• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מחזק את דברי בת העמק.
עידו, אתה עדיין הולך לחדר הכושר?

לא, מאז שהתחילה המלחמה עם אירן לא הלכתי.
יולי מאוד עמוס, מקווה להתחיל להיות יציב באוגוסט מהבחינה הזו.
מה עם כושר בבית? אני ממש מרגיש את ההבדל הפיזי והנפשי ביום שעשיתי בו קצת יוגה / קפיצה בחבל (אחלה ספורט אירובי) או רכיבה על אופניים.

זה לא דורש הרבה זמן או כסף אבל זה עוזר מאוד לתפקוד היומיומי

עוד חודש עבר לו, קרו ויקרו דברים משמעותיים.

פיננסי:
מכרתי את המניות - ולאחר בירוקרטיה לא מעטה הצלחתי להעביר את הכסף לחשבון הבנק של הורי.
המטרה היא לתת לאבא שלי "כרית בטחון" - למקרה שיפסיקו לו את אובדן כושר העבודה.
עודדתי את אבי לפרוש מהעבודה ולהתרכז בשיקום הבריאותי שלו.
שכנעתי את הורי לרכוש קרן כספית עם 200 אלף השקלים שהעברתי להם. אם וכאשר יצטרכו - שישתמשו בהם על פי הצורך.
מקווה שאובדן כושר העבודה של אבי יוארך לצמיתות (או שישתקם ויחזור לעבוד כמובן). אם זה יהיה המצב, אקבל את כספי בחזרה. מבחינתי - הסכום לא קיים.

55 אלף ש"ח נוספים העברתי לבנק שלי, שגם כן בקרן כספית עד שיהיה לנו יותר וודאות.

חבר חדש:
בשבת אני מביא גור כלבים, כל כך מתרגש. חבר על ארבע כל כך חסר לי. שמו בישראל - buddy :)
התחלתי לעשות הליכות על מנת לנסות לחזור קצת לכושר הליכה, האחריות על הכלבלב תהיה בלעדית שלי.

אקדמי:
כפי שציינתי בעדכון הקודם, פרשתי ממכללת הגליל המערבי.
לאחר לבטים ובירורים רבים , שהסתיימו היום - החלטתי לבחור. בחרתי באוניברסיטה הפתוחה! רכשתי כעת ארבעה קורסים נוספים עבור סמסטר סתיו (2026א).
בסמסטר הקרוב נרשמתי לקורסים מקוונים בלבד, אבל התקווה היא בעתיד להירשם גם לקורסים פרונטאליים בקמפוס חיפה. בחצי שנה הקרובה אני צריך להיות זמין כמה שיותר בבית לסייע בשיקום של אבא ובגידול וחינוך הכלבלב :)

תודות לתמיכה בפורום ובפרטי מאנשים יקרים שאני מעריך, הבנתי שכדאי לי להתחיל כמה שיותר מהר. הבירורים עם המכללות השונות לא צלחו, לא אוכל להתקבל לשנת הלימודים הקרובה. ממכללת תל חי לא קיבלתי מענה עדיין - אך הגעתי להחלטה שביתרונות מול חסרונות עדיף לי להתחיל באונ' הפתוחה.

הקורסים שרכשתי באוניברסיטה הפתוחה בסוף 2024 (עת מצבו הרפואי של אבי החריף) עדיין זמינים לי ולאחר פניות לרכזי הקורסים אוכל לגשת למבחנים של הקורסים הללו בסמסטר הנוכחי (סמסטר קיץ).
הרבה פערים להשלים.

הגיע הזמן לתפנית חיובית. מקווה שמכאן המנייה שהיא חיי סוף סוף תעלה.

עוד חודש עבר לו, קרו ויקרו דברים משמעותיים.

פיננסי:
מכרתי את המניות - ולאחר בירוקרטיה לא מעטה הצלחתי להעביר את הכסף לחשבון הבנק של הורי.
המטרה היא לתת לאבא שלי "כרית בטחון" - למקרה שיפסיקו לו את אובדן כושר העבודה.
עודדתי את אבי לפרוש מהעבודה ולהתרכז בשיקום הבריאותי שלו.
שכנעתי את הורי לרכוש קרן כספית עם 200 אלף השקלים שהעברתי להם. אם וכאשר יצטרכו - שישתמשו בהם על פי הצורך.
מקווה שאובדן כושר העבודה של אבי יוארך לצמיתות (או שישתקם ויחזור לעבוד כמובן). אם זה יהיה המצב, אקבל את כספי בחזרה. מבחינתי - הסכום לא קיים.

