• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתה בשנה ראשונה ודואג לבעיות של שנה ג
חכה קצת הכל נוטה להסתדר מעצמו בסוף
עוד שנתיים תבדוק על התמחות
צודק, לכן החלטתי ככל הנראה לדחות את ההתמחות עד לאחר התואר. פרה פרה.
גם בשנה האחרונה הלימודים יותר רגועים
לא חושב שזה נכון לחשבונאות, יש מספר די שווה של שעות שבועיות בכל סמסטר ושנה. השנה היחידה שלא בדקתי למיטב זכרוני היא שנה ד' (סמסטר אחד בלבד, התואר הוא 3.5 שנים).
דרך אגב אני חושב שכן יהיה לך אחרי הסמסטר הראשון / שני למצוא עבודה
אם קשור קצת לתחום בכלל טוב
כל ניסיון מאוד עוזר אחרכ
גם אם זה יהיה כטלר בבנק (ותסגור מעגל עם סבא) בהנהלת חשבונות או סתם משרת סטודנט במכללה בגביה או משהו
אולי פספסת, אך כטלר כבר עבדתי :)
לא פוסל לחזור למשרה זו אם יתאפשר.

יש לי לשמחתי כבר ניסיון תעסוקתי רלוונטי, עבדתי כמעט כשנתיים ב"אלפי", חלק מהזמן במשמרות של 11-12 שעות (ביוזמתי, נהנהתי מהעבודה).

כך שמבחינת ניסיון תעסוקתי אני לא מודאג. לא חייב למצוא משהו תוך כדי התואר רק כדי שיהיה רשום משהו בקו"ח, אלא אם כן הנכות לא תוארך - ואז אצטרך לפרנס את עצמי כמובן.

ועוד יותר טוב ועוד יותר טוב

דברים מתחילים להסתדר!

מטרות:
1) להיות פחות בפורום ולהתרכז בעיקר.
2) להתחיל לעקוב שוב אחר הוצאות שכעת זה רלוונטי, אנסה להתחיל מנובמבר.
3) לרדת במשקל - באופן טבעי. פשוט לא להיות באזור "רעיל" כמו שהייתי בו עם הורי, שחיים באורח חיים מאוד לא בריא. לא אעשה מאמצים מיוחדים, דיאטות וכד'. פשוט לא להזמין ג'אנק, בלי חטיפים/שתייה/ממתקים בסופר.
בונוס:
לנסות ליצור קשרים חברתיים - בונוס, לא מטרה.
מתרגש.
השלמתי קריאה של היומן, תודה על השיתוף!
רציתי לרשום שהחיים הם כמו רכבת הרים אבל אז הבנתי עד כמה המשפט הזה לא ריאלי, כי בחיים לא חוזרים לאותה נקודת התחלה ותמיד ממשיכים קדימה וגם בחיים אין הגבלה כמה גבוהה אפשר להגיע.

חייב לציין ולהזכיר שיש לך הרבה תכונות אופי מדהימות ותזכור אותן תמיד!
לגבי 3 - אני בטוח שתצליח בזה, אתה כבר יודע במה אתה צריך להתחיל. ואני בטוח שאחרי שתעבור לתזונה בריאה יותר, אתה תרגיש טוב יותר מכל הבחינות!

שמחתי גם לקרוא על החבר על 4, הרווחתם אחד את השני!
הרבה אנשים אוהבים כלבים וזה נושא שיחה שכיף וקל לדבר עליו עם אנשים אחרים, וזו גם דרך נפלאה להכיר אנשים וליצור קשרים חדשים (בונוס).

אתה אלוף, תמשיך לפרוח!

