• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה נשמע כמו תרגיל יח"צ מצדו - לעשות את מה שהוא רוצה לעשות בכל מקרה (לממש כמות מסוימת של מניות) אבל באופן שלא יפיל את המניה יותר מדי ("זה לא אני החלטתי למכור, אלא מה שהציבור החליט בשבילי") ובדרך שעוד יכולה להתפרש כחיובית ("רציתם שאשלם יותר מסים, אז הנה").

תכלס תרגיל די חכם לטעמי - כשהחלופה היא להצהיר מראש על מכירה של בלוק גדול של מניות ולקבל מבול של כתבות על "למה הוא לא מאמין יותר בחברה ויוצא מהמניה בשיא"?
יותר מזה.. אם יצביעו נגד הוא יוצא מחוזק מול "התקשורת" (כמו הטריק עם ה6B לפתרון הרעב העולמי).
והוא עדיין יכול למכור כמה שבא לו מתי שבא לו.

"אני לא זורק 10% מהאחזקות שלי בשיא על משקיעי ה Retail. אני נותן ומשלם מיסים, לכם, העם." :)

תותח הבן אדם גם בנארטיבים.

"אני לא זורק 10% מהאחזקות שלי בשיא על משקיעי ה Retail. אני נותן ומשלם מיסים, לכם, העם." :)

תותח הבן אדם גם בנארטיבים.
רק למען הפרוטוקול הצבעתי נגד. פעמיים.
ניחוש שלי: יום שני מינוס 8% בפתיחה, אולי ירד מתחת למינוס 10% במהלך היום, וסוגר במינוס 5%.

• אהבתי
Reactions: HHH
מה שמעניין הוא שנראה שהתחרות באה הרבה יותר מחברות רכב חשמלי חדשות, סיניות ואחרות, מאשר מהחברות המבוססות והוותיקות.
לוסיד עכשיו שווה פי 12 יותר ממאזדה. לא הייתם מנחשים אם הייתם מסתובבים ברחובות ישראל, וזה עוד בהתחשב בזה שמאזדה אפילו לא מייבאת לישראל את המנועים החדשים והחסכוניים שלה, אלא רק מנועים ישנים.
איך אתם רואים את שוק הרכב בעתיד?

איך אתם רואים את שוק הרכב בעתיד?
כאשר רכבים אוטונומיים יכנסו ברצינות לדעתי זה יעשה תוך עשור (ממתי שיכנסו) מהפכה בתכנון הערים ברמה שלא נראתה מאז המצאת הרכב.
כמה נק' למחשבה:

- לא צריך רכב אישי. נסיעה שיתופית זה הדיפולט (אובר ללא נהג). אם בא לך להיות לבד תשלם בהתאם.

- ניהול תנועה חכם ומחירים דינמיים - לא יהיו יותר פקקים.

- לא צריך יותר חניות בשום מקום כמעט! רק תחנות איסוף והורדת נוסעים. תחשבו כמה מקום זה חוסך בבתים פרטיים וברחובות.

- שוק הרכבים יהפוך לשוק של ציי רכב ולא מכוון לצרכני קצה ועם הזמן יהיו מעט מקומות מותרים לנהיגה אנושית שתהפוך לסוג של תחביב / ספורט.

הבעיה היחידה היא שללא מהפכה רצינית ולא צפויה בתחום שום דבר מזה לא צפוי בעשור הקרוב... (כן אני יודע שאילון ואחרים טוענים אחרת אבל בינתיים ראינו מה התחזיות שלהם בתחום שוות. וראיתי גם מומחים אובייקטיבים יותר ולא מהתעשיה שתומכים במה שאני טוען כאן ובינתיים הם שכנעו אותי שהם יודעים על מה הם מדברים).

אגב בענייני תחרות, חפירים ותכנונים לעתיד של החברה - בדיוק נתקלתי בניתוח מעניין של האסטרטגיה של טסלה ביחס לסוללות ה-4680 החדשות שלה.

