• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתכונים בריאים, פשוטים וזולים

בלנדר חזק קטן ונוח לניקוי ואחסון שמתמחה ביכולת הכנת ממרחים וכתוצאה מצליח להתמודד בלי בעיה עם שקדים/אגוזים/שומשום/ גזר וכו'.
חבל להטעות בלי לבדוק. בלנדר קטן לא יתאים לטחינה של גרעיני כוסמין לבצק. אם אין מעבד מזון גדול וחזק, כבר עדיף פשוט לערבב קמח ומים ולא לנסות להכין את הבצק בבלנדר.
 
מרק עדשים - לשלוח לאמא הודעה בוואטסאפ שתכין לי , זה מסובך מדיי

למישהו יש עוד מתכונים כאלה? :>

מרק עדשים כתומות זה אחד הדברים שמצילים אותי בחורף כשאין כלום בבית והאמת? זה לא צריך יותר מדי.
כוס עדשים כתומות, 2 כוסות מים, כף אבקת מרק לשים רבע שעה בסיר ומוכן.
נכון, אפשר לשדרג אותו עם בצל מטוגן, חתיכות שום פנימה, תפוחי אדמה ושאר ירקות. אבל בפעמים שהייתי עצלנית במיוחד יצא מעולה גם בלי כל התוספות. אז תן לאמא לנוח קצת :)

שניצל ביתי קל פשוט ולמקפיא - מכינים מראש כמות של שניצלים לפני טיגון (טובלים חזה עוף בביצה מתובלת לטעמכם ואז בפירורי לחם) עוטפים בנייר אפיה ומכניסים למקפיא. כשרוצים שניצל מוציאים מהמקפיא, מפשירים ומטגנים במחבת כמה דקות מכל צד.

חצאי תפוחי אדמה בתנור - מתכון קליל ופשוט שלמדתי מבן זוגי. לוקחים תפוחי אדמה (רצוי קטנים) וחוצים לחצאים. מערבבים שמן זית יחד עם אבקת מרק (כל סוג או טעם עובד) ומרפדים את התבנית (מומלץ להשתמש בנייר אפייה כדי לא ללכלך את התבנית) שמים את חצאי תפוחי האדמה עם החלק החתוך למטה כך שייגע בתערובת. שמים בתנור לחצי שעה - שעה (תלוי בגודל של תפוחי האדמה) אפשר לבדוק עם מזלג לראות אם הם רכים.
יוצא רך מבפנים וקריספי למטה, לאכול חם.
 
שניצל ביתי קל פשוט ולמקפיא - מכינים מראש כמות של שניצלים לפני טיגון (טובלים חזה עוף בביצה מתובלת לטעמכם ואז בפירורי לחם) עוטפים בנייר אפיה ומכניסים למקפיא. כשרוצים שניצל מוציאים מהמקפיא, מפשירים ומטגנים במחבת כמה דקות מכל צד.
אני עושה הפוך. מטגנת כמות גדולה ומקפיאה את הרוב. כשמתחשק- מחממת בתנור.
תירס - להרתיח מים חמים בסיר, שרותח לשים את התירס ל8 דקות.
יותר פשוט לפתוח קופסת תירס ולאכול עם כף. (מודה שזה קורה לי פעם בכמה חודשים, סוג של נישנוש משונה).
 
מרק עצמות
לפני כמה חודשים התחלתי להכין את זה בניסיון לשפר את כאבי הפרקים ששנינו סובלים מהם לעת זקנה :)
מי שרוצה, יכול לגגל וללמוד על הסיבות שזה יכול לשפר ולהקל. בנוסף, יש שפע של מינרלים שמשתחררים מהעצם לנוזל. נדמה לי שחובבי הפליאו גם משתמשים בזה. אנחנו שותים פעם ביום או משתמשים כבסיס למרק שעועית וכו' כך שגם מקבלים עושר טעמים לעומת מים ואבקת מרק. מכינים סיר ענק ומקפיאים בקופסאות של רבע-שליש ליטר. כל בישול מספיק לנו לשבועיים לשני אנשים.

קונים עצמות בקצביה. אפשר של עוף (הגבות המפורקים והעצמות של ה"פרגיות") או של בקר (בטיב טעם מוכרים באריזות של מזרע). קילו אחד מספיק.
לוקחים את הסיר הגדול ביותר שיש לכם ושמים את העצמות. מטפטפים עליהן חומץ תפוחים ומניחים לחצי שעה. זה מתחיל את פירוק העצם והמינרלים.
ממלאים מים עד הסוף כמעט, מרתיחים ומורידים לחום הכי נמוך שיבעבע ממש מעט. משאירים את זה על האש לאורך שעות ארוכות מאד. המקפידים במצווה מבשלים עצמות עוף כ-12 שעות ובקר בין 24 ש' ל-48 ש'.
בשעות האחרונות מוסיפים ירקות ותבלינים לטעם. בצל, שום, גזר, סלרי, פטרוזיליה/כוסברה/שמיר, מלח, פלפל, פלפל אנגלי, כמון, כורכום...מה שרוצים וטעים לכם.

*גילוי נאות- טרם הרגשנו בהקלה בפרקים אבל הטענה היא שצריך לשתות קבוע לאורך חודשים ושנים. בכל אופן הרווחנו ציר מרק נהדר.
 
משאירים את זה על האש לאורך שעות ארוכות מאד.
מוסיפים מים או נותנים לזה להתאדות? מקפיאים סיר ענק שלם או שהעסק מצטמצם? איך יודעים מתי הציר מוכן?
 
מה לדעתכם הדרך היעילה (זולה וקלת הכנה שאפשר להכניס בקלות לשגרה יומיומית) על מנת להוסיף 20-25 גרם חלבון ביום לתזונה?
מכירה אבקת חלבון, קופסת קוטג', קופסת טונה. תוהה אם יש משהו יותר יעיל ובעיקר פחות יקר?
 
מה לדעתכם הדרך היעילה (זולה וקלת הכנה שאפשר להכניס בקלות לשגרה יומיומית) על מנת להוסיף 20-25 גרם חלבון ביום לתזונה?

צריכת החלבון המומלצת ליום היא 0.8 גרם חלבון לכל קילו ממשקל הגוף. הוספה של כמויות חלבון כמו אלה שדיברת עליהן אינה מומלצת ועלולה לגרום לעומס יתר על הכליות ולמוות בטרם עת.

באופן כללי, כדאי לצרוך בעיקר חלבון מהצומח (קינואה לבנה ואדומה, לחם מחיטה מלאה וכד', עדשים, טחינה, חומוס, בוטנים טבעיים ושאר אגוזים) יחד עם חלבון בריא מהחי - עוף, הודו, חלב דל-שומן וביצה אחת ליום בממוצע.
תזונה בריאה כזאת ככלל עולה כ-600 ש"ח לחודש כפי שהראיתי כאן בעבר.

אבקת חלבון היא חלבון מעובד. עדיין אין הוכחה שהיא גורמת לנזק אך קראתי דברי מומחה עולמי לכליות שטען שמקורות חלבון טבעיים עדיפים (לא מפתיע).
לא כדאי להגזים עם טונה בשימורים בגלל ה-BPA מפחיות השימורים. אין מנוס מרכישת דגים יקרים ונמוכים בכספית כדי להגיע לכמות המומלצת של 2 מנות דג בשבוע.
 
נערך לאחרונה ב:
תזונה בריאה כזאת ככלל עולה כ-600 ש"ח לחודש כפי שהראיתי כאן בעבר.
תודה מצאתי את התגובה הרלוונטית.

הרושם שלי מהפורום היה שאנשים מסתדרים עם אוכל בכיף ובבריאות ב400 שח בחודש , וזה לא מסתדר לי עם חישובי החלבון.

בהתייחס ל0.8 גרם לקג זאת הכמות הממוצעת המומלצת, שמתאימה ל"אדם הממוצע", לא מתחשב בצרכים אחרים כמו פעילות גופנית, גודל, ניסיון לבנות שרירים, אחרי מחלה וכו'. בנוסף יש אנשים שהגוף שלהם מתפקד יותר טוב עם גרם חלבון לקילו ואף יותר.
 
מה לדעתכם הדרך היעילה (זולה וקלת הכנה שאפשר להכניס בקלות לשגרה יומיומית) על מנת להוסיף 20-25 גרם חלבון ביום לתזונה?
מכירה אבקת חלבון, קופסת קוטג', קופסת טונה. תוהה אם יש משהו יותר יעיל ובעיקר פחות יקר?
חזה עוף הכי זול ומשתלם.
 
בהתייחס ל0.8 גרם לקג זאת הכמות הממוצעת המומלצת, שמתאימה ל"אדם הממוצע", לא מתחשב בצרכים אחרים כמו פעילות גופנית, גודל, ניסיון לבנות שרירים, אחרי מחלה וכו'. בנוסף יש אנשים שהגוף שלהם מתפקד יותר טוב עם גרם חלבון לקילו ואף יותר.

כמובן.
עם זאת, קראתי מאמר מסכם על צריכת חלבון שבו נכתב שאין צורך בתוספת חלבון (מעבר ל-15% מצריכת הקלוריות היומית) כדי לשמור על מסת שריר אלא אם כן מדובר בבאדיבילדר.
 
מוסיפים מים או נותנים לזה להתאדות? מקפיאים סיר ענק שלם או שהעסק מצטמצם? איך יודעים מתי הציר מוכן?
בחום נמוך מאד ומכסה סגור זה כמעט לא מתאדה אבל אין שום בעיה להוסיף עוד מים רותחים. סיר ענק (לנו יש של 8 ליטר) שאחרי הצינון מוזגים לקופסאות (אצלנו זה קופ' גבינה לבנה חצי קילו). יש לנו מקפיא לחוד ולכן יכולים להרשות לעצמנו כמות גדולה. אפשר גם לעשות כמות קטנה יותר של מרק ולהקפיא בקופסאות קטנות יותר או פשוט לבשל פעם בשבוע כי אין פה בכלל עבודה.
לגבי מוכנות הציר, זה קצת הזוי. למעשה, הציר מוכן אחרי כמה שעות אבל ככל שמבשלים יותר- יוצאים יותר מינרלים מהעצמות. בגלל שאני עושה את זה בשביל הבריאות אז אני באמת מבשלת המון שעות כדי למצות את כל הטוב בעצמות.
 
מכירה אבקת חלבון, קופסת קוטג', קופסת טונה. תוהה אם יש משהו יותר יעיל ובעיקר פחות יקר?
קיטניות עשירות מאד בחלבון, במיוחד עדשים, שעועית ואפונה. גם שקדים ופיסטוקים אבל הם לא זולים. וכמובן ביצים, בשר וגבינות.
אבקת חלבון זולה?
 
יש למישהו המלצה על רכישת דגים:
אילו דגים טריים מומלץ לרכוש? מה לחפש כאשר רוכשים דג?
המלצה על חנויות באזור תל אביב - נקיות ומחיר טוב?
תודה.
 
מה לדעתכם הדרך היעילה (זולה וקלת הכנה שאפשר להכניס בקלות לשגרה יומיומית) על מנת להוסיף 20-25 גרם חלבון ביום לתזונה?
מכירה אבקת חלבון, קופסת קוטג', קופסת טונה. תוהה אם יש משהו יותר יעיל ובעיקר פחות יקר?

חזה עוף מכיל הרבה חלבון ודי זול, אבל כמובן דורש הכנה. מבחינת מחיר פר ג' חלבון גם ביצים נמצאים במקום ממש טוב, אבל זה בתנאי שאוכלים גם את החלמון שמכיל כמובן גם הרבה שומן (בהנחה שאת רוצה להוסיף רק חלבון).
בכל אופן, נכון להיום, אבקת חלבון היא המוצר הזול והיעיל ביותר לצריכת חלבון. בארץ אפשר למצוא דליים של 2.3ק"ג החל מ-200 ש"ח, כנ"ל הזמנות מחו"ל.
אפשרות נוספת שהיא אמנם פחות זולה, אבל בהחלט הרבה יותר טעימה היא חטיפי חלבון כמו אלו של quest.


בנוגע לסכנה שצריכה עודפת של חלבון - עד כמה שידוע לי - לא רלוונטי לאדם בריא, ובטח לא לאדם בריא שמתאמן.
 
אבקת חלבון זה לא אוכל וזה לא משביע. ההתייחסות אליה צריכה להיות כתוסף מזון, שלא רלוונטית לאנשים שהתזונה שלהם 'סטנדרטית' וגם לא לרוב המתאמנים.
 
שקדים ופיסטוקים אבל הם לא זולים.
תודה, אני אנסה להכין מראש בכמויות שקיות של תערובת אגוזים ושקדים לקחת איתי ולנשנש במהלך היום, רק הרעיון כבר גורם לי להרגיש בריאה :).

אבקת חלבון יחסית זולה, כ320 שח ל74 מנות של 24 ג', ומאוד קל לצרוך את זה בשגרה, מצד שני לא אוהבת כמה שזה מעובד.

אגב הכנתי אתמול את מרק העדשים הכתומות מהשרשור שיצא מצויין! גם אנחנו וגם החברים שארחנו נהנו, וזה היה כל כך קל לבשל שהרגשתי רמאית... שוקלת להביא את זה בתור המנה לארוחת החג.
 
ממתק שוקולדי בחמש דקות
מה צריך קבוע בבית: נטיפי שוקולד, שמנת מתוקה 38%, ברנדי/רום/וודקה וכדומה(לא חייבים), אבקת קקאו/קוקוס טחון, מיקרוגל, מקרר, תבנית סיליקון עיגולים, קערה קטנה מזכוכית/קרמיקה.

בקערה הקטנה מכניסים חופן נטיפי שוקולד (60 ג'), שופכים על זה 40 מ"ל שמנת מתוקה, מכניסים למיקרוגל 30 שניות, מוציאים ומערבבים מהר לתערובת אחידה ומוסיפים חצי כפית אלכוהול. שמים את תבנית הסיליקון על מגש/קרש חיתוך ליציבות, ממלאים כפית או שתיים לכל עיגול ושמים במקפיא (עם המגש) לשעתיים.
מוציאים, מגלגלים בקוקוס או אבקת קקאו ושומרים בקופסא סגורה במקרר. בכמות הזאת יוצאים לי בערך 12-14 ממתקים.
מעולה לאירוח ספונטני, למתנה לאירוח, לקפה אחה"צ.
 
Back
למעלה