לא חושב שזה נכון לחשבונאות, יש מספר די שווה של שעות שבועיות בכל סמסטר ושנה. השנה היחידה שלא בדקתי למיטב זכרוני היא שנה ד' (סמסטר אחד בלבד, התואר הוא 3.5 שנים).
תתפלא
אם בשנה ראשונה על כל שעת כיתה אתה משקיע שעה בבית בשנה שלישית זה יכול להםוך ךחצי שעה אם בכלל

היו לי קורסים בשנה שלישית שלא פגשתי אף פעם את המרצה
או קורסים שכל כולם מסתכמים בהגשת עבודה שאתה סוגר בשבועיים

אל תשכח שאתה בעיקר לומד עכשיו ללמוד
בסוף הלימודים אתה תיהיה תותח בללמוד
וגם בכל קיצורי הדרך שיש במכללה

אולי פספסת, אך כטלר כבר עבדתי :)
לא פוסל לחזור למשרה זו אם יתאפשר.

יש לי לשמחתי כבר ניסיון תעסוקתי רלוונטי, עבדתי כמעט כשנתיים ב"אלפי", חלק מהזמן במשמרות של 11-12 שעות (ביוזמתי, נהנהתי מהעבודה).

כך שמבחינת ניסיון תעסוקתי אני לא מודאג. לא חייב למצוא משהו תוך כדי התואר רק כדי שיהיה רשום משהו בקו"ח, אלא אם כן הנכות לא תוארך - ואז אצטרך לפרנס את עצמי כמובן.
כמו שכתבתי זה לא רק לקוח זה לפרופורציה האישית לדעתי (אבל זה באמת סוביקטיבי אז אולי לא מתאים לך)

קראתי על העבודה שלך, זאת לא היתה עבודת סטודנט זה היה משרה מלאה
תחפש לדעתי משהו של יומיים בשבוע וגם אז 8 שעות ביום
המטרה היא לא למקסם כסף אן ניסיון
זה ללמוד לייצר איזון בריא בין העבודה ללימודים
איזון שיעזור לך.בהמשך בכל מקום שתצעד בו

נ.ב
כמעסיק התייחסתי תמיד יותר ברצינות למחפשי עבודה שסיימו עכשיו תואר אבל שעבדו במהלך התואר (בכל דבר)
מאשר כאלה שרק למדו והיו עם השיגים אקדמיים מאוד גבוהים.
לרוב העבודות אתה צריך אנשים שיודעים לעשות כמה דברים במקביל ויודעים לאזן בין דחוף לחשוב זה הבסיס של כל ניהול פרויקט

היו לי קורסים בשנה שלישית שלא פגשתי אף פעם את המרצה
או קורסים שכל כולם מסתכמים בהגשת עבודה שאתה סוגר בשבועיים
אשמח לשאול בקשר לזה.
אני רואה בכל מקום שאנשים מעידים שבהמשך/בסוף התואר כבר לא באים לשיעורים וכד'.
איך זה עובד? אין חובת נוכחות? לא אוכפים את הנוכחות?
איך לעזאזל יודעים את החומר הנלמד?

אשמח לשאול בקשר לזה.
אני רואה בכל מקום שאנשים מעידים שבהמשך/בסוף התואר כבר לא באים לשיעורים וכד'.
איך זה עובד? אין חובת נוכחות? לא אוכפים את הנוכחות?
איך לעזאזל יודעים את החומר הנלמד?
בדרכ בשנה שנתיים הראשונות הקורסים טכנים מאוד וגדולים מאוד
קורסי מתמטיקה וכו
ובגלל זה המבחניםמזה אמריקאי גם

אחרי בהמשך התואר זה קורסי בחירה כללים (ואז אתה מראש בוחר את הקורסים הקלים האלה וזה כבר עובר מפה לאוזן איזה קורסים אלה) או של ההתמחות שלך שהם לרוב של איזה מרצה זקן שלא תמיד מחדש את המבחנים שלא
או שבכלל לא מאמין במבחנים אלה בעבודות סיכום....

חלק מאוד חשוב לדעתי מהתואר הוא ללמוד לרפרנס (מלשון רפרנס , כלומר לקחת פתרון של מישהו אחר ולהשתמש בו בשביל לפתור את הבעיה שלך , זה דומה קצת להעתקה אבל בהנדסה לפחות זה מאוד חשוב. אתה מצפה מכל מהנדס שלא יפתור מאפס כל בעיה אלב יקח פיתרון אחר מוכח שקרוב ב90 אחוז ויתאים אותו)

אל תשקיע בזה יותר מידי מאמץ עכשיו בזה
פשוט תזרום עם זה
תוכ התואר תדבר אם אנשים (גם בפורמים של הלימודים או קבוצות וואסאפ / פייסבוק מה שיש היום) וככה תכיר את כל זה
תמיד רק איזה סיכומים ישנים של קןרסים
או מדריכים לאיזה קורסים כדאי לבחור וכו
הכי טוב גם להתייעץ אם כאלה שבסמסטר אחרון אצלכם
(לפעמים אלה החונכים עצמם שתקבל אז זה ממש מקל)

אני רק בא להגיד השנה הראשונה היא בפער הכי קשה....

בדרכ בשנה שנתיים הראשונות הקורסים טכנים מאוד וגדולים מאוד
קורסי מתמטיקה וכו
ובגלל זה המבחניםמזה אמריקאי גם

אחרי בהמשך התואר זה קורסי בחירה כללים
הבנתי, לצערי בחשבונאות אין קורסי בחירה במהלך התואר למיטב זכרוני (המסלול זהה בכל מכללה או אוניברסיטה) - ייתכן ואני טועה.
תמיד רק איזה סיכומים ישנים של קןרסים
או מדריכים לאיזה קורסים כדאי לבחור וכו
הכי טוב גם להתייעץ אם כאלה שבסמסטר אחרון אצלכם
(לפעמים אלה החונכים עצמם שתקבל אז זה ממש מקל)
רעיון מעולה, תודה!

הבנתי, לצערי בחשבונאות אין קורסי בחירה במהלך התואר למיטב זכרוני (המסלול זהה בכל מכללה או אוניברסיטה) - ייתכן ואני טועה.
תקליד בגוגל:
"רשימת קורסי בחירה בחשבנאות המכללה האקדמית תל חי"

גם הסקירת AI וגם ה4 תוצאות חיפוש הראשונות יראו לך שיש הרבה קורסי בחירה...

ושוב זאת לא הנקודה
ממליץ לך ספציפית להתקדם עקב לצד אגודל
תעבור את השנה הראשונה ותתמקד רק בה
אל תנסה לתכנן קדימה את שנה 3 או ההתחמחות או כל דבר אחר

יש לך משוכה אישית גדולה לעבור עכשיו ותשקיע את האנרגיה בזה

מה שניסיתי להגיד לך שהעתיד ורוד וזה רק ניהיה יותר קל מהרבה סיבות
פשוט תאמין לי (-;
תצליח לסיים את השנה הראשונה ואחרי זה תתפנה לכל השאר (-:

כיף לשמוע שדברים מתחילים להסתדר!
אני חושב שההחלטה לגדל כלב תעשה לך המון טוב, גם בריאותית וגם נפשית - לקום בבוקר עם יצור חברותי נותן המון אנרגיה, מפחית מתחים ומשפר את הביטחון העצמי.
תן בראש בשנת הלימודים, המון בהצלחה!

לפני כמה חודשים הייתי בחופשת בטן-גב-קזינו מרגשת עם אבא לאחר שהשתחרר מהשיקום הממושך בבית החולים לוינשטין.
לפני כחודש קיבלתי מהם הצעה מאוד מפתה ומפתיעה, לבוא כאורחים VIP לחופשה על חשבונם. מלון, פנסיון מלא, החזרי עלות טיסה של עד 500 יורו לאדם עבורי ועבור אבא שלי ואפילו כסף לשחק איתו (2000 תמורת 4000 שאנחנו נכניס). לא הכל! גם כרטיסים למשחק היורוליג של הפועל תל אביב (המתקיימים בחו"ל עקב המלחמה).
היחס במלון היה מדהים גם בפעם הקודמת, לא נתקלנו ביחס כזה מעולם. אז כמובן ששמחתי מאוד, בדקתי תאריכים ולצערי זה נפל על תחילת הלימודים.

