• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טבעת אירוסין

• פותח הנושא פותח הנושא חסכונית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חסכונית

משתמש רגיל
דירוג
176
לדעתו של בן זוגי היקר, עמו אני חושבת למסד את הקשר ביום מן הימים, אין שום צורך לרכוש טבעת אירוסין (יהלום) במסגרת הצעת נישואין. בן זוגי חושב שקניית תכשיט כ"כ יקר זו הוצאה אסטרונומית ומיותרת שאין בה כל צורך, ושהיא נוגדת את העקרונות לפיהם אנו חיים. במקרה הגרוע , הוא חושב לרכוש טבעת ב-100$ אונליין, אותה אוכל גם להחליף מדי כמה שנים לפי טעמי.
אני יצאתי קצת מאוכזבת בהיבט הרגשי אבל בהיבט הרציונלי מנסה לגבש את דעתי. חשבתי לעצמי שאם כבר קונים משהו, אולי כדאי להשקיע מעט יותר מ-100$ כי לא הייתי רוצה להתעסק בהחלפה כל כמה שנים. זה לא תכשיט "עונתי" מבחינתי. שנית, הפריע לי שיהיה לי קשה להסביר להורים ולחברים איפה הטבעת(?!?!) ואיך "הסכמתי" לא לקבל אחת, שהרי זה אירוע כ"כ חשוב וחד פעמי בחייה של כל אישה (יאדה יאדה). מצד שני, חייבת לומר שאני יודעת לגבות בביטחון מלא את כל הבחירות הכלכליות, התזונתיות והמינימלסיטיות שלי בלי שום בעיה, אז אולי בכלל לא תהיה לי בעיה ואני סתם מתרגשת לשווא. אולי זו פשוט גחמה.
הייתי שמחה לשמוע האם לדעתכם יש חשיבות לטבעת כזו? למי שקנה, מה חשבתם על ההוצאה הזו? והאם מישהו הציע נישואין ללא טבעת או עם טבעת צנועה? תודה :)

האם לדעתכם
נראה לי שאת חייבת לשאול את עצמך את זה, האם את לא מסוגלת להיות בלי
לפי דעתי 99.9% מהנשים יגידו שכן (יענו שהם לא מסוגלות)
ובמיוחד כאלו שאכפת להן מה אחרים חושבים על העניינים הפרטיים שלהן

כשיזדמן לי להגיע למצב של החלטה, אני בכל מקרה אחליט לקנות מה שהבת זוג תרצה :)

הצעתי בלי טבעת. אף אחד לא עשה מזה סיפור אז ובטח לא היום.
לעניות דעתי, מפרספטיבה של אחרי 3 ילדים, לא על נופלים נישואים, אבל אולי אצל אחרים זה אחרת.

כל טבעת, גם בעשרים שקל היתה משמחת אותי בגלל הערך הסנטימנטלי והסימבולי. כאילו כשיש בטחון ואהבה בקשר המחיר של הטבעת נהיה זניח.
מצד שני, אפשר להיות סולידים בלי אטימות רגשית ולהבין שזה ארוע חשוב ומרגש ואם מה שישמח אותך זו טבעת יקרה, והוא רוצה להתחתן איתך, אז שפא%ינג יעשה את זה ויקנה טבעת יקרה.

נערך לאחרונה ב:
אם את מעדיפה להוציא כל כך הרבה כסף על כמה אטומי פחמן אז יש אופציות יותר טובות, למשל ננו-טיוב שהשימוש בהם לבניית סופר קבלים הולך ומתפתח והם יקרים בהרבה.
ובנימה יותר רצינית: ישנם ספרים ומחקרים רבים אין ספור המתארים את ההבניה של יהלום כמוצר יקר וכחובה לאירוסין, זאת למרות שהוא מוצר שאינו במחסור וגם אין בו תועלת (לתעשייה, למעט שברי יהלומים לציפוי). באופן אישי, אני אולצתי לקבל טבעת יהלום לאירוסין והיא שכבה במגירה המון זמן עד שהחלטנו לעשות אקסיט ולממש. היום אני הולכת עם כמה טבעות כסף לפי טעמי והיהלום מושקע בנכסים הרבה יותר סולידיים.

חיים רציונליים זה מוות בעודנו חיים.
אנחנו מורכבים מאספקט יחיד זה, וחבל לוותר על נושא שחשוב כל כך כמו טקסים מקובלים של מוסד הנישואים, לדעתי יש ערך בהקרבה כספית ברגעים מיוחדים שכאלה, וזה ממסד משהו ומהווה נקודת תפנית חשובה, בנוסף זה אומר במידה מסוימת שבת הזוג שווה את כל הזמן שלקח לצבור רכוש זה.
אני אישית מתעקש שכל הוצאה שאנו מוציאים כשאנו עם בת זוגתי תהיה מכיסי בגלל שזה עוזר לי לבנות הערכה כלפיה ״כמשקיע״ במידה כזו או אחרת.
אם זאת אני מאמין שכמובן צריך לעטוף טקסים ומחוות שכאלה במעטפת היגיון ולא להשתגע, לא נוצר לי הרושם שיש לך ציפיות מעבר לרצוי, וגם אם כן :) רצוי לדון איתו בהם ולא לוותר מההתחלה עד שתגיעו לעמק השווה בהצלחה!

אנחנו מורכבים מאספקט יחיד זה, וחבל לוותר על נושא שחשוב כל כך כמו טקסים מקובלים של מוסד הנישואים, לדעתי יש ערך בהקרבה כספית ברגעים מיוחדים שכאלה, וזה ממסד משהו ומהווה נקודת תפנית חשובה, בנוסף זה אומר במידה מסוימת שבת הזוג שווה את כל הזמן שלקח לצבור רכוש זה.
אני אישית מתעקש שכל הוצאה שאנו מוציאים כשאנו עם בת זוגתי תהיה מכיסי בגלל שזה עוזר לי לבנות הערכה כלפיה ״כמשקיע״ במידה כזו או אחרת.
אם זאת אני מאמין שכמובן צריך לעטוף טקסים ומחוות שכאלה במעטפת היגיון ולא להשתגע, לא נוצר לי הרושם שיש לך ציפיות מעבר לרצוי, וגם אם כן :) רצוי לדון איתו בהם ולא לוותר מההתחלה עד שתגיעו לעמק השווה בהצלחה!
באיזה מאה אתה חי?

תודה על דעותיכם :)
לא יודע מה איתך, במקרה שלי היא הציעה.
נתנה לי טבעת צעצוע מגומי, אני הולך איתה כל הזמן (בתיק שלי).

איפה משהו כזה פוגש אותך?
אני ממש לא שוללת את העניין :) ואין לי ספק שהדבר החשוב ביותר כאן הוא ההחלטה המהותית להתחתן ולהמשיך לחלוק את חיינו יחד (עד כמה שניתן להחליט דבר כזה בנקודת זמן אחת למשך... כל חיינו). יתכן שבעוד כמה חודשים (או שנים?), כשבאמת ארגיש שזה הזמן, אציע בעצמי D:
פשוט לעניין הטבעת, יש כ"כ הרבה דעות ורגשות שמקופלים בה.. שרציתי להחליט בעצמי אם זה בכלל חשוב לי.

הצעתי בלי טבעת. אף אחד לא עשה מזה סיפור אז ובטח לא היום.
לעניות דעתי, מפרספטיבה של אחרי 3 ילדים, לא על נופלים נישואים, אבל אולי אצל אחרים זה אחרת.
גם לדעתי הקשר הזוגי לא יקום וייפול על הנושא הזה :) ואולי באמת יש כאן ייחוס חשיבות יתר לחפץ.

בהנחה שאתם תעשו אירוע חתונה (גם אירוע קטן יעלה עשרות אלפי שקלים לפחות בסופו של דבר.. זה חלק ממעגל ההלוואות בין אנשים), הטבעת היא רק אחת מההוצאות הרבות, אז הייתי עושה אחד מהשניים:
1. קונה טבעת אירוסין עם יהלום אבל פשוטה יחסית שאת מתחברת ואוהבת, בעלות של כ-1000-1,500 ש"ח.
2. קונה טבעת עם דמוי יהלום בציפוי זהב במחיר של כמה מאות שקלים. היתרון: המחיר, אף אחד לא ידע שזה יהלום מזויף, פחות כואב הלב אם היא הולכת לאיבוד או נהרסת, המשמעות הסנטימנטלית נשמרת אם את מתחברת לטבעת ואוהבת אותה.
אני שקלתי להחליף את הטבעת יהלום שלי לטבעת זולה בהרבה של ציפוי זהב כמה ימים אחרי הקנייה (אני בחרתי בעצמי אחרי שהתארסנו) וירדתי מהרעיון, אבל היום יכול להיות שהייתי הולכת על זה.

