• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למה אתה רוצה שמישהו אחר יעשה עבורך את העבודה הזו? אתה זה שמשקיע בה אחוז משמעותי מהונך...אתה לא רוצה לראות בעצמך למה השווי הנוכחי הוא ריאלי לפי ההנחות שלך?

אבל כן כמה שאלות שאולי יעזרו:

1. מתי הם ימכרו עשר מיליון רכבים בשנה...זה מאד משנה, אם זה שנה הבאה, עוד שנתיים עוד 10 או עשרים...אני רואה שהם מכרו חצי מיליון השנה...לי אין דרך להעריך את זה...אולי לך יש...זו חתיכת קפיצה.
2. לפי מה אתה קובע שהמרגין יהיה 35%? נגיד היום הוא בערך 22% מהסתכלות מהירה של כלל הפעילות המשלובת שלהם.
3. השקעה מבוססת על הנחות...וזה לגיטימי...אבל אם ההנחות שלך לא מתממשות? האם אתה לא חושב שאלו הנחות מאד אופטימיות?

סתם בשביל סקרנות חיפשתי עכשיו מה הצפי מכירת מכוניות של טסלה ב2025...לפי UBS זה כ 2.5 מיליון מכוניות.(והאנליסטים רחוקים מלהיות צודקים ברוב המקרים...אבל יאללה בשביל התרגיל המחשבתי והמשחק)
נניח והם אכן ימכרו 2.5 מיליון ב2025...
ויעשו מרגין של 35% על 40K לרכב.
ז"א ב2025...הם ירוויחו גרוס 35B...לעומת 11B בTTM.
עכשיו העלויות הכלליות שלהם עולות בערך ב50% כל שנה...(אדימניסטרציה, מחקר וכו...) ובשנה האחרונה הן כ 6 מילארד...בוא נניח שמעכשיו ההוצאות יהיו נמוכות יותר ויצמחו "רק"
ב30%...ב2025, אתה מדבר על בערך כ20 מילארד בהוצאות כלליות.
יש לך עוד הוצאות מימון..בוא נתעלם מהם.
יש עוד מס, בוא נלך על מספר נמוך...10%.
גרוס של 35B.
תוריד מזה 20B הוצאות כלליות.
תוריד מזה מס.
נשארת עם בערך 15B לפני מס, ורווח מכובד של 13.5B אחרי מס.
האם אתה מוכן לקנות היום עסק במחיר של 1.3 טריליון, שייצר עבורך כבעלים 11.5 מילארד ברווחים עוד חמש שנים? ובשביל שזה יקרה הרבה הנחות צריכות להתקיים?

ורק בשביל להדגיש ...הניתוח הזה הוא סתמי פשטני ואין סיכוי שהוא קולע למספרים האמיתיים...אבל זו צורה "קלה" בעיני להסתכל על חלק ממהשקעות ולפסול אותן מהר... קריאת כוון.
ואם אתה כבר משקיע בחברה, אתה צריך להבין מאד מאד טוב, מה המספרים שלה לפי דעתך הולכים להיות(דבר שהוא קשה בכל תחום...בטח כאן) ולמה יש לך איזשהו insight יוצא מן הכלל אל תוך החברה הזו...ובאיזה רמת בטחון....אף אחד לא יודע באמת כמה טסלה תמכור בעוד 5 שנים, או מה המחיר, או מה רמת התחרות או מה האתגרים והבעיות שיהיו בדרך.
אם בשביל שההשקעה "תצליח" אתה צריך להכניס מספרים יוצאים מן הכלל ולהתבסס על הנחות מאד מאד אופטימיות...אז כנראה שההשקעה היא מסוכנת ולאו דווקא כזו טובה.
אני מעדיף לקנות חברה משעממת של מחסנים עם לקוחות טובים וחוזים קדימה שנסחרת ברבע מהשווי של הנכסים שלה...מאשר לקנות חברה כמו טסלה...אני חושב שהסיכוי/סיכון שלי יותר טובים.
וטסלה היא חברה מעניינת יותר, חברה משפיעה יותר ומסקרנת יותר...זה לא אומר שהיא השקעה טובה.
טסלה ימכרו 2.5 ב2023
אתה לא לוקח בחשבון הכנסות אחרות מלבד רכבים

למה אתה רוצה שמישהו אחר יעשה עבורך את העבודה הזו? אתה זה שמשקיע בה אחוז משמעותי מהונך...אתה לא רוצה לראות בעצמך למה השווי הנוכחי הוא ריאלי לפי ההנחות שלך?

