• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש חונכים שממש עוזרים גם ב*איך* ללמוד ולא רק בחומר הלימוד עצמו.
כאן חידשת :)
במכללה למנהל נעזרתי בחונכת דרך הביטוח הלאומי. לא הרגשתי שהיא עוזרת יותר מדי, אך זה כן הכריח אותי לשבת לזמן ידוע מראש וללמוד כך שזה כן עזר.
אני ממש אשמח ללמוד איך ללמוד, אני די גרוע בלמידה.
אברר עוד היום! תודה.

כאן חידשת :)
במכללה למנהל נעזרתי בחונכת דרך הביטוח הלאומי. לא הרגשתי שהיא עוזרת יותר מדי, אך זה כן הכריח אותי לשבת לזמן ידוע מראש וללמוד כך שזה כן עזר.
אני ממש אשמח ללמוד איך ללמוד, אני די גרוע בלמידה.
אברר עוד היום! תודה.
@משה אתה פרסמת מדריך ממש מפורט על איך ללמוד, לא?

@משה אתה פרסמת מדריך ממש מפורט על איך ללמוד, לא?
אכן בנוסף אני ממליץ להקדיש תשומת לב רבה להרגלים. הספר הרגלים אטומים הוא אחד הטובים בתחום.

הקפדה על כושר גם מועילה ללימודים. ממליץ על הספר הזה

קיבלתי בחזרה סכום נכבד מההורים (נתתי 70 אלף ש"ח - קיבלתי בחזרה 65 אלף ש"ח. על 5 אלף ויתרתי, מתנה).
הכספים הושקעו מיד לאחר הירידות המשמעותיות ולא לפני לשמחתי.

עדיין משחק עם הרעיון של הלוואה למינוף אך כנראה אוותר עליו - ככל הנראה אוותר על העבודה על מנת להתמקד בתואר. החלטתי שאינני מסוגל לשלב ואני מעוניין לסיים את התואר בהצטיינות.

עקב כך שאני לומד במוסד לימודי "נחות" - הסיום בהצטיינות כן חשוב לי.

מתחיל להתרגש לקראת המכינה השלישית (!) במוסד אקדמי רביעי (!). שנים מטורללות... הפעם זו הפעם האחרונה, הניסיון האחרון. הגיע הזמן "להתאבד" על התואר.
לא אתן עוד לנסיבות החיים להשפיע על מצבי הלימודי, מקווה שאעמוד מאחורי הצהרה זו.

חג שמח ובשורות טובות.

עדיין משחק עם הרעיון של הלוואה למינוף אך כנראה אוותר עליו
לאור הדיונים השונים ומה שסיפרת על עצמך, לו הייתי במקומך הייתי בורח מזה כמו מאש.
אתה יכול לממש את היצר ההרפתקני הזה בדרכים אחרות, או להמר את כספך על מניה/ תעודה ממונפת בסכומים זניחים.

אכן בנוסף אני ממליץ להקדיש תשומת לב רבה להרגלים. הספר הרגלים אטומים הוא אחד הטובים בתחום.

הקפדה על כושר גם מועילה ללימודים. ממליץ על הספר הזה
תודה משה, למען האמת קישרת לי פעם, בעבר את התרגום שכתבת אך לצערי לא היה לי זמן בכלל עקב המלחמה, הפינוי מק"ש ומצב רפואי במשפחה לקרוא אותו - ומאז נשכח.
המכינה המתקרבת היא מכינה של יום אחד בשבוע - אשקיע את סופי השבוע החל מהיום בקריאה בתקווה לסיים עד תחילת התואר :)

ההרגלים שלי בוודאות נוראיים כמי שנשר מהתיכון. ההרגלים, הטכניקה ללמידה וכד'. בהחלט כדאי שאלמד איך ללמוד. בנוסף אין לי ספק שאהיה חייב לטפל בבעיות הקשב והריכוז, מאוד קשה לי לשבת ולקרוא אפילו 2 שורות במחשב בלי שבטעות אפתח חלון חדש במחשב, אסגור את החלון או אקפוץ לרפרוף.

אנסה לקחת את עצמי בידיים בכל התחומים, תודה.

אעשה עדכון פיננסי. הרצף בדיווח ללא ספק נקטע. אתחיל מחדש, ללא קשר לאקסל של שנה שעברה.

השקעות:
תיק באינטרקטיב - 248 אש"ח (תיק הפסדי כרגע - לאחר שבסוף 2024 מימשתי רווחים על מנת לקזז מגן מס ולנצל נקודות זיכוי שלא היו מנוצלות).
אין צפי לתשלום מס כעת או בקרוב.
קרן כספית 0

פנסיה:
10 אש"ח

חובות והוצאות צפויות:
11,500

עו"ש:
15.5 אש"ח

עקרונית יכול לשים כסף בקרן כספית, אך בגלל בעל דירה ארור אני נמנע מלהשקיע את הכסף זמנית.
מאוד חושק בחיים אמיתיים, מחוץ לקן. כרגע עדיין תקוע בין ארבעה קירות.

