• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בנתיים מאז תחיית השרשור והגעת טסלה ל1T לפני 3 ימים הם כבר הגיעו ל1.12T, כלומר עוד 120B$ או עוד 12%

מכרו ב-4.2 מיליארד דולר, ולכן שווי החברה גדל ב-100 מיליארד דולר. סביר?
מה כן היתה אמורה להיות עליה "סבירה"?
לקחת את המכירות 4.2 ולהכפיל במכפיל מכירות ממוצע לענף?
איך מחשבים כזה דבר?

לא של מכוניות. של מאסק. ייחודיות של תהליך קבלת החלטות ומתן פתרונות טכנולוגיים/לוגיסטיים, שנתפסים כבלתי אפשריים.

והבמנה הארגוני הוא חלק ממערך שלם. הוא לא עומד בפני עצמו.

סליחה, אבל הטענה שחייבים לשכפל את הד.נ.א. של המשיח בשביל לייצר משהו באופן יעיל היא מתחום אמוני שאינני מבין בו, אולי אחרי צאת השבת יגיע רב ויגיב...
עוד 2 חברות פורד, תוך שלושה ימים.
מאז השפל במאי השנה, עוד 10 חברות פורד.

אתה ממשיך להיציג את זה שמניה היא יקרה כאילו זה דבר טוב. באמת אני רוצה לעשות איתך עסקים, אנחנו נהיה מושלמים - אני אוהב לקנות בזול ולמכור ביוקר, ואתה חושב שיקר זה טוב :)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
The Tesla ETF

מונח שמשתמשים בו לתאר את העסקים הרבים שיש תחת חברת טסלה וכל החברות שהיא מתחרה בהן, עד כדי כל שזה כמעט כמו ETF של חברות רבות.

1635661067169.png

The Tesla ETF

מונח שמשתמשים בו לתאר את העסקים הרבים שיש תחת חברת טסלה וכל החברות שהיא מתחרה בהן, עד כדי כל שזה כמעט כמו ETF של חברות רבות.

צפה בקובץ המצורף 525

מה ההגיון לקנות גם חברה, גם את הספקים שלה וגם את המתחרים שלה?
אם מישהו מעוניין להשקיע בסקטור הרכב, מה חדש בקרן הזו לעומת אחרות?
מה המשקלים? זה כאילו למישהו שחושב שגם כל ענף הרכב יהיה יותר טוב מענפים אחרים, וגם בתוכו טסלה במיוחד? שטסלה נורא תעלה אבל גם VW תרויח מזה?

מה ההגיון לקנות גם חברה, גם את הספקים שלה וגם את המתחרים שלה?
אם מישהו מעוניין להשקיע בסקטור הרכב, מה חדש בקרן הזו לעומת אחרות?
מה המשקלים? זה כאילו למישהו שחושב שגם כל ענף הרכב יהיה יותר טוב מענפים אחרים, וגם בתוכו טסלה במיוחד? שטסלה נורא תעלה אבל גם VW תרויח מזה?
מה?
זה לא באמת ETF. מדובר על חברת טסלה עצמה.

מה?
זה לא באמת ETF. מדובר על חברת טסלה עצמה.

לא הבנתי, באיזה מובן VW היא תחת טסלה? באיזה מובן סוחרי רכבים משומשים הם תחת טסלה שרכבים שלה לא הספיקו להתיישן?
אם זה ״דברים שמזכירים טסלה״ אז אולי היה כדאי להוסיף כל חברה שמתחילה ב-ט', וגם את ה-baby bells כי בל היה מדען כמו טסלה :)

לא הבנתי, באיזה מובן VW היא תחת טסלה? באיזה מובן סוחרי רכבים משומשים הם תחת טסלה שרכבים שלה לא הספיקו להתיישן?
אם זה ״דברים שמזכירים טסלה״ אז אולי היה כדאי להוסיף כל חברה שמתחילה ב-ט', וגם את ה-baby bells כי בל היה מדען כמו טסלה :)
אני לא בטוח שאתה יודע איך קוראים טבלה

מאסק הרגע הציע בטוויטר שהוא ימכור 6B$ מניות טסלה כדי שהאו"ם יוכיח איך הוא פותר את בעיית הרעב העולמית.
הזדמנות חד"פ בהיסטוריה לסגור את הגוף הזה אם הם יסרבו לעיסקה

אז יאללה, כל החכמים פה שהשקיעו בטסלה, מה הדבר הבא? מי תהיה הטסלה הבאה? זרקו לנו עצם בבקשה.
מה שמצחיק, זה שכשטסלה יהיו החברה בעלת השווי שוק הגבוה בעולם, אתה שוב תשאל את אותה השאלה.

מאז השאלה המניה עלתה ב20%

מה שמצחיק, זה שכשטסלה יהיו החברה בעלת השווי שוק הגבוה בעולם, אתה שוב תשאל את אותה השאלה.

מאז השאלה המניה עלתה ב20%
זה רק פי 2 וקצת על השווי הנוכחי, בשביל להיות החברה הכי גדולה בעולם.
אני חושב ברצינות שמה שאנשים רוצים לדעת זה מי החברה הבאה שתעשה פי 20. טסלה לא תעשה פי 20 בשום תרחיש סביר.

זה רק פי 2 וקצת על השווי הנוכחי, בשביל להיות החברה הכי גדולה בעולם.
אני חושב ברצינות שמה שאנשים רוצים לדעת זה מי החברה הבאה שתעשה פי 20. טסלה לא תעשה פי 20 בשום תרחיש סביר.
אין איזה הכרח או חוק פיזיקלי שמבטיח שבכל רגע נתון יהיה כסף על הריצפה כמו שהיה עם טסלה לפני שנתיים.. אולי אחד הסטרטאפים של מאסק. אבל הם לא סחירים כרגע

אין איזה הכרח או חוק פיזיקלי שמבטיח שבכל רגע נתון יהיה כסף על הריצפה כמו שהיה עם טסלה לפני שנתיים.. אולי אחד הסטרטאפים של מאסק. אבל הם לא סחירים כרגע

לא יודע מה זה ״כסף על הריצפה״, אבל כן, בכל רגע נתון יש מניה שעומדת לעלות פי 20 תוך כמה שנים. פשוט רוב המניות האלה הן לא של עסקים גדולים עם בוס כריזמטי שכל העולם מכיר, רובן הן חברות הרבה יותר קטנות שעושות דברים פחות סקסיים. אבל הרווח על השקעה של 10,000 דולר הוא אותו דבר, בין אם הערך הסופי של החברה הוא טריליון או 100 מליון.

אז יאללה, כל החכמים פה שהשקיעו בטסלה, מה הדבר הבא? מי תהיה הטסלה הבאה? זרקו לנו עצם בבקשה.
לא יודע לומר בדיוק, אבל די בטוח שהיא נמצאת בVT או בSSAC.
"אל תחפש את המחט בערימת השחת, פשוט קנה את ערימת השחת!" (ג'ון בוגל).

לא יודע לומר בדיוק, אבל די בטוח שהיא נמצאת בVT או בSSAC.
"אל תחפש את המחט בערימת השחת, פשוט קנה את ערימת השחת!" (ג'ון בוגל).
יחד עם 100 חברות אחרות שלא יעשו כלום. סתם דוגמא - תסתכל על גרף מניית GM בעשר השנים האחרונות.
אנשים רוצים לעשות פי 10, 20, 50. בייחוד אם התיק קטן. זה רציונאלי אפילו למישהו צעיר עם תיק קטן לקחת סיכון גבוה. אבל צריך כמובן לקחת סיכון מחושב היטב, לא סתם לזרוק את בכסף על פומו ולמכור בשניה שזה לא הולך כמו שחשבת. זה סתם הימורים עם תוחלת שלילית.

יחד עם 100 חברות אחרות שלא יעשו כלום. סתם דוגמא - תסתכל על גרף מניית GM בעשר השנים האחרונות.
אנשים רוצים לעשות פי 10, 20, 50. בייחוד אם התיק קטן. זה רציונאלי אפילו למישהו צעיר עם תיק קטן לקחת סיכון גבוה. אבל צריך כמובן לקחת סיכון מחושב היטב, לא סתם לזרוק את בכסף על פומו ולמכור בשניה שזה לא הולך כמו שחשבת. זה סתם הימורים על תוחלת שלילית.
ברור לגמרי.
כתבתי את זה כדי להזכיר (בעיקר לעצמי) להרגיע את הFOMO הזה.

גם אם לוקחים סיכונים שקולים ומצליחים למצוא את החברה הבאה שעולה פי 20
(שזה בעצמו דבר לא בטוח - יש כאלו שניסו ונכשלו) -
זה בא על חשבון זמן של חיפושים (שיכול להיות מושקע בדברים מועילים אחרים),
התלבטויות לאורך כל זמן ההחזקה (האם להגדיל החזקה? האם למכור עכשיו? ועכשיו? ומה עם החברה ההיא - אולי היא טובה יותר?),
ואובדן של שלוות נפש.

לאחרונה עם כל העליות, ועם יותר מדי קריאה על השקעות למיניהן -
אני נאלץ להזכיר לעצמי יותר ויותר שגם השקעה פאסיבית חושפת את המשקיע לצמיחה ולרווחים נאים ביותר.
אין הכרח להשקיע (אפילו אחוז קטן) באופן אקטיבי ולהיחשף למחירים שזה עלול לגבות.

נערך לאחרונה ב:
ברור לגמרי.
כתבתי את זה כדי להזכיר (בעיקר לעצמי) להרגיע את הFOMO הזה.

גם אם לוקחים סיכונים שקולים ומצליחים למצוא את החברה הבאה שעולה פי 20
(שזה בעצמו דבר לא בטוח - יש כאלו שניסו ונכשלו) -
זה בא על חשבון זמן של חיפושים (שיכול להיות מושקע בדברים מועילים אחרים),
התלבטויות לאורך כל זמן ההחזקה (האם להגדיל החזקה? האם למכור עכשיו? ועכשיו? ומה עם החברה ההיא - אולי היא טובה יותר?),
ואובדן של שלוות נפש.

לאחרונה עם כל העליות, ועם יותר מדי קריאה על השקעות למיניהן -
אני נאלץ להזכיר לעצמי כל יום שגם השקעה פאסיבית חושפת את המשקיע לצמיחה ולרווחים נאים ביותר.
אין הכרח להשקיע (אפילו אחוז קטן) באופן אקטיבי ולהיחשף למחירים שזה עלול לגבות.

טוב, זה חוזר למליון דיונים קודמים על השקעה אקטיבית מול פסיבית.
ברגע שזונחים את היפותזת השוק היעיל שהיא בבירור לא נכונה, נשארים עם השאלות: כמה אני יכול להרויח (או יותר נכון, מה ההתפלגות של הרווחים שלי), כמה זמן אשקיע בזה, ועד כמה אני נהנה/סובל מהתהליך.
לשאלות האלו אין תשובה אחת נכונה, הן אינדיבידואליות, לכן - כל אחד ומה שמתאים לו.

לא יודע מה זה ״כסף על הריצפה״, אבל כן, בכל רגע נתון יש מניה שעומדת לעלות פי 20 תוך כמה שנים. פשוט רוב המניות האלה הן לא של עסקים גדולים עם בוס כריזמטי שכל העולם מכיר, רובן הן חברות הרבה יותר קטנות שעושות דברים פחות סקסיים. אבל הרווח על השקעה של 10,000 דולר הוא אותו דבר, בין אם הערך הסופי של החברה הוא טריליון או 100 מליון.
אני לא בטוח שאתה צודק. בדקת את זה?

תבדוק אם- בכל תקופת זמן של שנתיים לאורך ההיסטוריה הייתה מניה אחת לפחות שעשתה תשואה של 2500%

נ.ב
אני חושב שאתה טועה וגם די בטוח בזה, במיוחד בין 2007-2009

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני הייתי שמח לשלם תמורת מנוי חודשי זול לרכב אוטונומי שהייתי יכול להזמין כשאני צריך.

זה מצוין אם אתה נוסע בודד עד מכונית משפחתית.

אני לא רואה איך בישראל, עם המשפחות ברוכות הילדים זה קורה. אין אף יצרן שפונה לשוק הזה. אם טסלה תוציא את מודל (XLarge Family) XL יהיה מאוד מעניין כאן :)

נושאים דומים

Back
למעלה