55 אלף ש"ח נוספים העברתי לבנק שלי, שגם כן בקרן כספית עד שיהיה לנו יותר וודאות.

חבר חדש:
בשבת אני מביא גור כלבים, כל כך מתרגש. חבר על ארבע כל כך חסר לי. שמו בישראל - buddy :)
התחלתי לעשות הליכות על מנת לנסות לחזור קצת לכושר הליכה, האחריות על הכלבלב תהיה בלעדית שלי.

אקדמי:
כפי שציינתי בעדכון הקודם, פרשתי ממכללת הגליל המערבי.
לאחר לבטים ובירורים רבים , שהסתיימו היום - החלטתי לבחור. בחרתי באוניברסיטה הפתוחה! רכשתי כעת ארבעה קורסים נוספים עבור סמסטר סתיו (2026א).
בסמסטר הקרוב נרשמתי לקורסים מקוונים בלבד, אבל התקווה היא בעתיד להירשם גם לקורסים פרונטאליים בקמפוס חיפה. בחצי שנה הקרובה אני צריך להיות זמין כמה שיותר בבית לסייע בשיקום של אבא ובגידול וחינוך הכלבלב :)

תודות לתמיכה בפורום ובפרטי מאנשים יקרים שאני מעריך, הבנתי שכדאי לי להתחיל כמה שיותר מהר. הבירורים עם המכללות השונות לא צלחו, לא אוכל להתקבל לשנת הלימודים הקרובה. ממכללת תל חי לא קיבלתי מענה עדיין - אך הגעתי להחלטה שביתרונות מול חסרונות עדיף לי להתחיל באונ' הפתוחה.

הקורסים שרכשתי באוניברסיטה הפתוחה בסוף 2024 (עת מצבו הרפואי של אבי החריף) עדיין זמינים לי ולאחר פניות לרכזי הקורסים אוכל לגשת למבחנים של הקורסים הללו בסמסטר הנוכחי (סמסטר קיץ).
הרבה פערים להשלים.

הגיע הזמן לתפנית חיובית. מקווה שמכאן המנייה שהיא חיי סוף סוף תעלה.
כל הכבוד אלוף! רק שים לב בתור אחד שלומד בפתוחה מומלץ להתחיל עם 2 קורסים לראות איך אתה מסתדר עם הקצב וללמוד ללמוד עצמאית ואת השיטות שנוחות לך ללמידה, בפתוחה יש גם סמסטר קיץ שאתה יכול לעשות בו עוד קורס 2 אבל הוא יותר קצר,

כל הכבוד אלוף! רק שים לב בתור אחד שלומד בפתוחה מומלץ להתחיל עם 2 קורסים לראות איך אתה מסתדר עם הקצב וללמוד ללמוד עצמאית ואת השיטות שנוחות לך ללמידה, בפתוחה יש גם סמסטר קיץ שאתה יכול לעשות בו עוד קורס 2 אבל הוא יותר קצר,
תודה :)
אפשר לשאול מה אתה לומד? ובכללי, אם יש לך טיפים ללמידה מוצלחת בזום - אשמח אם תוכל לשתף. די חושש מהלמידה בזום.

בסמסטר הנוכחי (קיץ) אני אכן ב2 קורסים.
בסמסטר הבא כבר אהיה רשום ל4 קורסים. מקווה לעמוד בקצב :)
ראיתי שההרשמה הסדירה נסגרת אתמול, וחששתי מתשלום דמי הרשמה מאוחרת. לא הייתי בטוח אם התשלום הוא עבור סמסטר או עבור כל קורס - אז החלטתי פשוט להרשם.

תודה :)
אפשר לשאול מה אתה לומד? ובכללי, אם יש לך טיפים ללמידה מוצלחת בזום - אשמח אם תוכל לשתף. די חושש מהלמידה בזום.

