• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה לעזזאל קרה לג'מיני?

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Leo1

משתמש בכיר
דירוג
4,286
אחרי שיצא גמינ'י 3 וניצח בכל המבחנים ואחרי שעוד לפני זה התרשמתי מאוד גם מג'מיני 2.5, עשיתי מנוי לשנה. זמן קצר אחרי זה נתקלתי בבעיות אצלו, אבל הוא עדיין תפקד בסדר.
היום אבל הוא ממש בהזיות קשות. כותב דברים הזויים לחלוטין וכשאני שואל אותו למה הוא כתב אותם ממציא תירוצים ממש לא משכנעים. מה קורה פה?
שמעתי בעבר טענות על הידרדות של ChatGPT, אבל אני לא חוויתי התדדרדרות בעבר באף אחד מהמודלים שהשתמשתי בהם. עד עכשיו.

ביטלתי לו עכשיו את הזיכרון מצ'טים קודמים איתי. נראה אם זה יעזור. יכול להיות שזה מזה או שגוגל עשו בו איזה שינוי לרעה.

נערך לאחרונה ב:
לא יודע מה השימוש שלך אבל אני מאוד מרוצה ממנו
בין אם קידוד ובין אם משימות גנריות של llm

אני לא יודעת מה קרה אצלך אבל אצלי גם כן עובד מצוין, כל פעם נדהמת מחדש מהאיכות שלו לעומת gpt. היום כבר ביטלתי את המנוי לgpt, זאת באמת ליגה אחרת.

גמיני זה לא רק לקוד?

מרגיש לי שמישהו צריך לעשות וידאו על ההבדלים ביוטיוב

במה זה מתבטא?
הוא אוכל בלי מלח מסמכים ארוכים וקבצי קוד ענקיים ש-GPT נחנק מהם. גם התשובות מרגישות לי לרוב יותר 'זורמות' ופחות רובוטיות.
גמיני זה לא רק לקוד?
לא. מודל שפה כמו gpt.

יש לי את cursor, לא רואה איפה אני יכול להחליף מודל..
טוב, אני אשאל מחר את גפטו

גם אצלי הזיות קשות ביומיים האחרונים.
לדעתי תקלה מצד גוגל עקב העומסים הכבדים.

היום כבר ביטלתי את המנוי לgpt, זאת באמת ליגה אחרת.

אתמול זה ChatGPT, היום זה ג'מיני, מחר זה DeepSeek או איזה סטארט-אפ קטן שנקנה ע"י אמזון/אפל... אנחנו רק בתחילת מירוץ העכברים ועוד מוקדם מדיי לקבוע מי יהיה "הכי טוב" (וגם יכול להיות שיהיה יותר מ"הכי טוב" אחד, כתלות בצרכים ובצרכנים).

מעניין שבדיוק אתמול עלה פוסט ל"צרות בהייטק" שבו ובתגובות אליו דיברו על התדרדרות של GPT...

בכל אופן, לנושא השרשור (בעיה בג'ימיניי בשבת) -
לא יצא לי לעבוד איתו בשבת ובראשון,
אבל היום עבדתי הרבה עם ג'מיניי פרו 3, והוא היה מדהים כמו מאז שיצאה הגירסה הזו

ענה לי על שאלות בתחום המומחיות שלי, שאני יודע בוודאות שאין אותן as-is ברשת, אלא נדרשת מחשבה.
בגלל השרשור הזה אפילו הוספתי שאלת טריק (השאלה עצמה מכילה מלכודת) שהייתי מאוד מתרשם אם סיניור שעובד שנים בתחום היה עולה על הטריק בראיון, והוא עלה על זה ותיקן אותי.

אז או שהייתה בעיה ונפתרה,
או שיש בעיה רק בזמנים מאוד מסוימים, לפי העומס הרגעי על המערכת.