בהנחה שלא הוצאתם שם סכומי עתק, מעניין אם זו הצעה סטנדרטית לאנשים חדשים שמגיעים למלון הקזינו/משהו שעולים בגורל או שהתכוונו ספציפית אליכם וחושבים שיש סיכוי שתוציאו סכומים גדולים?

בהנחה שלא הוצאתם שם סכומי עתק, מעניין אם זו הצעה סטנדרטית לאנשים חדשים שמגיעים למלון הקזינו/משהו שעולים בגורל או שהתכוונו ספציפית אליכם וחושבים שיש סיכוי שתוציאו סכומים גדולים?
לא סכומי עתק בכלל. סכומים יפים, אך בהחלט היו אנשים שהוציאו יותר.

לדעתי האישית זו שיטה שיווקית. רודפים אחר התייר הישראלי.
המלון חדש, ביעד קצת פחות פופולארי.
הם אולי יפסידו עלינו, אך מסתמכים על כך שנפרסם ונשתף את החוויה עם מכרים וכד'.

באותו שבוע בו הזמינו אותנו גם הייתה הופעה בקזינו של הזמר רגב הוד, והפועל ת"א מארחת את משחקי היורוליג שלה בעיר בעקבות המלחמה.

כך שכנראה מדובר בהליך שיווקי

שבוע ראשון, הלם מוחלט.

היום הראשון במכללה עבר די נורא, לא הצלחתי להחליף מילה עם אף אחד.ת, בהפסקות הייתי בודד ונכנסתי לחרדה ליום וחצי.
לשמחתי המשך השבוע הייתה מגמת שיפור.

מבחינת החלק הלימודי אשמח להתייעץ.
אני מרגיש שיש לי פערים עצומים. לתחושתי מה שלמדתי במכינה ב2023 לא קרוב לחומר שלומדים, אולי שכחתי.
למטלות הבית לא היה לי שמץ של מושג איך לגשת (במיוחד בחדו"א). אם לא היה צ'אט גיפיטי, לא הייתי פוטר כלום.

הרגיש לי שהמרצים בכלל לא מדברים על הדרך, על איך לפטור ופשוט ציפו שנכיר בעל פה את החומר. היו המון מושגים שבכלל אינני מכיר - כנראה כי נשרתי מהתיכון, והם ציפו שנכיר מהלימודים התיכוניים.
אין לי מושג אפילו איך להתחיל להשלים, איך לגשת לעניין והאם ליצור קשר עם המרצים במייל כבר עכשיו או לחכות שדברים ישתפרו/ידרדרו.

אפילו עברתי על המצגות שהיו זמינות לפני השיעורים כדי להכיר ולגגל חלק מהמושגים, לא כל כך עזר.

שבוע ראשון, הלם מוחלט.

היום הראשון במכללה עבר די נורא, לא הצלחתי להחליף מילה עם אף אחד.ת, בהפסקות הייתי בודד ונכנסתי לחרדה ליום וחצי.

אני מרגיש שיש לי פערים עצומים. לתחושתי מה שלמדתי במכינה ב2023 לא קרוב לחומר שלומדים, אולי שכחתי.
למטלות הבית לא היה לי שמץ של מושג איך לגשת (במיוחד בחדו"א). אם לא היה צ'אט גיפיטי, לא הייתי פוטר כלום.

