• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא בטוח שאתה צודק. בדקת את זה?

תבדוק אם- בכל תקופת זמן של שנתיים לאורך ההיסטוריה הייתה מניה אחת לפחות שעשתה תשואה של 2500%

נ.ב
אני חושב שאתה טועה וגם די בטוח בזה, במיוחד בין 2007-2009

לא מכיר בסיס נתונים. מוכן לשנות את ההצהרה ״בכל רגע יש לפחות מניה אחת״ ל״בממוצע על פני הזמן, בכל רגע יש הרבה יותר ממניה אחת״.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא בטוח שאתה צודק. בדקת את זה?

תבדוק אם- בכל תקופת זמן של שנתיים לאורך ההיסטוריה הייתה מניה אחת לפחות שעשתה תשואה של 2500%

נ.ב
אני חושב שאתה טועה וגם די בטוח בזה, במיוחד בין 2007-2009
לי דווקא נשמע די נכון, כמובן על חברות בסדרי גודל נמוכים בהרבה בשווי. הייתי אפילו משער שתמיד יש מנייה שעלתה אפילו ביותר מכך.

מקווה שהיא נמצאת ב ARK
אני חושב שזה החזון שלהם.
בכל מקרה אני רוצה להאמין שהם ידעו טוב ממני לזהות אותה
ביום טוב קייטי חוזה תשואה של כ-25% שנתי לקרן.
זה אומר פי 10 ב-10 שנים. נחמד מאד, אבל זה לא פי 20 בזמן ״קצר״ (שנים בודדות), וגם זאת קרן רחבה יחסית (כ-40 אחזקות), ככל שיש יותר אחזקות יש יותר סבירות לתשואה ממוצעת.

ביום טוב קייטי חוזה תשואה של כ-25% שנתי לקרן.
אם זה מה שיקרה - אשמח מאוד.
המטרה שלי בהטיות השונות היא לנצח את הסנופי שמהווה עוגן מרכזי בתיק.
(ואם להודות על האמת, אני נהנה מהרכישות הנקודתיות והתקווה לתשואה עודפת)

יחד עם 100 חברות אחרות שלא יעשו כלום. סתם דוגמא - תסתכל על גרף מניית GM בעשר השנים האחרונות.
וואלה הסנופי על 25% YTD. מבחינתי אחלה תשואה בהתחשב בזה שלא הייתי אכול ספקות על הפוזיציות שלי.
צפיתי עם פופקורן בקרבות בין מייקל לקטי, או בויכוחי שוורים ודובים על באבא, בלי להצמיח עוד שערות לבנות.

וואלה הסנופי על 25% YTD. מבחינתי אחלה תשואה בהתחשב בזה שלא הייתי אכול ספקות על הפוזיציות שלי.
צפיתי עם פופקורן בקרבות בין מייקל לקטי, או בויכוחי שוורים ודובים על באבא, בלי להצמיח עוד שערות לבנות.
וכמה מהתשואה הזאת מגיעה מקומץ חברות הטכנולוגיה בראש האינדקס?
הנקודה היא שקומץ חברות אחראי על רוב התשואה, בזמן שהשאר גוררים את המדד לממוצע שלו.
מי שרוצה לתפוס את הטסלה הבאה (זה מה שהתחיל את תת הדיון הזה) לא מאד יעזור לו העבודה שהיא תהיה חלק ממדד VT (טסלה אפילו לא הייתה חלק מסנופי עד לא מזמן).

הנקודה היא שקומץ חברות אחראי על רוב התשואה, בזמן שהשאר גוררים את המדד לממוצע שלו.
מי שרוצה לתפוס את הטסלה הבאה (זה מה שהתחיל את תת הדיון הזה) לא מאד יעזור לו העבודה שהיא תהיה חלק ממדד VT (טסלה אפילו לא הייתה חלק מסנופי עד לא מזמן).
גם מניות הערך בסנופי תפקדו יפה, VTV השיא 22% YTD.
שמע, מי לא היה רוצה להחזיק רק את המניות שאחראיות לתשואת השוק? רק שקצת קשה לעשות את זה בצורה עקבית.

גם ברולטה בקזינו לא צריך לנצח בצורה עקבית, מספיק פעם אחת...
לא קזינו. מתכוון לזה ברצינות, אתה צריך להיות צודק רק פעם אחת. אבל אתה צריך להיות 100% בטוח שאתה צודק. עד אז, תשקיע במדדים. שנים. אבל בפעם האחת שאתה בטוח שאתה צודק (ולא סתם מהמר), שים את הכסף.

חלק משמעותי. לכן לדעתי ההשקעה ה״סולידית״ בסנופי גם היא מעט בועתית כרגע.

אבל אתה צריך להיות 100% בטוח שאתה צודק.

