני משרה ומנביטה כוסמין. טוחנת את הכוסמין במעבד מזון עם קצת שמן זית ומלח (מקבלים כדור בצק). מוסיפה גרעיני חמניה/אגוז מלך/שומשום. הופ לתנור בסיר ברזל יצוק סגור שחומם יחד עם התנור. יוצא שמיימי.
חשוב!!! דרוש מעבד מזון חזק שיכול להתמודד עם טחינה של בצק דביק וסמיך למדי. אם קשה למעבד להתמודד אפשר להוסיף קצת מים.
 
נערך לאחרונה ב:
אני משרה ומנביטה כוסמין. טוחנת את הכוסמין במעבד מזון עם קצת שמן זית ומלח (מקבלים כדור בצק). מוסיפה גרעיני חמניה/אגוז מלך/שומשום. הופ לתנור בסיר ברזל יצוק סגור שחומם יחד עם התנור. יוצא שמיימי.
חשוב!!! דרוש מעבד מזון חזק שיכול להתמודד עם טחינה של בצק דביק וסמיך למדי. אם קשה למעבד להתמודד אפשר להוסיף קצת מים.
בשבילי זה אומר להוציא אלפי ש"ח על מעבד מזון חזק וסיר ברזל יצוק אז לא רלוונטי אבל נשמע טעים. זה יוצא לחם רך או קשה (סליחה על הבורות אבל אני לא חושבת שטעמתי כוסמין אי פעם)?
 
בשבילי זה אומר להוציא אלפי ש"ח על מעבד מזון חזק וסיר ברזל יצוק
כבר אמרתי שאני נוסעת לארה"ב ומוכרת את כל תכולת הדירה ;)?
יוצא לחם רך במפנים ועם קראסט מדהים מבחוץ. זה אופייני לכל מתכון של לחם שהכנתי בסיר הברזל היצוק.
לכוסמין יש טעם דומה לזה של חיטה. כוסמין היא למעשה סוג של חיטה.
 
המתכונים שלכם מסובכים מדיי :lol: הנה מתכונים למי שלא אוהב להכין אוכל:
תירס - להרתיח מים חמים בסיר, שרותח לשים את התירס ל8 דקות.
ביצה קשה - לשים במים קרים בסיר, כשרותח לכבות ולחכות 10-12 דקות נוספות (מומלץ לעשות כמות גדולה יחסית ולשמור במקרר)
פסטה - להרתיח מים, לבשל עד שטעים
סנדביץ' חזה עוף - לשים עוף קפוא בטוסטר אובן עד שמוכן, לחמניה מוכנה מהסופר + מיונז + חסה + עגבניות
תפוחי אדמה ליד הסנדביץ' - לחתוך תפוח אדמה לאיזה 5-6 חתיכות, אפשר לשים אורגנו, להכניס לטוסטר אובן לאיזה 40 דקות.
פיצה - חותכים פיתה ככה שיצא כמו 2 לאפות, מורחים רוטב פיצה מוכן, שמים גבינה צהובה למעלה, האורגנו ממקודם, מלא עגבניות או זיתים - ולטוסטר אובן.
מרק עדשים - לשלוח לאמא הודעה בוואטסאפ שתכין לי , זה מסובך מדיי

למישהו יש עוד מתכונים כאלה? :>
 
נערך לאחרונה ב:
בזמן האחרון אני מכין הרבה כרוב ממולא.
רוב המתכון הוא מכאן:
http://veganbites.net/he/recipes/stuffed-cabbage-rolls/
רק שאני קונה כרוב לבן גדול במקום הכרוב הרחב למילוי כי כרוב לבן עולה 1.9לקילו וכרוב למילוי עולה 5.9לקילו.
בנוסף, אני מבשל את האורז עד לרתיחה לפני שאני מערבב עם שאר החומרים כדי להפחית את כמויות הארסן.
אחרי שהכרוב מוכן אני מכין רוטב עגבניות ולפעמים מבשל את הכרוב שוב ברוטב או מגיש את הרוטב עם הכרוב ללא בישול נוסף.