הרגיש לי שהמרצים בכלל לא מדברים על הדרך, על איך לפטור ופשוט ציפו שנכיר בעל פה את החומר. היו המון מושגים שבכלל אינני מכיר - כנראה כי נשרתי מהתיכון, והם ציפו שנכיר מהלימודים התיכוניים.
אין לי מושג אפילו איך להתחיל להשלים, איך לגשת לעניין והאם ליצור קשר עם המרצים במייל כבר עכשיו או לחכות שדברים ישתפרו/ידרדרו.

אפילו עברתי על המצגות שהיו זמינות לפני השיעורים כדי להכיר ולגגל חלק מהמושגים, לא כל כך עזר.
זה נפלא היום שיש את הצ'אט ואתה יכול להעזר, אבל כשאתה עושה את זה אז תשאל את כל מה שאתה לא מבין, כמו מה הכוונה, איך ניגשים וכו', ולא רק לבקש את התשובה אלה להבין את הדרך, יכול לבקש גם רק רמזים ותנסה לפתור בעצמך.
חוץ מזה ממה שאני זוכר הקורסים היו בדרך כלל מבוססים על ספרים, וכנראה רשום בסילבוס או במקום אחר אילו ספרים בדיוק. אתה יכול לקרוא בספרים האלה את החלקים הרלוונטים ולהתעמק בחומר.
כמו כן הזכרת שיהיה לך תגבור של מרצה/חונך, אז לגמרי זה משהו שכדאי להשתמש בו.
כל כלי שיעזור לך להבין, כשר.

שבוע ראשון, הלם מוחלט
סיכמת יפה!

חכה שבועיים, תן לאבק לשקוע
זה יותר לדעתי הלם התחלתי / פוביה
מאשר פערי ידע
חדווא זה בסוף מקצוע יחסית פשוט (אומנם יצא לו שם מפחיד)
אבל רוב הפתרונות מתחילים ב...
יהיה אפסילון ששואף לאפס ואז חרטןט ארוך ומסביר למה הפתרון שואף לאינסוף כזה או אחר
יש בזה קצת הבנה באמת
אבל לא בשמיים בטח לא בחדווא 1
כן זה מתבסס קצת על אינטגרלים של התיכון אבל ממש רק להסביר רעיונות
תנסה בהתחלה להתמקד גם יותר בתרגולים שזה התכלס ופחות בהרצאןת שלפעמים מדברים גבוה גבוה וזה לא תמיד בהקשר....

וכמובן כמו שאמרו חונך טוב יעזור מאוד לצלוח קורסים "מאיימים" כאלה

בהצלחה, אל תתייאש
אתה לא לבד 80 אחוז ממי שיושב לידך מרגיש בדיוק אותו הדבר

חכה שבועיים, תן לאבק לשקוע
זה יותר לדעתי הלם התחלתי / פוביה
אתה לא לבד 80 אחוז ממי שיושב לידך מרגיש בדיוק אותו הדבר
מסכים מאוד.
אבא שלי, אחד האנשים החכמים שאני מכיר, אומר הרבה: "בכל התחלה, היום הראשון הכי קשה."
זה נכון בגן, בבית הספר, בצבא וגם באוניברסיטה. גם בעתיד בעבודות.
עם הזמן תלמד מי נגד מי, מה עובד לך ומה לא, ואיך לצלוח את זה. רק צריך להמשיך.
בהצלחה!

מסכים מאוד.
אבא שלי, אחד האנשים החכמים שאני מכיר, אומר הרבה: "בכל התחלה, היום הראשון הכי קשה."
זה נכון בגן, בבית הספר, בצבא וגם באוניברסיטה. גם בעתיד בעבודות.
עם הזמן תלמד מי נגד מי, מה עובד לך ומה לא, ואיך לצלוח את זה. רק צריך להמשיך.
בהצלחה!
תודה!
אין לי ספק. אני גם חושב (ומקווה) שדווקא הקורסים הקלים של שנה א סמסטר א יהיו הכי קשים עבורי בגלל הפער הגדול שאני מגיע איתו ללימודים אקדמיים.
כלומר בעתיד, אתחיל די בנקודת פתיחה שווה עם כולם. אולי אפילו ביתרון מסויים.

