• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא מתכוון לערער או לפתוח את הויכוח על חפיר טכנולוגי של טסלה. אני כן מוצא את הדיון מאוד מעניין ומלמד. אז שואל ברצינות:

@תל אביבי , תוכל להסביר מה בעיניך הוא החפיר שבנו חברות טכנולוגיה גדולות. למשל, גוגל בשוק החיפוש? אנבידיה בשוק המאיצים GPU, ואפילו אולי נטפליקס בשוק הסטרימינג. אני בכוונה לא מזכיר חברות בהן יש אפקט רשת ברור.

גוגל בשוק החיפוש זה די ברור, ריבוי המשתמשים מטייב את המערכת באופן שוטף. גם יש עניין, שהמשתמש לא משלם באופן ישיר על השירות, ככה שאין סיבה להחליף. נניח שהתרגלתי לגוגל ויש עכשיו שירות אחר טוב בערך באותה המידה, למה שאעבור אליו? הוא לא יהיה יותר זול...
שוק ה-GPU לא מכיר מספיק טוב, לא יכול להגיד.
נטפליקס - האם אכן יש לה חפיר? נראה שיש כמה שירותים נוספים, והדבר האופטימלי מבחינת משתמש הוא לעבור בין השירותים בתדירות של אחת לכמה חודשים, בשביל ליהנות בכל פעם ממה שחדש בספק אחר, לא? זה סוג של ״אנטי-חפיר״. ואכן בדקתי עכשיו ונטפליקס מאבדת נתח שוק. מה שכן, לא יהיו המון מתחרים בשוק הזה, כי הפקה/רכישה מתומחרת פר תוכנית, והכנסות לפי מספר משתמשים, אז נראה שלא יכול להיות מקום לשחקנים קטנים.

אגב, אני ממש לא חושב שחברה חייבת חפיר בשביל להיות טובה. רק העליתי את העניין כי החישובים של @adamshalev התבססו על שולי רווח גבוהים מאוד, וגבוהים בהרב ה מהמקובל בתעשיה, ולהחזיק כאלו שולי רווח כבר מחייב שלא תהיה תחרות משמעותית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אלון מאסק שאל בסקר טוויטר אם הוא צריך למכור 10% ממניות טסלה שלו בגלל הטענות שלא הוא משלם מספיק מס.
הוא התחייב לפעול לפי תוצאות הסקר יהיה אשר יהיה.
יש לכם 23.5 שעות להצביע.

איך הוא יכול לעשות את זה? הוא בעל עניין.

Note that he didn't specify when the actual sale will happen.
I doubt he can legally do it immediately.

My guess is, since he has a whole bunch of options maturing by the end of the year it would be in his benefit for the stock to be lower when he exercises them so the pays less in tax.
So the announcement drops the stock price, but he'll actually sell them at a later date, maybe transfer some of the wealth into SpaceX.
Not sure about the legal repercussions of the tweet.

תגיד, באמת נראה לך שמזיז לו המס הזעום שישלם על המיליונים שלו....?
הוא מודד את העושר שלו במיליונים כמו שאתה מודד את העושר שלך באגורות.

עוד פרט מידע - אח של מאסק (קימבל) מכר אתמול (יום שישי) 100 מ״ד במניות טסלה. צירוף מקרים מחשיד למדי … די בטוח שתהיה פה חקירה על insider trading.

לגבי חוקיות הטוויט - אני לא חושב שיש לה בעיה חוקית. מותר לו לשאול. ומותר לו להצהיר שהוא הולך למכור מניות.

הוא מודד את העושר שלו במיליונים כמו שאתה מודד את העושר שלך
בדיוק, רק מחזק את הנקודה שלי, אני לא סופר אגורות בדיוק כמו שלדעתי שיקולי מס לא מזיזים לו, אבל לך תדע

תגיד, באמת נראה לך שמזיז לו המס הזעום שישלם על המיליונים שלו....?
“I have a bunch of options that are expiring early next year so that huge block of options will sell in Q4 — I’ll have to or they’ll expire. And my top marginal tax rate is 53%.”