אבל כן כמה שאלות שאולי יעזרו:

1. מתי הם ימכרו עשר מיליון רכבים בשנה...זה מאד משנה, אם זה שנה הבאה, עוד שנתיים עוד 10 או עשרים...אני רואה שהם מכרו חצי מיליון השנה...לי אין דרך להעריך את זה...אולי לך יש...זו חתיכת קפיצה.
2. לפי מה אתה קובע שהמרגין יהיה 35%? נגיד היום הוא בערך 22% מהסתכלות מהירה של כלל הפעילות המשלובת שלהם.
3. השקעה מבוססת על הנחות...וזה לגיטימי...אבל אם ההנחות שלך לא מתממשות? האם אתה לא חושב שאלו הנחות מאד אופטימיות?

סתם בשביל סקרנות חיפשתי עכשיו מה הצפי מכירת מכוניות של טסלה ב2025...לפי UBS זה כ 2.5 מיליון מכוניות.(והאנליסטים רחוקים מלהיות צודקים ברוב המקרים...אבל יאללה בשביל התרגיל המחשבתי והמשחק)
נניח והם אכן ימכרו 2.5 מיליון ב2025...
ויעשו מרגין של 35% על 40K לרכב.
ז"א ב2025...הם ירוויחו גרוס 35B...לעומת 11B בTTM.
עכשיו העלויות הכלליות שלהם עולות בערך ב50% כל שנה...(אדימניסטרציה, מחקר וכו...) ובשנה האחרונה הן כ 6 מילארד...בוא נניח שמעכשיו ההוצאות יהיו נמוכות יותר ויצמחו "רק"
ב30%...ב2025, אתה מדבר על בערך כ20 מילארד בהוצאות כלליות.
יש לך עוד הוצאות מימון..בוא נתעלם מהם.
יש עוד מס, בוא נלך על מספר נמוך...10%.
גרוס של 35B.
תוריד מזה 20B הוצאות כלליות.
תוריד מזה מס.
נשארת עם בערך 15B לפני מס, ורווח מכובד של 13.5B אחרי מס.
האם אתה מוכן לקנות היום עסק במחיר של 1.3 טריליון, שייצר עבורך כבעלים 11.5 מילארד ברווחים עוד חמש שנים? ובשביל שזה יקרה הרבה הנחות צריכות להתקיים?

ורק בשביל להדגיש ...הניתוח הזה הוא סתמי פשטני ואין סיכוי שהוא קולע למספרים האמיתיים...אבל זו צורה "קלה" בעיני להסתכל על חלק ממהשקעות ולפסול אותן מהר... קריאת כוון.
ואם אתה כבר משקיע בחברה, אתה צריך להבין מאד מאד טוב, מה המספרים שלה לפי דעתך הולכים להיות(דבר שהוא קשה בכל תחום...בטח כאן) ולמה יש לך איזשהו insight יוצא מן הכלל אל תוך החברה הזו...ובאיזה רמת בטחון....אף אחד לא יודע באמת כמה טסלה תמכור בעוד 5 שנים, או מה המחיר, או מה רמת התחרות או מה האתגרים והבעיות שיהיו בדרך.
אם בשביל שההשקעה "תצליח" אתה צריך להכניס מספרים יוצאים מן הכלל ולהתבסס על הנחות מאד מאד אופטימיות...אז כנראה שההשקעה היא מסוכנת ולאו דווקא כזו טובה.
אני מעדיף לקנות חברה משעממת של מחסנים עם לקוחות טובים וחוזים קדימה שנסחרת ברבע מהשווי של הנכסים שלה...מאשר לקנות חברה כמו טסלה...אני חושב שהסיכוי/סיכון שלי יותר טובים.
וטסלה היא חברה מעניינת יותר, חברה משפיעה יותר ומסקרנת יותר...זה לא אומר שהיא השקעה טובה.
עשיתי את העבודה תודה רבה. ההנחות שלך שגויות לחלוטין. עדיין לא ענית לי על השאלה (זאת שאלה מנחה אם לא היה ברור). עדיין מחכה שמישהו יתן לי וולואציה הוגנת לטסלה על בסיס ההנחות שהצגתי, ואז אפשר לדון אם ההנחות הגיוניות או לא.