לדעתי מדובר בקשקוש מוחלט בהיבט היהלום - לטבעת יש ערך סימבולי. זכיתי בבת זוג שמאמינה בכך גם היא. ה"לחץ" ליהלומים קיים רק מסביבנו.
הפתרון? טבעת יפה, משובצת זירקון, שרק היא ואני יודעים שאין בה יהלום.

עם זאת - אם בת הזוג שלי הייתה אומרת לי שזה חשוב לה, היא הייתה מקבלת את הטבעת. :)

נערך לאחרונה ב:
ג"נ: קניתי טבעת אירוסין סימבולית(גם במחיר) שמאז נאבדה וכך גם טבעות הנישואין שלנו(סימבוליות ונאבדו) ואני שמח לציין שטפו טפו טפו הנישואים שורדים למרות הכל.

אני יצאתי קצת מאוכזבת בהיבט הרגשי אבל בהיבט הרציונלי מנסה לגבש את דעתי.

לגבי יהלומים, טבעות אירוסין וחיות אחרות...
עזבי לרגע, שקניית יהלומים מעצימה את הסבל של מאות אלפי אנשים באפריקה ראי ערך "יהלומי הדמים" ושאף אחד לא ימכור לך סיפור על תעודות ושטויות אחרות, כל אחד בתעשיה יודע שיהלומי דמים מתערבבים מהר מאוד עם יהלומים רגילים ומקבלים את אותם תעודות.
ועזבי, שאין מחסור ביהלומים ודה בירס אוגרת יהלומים כדי לייצר מחסור מדומה וע"י כך ערך יקר ליהלומים, שאין לו סיבה, ואת רוצה לשלם עליו.
ועזבי לרגע, שהיום אנחנו יודעים לייצר יהלומים שצריך מכונות מיוחדות כדי לדעת אם היהלומים האלה טבעיים או סינתטיים.(ואני בכלל לא מדבר על זה שרוב האנשים לא יבדילו בין קריסטל לזרקניה או יהלום).
עזבי, שכל נושא קניית יהלומים בטבעות אירוסין, וטבעות אירוסין באופן כללי, הם פרי מהלך שיווקי של דה בירס בשנות ה-40 לאחר שאלו כבר היו בנסיגה.
נשאר רק עם טבעת האירוסין, המסורת ,אותה את כל כך רוצה לשמר, שעליה מבוססת טבעת האירוסין, היא שבימי קדם, כך היו מסמנים את הנשים שנקנו לנישואים. את הטבעת קנו בדרך כלל משפחת האשה(בד"כ ילדה) לאחר שהבעל היה מעביר אליהם את הכסף כדי לסמן לאחרים שיש לה קונה.
זה מה שחסר לך בחיים?!

נראה לי שאת חייבת לשאול את עצמך את זה, האם את לא מסוגלת להיות בלי
לפי דעתי 99.9% מהנשים יגידו שכן (יענו שהם לא מסוגלות)
ובמיוחד כאלו שאכפת להן מה אחרים חושבים על העניינים הפרטיים שלהן
יש לך הערכת חסר מאוד גבוהה לנשים. משנים רבות של רווקות דעתנית, אני יכול הגיד לך שמעטות הנשים שזה היה חשוב עבורן ועל כף יד אחת אני יכול לספור את הנשים שטענו שלא יכלו להתחתן בלי זה , זאת כאשר טעמי האישי כלל בעיקר בנות זוג דעתניות ואסרטיביות.

אני רוצה להבין משהו: אם מחר חברה משתלטת על כל הדלעות וזרעי הדלעות בעולם מייצרת מחסור ומוכרת דלעת ב 1000$ ואז מפרסמת שצריך לפי המסורת לאכול דלעת ביום הנישואין, למרות שבמסורת בכלל שתו יין, אז אנשים צריכים לקנות ליום הנשואין דלעת כי אחד מבני הזוג מאוד התרגש מהפרסומת?
על זה נאמר: "יש רק שני דברים אינסופיים: היקום והטיפשות האנושית. לגבי הראשון אני מסופק." ~ אלברט איינשטיין

מה שמעביר אותי לראקווים: סגידה לטמטום
ניתן לעטוף את זה בהרבה דרכים כמעשה רגשי, רומנטי, מסורתי ועוד ועוד.. אבל בעצם מה שכולם מנסים להגיד זה.. "אנחנו יודעים שזה מטומטם, אבל..."
ואני רוצה להגיד די עם ה"אבל..."
אין לזה שום ערך אמיתי והערך ההיסטורי של הטבעת הזאת היא תקופת העבדות של נשים ואין ולא צריך להיות לזה שום ערך רגשי כי כל מכתב האהבה שלו רצוי וכדאי שייתן ערך רגשי רב יותר, כי הוא הוא הקשר האמיתי שלכם, היכולת שלכם לתקשר אחד עם השני (ולא עם אבנים), ובמילים אחרות, ההומניות ההדדית שיצרתם.
אז המלצה שלי תגידי לו כשהוא ירצה להציע שישכח מאבנים וטבעות אבל שיכתוב מכתב, אבל יפה! שישקיע, עם סיפורים וטיעונים ומרגש באמת מרגש, תאמיני לי זה יהיה הרבה יותר טוב (ומיוחד) מכל אבן על פני כדור הארץ הזה.

נערך לאחרונה ב:
יש לך הערכת חסר מאוד גבוהה לנשים
ממש לא, אם כבר להיפך, אני די מציאותי
לא כתבתי שהן לא מסוגלות להתחתן בלי, הצעות הנישואים כמעט (99.9) לא מתקיימות בלי
ברור שיש זוגות שזה ממש לא מעניין אותם, ההערכה שלי היא 1 לאלף, אבל גם אם זה יהיה 50 נשים לאלף, לא תזקוף את זה לרעתי, נכון? :)

היום הייתי אומרת שחבל על הכסף. לא סובלת טבעות כי לא נוח לי.
עם זאת.. רואה ערך בהשקעה לא מידתית לפעמים כשאוהבים גם אם זה לא סולידי. תלוי מאד בסיטואציה.
כשאתה משקיע במישהו (לאו דווקא כסף) הוא הופך לך יקר יותר ונתינה מובילה לאהבה.

טבעת יהלום יכולה להיות יישום של זה.

טבעת יהלום יכולה להיות יישום של זה.
איך בדיוק? קונים בכסף המשותף משהו לא שימושי, בעיקר בשביל לעשות רושם על החברה. לא נשמע רומנטי במיוחד.
וכפי שכתבו, 99% מהאנשים כלל לא יודעים לזהות יהלום אמיתי, כך שגם מי שזה שימושי עבורו, משלם הרבה מעל מה שניתן לשלם ולהשיג אפקט זהה.

לא קניתי לאשתי טבעת והיא לא קנתה עבורי.
מבחינתי יהלום הוא חומר שימושי.
ובכל זאת אני רואה ערך בתכשיטים, באיפור ובתחפושות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך בדיוק? קונים בכסף המשותף משהו לא שימושי, בעיקר בשביל לעשות רושם על החברה. לא נשמע רומנטי במיוחד.
גם השקיעה היא סתם סיבוב של כדור הארץ ובסרטים לימדו אותנו שהיא רומנטית.
אבל איזו יפה היא ברגע הזה !

העניין הוא המשמעות הנלווית.
זה יכול להיות טקס הענקת טבעת יהלום או חיקוי יפה או פרחים או ברווזון אמבטיה.. .

אני אוהבת לקבל תכשיט מבעלי לא משנה מחירו ואיך הוא נראה. עצם זה שהלך וחיפש מה מתאים לי והקדיש מחשבה וזמן יקר

ברור שלא מדברת על שופוני או על כניסה לחובות בשביל יהלום וברור לי שזה שטויות וזו רק אבן וכו. ובכל זאת. בסיטואציה מסוימת... לאנשים מסוימים..

Back
למעלה