מקווה שהיא נמצאת ב ARKדי בטוח שהיא נמצאת בVT או בSSAC
אני חושב שזה החזון שלהם.
בכל מקרה אני רוצה להאמין שהם ידעו טוב ממני לזהות אותה
מקווה שהיא נמצאת ב ARKדי בטוח שהיא נמצאת בVT או בSSAC
אני לא בטוח שאתה צודק. בדקת את זה?
תבדוק אם- בכל תקופת זמן של שנתיים לאורך ההיסטוריה הייתה מניה אחת לפחות שעשתה תשואה של 2500%
נ.ב
אני חושב שאתה טועה וגם די בטוח בזה, במיוחד בין 2007-2009
לי דווקא נשמע די נכון, כמובן על חברות בסדרי גודל נמוכים בהרבה בשווי. הייתי אפילו משער שתמיד יש מנייה שעלתה אפילו ביותר מכך.אני לא בטוח שאתה צודק. בדקת את זה?
תבדוק אם- בכל תקופת זמן של שנתיים לאורך ההיסטוריה הייתה מניה אחת לפחות שעשתה תשואה של 2500%
נ.ב
אני חושב שאתה טועה וגם די בטוח בזה, במיוחד בין 2007-2009
ביום טוב קייטי חוזה תשואה של כ-25% שנתי לקרן.מקווה שהיא נמצאת ב ARK
אני חושב שזה החזון שלהם.
בכל מקרה אני רוצה להאמין שהם ידעו טוב ממני לזהות אותה
אם זה מה שיקרה - אשמח מאוד.ביום טוב קייטי חוזה תשואה של כ-25% שנתי לקרן.
וואלה הסנופי על 25% YTD. מבחינתי אחלה תשואה בהתחשב בזה שלא הייתי אכול ספקות על הפוזיציות שלי.יחד עם 100 חברות אחרות שלא יעשו כלום. סתם דוגמא - תסתכל על גרף מניית GM בעשר השנים האחרונות.
וכמה מהתשואה הזאת מגיעה מקומץ חברות הטכנולוגיה בראש האינדקס?וואלה הסנופי על 25% YTD. מבחינתי אחלה תשואה בהתחשב בזה שלא הייתי אכול ספקות על הפוזיציות שלי.
צפיתי עם פופקורן בקרבות בין מייקל לקטי, או בויכוחי שוורים ודובים על באבא, בלי להצמיח עוד שערות לבנות.
גם מניות הערך בסנופי תפקדו יפה, VTV השיא 22% YTD.וכמה מהתשואה הזאת מגיעה מקומץ חברות הטכנולוגיה בראש האינדקס?
הנקודה היא שקומץ חברות אחראי על רוב התשואה, בזמן שהשאר גוררים את המדד לממוצע שלו.
מי שרוצה לתפוס את הטסלה הבאה (זה מה שהתחיל את תת הדיון הזה) לא מאד יעזור לו העבודה שהיא תהיה חלק ממדד VT (טסלה אפילו לא הייתה חלק מסנופי עד לא מזמן).
אתה לא צריך לעשות את זה בצורה עקבית. מספיק פעם אחת.רק שקצת קשה לעשות את זה בצורה עקבית.
גם ברולטה בקזינו לא צריך לנצח בצורה עקבית, מספיק פעם אחת...אתה לא צריך לעשות את זה בצורה עקבית. מספיק פעם אחת.
לא קזינו. מתכוון לזה ברצינות, אתה צריך להיות צודק רק פעם אחת. אבל אתה צריך להיות 100% בטוח שאתה צודק. עד אז, תשקיע במדדים. שנים. אבל בפעם האחת שאתה בטוח שאתה צודק (ולא סתם מהמר), שים את הכסף.גם ברולטה בקזינו לא צריך לנצח בצורה עקבית, מספיק פעם אחת...
וכמה מהתשואה הזאת מגיעה מקומץ חברות הטכנולוגיה בראש האינדקס?
אבל אתה צריך להיות 100% בטוח שאתה צודק.
אני לא חושב. אם יש לך סיבולת סיכון גבוהה (צעיר, תיק קטן, בלי התחייבויות כמו ילדים או בן זוג, הכנסה טובה), אתה מוכן לשים את הזמן בללמוד לקרוא ולחקור המון, עם ראש פתוח ומשמעת, אתה יכול למצוא מדי פעם הזדמנויות השקעה מצויינות וללכת עליהן all in ולעשות את ה פי 10,20 או יותר. כמובן שככל שהתיק גדל סיבולת הסיכון לשים 100% על משהו יורדת, וכלל שאתה צודק יותר ההיבריס גדל וכך גם הפתח לטעויות. זה בוודאי קשה ולא מתאים לכולם, אבל אפשרי ולא מעט אנשים עשו את זה. ואני לא חושב שנכון לקרוא לזה pure luck, זה לא. פשוט הרוב נכשלים בזה, אבל אלו שמצליחים לא שיחקו ברולטה ואין לקחת מהם את ההישג שהם עשו.אתה מגזים לכיוון השני.
אני לא חושב. אם יש לך סיבולת סיכון גבוהה (צעיר, תיק קטן, בלי התחייבויות כמו ילדים או בן זוג, הכנסה טובה), אתה מוכן לשים את הזמן בללמוד לקרוא ולחקור המון, עם ראש פתוח ומשמעת, אתה יכול למצוא מדי פעם הזדמנויות השקעה מצויינות וללכת עליהן all in ולעשות את ה פי 10,20 או יותר. כמובן שככל שהתיק גדל סיבולת הסיכון לשים 100% על משהו יורדת, וכלל שאתה צודק יותר ההיבריס גדל וכך גם הפתח לטעויות. זה בוודאי קשה ולא מתאים לכולם, אבל אפשרי ולא מעט אנשים עשו את זה. ואני לא חושב שנכון לקרוא לזה pure luck, זה לא. פשוט הרוב נכשלים בזה, אבל אלו שמצליחים לא שיחקו ברולטה ואין לקחת מהם את ההישג שהם עשו.
לא בטוח שאתה יכול למצע. הסיכוי שמצעת 10 השקעות מדהימות באותה מידה במקביל הוא קרוב לאפס. אם מצאת אחת זה מדהים. אין מה לעשות שהתשואות הכי גבוהות מגיעות כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו לחלוטין וגם צודקים. ברגע שאתה ממצע אתה מתחיל להתפשר והתשואה גם, לטוב ולרע.לא מדבר על גודל התיק שלך, לא מדבר על יכולת הסיכון שלך, לא על הסבלנות שלך, מדבר על הידע, כתבת ״בטוח ב-100%״. גם לאחר לימוד מעמיק אתה לא יכול להיות בטוח ב-100% שמניה ספציפית היא השקעה טובה.
מסכים שאתה יכול למצוא מניות שהן השקעה טובה בהסתברות גבוהה. יותר מזה, על ידי מיצוע כמה כאלו (נגיד 10) אתה יכול להגיע גם לתוחלת תשואה יותר טובה מהמדדים, וגם לסיכון יותר נמוך.
לא בטוח שאתה יכול למצע. הסיכוי שמצעת 10 השקעות מדהימות באותה מידה במקביל הוא קרוב לאפס. אם מצאת אחת זה מדהים. אין מה לעשות שהתשואות הכי גבוהות מגיעות כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו לחלוטין וגם צודקים. ברגע שאתה ממצע אתה מתחיל להתפשר והתשואה גם, לטוב ולרע.
איך אתה מגיע ליעד האישי הזה? 10% מעל המדד עם פחות סיכון?לא אמרתי מדהימות, ולא אמרתי באותה המידה. אני ״מסתפק״ במטרה של 10 אחוז מעל המדד בכל שנה, עם סיכון יותר נמוך מסיכון המדד.
אין מה לעשות שהפסד של כל התיק מגיע כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו.
אתה מתפשר על התשואה הפוטנציאלית וגם על הסיכון. מי שישים 100% על השקעה אחת בדרך כלל יטעה. מי שישים 100% על השקעה אחת כמה פעמים ברצף בדרך כלל יטעה כמה פעמים ברצף. מי שיטעה 20 פעמים ופעם אחת יעשה פי 20 נשאר עם תשואה 0. הדברים האלה קצת נעלמים בדבריך בזכות רדיפת תשואה.לא בטוח שאתה יכול למצע. הסיכוי שמצעת 10 השקעות מדהימות באותה מידה במקביל הוא קרוב לאפס. אם מצאת אחת זה מדהים. אין מה לעשות שהתשואות הכי גבוהות מגיעות כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו לחלוטין וגם צודקים. ברגע שאתה ממצע אתה מתחיל להתפשר והתשואה גם, לטוב ולרע.
דיון מעניין.לא אמרתי מדהימות, ולא אמרתי באותה המידה. אני ״מסתפק״ במטרה של 10 אחוז מעל המדד בכל שנה, עם סיכון יותר נמוך מסיכון המדד.
אין מה לעשות שהפסד של כל התיק מגיע כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו.
⌄
⌄
⌄
איך אתה מגיע ליעד האישי הזה? 10% מעל המדד עם פחות סיכון?
דיון מעניין.
א. עם 10% מעל המדד את תהיה אחד האנשים העשירים בעולם תוך 25-30 שנה כנראה.
ב. יש לא מעט אנשים ששמים את כל הכסף שלהם על השקעה אחת מחוץ לשוק ההון (בית / עסק פרטי). אפילו בשוק ההון יש פאונדרים שמחזיקים למעלה מ-90% מההון שלהם בחברה מסויימת.
ג. מסכים שקשה להיות בטוחים ב-100%. כן מאמין שלמי שיש יכולת התעמקות טובה ויכולת אנליטית יש היגיון בלהחזיק 3-5 חברות באחוזים מאוד גדולים מהתיק (60-80%).
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| Y | טסלה עוברים למנוי לנסיעה אוטומטית - איך להתייחס לזה? דעתכם וטיעונים בעד ונגד. | פוסטים מאיכות נמוכה | 10 | |
| K | מניית טסלה | שוק ההון | 6 | |
| I | מניית טסלה | שוק ההון | 2 | |
| T | דעת הפורום על המהלך של בינסנס עם מסחר של "טסלה" ? | קריפטו והשקעות אלטרנטיביות | 3 | |
| ש | טסלה | שוק ההון | 2 |