בסמסטר הנוכחי (קיץ) אני אכן ב2 קורסים.
בסמסטר הבא כבר אהיה רשום ל4 קורסים. מקווה לעמוד בקצב :)
ראיתי שההרשמה הסדירה נסגרת אתמול, וחששתי מתשלום דמי הרשמה מאוחרת. לא הייתי בטוח אם התשלום הוא עבור סמסטר או עבור כל קורס - אז החלטתי פשוט להרשם.
מדעי המחשב
אני אישית לא נכנס לשיעורים מעדיף לראות הרצאות של מנחים מומלצים בטלגרם או באתר אם יש, אוהב יותר לעצור את השיעור בזמן שלי ולסכם בלי שהשיעור רץ בקצב של לייב כל אחד ומה נוח לו,
תראה איך אתה מסתדר עם 2 ותחליט אם לעשות 4 זה לימודים שונים מאוניברסיטאות אחרות וגם אצלנו הסמסטר יותר קצר כי יש גם סמסטר קיץ
אני לפעמים לוקח הרשמה מאוחרת כי אני עוד לא יודע מה הקורסים שאקח לסמסטר הבא זה נועד להלחיץ אותנו לבחור קורסים

איזה כיף!
ועל הדרך תקבל 3 מתנות: אהבה ללא תנאי מכלבלבון, כושר כי אתה חייב לקחת אותו לפחות 3 פעמים לטיולי צרכים ואנרגיה בגיל כזה, וסיכוי גבוה לשיחות על הדרך עם בעלי כלבים אחרים.

היי עידו,
קראתי קצת את השרשורים שלך, מרשים לראות איך אתה עוזר להורים! הם זכו.
אגב, אני בסביבות הגיל שלך והתחלתי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה. לגבי מכללת גליל מערבי, אתה לא הראשון שאומר את זה, ואני מניח שלא האחרון. יכול להיות שדווקא השתדרגת במעבר לפתוחה.

היי עידו,
קראתי קצת את השרשורים שלך, מרשים לראות איך אתה עוזר להורים! הם זכו.
אגב, אני בסביבות הגיל שלך והתחלתי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה. לגבי מכללת גליל מערבי, אתה לא הראשון שאומר את זה, ואני מניח שלא האחרון. יכול להיות שדווקא השתדרגת במעבר לפתוחה.
קודם כל - תודה.
שנית, עדיין לא שיתפתי במסע, בין אם בגלל שאני מתבייש בחוסר ההחלטיות שלי או בגלל שלמדתי שאין מה להכריז מוקדם מדי.

לאחר ש @Shlomi Z הציע לבדוק את תל חי ורופין, בדקתי שוב עם מכללת תל חי. הייתה לי אפשרות להצטרף מחדש ללימודים ללא מכינה נוספת.

יהיה מאוד קשה עם הנסיעות, המרחק, ארגון דירה והחיים עצמם. אבל זה מה שיהיה לי מיטבי, אני מקווה.
אז כן, אני חוזר לנקודת ההתחלה. ללפני שביעי באוקטובר, בחזרה לקריית שמונה ותל חי.
אתחיל תואר בחשבונאות (כלכלה וניהול עם התמחות בחשבונאות).

בסמסטר הראשון באדי (הכלבלב המתוק) יגור אצל אח שלי. לאחר מכן שיתבגר קצת יעבור אלי.
מאוד מקווה להצליח. מאוד מקווה להכיר אנשים נחמדים.

קודם כל - תודה.
שנית, עדיין לא שיתפתי במסע, בין אם בגלל שאני מתבייש בחוסר ההחלטיות שלי או בגלל שלמדתי שאין מה להכריז מוקדם מדי.

לאחר ש @Shlomi Z הציע לבדוק את תל חי ורופין, בדקתי שוב עם מכללת תל חי. הייתה לי אפשרות להצטרף מחדש ללימודים ללא מכינה נוספת.

יהיה מאוד קשה עם הנסיעות, המרחק, ארגון דירה והחיים עצמם. אבל זה מה שיהיה לי מיטבי, אני מקווה.
אז כן, אני חוזר לנקודת ההתחלה. ללפני שביעי באוקטובר, בחזרה לקריית שמונה ותל חי.
אתחיל תואר בחשבונאות (כלכלה וניהול עם התמחות בחשבונאות).