His compensation plan gives him 1% worth of the company's stock for each milestone, don't remember how many of the milestones he met, maybe like 3, and I'm not sure if he exercised any of those options.

נערך לאחרונה ב:
ממוצע נפח מסחר של טסלה הוא 21 מיליון, שזה גם בערך 10% מהאחזקות של אילון.
אם הוא ינסה להפטר מהכל ביום מסחר אחד המניה תצנח בעשרות אחוזים.

חשבתי התכוונת בדולרים :$ זה באמת יוצא פקטור 1000
@dani91

ממוצע נפח מסחר של טסלה הוא 21 מיליון, שזה גם בערך 10% מהאחזקות של אילון.
אם הוא ינסה להפטר מהכל ביום מסחר אחד המניה תצנח בעשרות אחוזים.
הוא לא לוחץ על SELL עם אצבע שמנה. בנפחים כאלו מכירה מתבצעת ע״י בנקים על פני חלון זמן של ימים ולא הכל בהכרח יתבצע בשוק פתוח, חלק יכול להעשות באופן ישיר בין גופים, למשל אם גוף רוצה לקנות הרבה מניות.
בכל מקרה המניה תיפול, אבל לא כמו שתיארת. סך המניות שלו יבלע בנפח המסחר. הירידה תהיה על החדשות ועל אנשים שמוכרים כדי להקדים את אלון.

הוא לא לוחץ על SELL עם אצבע שמנה. בנפחים כאלו מכירה מתבצעת ע״י בנקים על פני חלון זמן של ימים ולא הכל בהכרח יתבצע בשוק פתוח, חלק יכול להעשות באופן ישיר בין גופים, למשל אם גוף רוצה לקנות הרבה מניות.
בכל מקרה המניה תיפול, אבל לא כמו שתיארת. סך המניות שלו יבלע בנפח המסחר. הירידה תהיה על החדשות ועל אנשים שמוכרים כדי להקדים את אלון.
אתה מתאר את הדבר ההגיוני והסביר. אבל אחי, מדובר באילון. זה שפירסם הרגע סקר בטוויטר אם למכור אחזקות בשווי 22 מיליארד דולר.
מי יודע מה הבנאדם יעשה.

הוא לא יכול למכור מניות מתי שבא לו, זה חייב להיות בתיאום מראש עם ה-SEC.

ומותר לו להצהיר שהוא הולך למכור מניות.

לא בטוח שמותר לו לעשות את זה בלי לעדכן קודם את ה-SEC (אם בכלל). מעניין אם הם יתייחסו לזה.

נערך לאחרונה ב:
הוא לא יכול למכור מניות מתי שבא לו, זה חייב להיות בתיאום מראש עם ה-SEC.

לא בטוח שמותר לו לעשות את זה בלי לעדכן קודם את ה-SEC (אם בכלל). מעניין אם הם יתייחסו לזה.
אני לא בקיא בפרטים הליגליים של זה, אבל לדעתי יש הבדל בין:
- למכור מניות בפועל מבלי לעדכן את ה sec קודם
- לשאול בטויויטר אם הוא צריך או לא צריך למכור מניות

הוא לא אמר בטוייטר מתי הוא ימכור ובטח לא מכר (בשבת). הוא יעדכן את הsec לפי הפרוטוקול לפני המכירה בפועל (אני משער).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה נשמע כמו תרגיל יח"צ מצדו - לעשות את מה שהוא רוצה לעשות בכל מקרה (לממש כמות מסוימת של מניות) אבל באופן שלא יפיל את המניה יותר מדי ("זה לא אני החלטתי למכור, אלא מה שהציבור החליט בשבילי") ובדרך שעוד יכולה להתפרש כחיובית ("רציתם שאשלם יותר מסים, אז הנה").

תכלס תרגיל די חכם לטעמי - כשהחלופה היא להצהיר מראש על מכירה של בלוק גדול של מניות ולקבל מבול של כתבות על "למה הוא לא מאמין יותר בחברה ויוצא מהמניה בשיא"?

נושאים דומים

Back
למעלה