עשיתי את העבודה תודה רבה. ההנחות שלך שגויות לחלוטין. עדיין לא ענית לי על השאלה (זאת שאלה מנחה אם לא היה ברור). עדיין מחכה שמישהו יתן לי וולואציה הוגנת לטסלה על בסיס ההנחות שהצגתי, ואז אפשר לדון אם ההנחות הגיוניות או לא.
בבקשה, תציג את ההנחות שלך...זה בדיוק העבודה...מה יהיו ההכנסות, מה יהיו ההוצאות, מתי...וכמה אתה בטוח בזה.

מתי הם ימכרו עשר מיליון רכבים בשנה...זה מאד משנה, אם זה שנה הבאה, עוד שנתיים עוד 10 או עשרים...אני רואה שהם מכרו חצי מיליון השנה
The figure for the first three quarters was 627k, even if they didn't grow at all this quarter they'd deliver over 860k for the year.
The annual deliveries growth has been around 50%, you can claim this is going to change, but that's the historical data.

Add to that the fact that they're finishing building two new factories by the end of the year.
Sure, it'll take some time to ramp them up, but it's if they're at an annual production rate of around a million vehicles right now, with two factories, one of which is old and space-limited, it's not going to take 4 years to match and exceed that with the new ones.

נערך לאחרונה ב:
בבקשה, תציג את ההנחות שלך...זה בדיוק העבודה...מה יהיו ההכנסות, מה יהיו ההוצאות, מתי...וכמה אתה בטוח בזה.
אבל כבר רשמתי את ההנחות, לפחות 3-4 פעמים.
אוסיף - נגיד שזה מתרחש בשנת 2026.
אפשר לקבל וולואציה לחברה בשנת 2026 תחת ההנחות שרשמתי?

להגיד שיש מתחרים זולים יותר ופונקציונליים יותר מטסלה זו בורות ואתה מגחיך את עצמך
מריח ונשמע כמו ידידנו ג'ינה...

• חחח
Reactions: Roi
The figure for the first three quarters was 627k, even if they didn't grow at all this quarter they'd deliver over 860k for the year.
The annual deliveries growth has been around 50%, you can claim this is going to change, but that's the historical data.

Add to that the fact that they're finishing building two new factories by the end of the year.
Sure, it'll take some time to ramp them up, but it's if they're at an annual production rate of around a million vehicles right now, with two factories, one of which is old and space-limited, it's not going to take 4 years to match and exceed that with the new ones.
דברו במספרים...אתה קונה(או ממשיך להחזיק) חברה בשווי של 1.3 טריליון. למה היא לפי דעתכם שווה יותר? אי אפשר לתת כמה נתונים מפה ומשם ולבנות על זה איזשהי תזה.
בסופו של דבר זה יורד לכמה החברה תמכור, מתי, מה יהיה מבנה העלויות שלה באותה תקופה וכמה אתה בטוחים בזה.
הנתונים שאתם מציגים הם נחמדים, תבנו אותם לתמונה. אני לא מסוגל לזה...ואני לא חושב שזה נכון לתת ערב רב של נתונים סתם...ואני מדבר ברצינות, אני באמת אשמח לשמוע ולקבל ניתוח מעמיק של טסלה שאומר.

אני חושב שהחברה הזו שווה X בגלל:
תייצר ב XYZ אקס מכוניות בגלל A B C.
תמכור במרגין בגלל A B C.
ההוצאות שלה יהיו X בגלל A B C.

ואני אומר את כל הדברים האלו לא בגלל שאני זורק סתם מספרים מהאוויר, אלא בגלל ההנחות האלו והאלו שאני יכול לעמוד מאחוריהם וחושב שההסתברות שהם יתקיימו הן A B C.
באמת, אשמח לגלות כאן סיבות מוצקות ללמה טסלה היא השקעה טובה במחיר הנוכחי או קרוב אליו...מאד אשמח.

היום דווח שהמפעל בשנחאי הגיע ל runrate של 1.4 מליון שנתי.

אבל כבר רשמתי את ההנחות, לפחות 3-4 פעמים.
אוסיף - נגיד שזה מתרחש בשנת 2026.
אפשר לקבל וולואציה לחברה בשנת 2026 תחת ההנחות שרשמתי?
זה חישוב DCF.
בשביל לתת איזשהי וואליוציה לחברה, אתה צריך לדעת מעבר להכנסות שאמרת, גם את מבנה וכמות ההוצאות, גם את הצמיחה לאורך כל השנים הקרובות ואת discount rate שאתה רוצה(גורם ההיוון לכסף)... זה לא מורכב רק מהחברה תמכור X ב 2026..
אתה יכול להשתמש באתר הזה למשל: אין דרך לעשות ווליאוציה בלי עוד נתונים(שבכל מקרה לא תהיה מדוייקת...)
(לא מכיר את האתר...סתם חיפשתי DCF לטסלה).