המכינה התחילה ברגל שמאל.
הייתי חולה מאוד השבוע, לא יכולתי ליסוע ללימודים לשבוע הלימודים הראשון.
המרצה למתמטיקה הקליט - בלי סאונד. על מיוט.
שאר המרצים בכלל לא הקליטו. שכחו להקליט.
אני מניח ומקווה שמדובר היה בחומר מאוד קל כך שזה לא קריטי, אך קצת מעצבן שככה המכינה מתחילה.

התחלתי לרחרח לגבי משרות טרום התמחות בראיית חשבון, נראה שאין חיה כזו, לפחות לא באזור בו אני גר (צפון).
תיק ההשקעות חצה את 250 אלף השקלים, נקודה די מרגשת למען האמת!

עד לפני כמה שנים הורי ואנוכי כיסינו חובותיהם. ההורים חיו מהלוואה להלוואה. כיסו חובות, משכנתאות, וכד'. כיום הם ללא הלוואות ואני די פורח.
או כמו שתמונת הפרופיל שלי מצטטת "Damn right I like the life I live, cause I went from negative to POSITIVE". - ביגי סמולס.
היה מאוד קשה להאמין לזה לפני כמה שנים. כיף וחשוב לתת תפיחה על השכם.

הייתי מאוד נעול על כך שההתמחות שלי בראיית חשבון תהיה בחיפה, מכיוון ויהיה לי נוח יותר בקרב ההורים. אך אולי הגיע העת לפרוש כנפיים.
התחלתי לבדוק עלויות שכירות בתל אביב, בצמוד למשרדי רו"ח הגדולים. סתם ככה, להתעניין. די חשכו עיניי o_o
מחירים פסיכים. איך חיים שם?

מתחיל "לפתוח את הראש" - מכירת תיק השקעות על מנת להשכיר במרכז ולעשות התמחות שם.
לא יודע אם זה צעד נכון, בכלל לא יודע.
אולי אתחיל בחיפה בזמן הלימודים ולאחר התואר אבקש לעבור למרכז.

ממש רוצה להריץ את הזמן קדימה ל4-5 שנים. רוצה להספיק כל כך הרבה ויש כל כך מעט זמן.

התחלתי לרחרח לגבי משרות טרום התמחות בראיית חשבון, נראה שאין חיה כזו, לפחות לא באזור בו אני גר (צפון).
אולי כדאי לחפש משרה חלקית בהנהלת חשבונות בינתיים, כדי לקבל קצת יותר מושג על התחום.
מתחיל "לפתוח את הראש" - מכירת תיק השקעות על מנת להשכיר במרכז ולעשות התמחות שם.
יקירי, יש לך נטיה להתחיל משהו ומיד לחפש אפשרויות אחרות. שב קצת בשקט ותתמקד בבחירה הנוכחית :)

אולי כדאי לחפש משרה חלקית בהנהלת חשבונות בינתיים, כדי לקבל קצת יותר מושג על התחום.

יקירי, יש לך נטיה להתחיל משהו ומיד לחפש אפשרויות אחרות. שב קצת בשקט ותתמקד בבחירה הנוכחית :)
לא מעוניין בעבודה בהנהלת חשבונות. מה גם שכרגע אין לי רישיון לזה.
את המשרה הנוכחית אעזוב רק עבור התמחות/טרום התמחות :)

לגבי ההערה שלך, את מאוד צודקת.
אך במקרה הספציפי אין קשר.
בעוד כשנתיים-שלוש אתחיל התמחות. הגבלתי את עצמי עד כה לאזור הנוחות בלבד.

אני לא חושב שזו בעיה או לא כדאי (להיות פתוח לאפשרויות נוספות, להבין שזו אופציה, לתחיל לעכל אותה, מה יהיו הבעיות, קשיים וכד').

ברור שזה רחוק. אבל להפחית בלתמים לא מזיק :)

תרגישי חופשי להוריד אותי לקרקע וחזרה למסילה כשאני מרחף או סוטה מהמסלול, כמו שאמרת ישלי נטייה לעשות זאת :)

לא מעוניין בעבודה בהנהלת חשבונות. מה גם שכרגע אין לי רישיון לזה.
את המשרה הנוכחית אעזוב רק עבור התמחות/טרום התמחות :)

לגבי ההערה שלך, את מאוד צודקת.
אך במקרה הספציפי אין קשר.
בעוד כשנתיים-שלוש אתחיל התמחות. הגבלתי את עצמי עד כה לאזור הנוחות בלבד.

אני לא חושב שזו בעיה או לא כדאי (להיות פתוח לאפשרויות נוספות, להבין שזו אופציה, לתחיל לעכל אותה, מה יהיו הבעיות, קשיים וכד').

ברור שזה רחוק. אבל להפחית בלתמים לא מזיק :)

תרגישי חופשי להוריד אותי לקרקע וחזרה למסילה כשאני מרחף או סוטה מהמסלול, כמו שאמרת ישלי נטייה לעשות זאת :)
התחלת השבוע מכינה לימודים בראיית חשבון ואתה כבר מחפש דירה להתמחות? - יש לך לפחות עוד 3-5 שנים (מכינה, לימודי תואר ואולי שנת השלמה) עד התמחות, זה לא הזמן לשכור דירה בשביל התמחות.

שנתיים לדעתי זה סופר אופטימי להתחלת התמחות, 4 שנים לדעתי יותר סביר,
תהיה 8 חודשים לפני התמחות תתחיל לחשוב ולבדוק על זה

אני מכירה אותך רק מהפורום, וכמות הפעמים שהתחלת משהו ומיד התחלת להתלבט (על התחום, על המיקום, על האיכות...) -דבר שהוביל לתזוזות והתחלות חדשות והפסקות חדשות - היא מספיק גדולה כדי שאציין זאת.

איך חיים שם?
בצפיפות, עם זרים, במקרה הטוב חברים
אבל אל תיפול רוחך, אם תתעלם מהעיגול הסימטרי והאסטטי במפה שנקרא "מרכז", בשוליו תמצא מציאות שאולי ירחיקו אותם מהאמצע בדיוק, אבל לא ישרפו לך את הכיס כל כך מהר על 4 קירות (במקרה הטוב) , יותר הזדמנויות להשלמת הכנסה בתחום האירוח וההסעדה (עקב ריבוי מקומות בילוי בסופש)

בצפיפות, עם זרים, במקרה הטוב חברים
אבל אל תיפול רוחך, אם תתעלם מהעיגול הסימטרי והאסטטי במפה שנקרא "מרכז", בשוליו תמצא מציאות שאולי ירחיקו אותם מהאמצע בדיוק, אבל לא ישרפו לך את הכיס כל כך מהר על 4 קירות (במקרה הטוב) , יותר הזדמנויות להשלמת הכנסה בתחום האירוח וההסעדה (עקב ריבוי מקומות בילוי בסופש)
מעניין. בכל חיי הייתי אולי פעם אחת בתל אביב (ויזה לארה"ב). (למעט נסיעות לראשל"צ למכללה הקודמת).
ממש יקום נפרד מבחינתי...
מה שאתה אומר הגיוני בכל אופן. מכיוון ואני לא מתמצא רק גיגלתי שמות של משרדי הטופ 4 ואז חיפשתי דירות ברחובות אלו. כנראה הם מאוד יקרים מהסיבה הזו.
ברוך הבא ליומן קפה, כמדומני שאני רואה אותך כאן לראשונה. מתנצל אם זו לא הפעם הראשונה :)

@vigaror @בת העמק
מכבד ומקבל את הפידבק. זה מאוד קשור לזה ש"ביליתי" המון שנים בדכאון חריף ולא עשיתי כלום עם עצמי למעשה. כעת יש רצון לעשות כל כך הרבה ולהספיק כל כך הרבה בזמן מעט כל כך. מסכים שאני צריך להיות הרבה יותר ממוקד.

אני מאוד נהנה לתכנן, לבנות תוכניות וכד'. "להיות חנון", לחקור וללמוד. מאין fantasy league - של החיים.
אולי אין מקום להעלות כל מחשבה ורעיון בפינה שלי, שיהיה פחות ספאם ויותר תאכלס :)

תודה לכם על הביקורת :)

מה שאתה אומר הגיוני בכל אופן. מכיוון ואני לא מתמצא רק גיגלתי שמות של משרדי הטופ 4 ואז חיפשתי דירות ברחובות אלו. כנראה הם מאוד יקרים מהסיבה הזו.
הם כנראה על קו הרכבת ורוב האנשים שעובדים שם מגיעים ברכב לא מהעיר, או ברכבת מאיפה שצריך.
אולי אין מקום להעלות כל מחשבה ורעיון בפינה שלי, שיהיה פחות ספאם ויותר תאכלס :)
הכל בסדר תהיה אתה.
תודה לכם על הביקורת :)
תן בראש. החיוביות שלך עושה לי טוב

Back
למעלה