• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

והפעם בפינת הקומוניסט היומי -עמיר פרץ :)

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
טוב. אתה פשוט עוצם עיניים לכל הפגיעה בכל הדברים המקודשים להסתדרות. אם תחליט לקרוא מעט על הדברים מעבר למניין עובדים שמשלמים דמי חבר, אפשר לדבר.
מבלי להכנס לפרטים אישיים, יש לי תחושה שאתה עובד במגזר הציבורי שלא מכיר את התנאים הפועלים בשוק הפרטי ולכן דעתו מוטעת

מבלי להכנס לפרטים אישיים, יש לי תחושה שאתה עובד במגזר הציבורי שלא מכיר את התנאים הפועלים בשוק הפרטי ולכן דעתו מוטעת
כזה אני, כותב שהאחר טועה בלי נימוק ובלי ביסוס ואז אני צודק. תודה על ההארה.

לא ממש. אנחנו (אנשי ההייטק) די מעטים ואין לנו כוח אלקטורלי.
לעומת זאת ההמונים ישמחו לקבל את אותן שפע הטבות שפרץ מבטיח להם.

זו גם הסיבה שכל פעם אנחנו לא מצליחים להבין (בתל אביב :) ) מי כל האנשים שממשיכים להצביע לימין למרות יוקר המחייה. בסך הכל בפריפריה משלמים פחות מיסים, ולכן ימשיכו להצביע בעד חלוקת המשאבים הזו.
גם אני לא ממש מבין את עמיר פרץ.
אבל אם נצא רגע ממסגרות הנושא, אין ספק שענף ההייטק מצליח כרגע בזכות מיסוי ורגולציה בלתי נסבלים בכל הענפים האחרים. ענף הייטק מהווה למעשה ענף יחידי במדינת ישראל עם תנאי שוק קפיטליסטים.

סביר יותר להניח שאם תנאי השוק היו מיטיבים גם בכל הענפים האחרים, כנראה שאזרחי מדינת ישראל לא היו מצטיינים כלכך בהייטק בייחס לענפים אחרים.

התנאים המיטיבים כלכך בהייטק בכלל קיימים בזכות כך שהמדינה יכולה לשאוב הרבה מאוד כסף משאר הענפים שרוב אזרחי מדינת ישראל עוסקים בהם (להבנתי, בהייטק יש בסביבות 500K עובדים לצורך העניין).

אז אולי אין הצדקה להצביע לעמיר פרץ, אבל בהחלט יש הצדקה להצביע למפלגות שיטיבו את הרגולציה והמיסוי בכל ענפי המשק, מה שככל הנראה ישפיע מעט לרעה על עובדי ההייטק ומנהליהם בעיקר (כי אז ההון האיכותי לא ירוץ מיידית להייטק אלא לתחומים שבאמת מעניינים אותו, בהם יקים עסקים וייצר פטנטים בצורה נוחה עם רגולציה קלילה ועניינית, כי גם שם התנאים יהיו נוחים כמו בהייטק. וללא קשר להון האנושי, ימסו קצת יותר את ההייטק כי צריך להוריד מיסוי בענפים אחרים).

לפי מיטב זיכרוני, הפרופ' עומר מואב דיבר על הנושא באחת ההרצאות שלו שזמינות ביוטיוב, לא הצלחתי לאתר את ההרצאה לצערי.

נערך לאחרונה ב:
גם אני לא ממש מבין את עמיר פרץ.
אבל אם נצא רגע ממסגרות הנושא, אין ספק שענף ההייטק מצליח כרגע בזכות מיסוי ורגולציה בלתי נסבלים בכל הענפים האחרים. ענף הייטק מהווה למעשה ענף יחידי במדינת ישראל עם תנאי שוק קפיטליסטים.

סביר יותר להניח שאם תנאי השוק היו מיטיבים גם בכל הענפים האחרים, כנראה שאזרחי מדינת ישראל לא היו מצטיינים כלכך בהייטק בייחס לענפים אחרים.

התנאים המיטיבים כלכך בהייטק בכלל קיימים בזכות כך שהמדינה יכולה לשאוב הרבה מאוד כסף משאר הענפים שרוב אזרחי מדינת ישראל עוסקים בהם (להבנתי, בהייטק יש בסביבות 500K עובדים לצורך העניין).

אז אולי אין הצדקה להצביע לעמיר פרץ, אבל בהחלט יש הצדקה להצביע למפלגות שיטיבו את הרגולציה והמיסוי בכל ענפי המשק, מה שככל הנראה ישפיע מעט לרעה על עובדי ההייטק ומנהליהם בעיקר (כי אז ההון האיכותי לא ירוץ מיידית להייטק אלא לתחומים שבאמת מעניינים אותו, בהם יקים עסקים וייצר פטנטים, כי גם שם התנאים יהיו נוחים כמו בהייטק. וללא קשר להון האנושי, ימסו קצת יותר את ההייטק כי צריך להוריד מיסוי בענפים אחרים).

