לא, מאז שהתחילה המלחמה עם אירן לא הלכתי.מחזק את דברי בת העמק.
עידו, אתה עדיין הולך לחדר הכושר?
עידו המסע האמיץ והמרשים שלאין לי מושג כבר... אני די אבוד :/
מה עם כושר בבית? אני ממש מרגיש את ההבדל הפיזי והנפשי ביום שעשיתי בו קצת יוגה / קפיצה בחבל (אחלה ספורט אירובי) או רכיבה על אופניים.לא, מאז שהתחילה המלחמה עם אירן לא הלכתי.
יולי מאוד עמוס, מקווה להתחיל להיות יציב באוגוסט מהבחינה הזו.
big likeהגיע הזמן לתפנית חיובית. מקווה שמכאן המנייה שהיא חיי סוף סוף תעלה.
כל הכבוד אלוף! רק שים לב בתור אחד שלומד בפתוחה מומלץ להתחיל עם 2 קורסים לראות איך אתה מסתדר עם הקצב וללמוד ללמוד עצמאית ואת השיטות שנוחות לך ללמידה, בפתוחה יש גם סמסטר קיץ שאתה יכול לעשות בו עוד קורס 2 אבל הוא יותר קצר,עוד חודש עבר לו, קרו ויקרו דברים משמעותיים.
פיננסי:
מכרתי את המניות - ולאחר בירוקרטיה לא מעטה הצלחתי להעביר את הכסף לחשבון הבנק של הורי.
המטרה היא לתת לאבא שלי "כרית בטחון" - למקרה שיפסיקו לו את אובדן כושר העבודה.
עודדתי את אבי לפרוש מהעבודה ולהתרכז בשיקום הבריאותי שלו.
שכנעתי את הורי לרכוש קרן כספית עם 200 אלף השקלים שהעברתי להם. אם וכאשר יצטרכו - שישתמשו בהם על פי הצורך.
מקווה שאובדן כושר העבודה של אבי יוארך לצמיתות (או שישתקם ויחזור לעבוד כמובן). אם זה יהיה המצב, אקבל את כספי בחזרה. מבחינתי - הסכום לא קיים.
55 אלף ש"ח נוספים העברתי לבנק שלי, שגם כן בקרן כספית עד שיהיה לנו יותר וודאות.
חבר חדש:
בשבת אני מביא גור כלבים, כל כך מתרגש. חבר על ארבע כל כך חסר לי. שמו בישראל - buddy
התחלתי לעשות הליכות על מנת לנסות לחזור קצת לכושר הליכה, האחריות על הכלבלב תהיה בלעדית שלי.
אקדמי:
כפי שציינתי בעדכון הקודם, פרשתי ממכללת הגליל המערבי.
לאחר לבטים ובירורים רבים , שהסתיימו היום - החלטתי לבחור. בחרתי באוניברסיטה הפתוחה! רכשתי כעת ארבעה קורסים נוספים עבור סמסטר סתיו (2026א).
בסמסטר הקרוב נרשמתי לקורסים מקוונים בלבד, אבל התקווה היא בעתיד להירשם גם לקורסים פרונטאליים בקמפוס חיפה. בחצי שנה הקרובה אני צריך להיות זמין כמה שיותר בבית לסייע בשיקום של אבא ובגידול וחינוך הכלבלב
תודות לתמיכה בפורום ובפרטי מאנשים יקרים שאני מעריך, הבנתי שכדאי לי להתחיל כמה שיותר מהר. הבירורים עם המכללות השונות לא צלחו, לא אוכל להתקבל לשנת הלימודים הקרובה. ממכללת תל חי לא קיבלתי מענה עדיין - אך הגעתי להחלטה שביתרונות מול חסרונות עדיף לי להתחיל באונ' הפתוחה.
הקורסים שרכשתי באוניברסיטה הפתוחה בסוף 2024 (עת מצבו הרפואי של אבי החריף) עדיין זמינים לי ולאחר פניות לרכזי הקורסים אוכל לגשת למבחנים של הקורסים הללו בסמסטר הנוכחי (סמסטר קיץ).
הרבה פערים להשלים.
הגיע הזמן לתפנית חיובית. מקווה שמכאן המנייה שהיא חיי סוף סוף תעלה.
תודהכל הכבוד אלוף! רק שים לב בתור אחד שלומד בפתוחה מומלץ להתחיל עם 2 קורסים לראות איך אתה מסתדר עם הקצב וללמוד ללמוד עצמאית ואת השיטות שנוחות לך ללמידה, בפתוחה יש גם סמסטר קיץ שאתה יכול לעשות בו עוד קורס 2 אבל הוא יותר קצר,
מדעי המחשבתודה
אפשר לשאול מה אתה לומד? ובכללי, אם יש לך טיפים ללמידה מוצלחת בזום - אשמח אם תוכל לשתף. די חושש מהלמידה בזום.
בסמסטר הנוכחי (קיץ) אני אכן ב2 קורסים.
בסמסטר הבא כבר אהיה רשום ל4 קורסים. מקווה לעמוד בקצב
ראיתי שההרשמה הסדירה נסגרת אתמול, וחששתי מתשלום דמי הרשמה מאוחרת. לא הייתי בטוח אם התשלום הוא עבור סמסטר או עבור כל קורס - אז החלטתי פשוט להרשם.
איזה כיף!התחלתי לעשות הליכות על מנת לנסות לחזור קצת לכושר הליכה, האחריות על הכלבלב תהיה בלעדית שלי.
קודם כל - תודה.היי עידו,
קראתי קצת את השרשורים שלך, מרשים לראות איך אתה עוזר להורים! הם זכו.
אגב, אני בסביבות הגיל שלך והתחלתי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה. לגבי מכללת גליל מערבי, אתה לא הראשון שאומר את זה, ואני מניח שלא האחרון. יכול להיות שדווקא השתדרגת במעבר לפתוחה.
קודם כל - תודה.
שנית, עדיין לא שיתפתי במסע, בין אם בגלל שאני מתבייש בחוסר ההחלטיות שלי או בגלל שלמדתי שאין מה להכריז מוקדם מדי.
לאחר ש @Shlomi Z הציע לבדוק את תל חי ורופין, בדקתי שוב עם מכללת תל חי. הייתה לי אפשרות להצטרף מחדש ללימודים ללא מכינה נוספת.
יהיה מאוד קשה עם הנסיעות, המרחק, ארגון דירה והחיים עצמם. אבל זה מה שיהיה לי מיטבי, אני מקווה.
אז כן, אני חוזר לנקודת ההתחלה. ללפני שביעי באוקטובר, בחזרה לקריית שמונה ותל חי.
אתחיל תואר בחשבונאות (כלכלה וניהול עם התמחות בחשבונאות).
בסמסטר הראשון באדי (הכלבלב המתוק) יגור אצל אח שלי. לאחר מכן שיתבגר קצת יעבור אלי.
מאוד מקווה להצליח. מאוד מקווה להכיר אנשים נחמדים.
האם אתה באמת חושב שזו הייתה טעות? אולי זה לא טעות וזה מה שבאמת חשוב לך - נוחות של הדירה, אתה מאמין שאתה יכול לעמוד בזה, ואתה רק אומר שזו טעות בחצי צחוק. אם אתה באמת מתחרט על זה וחושב שזה נעשה בפזיזות - אתה תמיד יכול לנסות לתקן, אתה יכול לבטל אם יש לזה עלות מסוימת או למצוא מחליף. להתמיד במשהו שאתה מתחרט עליו רק כי יש עלות שקועה או כדי לא להודות בטעות זה הרבה פעמים לא הדבר האידיאלי לעשות.שנה חדשה טעויות ישנות
הגזמתי. חתמתי (לא יודע למה) על חוזה לשנתיים. מה חשבתי לעצמי? עם המצב הביטחוני בצפון. מי יודע מה יהיה עוד שנתיים?
מה חשבתי לעצמי? לא למדתי מטעויות וכשלונות העבר? ממש לא ברור לי למה חתמתי על חוזה דירה לשנתיים...
הדירה חביבה, יש ממד ואף מעלית כך שגם ההורים יוכלו לבקר. המחיר יקר, מאוד יקר. הגזמתי... 3,000 ש"ח לחודש, לא כולל.
הייתי צריך לנסות להתמקח. לראות עוד דירות. עודף ההתרגשות גרם לי לפעול בפזיזות ולא בפעם הראשונה.
יש לך לפטופ שעובד בצורה סבירה? לא מנסיון מימי הסטודנט שלי אבל הייתי חושב על לעשות ChatGPT Plus או משהו דומה. מסתכל גם מה יש לסטודנטים אחרים שנראה שעוזר להם. אני זוכר שהייתי משתמש הרבה בעטים המחיקים של פיילוט. תמצא דברים מזינים שקל ומהיר לבשל.AND YET...
(כמעט) הכל מוכן לשנת הלימודים תשפ"ו שתחל בעוד חודש ושבוע. אם יש לכם רעיונות לדברים שניתן לקנות מבעוד מועד לדירה ובכלל ללימודים לפני תחילתם, אשמח לטיפים.
מאין "LIFE HACKS". למשל אני מברר כרגע לגבי בר מים (מי עדן ככל הנראה). מאוד יעזור לי עם הנכות הפיזית לא לסחוב בקבוקים.
שיהיה המון בהצלחה! בסופו של דבר אתה צעיר ויש לך זמן לעשות הכל, תלוי יותר בקצב ההתקדמות שלך מאשר בגיל האבסולוטי שלך. האם יש לך מטרה לפרישה מוקדמת? אם לא אז זה מקצוע שאפשר לעבוד בו הרבה שנים.מתרגש, מקווה שהפעם זו הפעם. בלי שטויות, אסונות, מחלות וכד'.
קצת תוהה אם אני לא "זקן" מדי למקצוע, אם להתקדם כעצמאי או כשכיר, להבנתי בראיית חשבון מתקדמים בעיקר על סמך וותק כשכירים (אולי אני טועה).
מקווה שלא איחרתי לרכבת. אני צפוי לסיים התמחות רק בגיל 35-36 - אך זה עוד חזון רחוק (מאוד)...
אני אנסה להעריך על הצד ההגיוני:הוצאות
שכר דירה: 3,000
חשבונות: X (מה לדעתם יהיה הצפי לכלל החשבונות?)
דלק: X (צפי לנסיעה הלוך חזור מק"ש לנהרייה אחת לשבוע, התניידות בק"ש במהלך השבוע).
כלבלב: 300-500 לא כולל חיסונים וכד'.
שכר לימוד: 0 - 1200~ (אולי אקבל מלגה לשנת לימודים ראשונה חינם. אחרת הצפי שלי ל1200~ חודשי).
יכולתי לקבל יותר עבור הכסף. הדירה די גדולה (בתקווה שהורי יוכלו לבוא לבקר - יעזור נפשית).ב שזו הייתה טעות? אולי זה לא טעות וזה מה שבאמת חשוב לך - נוחות של הדירה, אתה מאמין שאתה יכול לעמוד בזה, ואתה רק אומר שזו טעות בחצי צחוק. אם אתה באמת מתחרט על זה וחושב שזה נעשה בפזיזות - אתה תמיד יכול לנסות לתקן, אתה יכול לבטל אם יש לזה עלות מסוימת או למצוא מחליף. להתמיד במשהו שאתה מתחרט עליו רק כי יש עלות שקועה או כדי לא להודות בטעות זה הרבה פעמים לא הדבר האידיאלי לעשות.