אבל בלי לחשב עם היוון , ורק בשביל לקבל איזשהי קריאת כוון:

נניח וטסלה תמכור בעוד 5 שנים 10 מיליון מכוניות, עם מרגין של 35%, ב40K למכונית, אתה מדבר על עסק שיעשה ב 2026 140B בגרוס פרופיט.
בוא נניח שאיכשהו, ההוצאות הכלליות מחקר ופיתוח כמו שאמרנו גדלות רק ב 30% לשנה(למרות שהמכירות גדולת במעל 80% לשנה) ואנחנו מדברים על הוצאות כלליות של 25B בערך בשנת 2026.
נניח ואחרי מס בערך יוצא לך כאן שטסלה מייצרת 100B ברווחים ב2026. קפיצה מטוארית.
האם לקנות אותה היום במחיר של 1.3T זה לקנות במחיר מופרז? לא...אפילו השקעה טובה++(גם אם לא מדהימה).

אבל כאן בדיוק קבור הכלב בהשקעות...אתה צריך להניח כאן המון דברים:

1. האם אתה חושב שבצורה ריאלית, ברמת בטחון גבוהה עוד 5 שנים טסלה תמכור פי 20 מכמה שהיא מוכרת היום? היא מסוגלת לזה טכנית? כמה קשה יהיה לעשות את זה? כמה זה יעלה?
האם יש לך את הידע והיכולות להגיד את זה ברמת בטחון שמתקרבת לגבוהה? להיות כנה כאן.
2. האם אתה יודע מה יהיה המצב התחרותי בשנים הקרובות כך שטסלה תוכל למכור את הכמות מכוניות האלו בעלות הזו?
3. האם אתה יודע להעריך גם את המצב התחרותי וגם את מבנה העלויות של טסלה ככה שאכן המרגין הזה הוא יהיה המרגין בעוד כמה שנים?
ועוד ועוד...

אני לא מסוגל לענות על השאלות האלו...ולכן טסלה היא עמוק מחוץ להבנה שלי בהשקעות...אבל בהסתכלות על המספרים האלו אני לא הייתי משקיע את כספי בחברה שהיום עושה 3 מילארד דולר ברווחים על בסיס ההנחה שהיא תעשה 100 מילארד בעוד 5 שנים, בטח לא בתמחור הנוכחי...נראה לי יותר מידי דברים צריכים לקרות בשביל שזה יקרה...וגם אם זה יקרה, אני לא ארוויח "בטירוף"...ואם זה לא יקרה...אני אפסיד את המכנסיים....בסיכון סיכוי מבחינתי ...זה לא קרוב.

אם אתה חושב שטסלה שהיום מוכרת ב 500K, למרות התחרות, למרות אתגרי תפעול והקמה, תצליח תוך חמש שנים למכור פי 20 מכוניות, במרווח יותר גבוה, תשלוט טוב על ההוצאות ותמשיך לצמוח(ואפילו אולי תרוויח בעסקים נוספים)....אתה לא צריך לדעת משהו חוץ מזה...ולהגדיל את ההשקעה...זה יהיה שיחוק ולך על זה.

דברו במספרים...אתה קונה(או ממשיך להחזיק) חברה בשווי של 1.3 טריליון. למה היא לפי דעתכם שווה יותר? אי אפשר לתת כמה נתונים מפה ומשם ולבנות על זה איזשהי תזה.
בסופו של דבר זה יורד לכמה החברה תמכור, מתי, מה יהיה מבנה העלויות שלה באותה תקופה וכמה אתה בטוחים בזה.
I'm not trying to convince anyone, I just see incorrect claims and sometimes I try to correct them.
אם אתה חושב שטסלה שהיום מוכרת ב 500K
The structure of that sentence isn't that clear to me, but if you're still claiming they're selling 500k vehicles this year then you're incorrect.

ולכן טסלה היא עמוק מחוץ להבנה שלי בהשקעות..

אם אתה חושב שטסלה שהיום מוכרת ב 500K,
היית מתחיל מזה, וממשיך בללמוד לבדוק tesla deliveries 2021 בגוגל

הנתונים שאתם מציגים הם נחמדים, תבנו אותם לתמונה. אני לא מסוגל לזה...ואני לא חושב שזה נכון לתת ערב רב של נתונים סתם...ואני מדבר ברצינות, אני באמת אשמח לשמוע ולקבל ניתוח מעמיק של טסלה שאומר.