לפי מיטב זיכרוני, הפרופ' עומר מואב דיבר על הנושא באחת ההרצאות שלו שזמינות ביוטיוב, לא הצלחתי לאתר את ההרצאה לצערי.
עמדה מעניינת. אני לא בטוח שאפשר להגדיר את תנאי ההייטק כקפיטליסטים. למשל, חוק עידוד השקעות הון וויסות שער החליפין על ידי המדינה הם הטבות במיליארדים שהמדינה נותנת להייטק (ולאחרים). בתנאים קפיטליסטים הטבות כאלו לא ניתנות וההשקעה בגופים הפריבילגים תהיה כדאית פחות.

ואם אתה אותו מישהו שהיה משתכר פחות משכיר המינימום, זה לא הישג עבורך?
מה יש לא להאמין , דיי פשוט נראה לי לא ?
[לא נכנס לדיון אם שכר מינימום טוב לא טוב וכל המאקרו וכו']
זה לא העניין, העניין שזה מגוחך להתייחס לזה כ-1000 דולר רק כי הדולר ירד.
אותו מישהו ב-2006-2007 עלה מ-18 ל-19 ש"ח לשעה, לא נראה לי שמעניין אותו אם זה 800 או 1000 בדולרים.

04kOem2.png

מאי 2007:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000215292
עמיר פרץ: "להעלות את שכר המינימום ל-1000 אירו, בעקבות ירידת ערך הדולר"

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3495076,00.html
ינואר 2008:
בגלל היחלשות הדולר, שכר המינימום כמעט 1,000 דולר

תעמלות בחירות משובחת אבל מה יש להגיד...

אותו מישהו ב-2006-2007 עלה מ-18 ל-19 ש"ח לשעה, לא נראה לי שמעניין אותו אם זה 800 או 1000 בדולרים.

04kOem2.png

מאי 2007:

ינואר 2008:

עכשיו הבנתי, תודה רבה!
לא רלוונטי, זה נשמע טוב וזה עובד :)

04kOem2.png

מאי 2007:

ינואר 2008:

רק להשלים את זה - כשנוהל באפריל 2006 מו"מ לכניסה של פרץ לקואליציה, וסוכם על ההעלאה מ-3456 ל-3710 בשתי פעימות, הדולר היה באיזור 4.6.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3239604,00.html

יש הבדל גדול.
הלוואה אתה צריך להחזיר.
אצל הצמד חמד הפראיירים שימשיכו לעבוד יחזירו בשבילך.
הפראיירים ימשיכו לעבוד אבל לא כאן. מדובר על בעלי הכנסה גבוהה מ-44k. זו אוכלוסיה חזקה שאין לה בעיה להגר בעולם גלובלי. בודאי יש להם כישורים נדרשים ע"י כלכלות שמעודדות עובדים מוכשרים, בניגוד לכלכלה הישראלית שמעודדת עובדים נטולי הכשרה.
רק חסרה קואליציה שגם תיתן יותר למוצצי הדם שמסרבים לתרום למדינה, ואי אפשר יהיה לעצור את ההחלקה במדרון.

רק שיהיה ברור, עובדים בעלי הכנסה גבוהה הם אלה שמשתיכים למגזר שהוא הקטר של המשק. כרגע זה ההיטק. מספיק שהוא יקטן ב 10%, הנזק לכלכלה יהיה דרמטי. אבל אל דאגה, אף "נער אוצר" אחראי לא ייתן לזה יד.

אשמח אם תתני לי דוגמאות לחקיקה שתואמת את הדרך שלו (בלי ציניות), כי כל מה שאני זוכר ממנו
איזה נאחס זה שבמקום שאתה תלך לבדוק, אני צריכה לעשות את זה בשבילך.
אז ככה: היות ועמיר פרץ כבר מכהן המון שנים והעלה המון הצעות חוק, מיינתי בשבילך רק את הצעות החוק שהושלמו ועברו. ותודה למאגר הכנסת.
אז הנה הפינה לבקשתך
נוסף בעריכה- הסתקרנתי מהמאגר ובדקתי מה עשה ביבי בהיותו ח"כ. עלוב ביותר. יאיר לפיד גם די עלוב. בכלל, שווה להציץ במאגר הזה לפני שהולכים לשים פתק בקלפי. בהחלט נותן מושג על חריצות הח"כים ועל הקשר שבין הבטחותיהם ליישומן.

נערך לאחרונה ב:
לא מאמין. עכשיו ראיתי פרסומת שבה מתגאים בהישג הזה.
https://www.youtube.com/watch?v=PmAEHo9IKH8
0:44

אוקיי, גם אני יכול לשחק במשחק הזה.
חברים, אני מבטיח למי שיבחר בדור ה-Z בקלפי, שכר המינימום השעתי בישראל יהיה גבוה משכר המינימום השעתי בארה"ב!