בסמסטר הראשון באדי (הכלבלב המתוק) יגור אצל אח שלי. לאחר מכן שיתבגר קצת יעבור אלי.
מאוד מקווה להצליח. מאוד מקווה להכיר אנשים נחמדים.

אני בטוח שתצליח. ייקח לך זמן להתאקלם בחזרה, אז אל תהיה קשה עם עצמך בהתחלה.

זה קורה
לקראת רבעון עמוס מאוד.
בירוקרטיה של אבא, שעיקר עומסה במקביל לתחילת הלימודים. מעבר דירה.

בקרוב אני חוזר שנתיים אחורה. בשנתיים האחרונות הכל לא הלך כמתוכנן. הכל היה דרעק אחד גדול. בפן האישי והארצי לאומי.
זה קורה...
מקווה שמכאן יהיה טוב יותר. מתרגש לקראת הרבעון שיחזיר אותי אחורה בזמן.

לימודים:
עדיין לא קיבלתי מערכת שעות. מאוד רוצה לקחת את הכלב איתי, אך כנראה צעיר מדי על מנת להיות לבד יותר מדי זמן. ככל הנראה בסמסטר הראשון עד שיתבגר קצת יישאר עם המשפחה.

פיננסי:
התעצלתי. לאחרונה מכרתי את הקרן הכספית על מנת שאוכל לשלם כל מה שצריך לתקופה הקרובה. בפועל - הגזמתי. כעת מתעצל לקנות שוב.
כנראה אחכה נובמבר - אם יאריכו לאבא את אובדן כושר העבודה אהיה שקט יותר ואקנה מניות.
ההורים בהלם מהצבירה בקרן הכספית, מצד אחד מחמם את הלב, מצד שני חושש שיהיה להם קשה להיפרד מכסף הביטחון שהעברתי להם (במידה ותחודש הקצבה, אקבל כספי בחזרה).

חברתי:
התחלתי לטייל קצת עם באדי הכלבלב. לעיתים נדירות יכול להיות נחמד בחוץ :)

שנה חדשה טעויות ישנות

הגזמתי. חתמתי (לא יודע למה) על חוזה לשנתיים. מה חשבתי לעצמי? עם המצב הביטחוני בצפון. מי יודע מה יהיה עוד שנתיים?
מה חשבתי לעצמי? לא למדתי מטעויות וכשלונות העבר? ממש לא ברור לי למה חתמתי על חוזה דירה לשנתיים...
הדירה חביבה, יש ממד ואף מעלית כך שגם ההורים יוכלו לבקר. המחיר יקר, מאוד יקר. הגזמתי... 3,000 ש"ח לחודש, לא כולל.
הייתי צריך לנסות להתמקח. לראות עוד דירות. עודף ההתרגשות גרם לי לפעול בפזיזות ולא בפעם הראשונה.

AND YET...
(כמעט) הכל מוכן לשנת הלימודים תשפ"ו שתחל בעוד חודש ושבוע. אם יש לכם רעיונות לדברים שניתן לקנות מבעוד מועד לדירה ובכלל ללימודים לפני תחילתם, אשמח לטיפים.
מאין "LIFE HACKS". למשל אני מברר כרגע לגבי בר מים (מי עדן ככל הנראה). מאוד יעזור לי עם הנכות הפיזית לא לסחוב בקבוקים.

מתרגש, מקווה שהפעם זו הפעם. בלי שטויות, אסונות, מחלות וכד'.
קצת תוהה אם אני לא "זקן" מדי למקצוע, אם להתקדם כעצמאי או כשכיר, להבנתי בראיית חשבון מתקדמים בעיקר על סמך וותק כשכירים (אולי אני טועה).
מקווה שלא איחרתי לרכבת. אני צפוי לסיים התמחות רק בגיל 35-36 - אך זה עוד חזון רחוק (מאוד)...

נכסים והכנסות
הלוואה/מתנה להורים (אם אובדן כושר העבודה של אבא לא יחודש, מתנה. אם יחודש, הלוואה): 170K
עו"ש/כספית: 70K
תיק השקעות: 1K
קצבה זמנית חודשית (עד מרץ 2026, צפי אישי שלי להארכה לאחר מכן): 4.5K

הוצאות
שכר דירה: 3,000
חשבונות: X (מה לדעתם יהיה הצפי לכלל החשבונות?)
דלק:
X (צפי לנסיעה הלוך חזור מק"ש לנהרייה אחת לשבוע, התניידות בק"ש במהלך השבוע).
כלבלב:
300-500 לא כולל חיסונים וכד'.
שכר לימוד:
0 - 1200~ (אולי אקבל מלגה לשנת לימודים ראשונה חינם. אחרת הצפי שלי ל1200~ חודשי).