אני חושב שהחברה הזו שווה X בגלל:
תייצר ב XYZ אקס מכוניות בגלל A B C.
תמכור במרגין בגלל A B C.
ההוצאות שלה יהיו X בגלל A B C.

ואני אומר את כל הדברים האלו לא בגלל שאני זורק סתם מספרים מהאוויר, אלא בגלל ההנחות האלו והאלו שאני יכול לעמוד מאחוריהם וחושב שההסתברות שהם יתקיימו הן A B C.
באמת, אשמח לגלות כאן סיבות מוצקות ללמה טסלה היא השקעה טובה במחיר הנוכחי או קרוב אליו...מאד אשמח.

זה חישוב DCF.
בשביל לתת איזשהי וואליוציה לחברה, אתה צריך לדעת מעבר להכנסות שאמרת, גם את מבנה וכמות ההוצאות, גם את הצמיחה לאורך כל השנים הקרובות ואת discount rate שאתה רוצה(גורם ההיוון לכסף)... זה לא מורכב רק מהחברה תמכור X ב 2026..
אתה יכול להשתמש באתר הזה למשל: אין דרך לעשות ווליאוציה בלי עוד נתונים(שבכל מקרה לא תהיה מדוייקת...)
(לא מכיר את האתר...סתם חיפשתי DCF לטסלה).

אבל בלי לחשב עם היוון , ורק בשביל לקבל איזשהי קריאת כוון:

נניח וטסלה תמכור בעוד 5 שנים 10 מיליון מכוניות, עם מרגין של 35%, ב40K למכונית, אתה מדבר על עסק שיעשה ב 2026 140B בגרוס פרופיט.
בוא נניח שאיכשהו, ההוצאות הכלליות מחקר ופיתוח כמו שאמרנו גדלות רק ב 30% לשנה(למרות שהמכירות גדולת במעל 80% לשנה) ואנחנו מדברים על הוצאות כלליות של 25B בערך בשנת 2026.
נניח ואחרי מס בערך יוצא לך כאן שטסלה מייצרת 100B ברווחים ב2026. קפיצה מטוארית.
האם לקנות אותה היום במחיר של 1.3T זה לקנות במחיר מופרז? לא...אפילו השקעה טובה++(גם אם לא מדהימה).

אבל כאן בדיוק קבור הכלב בהשקעות...אתה צריך להניח כאן המון דברים:

1. האם אתה חושב שבצורה ריאלית, ברמת בטחון גבוהה עוד 5 שנים טסלה תמכור פי 20 מכמה שהיא מוכרת היום? היא מסוגלת לזה טכנית? כמה קשה יהיה לעשות את זה? כמה זה יעלה?
האם יש לך את הידע והיכולות להגיד את זה ברמת בטחון שמתקרבת לגבוהה? להיות כנה כאן.
2. האם אתה יודע מה יהיה המצב התחרותי בשנים הקרובות כך שטסלה תוכל למכור את הכמות מכוניות האלו בעלות הזו?
3. האם אתה יודע להעריך גם את המצב התחרותי וגם את מבנה העלויות של טסלה ככה שאכן המרגין הזה הוא יהיה המרגין בעוד כמה שנים?
ועוד ועוד...

אני לא מסוגל לענות על השאלות האלו...ולכן טסלה היא עמוק מחוץ להבנה שלי בהשקעות...אבל בהסתכלות על המספרים האלו אני לא הייתי משקיע את כספי בחברה שהיום עושה 3 מילארד דולר ברווחים על בסיס ההנחה שהיא תעשה 100 מילארד בעוד 5 שנים, בטח לא בתמחור הנוכחי...נראה לי יותר מידי דברים צריכים לקרות בשביל שזה יקרה...וגם אם זה יקרה, אני לא ארוויח "בטירוף"...ואם זה לא יקרה...אני אפסיד את המכנסיים....בסיכון סיכוי מבחינתי ...זה לא קרוב.

אם אתה חושב שטסלה שהיום מוכרת ב 500K, למרות התחרות, למרות אתגרי תפעול והקמה, תצליח תוך חמש שנים למכור פי 20 מכוניות, במרווח יותר גבוה, תשלוט טוב על ההוצאות ותמשיך לצמוח(ואפילו אולי תרוויח בעסקים נוספים)....אתה לא צריך לדעת משהו חוץ מזה...ולהגדיל את ההשקעה...זה יהיה שיחוק ולך על זה.
תודה. לפחות עכשיו אנחנו מדברים בשפה דומה. נראה שאתה מסכים שתחת ההנחות הנ״ל התמחור של טסלה עוד 5 שנים מהיום יהיה משמעותית יותר גבוה ממה שהוא היום. נגיד 2-3 טריליון זה ריאלי (תחת ההנחות הנ״ל).
עכשיו אפשר לדון בהאם ההנחות הנ״ל הן ריאליות או לא. אני מאמין, מכל מה שלמדתי, שכן הן ריאליות. ומה שקורה עם מניית טסלה בשבועות האחרונים, ובחודשים האחרונים, זה שיותר ויותר אנשים (מוסדיים בפרט) מתחילים להפנים שזה תרחיש שנהיה יותר ויותר ריאלי. המספרים שאנשים חוזים לטסלה לא השתנו בחצי השנה האחרונה, מה שהשתנה זה שיותר אנשים מתחילים לקבל שזה אכן יכול לקרות בסבירות הולכת וגדלה, וזה מה שמזיז את מחיר המניה.
כמו שנאמר כאן, המספרים שלך שגויים למדי, חיפוש קליל יראה לך מה ה production הצפוי ל-2021 ומה הrun rate השנתי היום. ויש שני מפעלים שלא התחילו לייצר עדיין שצפויים לייצר כמו המפעל בסין אם לא יותר, וטסלה יכולים להרחיב את המפעלים הקיימים וכבר מחפשים מקום לעוד מפעל (שמועות על מפעל שני בסין, שמועות על רוסיה, ביקור ושיחות רשמיות בהודו, שנה הבאה כבר נדע כנראה איפה יהיה המפעל הבא). היכולת של טסלה להרים מפעלים בקצב מסחרר היא חסרת תקדים. ברגע שלומדים את הפרטים מבינים שלטסלה אין שום בעיה להגיע ל-10 מליון קיבולת יצור תוך חמש שנים, היא רק צריכה להמשיך לפעול באותו קצב כמו שהיא פועלת עכשיו בהקמה של מפעלי ייצור. ואז יש שאלה של ביקוש, זה הקייס הכי שחוק שלטסלה תהיה בעיית ביקוש. לא קרוב אפילו. ואני מזכיר לך שהם עובדים על רכב שיעלה 25 א״ד לפני הטבת סבסוד של 8 א״ד בארהב. אתה מדמיין בכלל את הביקוש לרכבי טסלה שעולים לצרכן 17 א״ד מהכיס?? ואז יש את השאלה של תחרות, שכאשר קצת לומדים על איפה היא מבינים שהיא בפיגור עצום על טסלה בכל פרמטר אפשרי, עם פער שהם לא ידביקו אותו גם בעוד חמש שנים ואולי רק יגדל.
את הדברים הללו אתה יכול ללמוד לבד, יש אינסוף חומר ברשת להבין את קיבולת הייצור, הביקוש, התחרות ולהחליט איזה מידה של וודאות אתה נותן להנחות הנ״ל, ואיזה תשואה שנתית מגולמת במחיר הנוכחי ואם זאת תשואה שמפצה עבורך על הסיכון הגלום. אני מסכים בהחלט שטסלה היום זה לא השקעה ברורה מאליו של פי 10, ממש לא. יש תרחי קיצוני שכן, אבל בתרחיש הסביר זאת השקעה ״קלה״ של 15-25% שנתי. היופי הוא שזה לא כולל את העסקים האחרים של FSD, אנרגיה, AI, רובוטיקה. לטסלה יש קלפים, שיכולים להפוך אותה להשקעה יוצאת דופן אבל שהם בגדר סיכון גדול יותר מעסק הרכבים.