עדכון: הצלחתי!!
נכון להיום שכר המינימום לשעה בישראל הוא 29.12 ש"ח. שער הדולר הוא 3.5243 ש"ח.
מסקנה: שכר המינימום השעתי בישראל הוא 8.26 דולר לשעה-יותר משכר המינימום הפדרלי בארה"ב (שהוא 7.25 דולר לשעה)-וזה עוד אפילו לפני שנבחרתי לכנסת!
דור ה-Z בקלפי, למען כלכלה "הוגנת" "חברתית" "נעימה" (וכל-דבר-חסר-משמעות-שנשמע-טוב-באוזן-ויגרום-להמונים-ללכת-איתי-למרות-שזה-לא-אומר-כלום)

04kOem2.png

מאי 2007:

ינואר 2008:

האמת, מפתיע ששכר המינימום מתעדכן באופן כל כך תדיר.

איזה נאחס זה שבמקום שאתה תלך לבדוק, אני צריכה לעשות את זה בשבילך.
אז ככה: היות ועמיר פרץ כבר מכהן המון שנים והעלה המון הצעות חוק, מיינתי בשבילך רק את הצעות החוק שהושלמו ועברו. ותודה למאגר הכנסת.
אז הנה הפינה לבקשתך
נוסף בעריכה- הסתקרנתי מהמאגר ובדקתי מה עשה ביבי בהיותו ח"כ. עלוב ביותר. יאיר לפיד גם די עלוב. בכלל, שווה להציץ במאגר הזה לפני שהולכים לשים פתק בקלפי. בהחלט נותן מושג על חריצות הח"כים ועל הקשר שבין הבטחותיהם ליישומן.

נהפוך הוא, החוכמה היא לא להרבות בחוקים ורגולציה, ובכך להקל על המשק.
חקיקת עשרות חוקים היא לא "הישג" ועדות לח"כ "מוצלח". זאת רק עדות לח"כ שחושב שכל פיפס בחיים חייב להיות מעוגן בחוק.
אישית, לא מתלהב מהגישה הזאת, ונראה שגם ההיסטוריה לא התרשמה.

נהפוך הוא, החוכמה היא לא להרבות בחוקים ורגולציה, ובכך להקל על המשק.
לא כל החוקים הם רגולציה כלכלית.
מלבד זאת, רובם הם תיקון של חוקים קיימים וזה דבר הכרחי כי העולם משתנה אז חשוב שהחוקים לא יישארו מאחור.

מעל 60% ב 16 שנה
תשואה נאה על יחידת זמן של 60 דקות
אכן, כ-3 אחוז נומינלי לשנה.
האמת מרשים, במיוחד בהתחשב בעובדה שהאינפלציה לתקופה הזאת הייתה 22.8 אחוז במצטבר (אם הכוונה לדצמבר 2002 עד דצמבר 2018), כלומר כ-1.3 אחוז לשנה.
1.7 אחוז ריאלי לשנה.

לא כל החוקים הם רגולציה כלכלית.
מלבד זאת, רובם הם תיקון של חוקים קיימים וזה דבר הכרחי כי העולם משתנה אז חשוב שהחוקים לא יישארו מאחור.
יש ויש.

חקיקת עשרות חוקים היא לא "הישג" ועדות לח"כ "מוצלח".
סליחה, אבל טרחתי להביא את החוקים שלו בשביל חבר פורום שביקש לדעת איזה חוקים הוא דאג להעביר שתואמים את הדרך שלו.
כשרואים את הרשימה וכשיודעים מה הדרך של עמיר פרץ אז רואים התאמה, וזה לא דבר של מה בכך. רוב הח"כים הם שרלטנים מצטיינים, כולל כמה שטיפסו לדרגת שרים או רוה"מ. זה שהדרך שלו לא תואמת את השקפתך לא קשור להיותו מוצלח או לא. הוא דאג לחוקים שתואמים את השקפת עולמו, לא עולמך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
סליחה, אבל טרחתי להביא את החוקים שלו בשביל חבר פורום שביקש לדעת איזה חוקים הוא דאג להעביר שתואמים את הדרך שלו.
כשרואים את הרשימה וכשיודעים מה הדרך של עמיר פרץ אז רואים התאמה, וזה לא דבר של מה בכך. רוב הח"כים הם שרלטנים מצטיינים, כולל כמה שטיפסו לדרגת שרים או רוה"מ. זה שהדרך שלו לא תואמת את השקפתך לא קשור להיותו מוצלח או לא. הוא דאג לחוקים שתואמים את השקפת עולמו, לא עולמך.
שלא לדבר על הציפיה המוזרה מחבר בית המחוקקים שלא יחוקק

Back
למעלה