בלתי אפשרי.
הפורום הזה מלא באנשי מדדים שאומרים ״השוק יעיל, אתה לא יכול לדעת כלום על חברה, זה כמו הילוך אקראי״, והם מגזימים. אתה מגזים לכיוון השני.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה מגזים לכיוון השני.
אני לא חושב. אם יש לך סיבולת סיכון גבוהה (צעיר, תיק קטן, בלי התחייבויות כמו ילדים או בן זוג, הכנסה טובה), אתה מוכן לשים את הזמן בללמוד לקרוא ולחקור המון, עם ראש פתוח ומשמעת, אתה יכול למצוא מדי פעם הזדמנויות השקעה מצויינות וללכת עליהן all in ולעשות את ה פי 10,20 או יותר. כמובן שככל שהתיק גדל סיבולת הסיכון לשים 100% על משהו יורדת, וכלל שאתה צודק יותר ההיבריס גדל וכך גם הפתח לטעויות. זה בוודאי קשה ולא מתאים לכולם, אבל אפשרי ולא מעט אנשים עשו את זה. ואני לא חושב שנכון לקרוא לזה pure luck, זה לא. פשוט הרוב נכשלים בזה, אבל אלו שמצליחים לא שיחקו ברולטה ואין לקחת מהם את ההישג שהם עשו.

אני לא חושב. אם יש לך סיבולת סיכון גבוהה (צעיר, תיק קטן, בלי התחייבויות כמו ילדים או בן זוג, הכנסה טובה), אתה מוכן לשים את הזמן בללמוד לקרוא ולחקור המון, עם ראש פתוח ומשמעת, אתה יכול למצוא מדי פעם הזדמנויות השקעה מצויינות וללכת עליהן all in ולעשות את ה פי 10,20 או יותר. כמובן שככל שהתיק גדל סיבולת הסיכון לשים 100% על משהו יורדת, וכלל שאתה צודק יותר ההיבריס גדל וכך גם הפתח לטעויות. זה בוודאי קשה ולא מתאים לכולם, אבל אפשרי ולא מעט אנשים עשו את זה. ואני לא חושב שנכון לקרוא לזה pure luck, זה לא. פשוט הרוב נכשלים בזה, אבל אלו שמצליחים לא שיחקו ברולטה ואין לקחת מהם את ההישג שהם עשו.

לא מדבר על גודל התיק שלך, לא מדבר על יכולת הסיכון שלך, לא על הסבלנות שלך, מדבר על הידע, כתבת ״בטוח ב-100%״. גם לאחר לימוד מעמיק אתה לא יכול להיות בטוח ב-100% שמניה ספציפית היא השקעה טובה.

מסכים שאתה יכול למצוא מניות שהן השקעה טובה בהסתברות גבוהה. יותר מזה, על ידי מיצוע כמה כאלו (נגיד 10) אתה יכול להגיע גם לתוחלת תשואה יותר טובה מהמדדים, וגם לסיכון יותר נמוך.

לא מדבר על גודל התיק שלך, לא מדבר על יכולת הסיכון שלך, לא על הסבלנות שלך, מדבר על הידע, כתבת ״בטוח ב-100%״. גם לאחר לימוד מעמיק אתה לא יכול להיות בטוח ב-100% שמניה ספציפית היא השקעה טובה.

מסכים שאתה יכול למצוא מניות שהן השקעה טובה בהסתברות גבוהה. יותר מזה, על ידי מיצוע כמה כאלו (נגיד 10) אתה יכול להגיע גם לתוחלת תשואה יותר טובה מהמדדים, וגם לסיכון יותר נמוך.
לא בטוח שאתה יכול למצע. הסיכוי שמצעת 10 השקעות מדהימות באותה מידה במקביל הוא קרוב לאפס. אם מצאת אחת זה מדהים. אין מה לעשות שהתשואות הכי גבוהות מגיעות כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו לחלוטין וגם צודקים. ברגע שאתה ממצע אתה מתחיל להתפשר והתשואה גם, לטוב ולרע.

לא בטוח שאתה יכול למצע. הסיכוי שמצעת 10 השקעות מדהימות באותה מידה במקביל הוא קרוב לאפס. אם מצאת אחת זה מדהים. אין מה לעשות שהתשואות הכי גבוהות מגיעות כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו לחלוטין וגם צודקים. ברגע שאתה ממצע אתה מתחיל להתפשר והתשואה גם, לטוב ולרע.

לא אמרתי מדהימות, ולא אמרתי באותה המידה. אני ״מסתפק״ במטרה של 10 אחוז מעל המדד בכל שנה, עם סיכון יותר נמוך מסיכון המדד.
אין מה לעשות שהפסד של כל התיק מגיע כאשר אנשים שמים 100% על משהו שהם בטוחים בו.

לא אמרתי מדהימות, ולא אמרתי באותה המידה. אני ״מסתפק״ במטרה של 10 אחוז מעל המדד בכל שנה, עם סיכון יותר נמוך מסיכון המדד.
איך אתה מגיע ליעד האישי הזה? 10% מעל המדד עם פחות סיכון?

אתה מתפשר על התשואה הפוטנציאלית וגם על הסיכון. מי שישים 100% על השקעה אחת בדרך כלל יטעה. מי שישים 100% על השקעה אחת כמה פעמים ברצף בדרך כלל יטעה כמה פעמים ברצף. מי שיטעה 20 פעמים ופעם אחת יעשה פי 20 נשאר עם תשואה 0. הדברים האלה קצת נעלמים בדבריך בזכות רדיפת תשואה.

אני לא חושב שרציונלי לצעירים בלי חסכונות לשים הכל על השקעה אחת, אפילו אם הם "מאמינים" בה. בלאו הכי צעירים בלי חסכונות "יאמינו" בדברים אקראיים שקראו באינטרנט. באופן אישי אני גם לא מאמין ב-"להאמין" בחברה על סמך מאות שעות מחקר ובוודאי לא על סמך מה שהציגו בכנסים, ולמעשה השיח הזה מרתיע אותי.

שלא ישתמע מדברי שאם הייתי יודע לאן ילך השוק לפני שנתיים, לא הייתי מוכר הכל וקונה אופציות על טסלה או איזה מטבע וירטואלי דבילי שאין לו שום קיום מלבד להיות משחק כיסאות מוזיקליים. משחק זה מה שזה, ואפשר לשחק בו, אבל מניות עולות ויורדות פי 10 בעקבות ציוצים, מגיפות והייפ ברדיט, ובין אם אתה על הגל או לא, pure luck שיחק תפקיד חשוב.

דיון מעניין.
א. עם 10% מעל המדד את תהיה אחד האנשים העשירים בעולם תוך 25-30 שנה כנראה.
ב. יש לא מעט אנשים ששמים את כל הכסף שלהם על השקעה אחת מחוץ לשוק ההון (בית / עסק פרטי). אפילו בשוק ההון יש פאונדרים שמחזיקים למעלה מ-90% מההון שלהם בחברה מסויימת.
ג. מסכים שקשה להיות בטוחים ב-100%. כן מאמין שלמי שיש יכולת התעמקות טובה ויכולת אנליטית יש היגיון בלהחזיק 3-5 חברות באחוזים מאוד גדולים מהתיק (60-80%).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך אתה מגיע ליעד האישי הזה? 10% מעל המדד עם פחות סיכון?

אמרתי שזאת שאיפה, לא אמרתי שאני מגיע :)
אני חושב שזה משהו שניתן להגיע אליו בבדיקה וסינון קפדניים של חברות.
יכול להגיד שהשנה אני בינתיים בתשואה של 40% בלי לגעת במניות טכנולוגיה, אבל נבדוק בעוד כמה שנים.

דיון מעניין.
א. עם 10% מעל המדד את תהיה אחד האנשים העשירים בעולם תוך 25-30 שנה כנראה.

לא צריך להגזים. 1.1 בחזקת 25 זה 11. להכפיל את ההשקעה פי 11 לעומת משקיע מדדים זה נהדר, אבל לא מתחרה עם מאסק :)
זה אפילו פחות טוב מאותו אדם היפותטי שהיה כל הזמן במדדים חוץ מפעם אחת שהיה בטוח ב-100% ושם את כל הכסף לשנתיים על מניה שעלתה פי 20.

ב. יש לא מעט אנשים ששמים את כל הכסף שלהם על השקעה אחת מחוץ לשוק ההון (בית / עסק פרטי). אפילו בשוק ההון יש פאונדרים שמחזיקים למעלה מ-90% מההון שלהם בחברה מסויימת.

בית זו השקעה בסיכון נמוך (אחרי ביטוח) ותשואה לא משהו. עסק פרטי - באמת הרבה נופלים. אף אחד לא יכול להגיד "אני שם את הכסף על העסק החדש כי אני יודע ב-100% שיצליח"

ג. מסכים שקשה להיות בטוחים ב-100%. כן מאמין שלמי שיש יכולת התעמקות טובה ויכולת אנליטית יש היגיון בלהחזיק 3-5 חברות באחוזים מאוד גדולים מהתיק (60-80%).

אוקיי, אז עכשיו אנחנו מדברים על להחזיק 10-20 בגירסה שלי או 3-5 בגירסה שלך. שאלה של טעם. רק כתבתי שאי אפשר להגיע לבטחון בשביל להחזיק אחת בודדת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

נושאים דומים

Back
למעלה