יש לה שתי בעיות להתמודד איתן, בטווח הקצר ובטווח הארוך:

בטווח הקצר, בגלל שהיא רוצה להוביל בתחום - היא צריכה לפתח סוללה בטכנולוגיה/סטנדרט חדש שאידיאלי ליישום הספציפי שלה במקום הסוללות הגנריות שפותחו בעבר לצרכים שונים לגמרי. והיא גם צריכה לבנות תשתית ייצור משלה אם היא רוצה לעמוד בייעדי הצמיחה שלה - כי אין בעולם עדיין נפח ייצור מספיק.

זה אבל יוצר עבורה סיכון בטווח הארוך - כשנגיד בעוד 5+ שנים ייצור סוללות לרכב יהיה כבר בהיקף עולמי נרחב, זה יהפוך ל-commodity וכל התעשיה תהנה מ-economies of scale ושיפורים הדרגתיים לאורך השנים, אם הספקים יתכנסו לסטנדרט שונה מזה שטסלה מקדמת היום (4680), היא תישאר עם הטכנולוגיה הייחודית שלה אך תהיה מנותקת מהתקדמויות והוזלת המחירים של שאר התעשיה.

אז *במקביל* לפיתוח הטכנולוגיה והמפעלים בתוך החברה - טסלה משתפת את המפרט הטכני ולפחות חלק מטכנולוגיות הייצור של הסוללות החדשות עם ספקיות הסוללות הגדולות שלה (LG, Panasonic, CATL) ומבטיחה להם חוזים ארוכי טווח לקנות פחות או יותר כל כמות סוללות שאלו ייצרו בכפוף למחיר מטרה כלשהו. הספקים בתורם נמצאים בתהליכי בניה של פסי ייצור לפורמט הסוללות החדש הזה כדי לא לפספס את הרכבת.

אז בעתיד שבו הסוללות לרכב יהפכו ל-commodity - סוללות ה-4680 יהיו סטנדרט, כי כל הספקים הגדולים כבר בנו מפעלים וצברו מומחיות בייצור הפורמט הזה, טסלה תוכל לקנות אותן יותר ויותר בזול ככל שהמחירים יורדים, וגם תהנה מיתרון הייצור הפנימי שלה כי הם שומרים לעצמם חלק מה-secret sauce שהם פיתחו לפני כולם לייצור זול יותר / בקיבולת גדולה יותר.
היא משתמשת בכוחה כרוכשת כדי להזניק את כל התעשיה לכיוון שיש לה ייתרון תחרותי בו.

נערך לאחרונה ב:
הגולשים הכריעו - הוא מוכר!

אני רק שאלה -
למה מאסק צייץ שימכור 10 אחוז מהמניות שלו? הוא לא בעצם עלול לגרום במו ידיו לצלילה של המניה עם הציוץ הזה?
מה האינטרס להזיק לחברה של עצמך עם ציוצים כאלה?

אני רק שאלה -
למה מאסק צייץ שימכור 10 אחוז מהמניות שלו? הוא לא בעצם עלול לגרום במו ידיו לצלילה של המניה עם הציוץ הזה?
כי זה צחוקים אחי.

צחוקים שעולים מיליארדים
אם היה לי 300 כאלה אני חושב שהייתי מעריך יותר את הצחוקים

וברצינות: הוא מטריל, כי זה צחוקים, כל wsb וטוויטר מלאים בפוסטים כאלה,
אנשים מנסים להנות מכמה שהכל מטומטם, גם כשמרוויחים ובעיקר כשמפסידים.
אילון ממש לא המציא את הרעיון של הטרלה ושל lulz

אני רק שאלה -
מחיר המניה != החברה

בעיקר כשמכניסים למשוואה את העניין של למכור בשיא, להוריד ערך בעזרת ההשפעה שלך, לקנות בזול ואז להעלות ערך עם ההשפעה שלך, ועוד לעשות צחוקים תוך כדי -
Why the hell not?

• אהבתי
Reactions: Roi
יאללה הימורים כמה המניה יורדת בשני - אני אומר 15%.

לממש חלק מהמניות שלו הוא כנראה היה צריך בכל מקרה - הוא צריך לשלם בקרוב על מימוש אופציות שהוא קיבל כמנכל החברה. אמנם כסף קטן - רק כמה מיליארדים, אבל הוא בדק בכיסים של המעיל ולא היה לו שם מספיק עודף...

להצהיר לרשויות מראש על פעולה כזאת הוא חייב בכל מקרה. אבל אם הוא סתם מגיש הצהרה - כל העולם ואשתו יכתבו שהוא מממש בשיא, לא מאמין בעתיד החברה ושות'. אז במקום זה - הוא קודם עושה מזה דחקה, מספר שהוא בעצם עשה את זה רק כי ההמונים דרשו, הוא בכלל עושה לכולם טובה ומשלם את מיסים שביקשו ממנו יפה. אחכ - הוא גם יגיש את כל המסמכולוגיה, אבל זה כבר יהיה סיפור ישן ואת מי זה מעניין...

שמח לראות פה שרשור רציני. נראה לי שאולי אוכל לתרום קצת ממה שאני מכיר. עוקב אחרי החברה מאז מאי, קניתי בכל הכסף + מרגין במחיר ממוצע של 600, מכרתי בשבוע שעבר את החלק האחרון, בזמן העליות האחרונות הקטנתי את הפוזיציה משמעותית. אכנס אם יהיו ירידות משמעותיות. מגיב לדברים שראיתי בשרשור ומקווה שיתרום משהו:
נראה שיש לטסלה המון תחרות
אין. רכבים חשמליים של חברות אחרות לא מתחרים באלה של טסלה, אלא ברכבי בעירה פנימית. כל רכב חשמלי שנמכר לא נמכר במקום רכב חשמלי אחר אלא במקום רכב בעירה פנימית אחר. כרגע יש ביקוש לכל מכונית שטסלה תייצר למשך שנים רבות. השאלה היא אולי כמה מכוניות יוקרה כאלה השוק מסוגל לספוג כל שנה. אבל יהיו תמריצי מס, והעלות ההחזקה הכוללת של רכב חשמלי משמעותית זולה יותר, כך שבחישוב כולל הרכב פחות יקר ממה שנראה. והחברה מציעה פתרונות מימון. בנוסף, היא תציע ביטוח זול המבוסס על נתוני נהיגה וזה יוזיל את עלות ההחזקה.
טסלה ממוקמת ממש טוב כדי להיות הראשונה שמשיגה אישור רגולטורי וכובשת את השוק
יש כבר כמה חברות עם אישור רגולטורי. טסלה לא אחת מהן. גוגל, Cruise ואחרות כן. רק באזורים מוגדרים. טסלה מתיימרת להיות מסוגלת לנהוג כמעט בכל מקום כשהיא תגיע לרמה גבוהה. כרגע לא ברור אם המצלמות מכסות הכל בצורה מספקת, ונדרשות יותר מידי התערבויות של הנהג. המכונית גם עושה טעויות מאוד חמורות. למשל לעבור לנתיב הנגדי פתאום. אבל ראיתי מה AI עושה בשנים האחרונות ואני מאמין שבסוף הגישה שלהם תצליח. השאלה מתי. רובו טקסי לדעתי יקח הרבה מידי שנים בשביל להכניס למודל כלשהו כי ההיוון של זה מכרסם בכל האפסייד לדעתי.

העובדה שהם מחזיקים רשת טעינה משל עצמם, למרות שלפי מה שנאמר היא אמורה להפתח לכולם בשנים הקרובות
כבר נפתחת באירופה, יש כבר אפליקציה לזה. לא נראה מקור רווח משמעותי לחברה.

התזה שלי היא שטסלה מגיעה לשווי שוק של 2-3 טריליון דולר בוודאות גבוהה תוך כחמש שנים
רק ש2.5 טריליון בעוד 5 שנים שווה 1.56 טריליון היום עם מהוונים עם מקדם היוון של 10%. זה אומר אפסייד של 30%. אבל סנופי עושה 10%. טסלה צריכה לתת יותר מזה בשביל שנשקיע בה? אז צריך להוון עם מקדם יותר גבוה? אז אפסייד יותר נמוך. ואם הולכים על 2 טריליון, שזה הקצה הנמוך של הטווח, אז המניה מתומחרת במלואה כבר. וגם אם האפסייד קיים, ואנחנו משוכנעים שזה השווי הנוכחי שלה, והוא 30% מעל למחיר השוק, זה לא אומר שאי פעם השוק יסכים איתנו והמחיר יעלה. צריך קטליסט.

גם אם טסלה עושה רק עוד 100% בחמש השנים הקרובות, ומגיעה לשווי שוק של 2 טריליון דולר, זה תשואה שנתית של 15%
אפשר לקבל את זה בנסדק

2026 הצפי הוא לקיבולת ייצור של כ-10 מליון רכבים
אילון מצפה לגדול בין 50 ל100% בשנה. כנראה בהתחלה יותר פחות, וזה לא כזה קל אז נגיד 50% בשנה. השנה, 2021, מוכרים מיליון (נגיד). 2022 1.5 > 2023 2.25 > 2024 3.4 > 2025 5 > 2026 7.5. זה כבר 25% פחות מ10 מיליון.

מחיר ממוצע של כ-40 אד לרכב
אני לא חושב שזה הצפי ב10 מיליון יחידות. הכמות של סמי וסייבר טראק לא יהיו גדולות מספיק בשביל לקזז את ההורדה של מחיר המכירה הממוצע שנגרם ממכירה של הרבה מכוניות זולות. אתה חושב שכן?

כרגע מחזיק ולא קונה עוד, אלא אם כן נראה קריסה רוחבית בשווקים
מכרתי כי לדעתי מתומחרת במלואה כרגע, וכי צופה תיקון בשווקים אחרי עליה של 10% בנסדק בחודש אחד. לא מעודד שכל האינסיידרים מכרו, והסקר המטופש של אילון, אבל זה בדר"כ לא אומר הרבה. יש הרבה סיבות למכור מניות. אחד המנהלים הבכירים עזב\הועזב לפני כמה חודשים ומכר מניות ב200 מיליון דולר. הפסיד משהו כמו 70% תשואה מאז.

הסבירות בעיני של התממשות FSD ושל ציים אוטונומיים עלתה
FSD שווה אולי 100 דולר במניה. זה 10 אלף דולר למכונית. אבל יקחו את זה באולי 10-15 אחוז מהרכבים (חצי מהרכבים נמכרים בסין ששם לא קונים את זה בכלל. אז אם יקנו בחצי מהרכבים שנמכרים באירופה וארה"ב זה 25% מהרכבים סה"כ. אבל לא יקחו את זה בחצי מהרכבים באירופה וארה"ב). 25% מזה זה מס. אז 7500 למכונית, כפול 10% מהמכוניות, כפול 5 מיליון מכוניות, נחלק ל1.6 כדי להוון להיום, נכפיל במכפיל של 50, נקבל 117$ למניה.

ציים אוטונומיים - המעבר ממצב שיש נהג באוטו למצב שאין נהג באוטו הוא מאוד דרסטי. יש יותר מידי מצבי קצה שהמכונית לא תדע להתמודד איתם בזמן הקרוב. ואם רוצים צי גדול שעושה הרבה נסיעות אז בתוחלת יהיו הרבה מצבי קצה להתמודד איתם. אם אומרים שהצי הזה יהיה בעוד 10 שנים, בשביל להוון להיום צריך לחלק ב4 את השווי שחושבים שיהיה לזה. זה כבר גומר הרבה מהאפסייד.

אני מאמין שבעתיד היא תהייה שווה הרבה יותר מהיום וזהו
הנסדק יהיה פי 4 מהיום בעוד 10 שנים. כמה אתה חושב שטסלה תעשה בעשר שנים הקרובות שאתה מעדיף להשקיע בה לעומת המדד?

היום מכפיל הרווח הוא 336
המכפיל ירד מ600 ל300 תוך פחות משנה. המניה טסה בין היתר בגלל זה. עכשיו חזרה ל400. הוא ימשיך לרדת.
אשר אפל שכל מה שהיא מחדשת משנה לשנה באייפון זה את הצבע ומיקום המצלמות בגב ונסחרת במכפיל של 50?
אפל גובה 30% על כל עסקה שמבוצעת באייפון, גם קניה של אפליקציה וגם קניות שמבוצעות בתוך האפליקציות

למה נראה לך שהחלטה של אפל לייצר מכוניות היא סיכון? אתה חושב שייצור רכב זה פשוט עניין של החלטה?
החלטה של אפל מגובה ביכולות ביצוע מהגבוהות בעולם עם המהנסדים והמעצבים הכי טובים בעולם וכיסים הכי עמוקים בעולם והלקוחות הכי אדוקים בעולם. לא בטוח שהיא תייצר מכונית ולא בטוח שהיא תהיה טובה אבל היא עשויה לייצר והמכונית עשויה להיות טובה. זה רק נותן ולידציה למה שטסלה עושה. התחרות היא בין מכוניות חשמליות למכוניות מזהמות ולא בין המכוניות החשמליות

חישוב זריז של שווי ל2025
5 מיליון מכוניות
מחיר ממוצע 40 אלף דולר
רווח תפעולי 20% (היום כבר עומד על 15%)
מס 25%
מכפיל ב2025 של 60
מקדם היוון 10%

5,000,000 * 40,000 * 0.2 * 0.75 * 60 / 1.1^5 = $1.125T

שזה בערך השווי הנוכחי, כך שלדעתי אין הרבה אפסייד. בנוסף סטנלי דרקנמילר וג'רמי גרנתהם אומרים שיש בועה. ונסדק עלה 10% בחודש האחרון. אז נראה לי שיחס סיכוי סיכון לא טוב כרגע. מצד שני אף אחד לא יודע מה יקרה במיוחד עם כל ההדפסות הלא נגמרות בארה"ב

אם המניה מתרסקת לכיוון ב800 אני בפנים שוב עם כל הכסף + מרגין, אולי אופציות. לא ייעוץ, אל תקשיבו לי ואל תעשו מה שאני עושה

זה רק למכוניות, ויש עוד הרבה דברים בחברה הזו

אבל ראיתי מה AI עושה בשנים האחרונות ואני מאמין שבסוף הגישה שלהם תצליח. השאלה מתי.
אני חושב שזה בדיוק התמצית. זה רק שאלה של מתי, ומה שיש היום הוא כבר mind blowing. אף אחד לא יודע להגיד בדיוק מתי זה יהיה מספיק טוב (שהמשמעות של זה אולי היא פי 10 או פי 100 יותר בטוח מנהג אנושי ממוצע), אבל זה עדיין לא ועדיין לא ועדיין לא, עד שיום אחד זה שם, והיום הזה מתקרב מהר.

רק ש2.5 טריליון בעוד 5 שנים שווה 1.56 טריליון היום עם מהוונים עם מקדם היוון של 10%. זה אומר אפסייד של 30%. אבל סנופי עושה 10%. טסלה צריכה לתת יותר מזה בשביל שנשקיע בה? אז צריך להוון עם מקדם יותר גבוה? אז אפסייד יותר נמוך. ואם הולכים על 2 טריליון, שזה הקצה הנמוך של הטווח, אז המניה מתומחרת במלואה כבר. וגם אם האפסייד קיים, ואנחנו משוכנעים שזה השווי הנוכחי שלה, והוא 30% מעל למחיר השוק, זה לא אומר שאי פעם השוק יסכים איתנו והמחיר יעלה. צריך קטליסט.

אפשר לקבל את זה בנסדק
אני לא הולך לעבור בין סנופי, נאסק וטסלה על בסיס חישוב היוון כל פעם שאחד מהם זז. אני מעדיף להיות buy and hold כל עוד אני מאמין שפוטנציאל הצמיחה הוא עוד גדול מאד, שזה המצב היום. הזינוק במחיר תוך כמה חודשים מ-700 ל-1200 הוא פסיכי, ואני מבסוט על הרווח על הנייר, אבל אני מודע שזה יכול לחזור חזרה ל-700 ופחות בכיף, ואני פשוט לא מנסה לתזמן את זה. המטרה שלי היא להחזיק שנים קדימה ולתת לחברה לגדול ולממש את הפוטנציאל שלה.