עכשיו אפשר לדון בהאם ההנחות הנ״ל הן ריאליות או לא. אני מאמין, מכל מה שלמדתי, שכן הן ריאליות. ומה שקורה עם מניית טסלה בשבועות האחרונים, ובחודשים האחרונים, זה שיותר ויותר אנשים (מוסדיים בפרט) מתחילים להפנים שזה תרחיש שנהיה יותר ויותר ריאלי. המספרים שאנשים חוזים לטסלה לא השתנו בחצי השנה האחרונה, מה שהשתנה זה שיותר אנשים מתחילים לקבל שזה אכן יכול לקרות בסבירות הולכת וגדלה, וזה מה שמזיז את מחיר המניה.
כמו שנאמר כאן, המספרים שלך שגויים למדי, חיפוש קליל יראה לך מה ה production הצפוי ל-2021 ומה הrun rate השנתי היום. ויש שני מפעלים שלא התחילו לייצר עדיין שצפויים לייצר כמו המפעל בסין אם לא יותר, וטסלה יכולים להרחיב את המפעלים הקיימים וכבר מחפשים מקום לעוד מפעל (שמועות על מפעל שני בסין, שמועות על רוסיה, ביקור ושיחות רשמיות בהודו, שנה הבאה כבר נדע כנראה איפה יהיה המפעל הבא). היכולת של טסלה להרים מפעלים בקצב מסחרר היא חסרת תקדים. ברגע שלומדים את הפרטים מבינים שלטסלה אין שום בעיה להגיע ל-10 מליון קיבולת יצור תוך חמש שנים, היא רק צריכה להמשיך לפעול באותו קצב כמו שהיא פועלת עכשיו בהקמה של מפעלי ייצור. ואז יש שאלה של ביקוש, זה הקייס הכי שחוק שלטסלה תהיה בעיית ביקוש. לא קרוב אפילו. ואני מזכיר לך שהם עובדים על רכב שיעלה 25 א״ד לפני הטבת סבסוד של 8 א״ד בארהב. אתה מדמיין בכלל את הביקוש לרכבי טסלה שעולים לצרכן 17 א״ד מהכיס?? ואז יש את השאלה של תחרות, שכאשר קצת לומדים על איפה היא מבינים שהיא בפיגור עצום על טסלה בכל פרמטר אפשרי, עם פער שהם לא ידביקו אותו גם בעוד חמש שנים ואולי רק יגדל.
את הדברים הללו אתה יכול ללמוד לבד, יש אינסוף חומר ברשת להבין את קיבולת הייצור, הביקוש, התחרות ולהחליט איזה מידה של וודאות אתה נותן להנחות הנ״ל, ואיזה תשואה שנתית מגולמת במחיר הנוכחי ואם זאת תשואה שמפצה עבורך על הסיכון הגלום. אני מסכים בהחלט שטסלה היום זה לא השקעה ברורה מאליו של פי 10, ממש לא. יש תרחי קיצוני שכן, אבל בתרחיש הסביר זאת השקעה ״קלה״ של 15-25% שנתי. היופי הוא שזה לא כולל את העסקים האחרים של FSD, אנרגיה, AI, רובוטיקה. לטסלה יש קלפים, שיכולים להפוך אותה להשקעה יוצאת דופן אבל שהם בגדר סיכון גדול יותר מעסק הרכבים.

אם אתה משקיע בהתבסס על ההנחות שטסלה תמכור עוד חמש שנים כ10M מכוניות, במרווח של כ35% במחיר ממוצע של 40K ומרגיש בנוח שזה בהתסברות גבוהה מה שיקרה,(+כמובן שליטה על ההוצאות וכו ושהרווח הזה יתורגם לרווחים לאחר מס של החברה בסביבות ה100B לשנה...) אז גם בלי לעשות עבודת הערכה מורכבת מידי, התוצאה שלך כנראה תהיה טובה ואפילו טובה מאד. מחזיק לך אצבעות שההנחות הללו יתממשו...לי אין דרך להפריך את ההנחות האלו...אין לי הבנה מספיקה בטסלה ו/או בשוק הרכב(אבל כן לא ראיתי שום חברה עד היום שהצליחה לצמוח בקצב כזה, בגודל כזה תוך כדי היותה חלק מתעשיה הדורשת עלויות קבועות גבוהות)... ולכן אני מעדיף להשקיע את זמני בחברות אחרות... יש הרבה דרכים לנירוונה...מקווה שכולנו נגיע.

נערך לאחרונה ב:
אם אתה משקיע בהתבסס על ההנחות שטסלה תמכור עוד חמש שנים כ10M מכוניות, במרווח של כ35% במחיר ממוצע של 40K ומרגיש בנוח שזה בהתסברות גבוהה מה שיקרה,(+כמובן שליטה על ההוצאות וכו ושהרווח הזה יתורגם לרווחים לאחר מס של החברה בסביבות ה100B לשנה...)
אכן. פלוס האופציונאליות של שאר העסקים של טסלה שלא מתומחרים בחישוב הנ״ל.

טכנולוגיה לא היתה חפיר, היא לא חפיר, ולא תהיה חפיר (בשווקים גדולים).
לכן אני שואל, מה החפיר שכן יהיה.

לא מתכוון לערער או לפתוח את הויכוח על חפיר טכנולוגי של טסלה. אני כן מוצא את הדיון מאוד מעניין ומלמד. אז שואל ברצינות:

@תל אביבי , תוכל להסביר מה בעיניך הוא החפיר שבנו חברות טכנולוגיה גדולות. למשל, גוגל בשוק החיפוש? אנבידיה בשוק המאיצים GPU, ואפילו אולי נטפליקס בשוק הסטרימינג. אני בכוונה לא מזכיר חברות בהן יש אפקט רשת ברור.

נערך לאחרונה ב:

אני נוטה להסכים שהאיום הכי מיידי וגדול למחיר המניה זה הפד. וזה לא נראה כרגע באופק הקרוב (העלאת ריבית). לפחות עוד שנה.

אני נוטה להסכים שהאיום הכי מיידי וגדול למחיר המניה זה הפד. וזה לא נראה כרגע באופק הקרוב (העלאת ריבית). לפחות עוד שנה.
להבנתי תמחור מניות הצמיחה הנוכחי מגלם ציפיות לריבית ריאלית אפסית בחמש עד עשר השנים הקרובות (אם לא יותר)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
את הטכנולוגיה כשלעצמה כמובן ניתן להעתיק/לגנוב וכו'.

אלא שלפי מאסק, בכל שלבי שרשרת הייצור, של הסוללות, הרכבים, המפעלים וכו', טסלה פועלת כדי לשנות גם את שיטות הייצור הקיימות וגם את הציוד/טכנולוגיה הקיימת המשמשת לייצור.

הדבר מאפשר לדלג על שלבים/תהליכים טכנולוגיים/כימיים המקובלים כיום אך בפועל (לפי מאסק) מיותרים ולא יעילים, הגוזלים זמן, כח אדם וכסף. וכך טסלה מצליחה לייצר מוצרים יותר איכותיים, בפחות משאבים, זמן וכסף.

אלא שהדבר מחייב תכנון וייצור של לא רק ציוד טכנולוגי ייחודי אלא גם את המכונות שמייצרות את הציוד הייחודי והתאמה של המפעלים עצמם. כל התהליך כמובן כרוך בהשקעות כספיות אדירות וסיכון עוד יותר גדול שנלווה להימור על שיטות ייצור/טכנולוגיות לא מוכחות.

זה הימור שכרגע רק מאסק/טסלה מוכנים לקחת.

מבחינת ניהול סיכונים, אם היה מדובר בחברה אחרת המנוהלת על ידי מנהלים מקצועיים ודירקטוריון דומיננטי, כנראה שכל היוזמות האלה לא היו עוברות את שלב הבריינסטורמינג. כי במידה רבה, מאסק מנסה להמציא את הגלגל (באופן דומה לספייסאקס). על כל היומרה והסיכונים האדירים שכרוכים בדבר.

פרקטית, כדי להתחרות בטסלה, צריך או לשכפל את כל המבנה הארגוני, הטכנולוגי, התפעולי של טסלה או להמציא תהליכים, ציוד וחזון שהם עולים על אלה של טסלה.

וזה חפיר הכי עמוק שיכול להיות כיום.
מה שרשמת זו הסיבה שטסלה מתקשה להגביר את יכולות הייצור. לא כל האנשים מבינים שלא יעזור לטסלה לקנות מפעלי רכב אחרים כדי להגביר ייצור כי כל התהליך הוא ייחודי ותפור לייצור יעיל של טסלות.

בכללי, היום חסרים מנהלים שמוכנים לקחת סיכון ולקבל אחריות על התוצאה. כיום כולם מחפשים כסת"ח וזה מוביל לבירוקרטיה מיותרת וחוסר יעילות.

כנ"ל בנושא הרגולציה. מאסק מנסה לאתגר את הרגולציה כי הוא רוצה לחדש. חברות מהסוג הישן פשוט מתייאשות ונוטשות תחומים שבהם יש אתגר רגולטורי.

כשה-FAA inspector לא ענה לטלפון ובגלל זה בוטל שיגור של אבטיפוס של starship, מאסק לא פחד להתלכך ולרשום ביקורת בוטה בטוויטר. איזה מנכל חברת רכב יכול לעשות דברים כאלה?

נושאים דומים

Back
למעלה