המתכון שלי לרוטב:
200 גרם רסק עגבניות
3כפות רוטב סויה
שן שום כתושה
פפריקה מעושנת לפי הטעם
חצי כפית חומץ תפוחים
2-3 כפיות קטשופ
דבש או סילאן או סטיביה או סוכר כדי להמתיק את החמיצות של העגבניות
כפית שמן זית
חצי כוס מים

מערבבים הכל ומצמצמים בסיר עד שהרוטב סמיך מספיק לטעמכם. זה מספיק לבערך רבע מכמות הכרוב שיוצאת.
 
סנדביץ' חזה עוף - לשים עוף קפוא בטוסטר אובן עד שמוכן, לחמניה מוכנה מהסופר + מיונז + חסה + עגבניות
אותו מתכון אבל עם טונה + מלפפון חמוץ.
פיצה - חותכים פיתה ככה שיצא כמו 2 לאפות, מורחים רוטב פיצה מוכן, שמים גבינה צהובה למעלה, האורגנו ממקודם, מלא עגבניות או זיתים - ולטוסטר אובן.
הצעה מעט מורכבת יותר. אני מכין רוטב עגבנות גנרי (עגבניות בשלות, רסק עגבניות, בצל מאוייד, אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל, טיפל'ה סוכר) מחלק למנות מעיף לפריזר ומתי שצריך מוציא. מתאים לפסטה, פיצה, חריימה, חצילים, קדירות עוף ובקר [מוסיף פפריקה מעושנת]. לא חבל לשלם 10 ש"ח עבור 500-750 גרם מוכן במחיר של 2 קילו עגבניות טריות?
 
בזמן האחרון אני מכין הרבה כרוב ממולא.
נכנסתי ללינק שסיפקת והציעו גם בורגול במקום אורז.
לאחרונה אני מערבב בורגול ואורז. מצאתי שזה נותן יותר הרגשת שובע.
ולא לצמחונים, תערובת של אורז או בורגל עם בשר קצוץ מתובל חצי מבושל במחבת לפני מילוי הכרוב ובישול ברוטב בערך חצי שעה.
 
למישהו יש עוד מתכונים כאלה? :
סלט טונה - לערבב טונה מקופסה עם ירקות חתוכים ושמן זית, פלפל ומלח.
חביתה: לערבב ביצה בקערית, לחמם במחבת שמן זית או חמאה או שמן קנולה, לשפוך את הביצה למחבת. להפוך אחרי שצד אחד מתייבש. להוציא כששני הצדדים יבשים. לעצלנים במיוחד: ביצה עין - לא צריך לערבב בקערית אלא לשבור ישר למחבת. למשקיענים - אפשר לטגן בצל קצוץ ו/או חתיכות נקניק ו/או חתיכות פלפל אדום לפני הוספת הביצה. אפשר גם להוסיף חתיכות גבינה צהובה אחרי הוספת הביצה.
 
בשבילי זה אומר להוציא אלפי ש"ח על מעבד מזון חזק
קנינו לפני כשנה מכשיר "מג'יק בולט" (מקורי) בכ500 שח כולל משלוח. בלנדר חזק קטן ונוח לניקוי ואחסון שמתמחה ביכולת הכנת ממרחים וכתוצאה מצליח להתמודד בלי בעיה עם שקדים/אגוזים/שומשום/ גזר וכו'.
 
התוספת הקטנה והסופר קלה שלי:
נזיד עדשים-
להשרות חצי קילו עדשים ירוקות למשך כשעתיים, לשים בסיר גדול ולכסות במים.
לתוך הסיר-
חצי כפית:כמון, כורכום, פפריקה, פלפל לבן ואם יש, אופציונאלי אך מוסיף תבלין בשם שפיגול(צרפתי, לא יודעת אם יש בארץ)
כף אבקת מרק
קופסא של רסק עגבניות (אלו בקופסאות המרובעות הקטנות)
חצי כוס שמן.
מבשלים כחצי שעה על אש בינונית, מוסיפים ככפית מלח, מבשלים עוד 20 דקות על אש בינונית. כדאי לתת ערבוב קטן מידי פעם.
אם רוצים את הנזיד ממש סמיך אפשר לפתוח את הסיר ולתת למים להתאדות לקראת סוף הבישול, חשוב להיות ליד לערבב טיפה.
אפשר כמובן להוסיף גזר, בצל, תפוח אדמה ובשר לפי ההעדפה אבל זה המתכון הבסיסי
 
Back
למעלה