נקודות חשובות
1)אולי בהמשך אקבל סיוע במימון התואר וסיוע בשכר דירה מביטוח לאומי. בגלל הכשלונות בעבר עלי "להוכיח" את עצמי במשך סמסטר או שתיים ולחזור אליהם עם ציונים.
אוכל לקבל החזרים רטרואקטיבית במידה ואצליח.
2) סיוע בשכר דירה ממלגם - ב2023 קיבלתי, אך אני רואה שצריך 75% נכות. בעבר היה לי 75%, כעת 70%. צריך לברר אם אוכל לקבל.
3) אם הנכות שלי לא תוארך (ממש בספק), צריך לעשות חושבים פיננסית.

משימות:
1) לנסות להיפגש עם "מלגם" בק"ש ולברר זכאות לסיוע של 600-700 ש"ח חודשי. רצוי במהלך אוקטובר כשאארגן את הדירה (צפי אכלוס 05/10/2025).

2) לברר עניינים ביטוחים ופנסיונים עבור אבא שלי (בתהליך, נשלחו תעודות זהות עבור מסלקה - מקווה לסיים עם זה לפני שאתחיל ללמוד).
3) לנסות לדחוף למלגות ללא התנדבות (הרי אם הביטוח הלאומי יסכים לממן לי את הלימודים, אצטרך להחזיר את כספי המלגה. כך שמעדיף לא "לבזבז" זמן).
4) להכין את הדירה והציוד הלימודי בצורה מטיבה כך שההסתגלות תהיה כמה שפחות קשה.

שתהיה שנה טובה ובשורות טובות.

שנה חדשה טעויות ישנות

הגזמתי. חתמתי (לא יודע למה) על חוזה לשנתיים. מה חשבתי לעצמי? עם המצב הביטחוני בצפון. מי יודע מה יהיה עוד שנתיים?
מה חשבתי לעצמי? לא למדתי מטעויות וכשלונות העבר? ממש לא ברור לי למה חתמתי על חוזה דירה לשנתיים...
הדירה חביבה, יש ממד ואף מעלית כך שגם ההורים יוכלו לבקר. המחיר יקר, מאוד יקר. הגזמתי... 3,000 ש"ח לחודש, לא כולל.
הייתי צריך לנסות להתמקח. לראות עוד דירות. עודף ההתרגשות גרם לי לפעול בפזיזות ולא בפעם הראשונה.
האם אתה באמת חושב שזו הייתה טעות? אולי זה לא טעות וזה מה שבאמת חשוב לך - נוחות של הדירה, אתה מאמין שאתה יכול לעמוד בזה, ואתה רק אומר שזו טעות בחצי צחוק. אם אתה באמת מתחרט על זה וחושב שזה נעשה בפזיזות - אתה תמיד יכול לנסות לתקן, אתה יכול לבטל אם יש לזה עלות מסוימת או למצוא מחליף. להתמיד במשהו שאתה מתחרט עליו רק כי יש עלות שקועה או כדי לא להודות בטעות זה הרבה פעמים לא הדבר האידיאלי לעשות.
הייתי יושב עם עצמי בשקט (להוציא מהמשוואה התרגשות או לחץ זמן וכו) ומנסה להבין האם זה הדבר הנכון לי, ובהתאם לזה להחליט מה אתה רוצה לעשות עם זה. אולי זה בעצם בדיוק מה שרצית ואז דווקא תרגיש שלם עם זה.
AND YET...
(כמעט) הכל מוכן לשנת הלימודים תשפ"ו שתחל בעוד חודש ושבוע. אם יש לכם רעיונות לדברים שניתן לקנות מבעוד מועד לדירה ובכלל ללימודים לפני תחילתם, אשמח לטיפים.
מאין "LIFE HACKS". למשל אני מברר כרגע לגבי בר מים (מי עדן ככל הנראה). מאוד יעזור לי עם הנכות הפיזית לא לסחוב בקבוקים.
יש לך לפטופ שעובד בצורה סבירה? לא מנסיון מימי הסטודנט שלי אבל הייתי חושב על לעשות ChatGPT Plus או משהו דומה. מסתכל גם מה יש לסטודנטים אחרים שנראה שעוזר להם. אני זוכר שהייתי משתמש הרבה בעטים המחיקים של פיילוט. תמצא דברים מזינים שקל ומהיר לבשל.
קצת תוהה אם אני לא "זקן" מדי למקצוע, אם להתקדם כעצמאי או כשכיר, להבנתי בראיית חשבון מתקדמים בעיקר על סמך וותק כשכירים (אולי אני טועה).
מקווה שלא איחרתי לרכבת. אני צפוי לסיים התמחות רק בגיל 35-36 - אך זה עוד חזון רחוק (מאוד)...
שיהיה המון בהצלחה! בסופו של דבר אתה צעיר ויש לך זמן לעשות הכל, תלוי יותר בקצב ההתקדמות שלך מאשר בגיל האבסולוטי שלך. האם יש לך מטרה לפרישה מוקדמת? אם לא אז זה מקצוע שאפשר לעבוד בו הרבה שנים.

הוצאות
דלק:
כלבלב:
שכר לימוד:
0 - 1200~ (אולי אקבל מלגה לשנת לימודים ראשונה חינם. אחרת הצפי שלי ל1200~ חודשי).
אני אנסה להעריך על הצד ההגיוני:
חשבונות - חשמל, מים, ארנונה, גז?, מזון וטואלט, בילויים, ביגוד והנעלה - בסביבות 2-2.5 אש"ח במקרה הטוב.
רכב (רק דלק? מה עם טסט, ביטוח ותיקונים?) - 600 ש"ח רק לדלק, 1500-2000 כולל הכל.
כלב - בחיים לא הוצאתי על כלב יותר מ-150 ש"ח, חוץ מתקופות של מחלות. על מה אתה מוציא כ"כ הרבה?
אם גם תצטרך לשלם את מלוא שכר הלימוד, מדובר על פער גדול מאד בין הקיצבה להוצאות המתוכננות.

המלצות לחיסכון:
1. תלמד לבשל ממוצרים פשוטים וזולים. אפילו בלי בישול - ביצה, סלט, פירות, אגוזים וגבינות - העיקר לא להזמין טייק אווי.
2. תחסוך על הכלב
3. תנסה למצוא עבודה חלקית, אם מותר לך. אפשר כפקיד הנה"ח ואפשר גם אולי בחקלאות או בתיירות בסביבה.
4. תנסה להתרגל לשתות מים מקוררים מהברז. בקרית שמונה אמורים להיות מים טעימים (מי מעיינות ולא התפלה).
5. אל תקנה ריהוט יד ראשונה לבית, תחפש יד שניה או למסירה באזור.

ב שזו הייתה טעות? אולי זה לא טעות וזה מה שבאמת חשוב לך - נוחות של הדירה, אתה מאמין שאתה יכול לעמוד בזה, ואתה רק אומר שזו טעות בחצי צחוק. אם אתה באמת מתחרט על זה וחושב שזה נעשה בפזיזות - אתה תמיד יכול לנסות לתקן, אתה יכול לבטל אם יש לזה עלות מסוימת או למצוא מחליף. להתמיד במשהו שאתה מתחרט עליו רק כי יש עלות שקועה או כדי לא להודות בטעות זה הרבה פעמים לא הדבר האידיאלי לעשות.
הייתי יושב עם עצמי בשקט (להוציא מהמשוואה התרגשות או לחץ זמן וכו) ומנסה להבין האם זה הדבר הנכון לי, ובהתאם לזה להחליט מה אתה רוצה לעשות עם זה. אולי זה בעצם בדיוק מה שרצית ואז דווקא תרגיש שלם עם זה.
יכולתי לקבל יותר עבור הכסף. הדירה די גדולה (בתקווה שהורי יוכלו לבוא לבקר - יעזור נפשית).
יש ממ"ד - כי זה חשוב לאמא שלי (אני לא מאמין שיהיו בעיות של ירי לצפון ב4 שנים הקרובות, מבחינתי שיהיה מקלט קרוב ללא ממ"ד).
גם מעלית לא חשובה לי - בעיקר בשביל ההורים.
הכל תלוי באם ההורים באמת יבואו לבקר. אם הם יבואו ויעזרו לי, זה שווה את הכסף. אם לא, אז לא. וההתחייבות לשנתיים הייתה דבילית בכל אופן והגיע הזמן שאלמד מטעויות...
דבר נוסף - בכנות חשבתי שהקצבה שלי (מועד סיום הנכות) - בשלב מאוחר יותר ולא בתחילת 2026. לעזאזל! אנחנו כמעט ב2026... לא יאומן.
יש לך לפטופ שעובד בצורה סבירה? לא מנסיון מימי הסטודנט שלי אבל הייתי חושב על לעשות ChatGPT Plus או משהו דומה. מסתכל גם מה יש לסטודנטים אחרים שנראה שעוזר להם. אני זוכר שהייתי משתמש הרבה בעטים המחיקים של פיילוט. תמצא דברים מזינים שקל ומהיר לבשל.
אני מניח שכן, אני לא בטוח מה ההגדרה לצורה סבירה, לא ניסיתי להריץ עליו יותר מדי למעט משחק מחשב "Heroes of might and magic III"' משחק מהמילניום הקודם :)
את האמת שזה משהו שאני צריך ללמוד, נגעת בנקודה טובה. אני קצת דור ישן, לא מצו'טט עם בינה. אתחיל בתור התחלה בלהירשם ולהשתמש במוצר החינמי. מה היתרונות של GPT PLUS לעומת המוצר החינמי? אני מניח שרלוונטי למטרות לימודים.
שיהיה המון בהצלחה! בסופו של דבר אתה צעיר ויש לך זמן לעשות הכל, תלוי יותר בקצב ההתקדמות שלך מאשר בגיל האבסולוטי שלך. האם יש לך מטרה לפרישה מוקדמת? אם לא אז זה מקצוע שאפשר לעבוד בו הרבה שנים.
הייתי שמח, אך לצערי כנראה זו לא אופציה גם בגלל הגיל המאוחר שאני מתחיל בו וגם כי ככל הנראה אצטרך לדאוג כלכלית להורי ובהמשך לאח שלי, שהעתיד הכלכלי שלו לא נראה טוב בעליל. לגבי האח - לא יודע אם זה משהו שאצטרך לעשות בוודאות או אם ארצה לקחת על עצמי.
אין תוכנית מהותית לפרוש מוקדם, לא.
אני אנסה להעריך על הצד ההגיוני:
חשבונות - חשמל, מים, ארנונה, גז?, מזון וטואלט, בילויים, ביגוד והנעלה - בסביבות 2-2.5 אש"ח במקרה הטוב.
רכב (רק דלק? מה עם טסט, ביטוח ותיקונים?) - 600 ש"ח רק לדלק, 1500-2000 כולל הכל.
כלב - בחיים לא הוצאתי על כלב יותר מ-150 ש"ח, חוץ מתקופות של מחלות. על מה אתה מוציא כ"כ הרבה?
אם גם תצטרך לשלם את מלוא שכר הלימוד, מדובר על פער גדול מאד בין הקיצבה להוצאות המתוכננות.
תודה על ההשקעה קודם כל.
הרכב שייך להורים עקרונית, אני אשתמש בו ב90% מהזמן אך הם משלמים את הטסט וביטוח. אני מניח שתיקונים אם יהיה צורך יהיו עלי.
לגבי כלב - מתי פעם אחרונה היה לך כלב? בדקתי את התשלום האחרון לחנות החיות ממנה קנינו אוכל. שק אוכל (10 קילו - מחזיק חודש) עלה 336 ש"ח, 336 ש"ח אחרי הנחה של 20% כי אח שלי עובד בחנות.
המחירים עולים עם הזמן... :)
יכול להיות כי הוא גור ואוכל גורים יקר יותר. אינני יודע.
מסכים לגבי הפער. את האמת לא חשבתי שחשבונות ושונות יהיו כה גבוהים. מאמין שאסתדר בפחות. גם חשבתי שהקצה תמשך זמן רב יותר (מקווה שתוארך).
בכל אופן יש לי מספיק "בשר" לשנה הראשונה בעו"ש/כספית.

