מרק עצמות
לפני כמה חודשים התחלתי להכין את זה בניסיון לשפר את כאבי הפרקים ששנינו סובלים מהם לעת זקנה
מי שרוצה, יכול לגגל וללמוד על הסיבות שזה יכול לשפר ולהקל. בנוסף, יש שפע של מינרלים שמשתחררים מהעצם לנוזל. נדמה לי שחובבי הפליאו גם משתמשים בזה. אנחנו שותים פעם ביום או משתמשים כבסיס למרק שעועית וכו' כך שגם מקבלים עושר טעמים לעומת מים ואבקת מרק. מכינים סיר ענק ומקפיאים בקופסאות של רבע-שליש ליטר. כל בישול מספיק לנו לשבועיים לשני אנשים.
קונים עצמות בקצביה. אפשר של עוף (הגבות המפורקים והעצמות של ה"פרגיות") או של בקר (בטיב טעם מוכרים באריזות של מזרע). קילו אחד מספיק.
לוקחים את הסיר הגדול ביותר שיש לכם ושמים את העצמות. מטפטפים עליהן חומץ תפוחים ומניחים לחצי שעה. זה מתחיל את פירוק העצם והמינרלים.
ממלאים מים עד הסוף כמעט, מרתיחים ומורידים לחום הכי נמוך שיבעבע ממש מעט. משאירים את זה על האש לאורך שעות ארוכות מאד. המקפידים במצווה מבשלים עצמות עוף כ-12 שעות ובקר בין 24 ש' ל-48 ש'.
בשעות האחרונות מוסיפים ירקות ותבלינים לטעם. בצל, שום, גזר, סלרי, פטרוזיליה/כוסברה/שמיר, מלח, פלפל, פלפל אנגלי, כמון, כורכום...מה שרוצים וטעים לכם.
*גילוי נאות- טרם הרגשנו בהקלה בפרקים אבל הטענה היא שצריך לשתות קבוע לאורך חודשים ושנים. בכל אופן הרווחנו ציר מרק נהדר.