D
Deleted member 887
לא מתכוון לערער או לפתוח את הויכוח על חפיר טכנולוגי של טסלה. אני כן מוצא את הדיון מאוד מעניין ומלמד. אז שואל ברצינות:
@תל אביבי , תוכל להסביר מה בעיניך הוא החפיר שבנו חברות טכנולוגיה גדולות. למשל, גוגל בשוק החיפוש? אנבידיה בשוק המאיצים GPU, ואפילו אולי נטפליקס בשוק הסטרימינג. אני בכוונה לא מזכיר חברות בהן יש אפקט רשת ברור.
גוגל בשוק החיפוש זה די ברור, ריבוי המשתמשים מטייב את המערכת באופן שוטף. גם יש עניין, שהמשתמש לא משלם באופן ישיר על השירות, ככה שאין סיבה להחליף. נניח שהתרגלתי לגוגל ויש עכשיו שירות אחר טוב בערך באותה המידה, למה שאעבור אליו? הוא לא יהיה יותר זול...
שוק ה-GPU לא מכיר מספיק טוב, לא יכול להגיד.
נטפליקס - האם אכן יש לה חפיר? נראה שיש כמה שירותים נוספים, והדבר האופטימלי מבחינת משתמש הוא לעבור בין השירותים בתדירות של אחת לכמה חודשים, בשביל ליהנות בכל פעם ממה שחדש בספק אחר, לא? זה סוג של ״אנטי-חפיר״. ואכן בדקתי עכשיו ונטפליקס מאבדת נתח שוק. מה שכן, לא יהיו המון מתחרים בשוק הזה, כי הפקה/רכישה מתומחרת פר תוכנית, והכנסות לפי מספר משתמשים, אז נראה שלא יכול להיות מקום לשחקנים קטנים.
אגב, אני ממש לא חושב שחברה חייבת חפיר בשביל להיות טובה. רק העליתי את העניין כי החישובים של @adamshalev התבססו על שולי רווח גבוהים מאוד, וגבוהים בהרב ה מהמקובל בתעשיה, ולהחזיק כאלו שולי רווח כבר מחייב שלא תהיה תחרות משמעותית.
נערך לאחרונה ע"י מנהל: