שמח לראות פה שרשור רציני. נראה לי שאולי אוכל לתרום קצת ממה שאני מכיר. עוקב אחרי החברה מאז מאי, קניתי בכל הכסף + מרגין במחיר ממוצע של 600, מכרתי בשבוע שעבר את החלק האחרון, בזמן העליות האחרונות הקטנתי את הפוזיציה משמעותית. אכנס אם יהיו ירידות משמעותיות. מגיב לדברים שראיתי בשרשור ומקווה שיתרום משהו:
נראה שיש לטסלה המון תחרות
אין. רכבים חשמליים של חברות אחרות לא מתחרים באלה של טסלה, אלא ברכבי בעירה פנימית. כל רכב חשמלי שנמכר לא נמכר במקום רכב חשמלי אחר אלא במקום רכב בעירה פנימית אחר. כרגע יש ביקוש לכל מכונית שטסלה תייצר למשך שנים רבות. השאלה היא אולי כמה מכוניות יוקרה כאלה השוק מסוגל לספוג כל שנה. אבל יהיו תמריצי מס, והעלות ההחזקה הכוללת של רכב חשמלי משמעותית זולה יותר, כך שבחישוב כולל הרכב פחות יקר ממה שנראה. והחברה מציעה פתרונות מימון. בנוסף, היא תציע ביטוח זול המבוסס על נתוני נהיגה וזה יוזיל את עלות ההחזקה.
טסלה ממוקמת ממש טוב כדי להיות הראשונה שמשיגה אישור רגולטורי וכובשת את השוק
יש כבר כמה חברות עם אישור רגולטורי. טסלה לא אחת מהן. גוגל, Cruise ואחרות כן. רק באזורים מוגדרים. טסלה מתיימרת להיות מסוגלת לנהוג כמעט בכל מקום כשהיא תגיע לרמה גבוהה. כרגע לא ברור אם המצלמות מכסות הכל בצורה מספקת, ונדרשות יותר מידי התערבויות של הנהג. המכונית גם עושה טעויות מאוד חמורות. למשל לעבור לנתיב הנגדי פתאום. אבל ראיתי מה AI עושה בשנים האחרונות ואני מאמין שבסוף הגישה שלהם תצליח. השאלה מתי. רובו טקסי לדעתי יקח הרבה מידי שנים בשביל להכניס למודל כלשהו כי ההיוון של זה מכרסם בכל האפסייד לדעתי.
העובדה שהם מחזיקים רשת טעינה משל עצמם, למרות שלפי מה שנאמר היא אמורה להפתח לכולם בשנים הקרובות
כבר נפתחת באירופה, יש כבר אפליקציה לזה. לא נראה מקור רווח משמעותי לחברה.
התזה שלי היא שטסלה מגיעה לשווי שוק של 2-3 טריליון דולר בוודאות גבוהה תוך כחמש שנים
רק ש2.5 טריליון בעוד 5 שנים שווה 1.56 טריליון היום עם מהוונים עם מקדם היוון של 10%. זה אומר אפסייד של 30%. אבל סנופי עושה 10%. טסלה צריכה לתת יותר מזה בשביל שנשקיע בה? אז צריך להוון עם מקדם יותר גבוה? אז אפסייד יותר נמוך. ואם הולכים על 2 טריליון, שזה הקצה הנמוך של הטווח, אז המניה מתומחרת במלואה כבר. וגם אם האפסייד קיים, ואנחנו משוכנעים שזה השווי הנוכחי שלה, והוא 30% מעל למחיר השוק, זה לא אומר שאי פעם השוק יסכים איתנו והמחיר יעלה. צריך קטליסט.
גם אם טסלה עושה רק עוד 100% בחמש השנים הקרובות, ומגיעה לשווי שוק של 2 טריליון דולר, זה תשואה שנתית של 15%
אפשר לקבל את זה בנסדק
2026 הצפי הוא לקיבולת ייצור של כ-10 מליון רכבים
אילון מצפה לגדול בין 50 ל100% בשנה. כנראה בהתחלה יותר פחות, וזה לא כזה קל אז נגיד 50% בשנה. השנה, 2021, מוכרים מיליון (נגיד). 2022 1.5 > 2023 2.25 > 2024 3.4 > 2025 5 > 2026 7.5. זה כבר 25% פחות מ10 מיליון.
מחיר ממוצע של כ-40 אד לרכב
אני לא חושב שזה הצפי ב10 מיליון יחידות. הכמות של סמי וסייבר טראק לא יהיו גדולות מספיק בשביל לקזז את ההורדה של מחיר המכירה הממוצע שנגרם ממכירה של הרבה מכוניות זולות. אתה חושב שכן?
כרגע מחזיק ולא קונה עוד, אלא אם כן נראה קריסה רוחבית בשווקים
מכרתי כי לדעתי מתומחרת במלואה כרגע, וכי צופה תיקון בשווקים אחרי עליה של 10% בנסדק בחודש אחד. לא מעודד שכל האינסיידרים מכרו, והסקר המטופש של אילון, אבל זה בדר"כ לא אומר הרבה. יש הרבה סיבות למכור מניות. אחד המנהלים הבכירים עזב\הועזב לפני כמה חודשים ומכר מניות ב200 מיליון דולר. הפסיד משהו כמו 70% תשואה מאז.
הסבירות בעיני של התממשות FSD ושל ציים אוטונומיים עלתה
FSD שווה אולי 100 דולר במניה. זה 10 אלף דולר למכונית. אבל יקחו את זה באולי 10-15 אחוז מהרכבים (חצי מהרכבים נמכרים בסין ששם לא קונים את זה בכלל. אז אם יקנו בחצי מהרכבים שנמכרים באירופה וארה"ב זה 25% מהרכבים סה"כ. אבל לא יקחו את זה בחצי מהרכבים באירופה וארה"ב). 25% מזה זה מס. אז 7500 למכונית, כפול 10% מהמכוניות, כפול 5 מיליון מכוניות, נחלק ל1.6 כדי להוון להיום, נכפיל במכפיל של 50, נקבל 117$ למניה.
ציים אוטונומיים - המעבר ממצב שיש נהג באוטו למצב שאין נהג באוטו הוא מאוד דרסטי. יש יותר מידי מצבי קצה שהמכונית לא תדע להתמודד איתם בזמן הקרוב. ואם רוצים צי גדול שעושה הרבה נסיעות אז בתוחלת יהיו הרבה מצבי קצה להתמודד איתם. אם אומרים שהצי הזה יהיה בעוד 10 שנים, בשביל להוון להיום צריך לחלק ב4 את השווי שחושבים שיהיה לזה. זה כבר גומר הרבה מהאפסייד.
אני מאמין שבעתיד היא תהייה שווה הרבה יותר מהיום וזהו
הנסדק יהיה פי 4 מהיום בעוד 10 שנים. כמה אתה חושב שטסלה תעשה בעשר שנים הקרובות שאתה מעדיף להשקיע בה לעומת המדד?
המכפיל ירד מ600 ל300 תוך פחות משנה. המניה טסה בין היתר בגלל זה. עכשיו חזרה ל400. הוא ימשיך לרדת.
אשר אפל שכל מה שהיא מחדשת משנה לשנה באייפון זה את הצבע ומיקום המצלמות בגב ונסחרת במכפיל של 50?
אפל גובה 30% על כל עסקה שמבוצעת באייפון, גם קניה של אפליקציה וגם קניות שמבוצעות בתוך האפליקציות
למה נראה לך שהחלטה של אפל לייצר מכוניות היא סיכון? אתה חושב שייצור רכב זה פשוט עניין של החלטה?
החלטה של אפל מגובה ביכולות ביצוע מהגבוהות בעולם עם המהנסדים והמעצבים הכי טובים בעולם וכיסים הכי עמוקים בעולם והלקוחות הכי אדוקים בעולם. לא בטוח שהיא תייצר מכונית ולא בטוח שהיא תהיה טובה אבל היא עשויה לייצר והמכונית עשויה להיות טובה. זה רק נותן ולידציה למה שטסלה עושה. התחרות היא בין מכוניות חשמליות למכוניות מזהמות ולא בין המכוניות החשמליות
חישוב זריז של שווי ל2025
5 מיליון מכוניות
מחיר ממוצע 40 אלף דולר
רווח תפעולי 20% (היום כבר עומד על 15%)
מס 25%
מכפיל ב2025 של 60
מקדם היוון 10%
5,000,000 * 40,000 * 0.2 * 0.75 * 60 / 1.1^5 = $1.125T
שזה בערך השווי הנוכחי, כך שלדעתי אין הרבה אפסייד. בנוסף סטנלי דרקנמילר וג'רמי גרנתהם אומרים שיש בועה. ונסדק עלה 10% בחודש האחרון. אז נראה לי שיחס סיכוי סיכון לא טוב כרגע. מצד שני אף אחד לא יודע מה יקרה במיוחד עם כל ההדפסות הלא נגמרות בארה"ב
אם המניה מתרסקת לכיוון ב800 אני בפנים שוב עם כל הכסף + מרגין, אולי אופציות. לא ייעוץ, אל תקשיבו לי ואל תעשו מה שאני עושה
זה רק למכוניות, ויש עוד הרבה דברים בחברה הזו