אתמול זה ChatGPT, היום זה ג'מיני, מחר זה DeepSeek או איזה סטארט-אפ קטן שנקנה ע"י אמזון/אפל... אנחנו רק בתחילת מירוץ העכברים ועוד מוקדם מדיי לקבוע מי יהיה "הכי טוב" (וגם יכול להיות שיהיה יותר מ"הכי טוב" אחד, כתלות בצרכים ובצרכנים).
קראתי כתבות שטענו (ואין לי מושג אם זה נכון או לא) שצ'אט ג'יפיטי התדרדר עקב כך שהחברה (שהיא עדיין הפסדית ועם התחייבויות עצומות) חוסכת בטוקנים, וזו בעיה שקיימת הרבה פחות לחברה כמו גוגל שהיא עם כיסים עמוקים ומוצרים אחרים רווחיים.

בנוסף, לגוגל יש databases שאין לאחרים (יוטיוב, גוגל סקולר וכו'),
ויכולים לאמן את המודל בלי תביעות כמו זו שNYT הגישה לאחרונה נגד צ'אט ג'יפיטי ושות'.

לגבי DeepSeek יש טענות שהם משתמשים בתוצרים של המודלים הגדולים, כך שהם פשוט גמד על כתפי ענק.
ובכל מקרה, לא הייתי נותן את המידע שלי לחברה סינית...

נערך לאחרונה ב:
אני משתמש בגימיני 3 פרו דרך פרפלקסיטי והוא ממש טוב.
עברתי אליו מקלוד סונט 4.5, הרגשתי בשינוי.

בעקבות כל השבחים לג'מיני 3.0 רציתי לנסות אותו.
כשכתבתי בגוגל "gemini 3.0" - הגעתי לאתר שנקרא "chat on" - תקין? או שמא מדובר באתר זדוני?
כשכתבתי gemini ללא 3.0 הגעתי לג'מיני הישן שהכרתי, לכן הבלבול.
האם ג'מיני 3.0 פשוט החליף את האתר הקודם? או שפשוט כעת שניהם זמינים?

כשכתבתי בגוגל "gemini 3.0" - הגעתי לאתר שנקרא "chat on" - תקין? או שמא מדובר באתר זדוני?
נשמע לי שלחצת על אחת מהפרסומות שמופיעות ראשונות בחיפוש. אם תציין את הכתובת המלאה נוכל לדעת.
לאו דווקא עניין זדוני, פשוט לא אתר של גוגל אלא מתווך כלשהו.

אתה צודק - שתי התוצאות הראשונות בחיפוש של "gemini 3.0" כרגע אינן מפנות לאתר הרשמי של ג'ימיני אלא לאתרים אחרים.
לא כתוב שאלו תוצאות ממומנות, כך שכנראה עשו SEO אגרסיבי...

האם ג'מיני 3.0 פשוט החליף את האתר הקודם? או שפשוט כעת שניהם זמינים?
האתר הרשמי של ג'מיני הוא https://gemini.google.com

מתחת לחלונית השיחה יש אפשרות לבחור את המודל - Flash / Pro.
אחד מודל זריז שעונה תשובות מהירות אך פחות איכותיות, והשני מודל מעמיק וכבד יותר (יכול לקחת לו כמה שניות לחשוב...).
כל אחת מהאפשרויות מביאה לך את המודל החדש ביותר שקיים מאותו סוג (כיום החדש ביותר של פרו הוא 3).

למי שלא משלם כסף -
יש הגבלה יומית על כמות השימושים במודל פרו (לכן כדאי לשמור אותם לשאלות חשובות/כבדות יותר),
וכמובן - אפשרות להשתמש בלי הגבלה במודל פלאש.

מקווה שעשיתי סדר.