גם סטטיסטיקה, מתמטיקה וכד' יהיו הקורסים הקשים ביותר עבורי.
בהמשך יהיו קורסים שיש לי בהם ידע מקדים מהעבודה באלפי וקריאה בפורום.

ישבתי היום לא מעט על התחת, למדתי, כתבתי מילון מושגים ואני מאוד מרוצה ומסופק.
מקווה להמשיך במומנטום מחר.

תנסה בהתחלה להתמקד גם יותר בתרגולים שזה התכלס ופחות בהרצאןת שלפעמים מדברים גבוה גבוה וזה לא תמיד בהקשר....
טיפ מעניין. תודה!
מהשבוע הקרוב מתחילים התרגולים.

שבוע ראשון, הלם מוחלט.

תתמסר לתהליך. אני תמיד נותן פרק זמן של שבוע ובדרך כלל הדברים מתחילים להסתדר, הגוף מתרגל, הגלגלים במוח מתחילים להתחדד ונכנסים לשגרה.
לדעתי בחרת נכון ללמוד במכללה ולא בפתוחה.
עידו כמה טיפים ללימודים:
1) תבדוק בדיקנאט הסטודנטים, הם יכולים לכוון אותך מבחינת סיוע כלכלי, ובנוסף בדרך כלל יש חונכים שהם למעשה סטודנטים בשנים מתקדמות יותר. החונך יכול לעזור לך ללמוד את החומר, או לכוון אותך באופן כללי באקדמיה. כמו איזה מרצים לבחור, איך ללמוד לקורס ואפילו לתת לך חומר לימוד משנים קודמות. (אני אישית נעזרתי בחונך לצורך הכוונה כללית ופחות ללימוד החומר).
2) ממליץ לך לעקוב לאורך הסמסטר ואחרי שאתה לומד נושא מסוים, לפתוח מבחנים משנים קודמות ולראות כול הזמן שאתה ברמה של לפתור תרגיל ממבחן. הרבה פעמים יצא לי לראות שההרצאה והתרגול לא מכוונים לתרגילים שבמבחנים.
3) תפתח סילבוס, לך לספריה וקח את הספר העיקרי שעליו מסתמך המרצה. אם משהו לא מובן לך בחומר הנלמד פתח את הספר הכול כתוב שם בהרחבה. בתחילת הספר תמיד יש חזרה על הבסיס שנדרש לקורס. (כך לא תצטרך לרדוף אחרי מרצים או מתרגלים לשאלות).
4) ללמוד לאורך כל הסמסטר ולא לחכות לתקופת מבחנים.
4) תזכור שכולם מרגישים בדיוק כמוך. גם אלה ששותקים לא בהכרח מבינים את החומר.
בהצלחה !

מבחינת החלק הלימודי אשמח להתייעץ
נצל את המערכת ככל האפשר. לך להשיג שעות חניכה ונצל אותן. אם מגיעות לך הקלות, תוודא שתקבל אותן.
לך לשעות הקבלה של המתרגלים. מנסיוני, בד"כ יחסית ריק אצלם עד שמתקרב הזמן של המבחן. בתחילת השנה הראשונה שלי קיבלתי המון שיעורים פרטיים מהמתרגלים. אם המרצים לא מלחיצים מדי, אתה יכול לנסות גם את שעות הקבלה שלהם. לפעמים הם אפילו ירמזו לך מה יהיה במבחן.
יש קטע כזה של מורים שאם יש להם תלמיד מנומס שמתרגל ומשתדל נורא, הם מרחמים עליו ועושים שמיניות באוויר כדי לעזור לו, גם אם אין לו טיפת כשרון והבנה של הנושא (ואולי אפילו עוד יותר אם אין לו). אחת הגאוות הגדולות ביותר שלי כשלימדתי, היתה כשהצלחתי להעביר בציון טוב את התלמידים המסכנים והבעייתיים.
אתה צריך להזכיר לעצמך שחוסר ההבנה שלך הוא רק זמני. רוב התלמידים לא מבינים כמעט כלום בהתחלה. המעטים שמדברים בשיעור הם בד"כ אלה שמבינים. אתה תתרגל ותלמד קשה עד שתצליח. אתה חכם ומסוגל.

נסה לברר אם יש קבוצת וואטסאפ או משהו כזה של התלמידים. לפעמים יש שרת עם חומרי לימוד, לפעמים מתארגנות קבוצות לימוד משותפות.

נסה לייצר הזדמנויות לדבר עם אנשים. למשל, להביא ענבים ולהציע לתלמידים שסביבך להתכבד.

נסה לברר אם יש קבוצת וואטסאפ או משהו כזה של התלמידים. לפעמים יש שרת עם חומרי לימוד, לפעמים מתארגנות קבוצות לימוד משותפות.
לשמחתי ביום חמישי הייתי במקום הנכון ובזמן הנכון שנפתחה קבוצה כזו, עזר לי להתפקס בלימודים בסופ"ש. נותן מוטיבציה. כרגע אנחנו רק ארבעה בקבוצה.

לגבי שעות הקבלה - אשתדל מאוד לאמץ. הלו"ז מאוד עמוס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כמעט חודש עבר מתחילת הסמסטר.
המצב לא טוב (אך לא נורא).
בשבועיים האחרונים מאוד התקשתי עם השינה, פספסתי ימי לימוד כי לא התעוררתי וגם עקב התקף דיכאוני.
מנסה ליישים טיפים, חלקם מהפורום, ביום ראשון אפגש עם המרצה לסטטיסטיקה, בכנות אני לא יודע אפילו איך לגשת לשיחה הזו.

המצב החברתי בלימודים די טוב, אך מרגיש מאוד בודד מעבר לשעות הלימודים. שמח מאוד שהכלב איתי, למרות הקושי והצורך לקום באמצע הלילה לטייל איתו.

עבורי:
מנסה להשיג הנחה בארנונה עקב נכות, למרות שמרץ או לפני כן יהיו לי שוב וועדות רפואיות.
מנסה להשיג סיוע בשכר דירה ממלגם קריית שמונה. לא ברור אם הם עדיין עובדים, אולי עקב המלחמה כבר לא. לא מצליח ליצור קשר עם המשרד לצערי...

עבור אבא:
הושג פטור ממס עד סוף מאי 2026.
הגשתי תביעה מחודשת למגדל, האריכו לו הפעם את אובדן כושר העבודה בחצי שנה ולא בחודש. כנראה הגשתי לא נכון בפעם הקודמת.
בנוסף, טיפלתי בנושא טופס הADL, כך שהוא קיבל "בונוס" רטרואקטיבי של כמה חודשים עבור החלק הסיעודי של הקצבה, שלא קיבל.
החלק הסיעודי גם כן הוכר והוארך בחצי שנה.

עבודה:
מפנים שככל הנראה לא אצליח למצוא עבודה בתואר בשנתיים הקרובות.
קצת מתסכל, אך ידעתי את זה שהחלטתי לחזור לק"ש.

מאוד מקווה שהמצב בצפון לא יסלים למלחמה שוב. כן צריך להיות מוכן נפשית ללימודים בזום.
לא יכול לוותר/לדחות את הלימודים שוב, אאלץ להתמודד.

לשמחתי בעקבות ההארכה של א.כ.ע עבור אבא וקבלת החזר המס+קבלת הקצבה רטרואקטיבית, הורי החזירו לי את הכספים שנתתי להם, הם חזרו לשוק ההון (כן, למרות מצב השוק).

Back
למעלה