אתה מחפש ראציונליות בטווח קצר בשוק? בטווח הקצר, מאניה - דיפרסיה.(אני אישית חושב שאנחנו בחלק ספציפי אם מתייחסים לטסלה)...
כמה נתונים שראיתי בבוקר:
1. טסלה הוסיפה אתמול לשוויה 106 מילארד דולר בשווי שוק...פי 2 מההכנסות השנתיות שלה ביום.
2. השוק מעריך עכשיו את החברה בשווי של מעל 1.3 טריליון דולר...פי 30 ממהכנסות שלה(עזבו רווחים...)
3.בואו נשווה אותה נגיד למיקרוסופט(כי טסלה
היא לא רק חברת מכוניות...מי מעז להגיד את זה)...מאז ההנפקה ב2010 טסלה עשתה תשואה שנתית של 67%...מדהים.
זה נראה דומה למיקרוסופט שעד שנת 2000 עשתה תשואה שנתית של כ60%...באותה תקופה, בבועה, מיקרוסופט נסחרה בשווי של 620 מילארד דולר...ועשתה 20 מילארד במכירות.
ז"א נסחרה פי 30 מהמכירות...כמעט כמו טסלה היום.
באותה תקופה גם מיקרוסופט הייתה הרבה הרבה יותר רווחית מטסלה היום...הרוויחה בערך 40%...בזמן שטסלה עושה היום כ7%...
4. התמחור העודף הזה של חברה טובה וגדולה הוביל ל15 שנה שבה יחד עם דיבידנדים החברה הפסידה כסף למשקיעים...חברה טובה...מעולה...מה לעשות שמשנה באיזה מחיר אתה קונה משהו בשביל באמת להרוויח.
5. בוא נשווה לאמזון, אפל גוגל וכו.....המשקיעים בחברות האלו כשההכנסות שלהם היו כ50 מילארד דולר הרוויחו בענק כי הם זיהו את החברות נכון(וקנו במחיר נכון..)...(והיום טסלה בערך בטווח הכנסות האלו).
אפל הרוויחה בערך 11 מילארד דולר על כאשר הייתה עם 50 מילארד בכנסות....אבל נסחרה רק ב 190B...אפל נסחרה אז בפי 4 על המכירות ...בניגוד לפי 30 כמו טסלה והרוויחה הרבה יותר.
אם הייתם קונים את אפל באותה תקופה...רק במחיר ששיקף פי 30 על המכירות...איפה הייתם היום?
טסלה היום שווה חצי מהשווי של אפל...אבל מייצרת בערך 12% מההכנסות שלה...טסלה 3.5 מילארד ברווחים, אפל עם 95B...
6.אמאזון - ב2012 עברה את ה50 מילארד במכירות...נסחרה באותה תקופה בשווי של 79B... היום טסלה ואמאזון נסחרות עם כמעט שווי דומה...כאשר אמזון מייצרת 460B בהכנסות ועם הובלה די ברורה בכמה תחומים...
שוב את אותו "משחק" של אם הייתם קונים את אמזון באותה תקופה במכפילים כאלו...מה הייתה התשואה? הייתם קונים חברה טובה מאד...
7. גוגל - כנ"ל ב2012 כשהייתה בסביבות 50B בהכנסות...עם רווחיות של 23%...ושלטה בעסק שלפי דעתי הוא העסק הטוב ביותר בעולם...ללא שום תחרות אמיתית או יכולת להתחרות בה...עם runway לא נגמר...נסחרה אז בסה"כ ב250B......פחות מ18% ממה שטסלה היום..
טסלה היום שווה 75% מגוגל...גוגל מרוויחה 60 מילארד וצומחת בצורה היסטרית.
אם (לי לפחות) היה 1.3 טריליון דולר...והייתי חייב לבחור מניה אחת לקנות והייתי חייב לבחור בין טסלה לגוגל...לי לא הייתה דילמה(טסלה כמובן).
אקיצר(שם קסדה

)...אין לי סוס במשחק הזה...אין לי כוונה להשקיע בטסלה(חוץ מדרך מדדים)...ובטח שלא לעשות לה שורט...אבל אני לא מסוגל בשום צורה להסתכל על טסלה, ולהגיד שזו החברה שאם כבר אני הולך על השקעה פרטנית בחברה...יש איזשהי סיבה לשים בה דולר.
זה נראה לי כמו Greater Fool Theory...וזה עובד...עד שזה לא...ואז זה כואב.
לאלו מכם שמשקיעים(ומחוברים רגשית...) בטסלה, באמת מקווה לאכול את הכובע הוירטואלי...ולראות איך אלון מאסק מרסק את "המתנגדים", ובאמת משפר את העולם ברמה כזו שזה לא רק הצלחה של החברה, אלא הצלחה אנושית...ותוך כדי כך אפילו גורם לזה ששווי של 1.3T כשנסתכל עליו בדיעבד היה שווי מגוחך....עד אז (מבחינתי לפחות) טסלה זה בעיקר לבידור...מה שהולך בעולם של בורסות לפעמים....