1. תלמד לבשל ממוצרים פשוטים וזולים. אפילו בלי בישול - ביצה, סלט, פירות, אגוזים וגבינות - העיקר לא להזמין טייק אווי.
כבר קורה, טייק אוואי לא בלקסיקון
2. תחסוך על הכלב
לא יקרה. נותן לו את הטוב ביותר - זה גם חוסך מחלות כאלו ואחרות בהמשך.
3. תנסה למצוא עבודה חלקית, אם מותר לך. אפשר כפקיד הנה"ח ואפשר גם אולי בחקלאות או בתיירות בסביבה.
מה הכוונה אם מותר? מבחינת ביטוח לאומי...? כן מותר. בעבר לא הצלחתי להחזיק לימודים ועבודה, מתכנן הפעם להתמקד בלימודים. אולי החל משנה ב' אנסה לשלב עבודה, יש לי מקום לחזור אליו ככל הנראה שאוכל לעבוד מהבית.

שנה חדשה טעויות ישנות

AND YET...

נכסים והכנסות
הלוואה/מתנה להורים (אם אובדן כושר העבודה של אבא לא יחודש, מתנה. אם יחודש, הלוואה): 170K
עו"ש/כספית: 70K
תיק השקעות: 1K
קצבה זמנית חודשית (עד מרץ 2026, צפי אישי שלי להארכה לאחר מכן): 4.5K

הוצאות
דלק:
כלבלב:
שכר לימוד:

נקודות חשובות
1)אולי בהמשך אקבל סיוע במימון התואר וסיוע בשכר דירה מביטוח לאומי. בגלל הכשלונות בעבר עלי "להוכיח" את עצמי במשך סמסטר או שתיים ולחזור אליהם עם ציונים.
אוכל לקבל החזרים רטרואקטיבית במידה ואצליח.
2) סיוע בשכר דירה ממלגם - ב2023 קיבלתי, אך אני רואה שצריך 75% נכות. בעבר היה לי 75%, כעת 70%. צריך לברר אם אוכל לקבל.
3) אם הנכות שלי לא תוארך (ממש בספק), צריך לעשות חושבים פיננסית.

משימות:
1) לנסות להיפגש עם "מלגם" בק"ש ולברר זכאות לסיוע של 600-700 ש"ח חודשי. רצוי במהלך אוקטובר כשאארגן את הדירה (צפי אכלוס 05/10/2025).

2) לברר עניינים ביטוחים ופנסיונים עבור אבא שלי (בתהליך, נשלחו תעודות זהות עבור מסלקה - מקווה לסיים עם זה לפני שאתחיל ללמוד).
3) לנסות לדחוף למלגות ללא התנדבות (הרי אם הביטוח הלאומי יסכים לממן לי את הלימודים, אצטרך להחזיר את כספי המלגה. כך שמעדיף לא "לבזבז" זמן).
4) להכין את הדירה והציוד הלימודי בצורה מטיבה כך שההסתגלות תהיה כמה שפחות קשה.

שתהיה שנה טובה ובשורות טובות.
סגרת דירה לשנתיים. זה דבר החיובי - אתה לא צריך לחשוב על דירה עד לאמצע 2027. זה מצוין!

כמו שאומרים, let the bygones be bygones. כך החלטה או מעשה שנראה ברטרוספקטיבה כטעות, תשאיר בעבר.

מעתה, רוב המשימות שלך צריכות להיות סביב הלימודים. עוד 5000 שקל בשנה מתגמדים לעומת השונות של מה שתוכל להפיק מהתואר. אם תוכל להיות אסטרטגי לגבי הלימודים לפחות כמו שאתה אסטרטגי בניהול תקציב, אתה תעשה חיל.

בהצלחה!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
המים בישראל אמורים להיות באיכות טובה.
עם זה עניין של טעם, אתה יכול לנסות שימוש בקנקן של בריטה.
משום מה בישראל, לא מוכרים את הג'ריקן שמצאתי אותו כמוצר הרבה יותר נוח מהקנקן.
ניתן להזמין אותו מאמזון בכ200 ש"ח.
מה שאני בא להגיד שהתמי 4/ מים מבוקבקים זה מותרות.

נערך לאחרונה ב:
Back
למעלה