אם אתה מצליח לתזמן כניסה ויציאה, שאפו, אני מוותר על המאמץ הזה מראש (למעט אם יש נפילה ממש חזקה במחיר ואז אולי אקנה עוד קצת, אבל ההקצאה שלי היא כבר די גדולה גם ככה).

אילון מצפה לגדול בין 50 ל100% בשנה. כנראה בהתחלה יותר פחות, וזה לא כזה קל אז נגיד 50% בשנה. השנה, 2021, מוכרים מיליון (נגיד). 2022 1.5 > 2023 2.25 > 2024 3.4 > 2025 5 > 2026 7.5. זה כבר 25% פחות מ10 מיליון.
זה הכל הערכות נורא גסות, אם זה יהיה 10 מליון רכבים ב-2026 או 2027 זה לא מה שמשנה. היעד של אלון הוא להגיע ל-20 מליון ב-2030. אם זה יקח עוד שנה או שתיים זה לא מה שיעשה את ההבדל.

אני לא חושב שזה הצפי ב10 מיליון יחידות. הכמות של סמי וסייבר טראק לא יהיו גדולות מספיק בשביל לקזז את ההורדה של מחיר המכירה הממוצע שנגרם ממכירה של הרבה מכוניות זולות. אתה חושב שכן?
אני חושב ש-40 א״ד הגיוני ל-2026. שים לב שהרכב הקופמקטי לא צפוי להיות בפרודקשיין לפחות עוד 1-2 שנים, טסלה נורא מוגבלים כרגע בצד של הסוללות, ומתמקדים בהלגדיל ייצור של מודל y ו-3. אני מאמין שגם עוד 5 שנים מהיום, מודלי ה-s3xy, בפרט y ו-3 יהיו חלק גדול מאד מהמכירות, ושים לב שהם מעלים מחירים די אגרסיבית, גם בגלל הביקוש וגם העליה בעלות חומרי גלם, הדגם הבסיסי של מודל 3 עולה היום 40 א״ד, וכל השאר רק מעלים את הממוצע. אני חושב ש-40 א״ד מחיר ממוצע לרכב זאת הנחה סבירה ל-2026, אבל זה פתוח לדיון. זה לא יהיה 25 בטוח. אולי 35, אבל אני מרגיש בנח להניח 40.

FSD שווה אולי 100 דולר במניה. זה 10 אלף דולר למכונית. אבל יקחו את זה באולי 10-15 אחוז מהרכבים (חצי מהרכבים נמכרים בסין ששם לא קונים את זה בכלל. אז אם יקנו בחצי מהרכבים שנמכרים באירופה וארה"ב זה 25% מהרכבים סה"כ. אבל לא יקחו את זה בחצי מהרכבים באירופה וארה"ב). 25% מזה זה מס. אז 7500 למכונית, כפול 10% מהמכוניות, כפול 5 מיליון מכוניות, נחלק ל1.6 כדי להוון להיום, נכפיל במכפיל של 50, נקבל 117$ למניה.

ציים אוטונומיים - המעבר ממצב שיש נהג באוטו למצב שאין נהג באוטו הוא מאוד דרסטי. יש יותר מידי מצבי קצה שהמכונית לא תדע להתמודד איתם בזמן הקרוב. ואם רוצים צי גדול שעושה הרבה נסיעות אז בתוחלת יהיו הרבה מצבי קצה להתמודד איתם. אם אומרים שהצי הזה יהיה בעוד 10 שנים, בשביל להוון להיום צריך לחלק ב4 את השווי שחושבים שיהיה לזה. זה כבר גומר הרבה מהאפסייד.
ה-take rate של FSD היום הוא מה שהוא כאשר ה-utility של זה עדיין נמוך. זה ישתנה מאד ברגע שכל אחד יוכל לנסוע באופן אוטונומי ברכב שלו. לנהוג בלי זה יהיה בלתי נתפס, כמו לנסוע בלי כרית בטחון וחגורת בטיחות, שמור לרכבי אספנות. התרומה של FSD למארג׳ין של כל רכב טסלה היא עצומה (בפרט לרכבים יותר זולים, כמו הקומפאקט).

אפל גובה 30% על כל עסקה שמבוצעת באייפון, גם קניה של אפליקציה וגם קניות שמבוצעות בתוך האפליקציות
לא אומר שאפל חברה רעה, יש לי אייפון ומאק ואוהב את שניהם, אבל קצב החדשנות והגדילה של טסלה דורש שהיא תקבל מכפיל בהתאם, לא נופל מזה של חברות הייטק אחרות בראש המדדיים.
החלטה של אפל מגובה ביכולות ביצוע מהגבוהות בעולם עם המהנסדים והמעצבים הכי טובים בעולם וכיסים הכי עמוקים בעולם והלקוחות הכי אדוקים בעולם. לא בטוח שהיא תייצר מכונית ולא בטוח שהיא תהיה טובה אבל היא עשויה לייצר והמכונית עשויה להיות טובה. זה רק נותן ולידציה למה שטסלה עושה. התחרות היא בין מכוניות חשמליות למכוניות מזהמות ולא בין המכוניות החשמליות
יהיה מעניין לראות מה הם יוציאו בסוף. עובדים על זה כבר כל כך הרבה זמן עם שום דבר להראות בתמורה, ושמועות שנעות מרכב מלא ועד למשהו קטן כמו OS. קשה לי מאד מאד להאמין שאפל ייצרו מכוניות בעצמם כמו טסלה, אם תהיה להם מכונית הם יצתרכו להשתמש בייצרן צד ג׳, וכאשר רואים כמה קשה זה לייצר רכב חשמלי טוב, וכמה הייצרנות הותיקות מתקשות אפילו לעמוד ברף של טסלה, קשה לי לדמיין שאפל תרשה לעצמה להשיק מכונית באיכות ייצור גרועה. ואפילו אם איכשהו בנס ייצרו מכונית מעולה, מי בדיוק יעשה להם את זה בסקייל? יש הרבה יותר שאלות מתשובות כרגע.

5,000,000 * 40,000 * 0.2 * 0.75 * 60 / 1.1^5 = $1.125T
בלי ההיוון, יוצא לך 1.8 טריליון שזה קרוב להערכה ששמתי של 2 טריליון לפחות בסבירות גבוהה. זה יוצא כ-13% ל-4 שנים (סוף 2025) נכון למחיר היום, שזה לא המון, אבל מצד שני אני מאמין ש-2 טריליון לסוף 2025 זאת הערכה מאד שמרנית, וזה היה 30% ל-4 שנים כאשר המחיר היה 700 דולר והתחלתי להשקיע ברצינות. כמו שאמרתי, אני מעדיף לא לנסות לתזמן את התנודות במחיר, האחזקה שלי היא ארוכת טווח, אבל יש לי רק ברכות והערכה למי שכן מתזמן תנודות בהצלחה. אני לא חשוב שנראה עוד ריצה במחיר בזמן הקרוב, אבל אני לא פוסל לקצץ את הפוזיציה אם היא תגדל יותר מדי מהר מדי (כרגע 12% מהתיק אחרי הריצה הזאת).

זה רק למכוניות, ויש עוד הרבה דברים בחברה הזו
אכן, ואחת הסיבות שאני רוצה להחזיק את החברה לשנים הבאות, קשה מאד לתזמן מתי בדיוק הערך של הדברים האחרים יבוא ליידי ביטוי במחיר המניה, אבל בסבירות גבוה הם יבואו ב-5-10 השנים הבאות.

יהיה מעניין לראות איזה סתירה המניה מקבלת מחר. אני מאמין:

ניחוש שלי: יום שני מינוס 8% בפתיחה, אולי ירד מתחת למינוס 10% במהלך היום, וסוגר במינוס 5%.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה