טסלה ימכרו 2.5 ב2023למה אתה רוצה שמישהו אחר יעשה עבורך את העבודה הזו? אתה זה שמשקיע בה אחוז משמעותי מהונך...אתה לא רוצה לראות בעצמך למה השווי הנוכחי הוא ריאלי לפי ההנחות שלך?
אבל כן כמה שאלות שאולי יעזרו:
1. מתי הם ימכרו עשר מיליון רכבים בשנה...זה מאד משנה, אם זה שנה הבאה, עוד שנתיים עוד 10 או עשרים...אני רואה שהם מכרו חצי מיליון השנה...לי אין דרך להעריך את זה...אולי לך יש...זו חתיכת קפיצה.
2. לפי מה אתה קובע שהמרגין יהיה 35%? נגיד היום הוא בערך 22% מהסתכלות מהירה של כלל הפעילות המשלובת שלהם.
3. השקעה מבוססת על הנחות...וזה לגיטימי...אבל אם ההנחות שלך לא מתממשות? האם אתה לא חושב שאלו הנחות מאד אופטימיות?
סתם בשביל סקרנות חיפשתי עכשיו מה הצפי מכירת מכוניות של טסלה ב2025...לפי UBS זה כ 2.5 מיליון מכוניות.(והאנליסטים רחוקים מלהיות צודקים ברוב המקרים...אבל יאללה בשביל התרגיל המחשבתי והמשחק)
נניח והם אכן ימכרו 2.5 מיליון ב2025...
ויעשו מרגין של 35% על 40K לרכב.
ז"א ב2025...הם ירוויחו גרוס 35B...לעומת 11B בTTM.
עכשיו העלויות הכלליות שלהם עולות בערך ב50% כל שנה...(אדימניסטרציה, מחקר וכו...) ובשנה האחרונה הן כ 6 מילארד...בוא נניח שמעכשיו ההוצאות יהיו נמוכות יותר ויצמחו "רק"
ב30%...ב2025, אתה מדבר על בערך כ20 מילארד בהוצאות כלליות.
יש לך עוד הוצאות מימון..בוא נתעלם מהם.
יש עוד מס, בוא נלך על מספר נמוך...10%.
גרוס של 35B.
תוריד מזה 20B הוצאות כלליות.
תוריד מזה מס.
נשארת עם בערך 15B לפני מס, ורווח מכובד של 13.5B אחרי מס.
האם אתה מוכן לקנות היום עסק במחיר של 1.3 טריליון, שייצר עבורך כבעלים 11.5 מילארד ברווחים עוד חמש שנים? ובשביל שזה יקרה הרבה הנחות צריכות להתקיים?
ורק בשביל להדגיש ...הניתוח הזה הוא סתמי פשטני ואין סיכוי שהוא קולע למספרים האמיתיים...אבל זו צורה "קלה" בעיני להסתכל על חלק ממהשקעות ולפסול אותן מהר... קריאת כוון.
ואם אתה כבר משקיע בחברה, אתה צריך להבין מאד מאד טוב, מה המספרים שלה לפי דעתך הולכים להיות(דבר שהוא קשה בכל תחום...בטח כאן) ולמה יש לך איזשהו insight יוצא מן הכלל אל תוך החברה הזו...ובאיזה רמת בטחון....אף אחד לא יודע באמת כמה טסלה תמכור בעוד 5 שנים, או מה המחיר, או מה רמת התחרות או מה האתגרים והבעיות שיהיו בדרך.
אם בשביל שההשקעה "תצליח" אתה צריך להכניס מספרים יוצאים מן הכלל ולהתבסס על הנחות מאד מאד אופטימיות...אז כנראה שההשקעה היא מסוכנת ולאו דווקא כזו טובה.
אני מעדיף לקנות חברה משעממת של מחסנים עם לקוחות טובים וחוזים קדימה שנסחרת ברבע מהשווי של הנכסים שלה...מאשר לקנות חברה כמו טסלה...אני חושב שהסיכוי/סיכון שלי יותר טובים.
וטסלה היא חברה מעניינת יותר, חברה משפיעה יותר ומסקרנת יותר...זה לא אומר שהיא השקעה טובה.
אתה לא לוקח בחשבון הכנסות אחרות מלבד רכבים