הייתי יושב עם עצמי בשקט (להוציא מהמשוואה התרגשות או לחץ זמן וכו) ומנסה להבין האם זה הדבר הנכון לי, ובהתאם לזה להחליט מה אתה רוצה לעשות עם זה. אולי זה בעצם בדיוק מה שרצית ואז דווקא תרגיש שלם עם זה.
אני מניח שכן, אני לא בטוח מה ההגדרה לצורה סבירה, לא ניסיתי להריץ עליו יותר מדי למעט משחק מחשב "Heroes of might and magic III"' משחק מהמילניום הקודםיש לך לפטופ שעובד בצורה סבירה? לא מנסיון מימי הסטודנט שלי אבל הייתי חושב על לעשות ChatGPT Plus או משהו דומה. מסתכל גם מה יש לסטודנטים אחרים שנראה שעוזר להם. אני זוכר שהייתי משתמש הרבה בעטים המחיקים של פיילוט. תמצא דברים מזינים שקל ומהיר לבשל.
הייתי שמח, אך לצערי כנראה זו לא אופציה גם בגלל הגיל המאוחר שאני מתחיל בו וגם כי ככל הנראה אצטרך לדאוג כלכלית להורי ובהמשך לאח שלי, שהעתיד הכלכלי שלו לא נראה טוב בעליל. לגבי האח - לא יודע אם זה משהו שאצטרך לעשות בוודאות או אם ארצה לקחת על עצמי.שיהיה המון בהצלחה! בסופו של דבר אתה צעיר ויש לך זמן לעשות הכל, תלוי יותר בקצב ההתקדמות שלך מאשר בגיל האבסולוטי שלך. האם יש לך מטרה לפרישה מוקדמת? אם לא אז זה מקצוע שאפשר לעבוד בו הרבה שנים.
תודה על ההשקעה קודם כל.אני אנסה להעריך על הצד ההגיוני:
חשבונות - חשמל, מים, ארנונה, גז?, מזון וטואלט, בילויים, ביגוד והנעלה - בסביבות 2-2.5 אש"ח במקרה הטוב.
רכב (רק דלק? מה עם טסט, ביטוח ותיקונים?) - 600 ש"ח רק לדלק, 1500-2000 כולל הכל.
כלב - בחיים לא הוצאתי על כלב יותר מ-150 ש"ח, חוץ מתקופות של מחלות. על מה אתה מוציא כ"כ הרבה?
אם גם תצטרך לשלם את מלוא שכר הלימוד, מדובר על פער גדול מאד בין הקיצבה להוצאות המתוכננות.
כבר קורה, טייק אוואי לא בלקסיקון1. תלמד לבשל ממוצרים פשוטים וזולים. אפילו בלי בישול - ביצה, סלט, פירות, אגוזים וגבינות - העיקר לא להזמין טייק אווי.
לא יקרה. נותן לו את הטוב ביותר - זה גם חוסך מחלות כאלו ואחרות בהמשך.2. תחסוך על הכלב
מה הכוונה אם מותר? מבחינת ביטוח לאומי...? כן מותר. בעבר לא הצלחתי להחזיק לימודים ועבודה, מתכנן הפעם להתמקד בלימודים. אולי החל משנה ב' אנסה לשלב עבודה, יש לי מקום לחזור אליו ככל הנראה שאוכל לעבוד מהבית.3. תנסה למצוא עבודה חלקית, אם מותר לך. אפשר כפקיד הנה"ח ואפשר גם אולי בחקלאות או בתיירות בסביבה.
סגרת דירה לשנתיים. זה דבר החיובי - אתה לא צריך לחשוב על דירה עד לאמצע 2027. זה מצוין!שנה חדשה טעויות ישנות
הגזמתי. חתמתי (לא יודע למה) על חוזה לשנתיים. מה חשבתי לעצמי? עם המצב הביטחוני בצפון. מי יודע מה יהיה עוד שנתיים?
מה חשבתי לעצמי? לא למדתי מטעויות וכשלונות העבר? ממש לא ברור לי למה חתמתי על חוזה דירה לשנתיים...