נ.ב. אולי רלוונטי אליך -
לפי פרסומת שיצא לי לראות באתר כלכלי כלשהו, לסטודנטים יש אפשרות לקבל את פרו בחינם למשך שנה.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אצלי ג'ימני לפעמים עובד יפה והוא מאוד חכם ולפעמים הוא נהיה טיפש ברמות קשות, כותב דברים הזויים ולא נכונים עובדתית. כשאני שואל אותו למה הוא ענה ככה הוא ממציא תירוצים מוזרים שלא נשמעים הגיוניים. יש לו גם באגים פסיכיים. לפעמים באמצע השיחה הוא פשוט שוכח את כל השיחה ושואל אותי על מה דיברנו. באפליקציה גם יש באגים הזויים. למשל כשאני מעלה תמונה ושואל אותו מה זה, זה עובד טוב כל עוד אני מעלה תמונה אחת בשיחה, ובשביל תמונה חדשה מתחיל שיחה חדשה. אם אני מעלה עוד תמונות באותה השיחה, הוא משתבש לגמרי. ועוד. וזה למרות שאני משלם על מנוי. ב-ChatGPT לא נתקלתי באף אחת מהבעיות האלה והשתמשתי בו המון. ג'מיני עובד אצלי מצויין לפעמים ורע מאוד בפעמים אחרות.

הנה דוגמה אחת מני רבות:
באמצע שיחה ארוכה על תכנון טיול לפרטים הוא כותב:
Where exactly is the destination?

(I don't have the context of previous messages to know which city or country we are discussing.)

במקרים אחרים זה יותר גרוע כי לפעמים הוא ענה בביטחון מלא תשובות שגויות ברמה הזויה, בעוד שבפעמים אחרות הוא חכם בצורה מדהימה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מייד אחרי עדכון ווינדוז, האפליקציה של אינטרקטיב נמחקה לחלוטין ואני חסום מהאתר של interactive. מה קרה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T מה קרה לvaneck bitcoin etn ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
H מה קרה לאתר פאנדר? האם הוא יחזור לפעול? מה אלטרנטיבה טובה? פוסטים מאיכות נמוכה 12
א בלאקרוק סין - מה קרה שם אתמול בבוקר? שוק ההון 15
C ב2021 ביקשתי להעביר אך זה לא קרה בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
G ניוד כספים של קרה"ש ושל קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N לא בטוח מה קרה עם הדיבידנדים שקיבלתי ב-IB שוק ההון 5
L מה קרה לטוויטר? אוף טופיק 1
deussex מה קרה לעולם ההיכרויות ? אוף טופיק 178
B שרות לקוחות מיטב דש - הוראת קבע שנתתי וכלום לא קרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
P קרה"ש כעצמאי, עם דמי ניהול סבירים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G קרה למישהו פעם ? מכירה רעיונית שוק ההון 5
P הגדרת החוק - מי רשאי לפתוח קרה"ש כעצמאי? צרכנות פיננסית 6
bobby חשיבות של בחירה נכונה בETF בחשבון פטור (פנסיה+קרה"ש) אם אפשר תמיד למכור ולקנות אחרת? צרכנות פיננסית 0
W מה קרה לבלוג "התמונה הגדולה"? אוף טופיק 2
ת מה קרה לתכלית TTF S&P 500 ב-2014? שוק ההון 3
adamshalev מישהו יכול להסביר מה קרה היום בשוק? שוק ההון 56
Gentlemen מה קרה למחירי הזהב והכסף? שוק ההון 1
Jane Doe הבלתי יאומן קרה - קיבלתי פיצוי מחברת תעופה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
ERE בלי ה E מה קרה להראל???? השתגעו!!! 0.8% דמי ניהול על קרן מחקה שקלי 2-5 שוק ההון 1
Avi משהו יודע מה קרה בתחום הפיננסים בארץ שוק ההון 4
M מצדיעים לג'ים סימונס אוף טופיק 14
F עסק צדדי לג׳וניור מהנדס תוכנה. התפתחות אישית 8
Stardust סכיני גילוח סיניים לג'ילט - האם מישהו ניסה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12

נושאים דומים

Back
למעלה