הדירה חביבה, יש ממד ואף מעלית כך שגם ההורים יוכלו לבקר. המחיר יקר, מאוד יקר. הגזמתי... 3,000 ש"ח לחודש, לא כולל.
הייתי צריך לנסות להתמקח. לראות עוד דירות. עודף ההתרגשות גרם לי לפעול בפזיזות ולא בפעם הראשונה.
AND YET...
(כמעט) הכל מוכן לשנת הלימודים תשפ"ו שתחל בעוד חודש ושבוע. אם יש לכם רעיונות לדברים שניתן לקנות מבעוד מועד לדירה ובכלל ללימודים לפני תחילתם, אשמח לטיפים.
מאין "LIFE HACKS". למשל אני מברר כרגע לגבי בר מים (מי עדן ככל הנראה). מאוד יעזור לי עם הנכות הפיזית לא לסחוב בקבוקים.
מתרגש, מקווה שהפעם זו הפעם. בלי שטויות, אסונות, מחלות וכד'.
קצת תוהה אם אני לא "זקן" מדי למקצוע, אם להתקדם כעצמאי או כשכיר, להבנתי בראיית חשבון מתקדמים בעיקר על סמך וותק כשכירים (אולי אני טועה).
מקווה שלא איחרתי לרכבת. אני צפוי לסיים התמחות רק בגיל 35-36 - אך זה עוד חזון רחוק (מאוד)...
נכסים והכנסות
הלוואה/מתנה להורים (אם אובדן כושר העבודה של אבא לא יחודש, מתנה. אם יחודש, הלוואה): 170K
עו"ש/כספית: 70K
תיק השקעות: 1K
קצבה זמנית חודשית (עד מרץ 2026, צפי אישי שלי להארכה לאחר מכן): 4.5K
הוצאות
שכר דירה: 3,000
חשבונות: X (מה לדעתם יהיה הצפי לכלל החשבונות?)
דלק: X (צפי לנסיעה הלוך חזור מק"ש לנהרייה אחת לשבוע, התניידות בק"ש במהלך השבוע).
כלבלב: 300-500 לא כולל חיסונים וכד'.
שכר לימוד: 0 - 1200~ (אולי אקבל מלגה לשנת לימודים ראשונה חינם. אחרת הצפי שלי ל1200~ חודשי).
נקודות חשובות
1)אולי בהמשך אקבל סיוע במימון התואר וסיוע בשכר דירה מביטוח לאומי. בגלל הכשלונות בעבר עלי "להוכיח" את עצמי במשך סמסטר או שתיים ולחזור אליהם עם ציונים.
אוכל לקבל החזרים רטרואקטיבית במידה ואצליח.
2) סיוע בשכר דירה ממלגם - ב2023 קיבלתי, אך אני רואה שצריך 75% נכות. בעבר היה לי 75%, כעת 70%. צריך לברר אם אוכל לקבל.
3) אם הנכות שלי לא תוארך (ממש בספק), צריך לעשות חושבים פיננסית.
משימות:
1) לנסות להיפגש עם "מלגם" בק"ש ולברר זכאות לסיוע של 600-700 ש"ח חודשי. רצוי במהלך אוקטובר כשאארגן את הדירה (צפי אכלוס 05/10/2025).
2) לברר עניינים ביטוחים ופנסיונים עבור אבא שלי (בתהליך, נשלחו תעודות זהות עבור מסלקה - מקווה לסיים עם זה לפני שאתחיל ללמוד).
3) לנסות לדחוף למלגות ללא התנדבות (הרי אם הביטוח הלאומי יסכים לממן לי את הלימודים, אצטרך להחזיר את כספי המלגה. כך שמעדיף לא "לבזבז" זמן).
4) להכין את הדירה והציוד הלימודי בצורה מטיבה כך שההסתגלות תהיה כמה שפחות קשה.
שתהיה שנה טובה ובשורות טובות.
⌄
⌄
⌄