אני נוטה להסכים. אך חשוב גם לדעת שבעוד שכירות כל חודש,נכנסת. עליית ערך מגלמת סיכון יותר גדול (כמובן שאיתה גם הרווח)גם. וגם אזורי ביקוש.
לרוב, גם עליית ערך ממוצעת לאורך זמן מניבה יותר משכירות…
אני נוטה להסכים. אך חשוב גם לדעת שבעוד שכירות כל חודש,נכנסת. עליית ערך מגלמת סיכון יותר גדול (כמובן שאיתה גם הרווח)גם. וגם אזורי ביקוש.
לרוב, גם עליית ערך ממוצעת לאורך זמן מניבה יותר משכירות…
קשה מאוד להשוות בין שני הסיכונים כי הם מאוד שונים.עליית ערך מגלמת סיכון יותר גדול
אהלן, תודה על הפידבקהיי הנועזת קודם כל נהנה לקרוא את היומן בפעם השניה על מנת לחלחל את כל החומר והמידע המאוד חשוב הזה אז תודה לך ולמגיבים על הכל. אין לך מושג כמה זה עוזר לנו )זוג צעיר לפני חתונה בקנית הדירה הראשונה).
כאן את מדברת על הייתרון של הכנסת שכירות מהכנס. נראה שאין הסתמכות על עליית ערך מכיוון וזו ספקולציה והכנסת שכירות מהכנס הוא משהו וודאי. אז נשאלת השאלה
למה להשקיע בדרום תל אביב ולא בפריפרייה שיש תשואות הרבה יותר גבוהות עם ביקוש סביר ואף טוב במקומות מסויימים.
או שלב אחד יותר קניית דירה בחו"ל שיש מקומות כמו צפון אנגליה עם תשואה גבוה יותר. למה ללכת על מקומות כמו מרכז ערים ששם בדרך כלל התשואה יותר נמוכה?
אהלן, תודה על הפידבק
לא ברור לי מאיפה התובנה הזו שהתייחסת אליה אולי מתחילת הדרך,
בכל מקרה האמירה שלי בנושא תשואה/עליית ערך לאורך ולרוחב פה באתר ובאתר שלי, שלעשות נדל"ן הוא לאתר את אותם האיזורים/נכסים שעתידים לעשות עליית ערך.
אני משלבת שני רעיונות נוספים שמעבים את הטיעון הזה, והופכים אותו לישים.
לראשון אני קוראת התפוצצות פוטנציאלים.
הכוונה היא למצוא מספר סיבות שאינן תלויות זו בזו, שיש להן פוטנציאל להקפיץ את המחיר כלפיי מעלה. אתן דוגמה.
בחור רווק הייטקיסט בן 30 שלוויתי לפני כשנתיים, רכשנו לו דירת שיכון באחת מהשכונות בדרום תל אביב.
1. המחיר בו קנה סימן מינימום תמחורי ל3.5 חד באיזור הזה.
2. הערת פינוי בינוי בטאבו
3. דירה בקומה 3 שהשכן ממול קיבל היתר בניה והשכנים חתמו לו, כך שהוא הרחיב את דירתו ל 5 חד.
לפני מספר ימים כשהאבא הגיע עם הבן השני שלו לליווי נודע לי שקרה דבר מדהים. הבחור ששידכתי אותו לאדריכלית שלי לצורך קבלת היתר על הגג הגיש בקשה להיתר לאחר שהחתים את השכנים, ובמקביל חברה יזמית התחילה בתהליך פינוי בינוי והציעה לו...שתי אפשרויות או דירת חמישה חדרים או שתי דירות של 3 חד, עוד אפילו לפני שבנה, כמובן שיש עוד דרך לעבור, אבל בינתיים מחיר הדירה שלו עלה בלי שום קשר והוא הכפיל את ההון העצמי שלו כבר. למה זו התפוצצות פוטנציאלים? כי יש כאן שילוב הסתברויות גבוה מכמה אפיקים שונים, שתחול התפתחות חיובית.
האם כל עיסקה היא כזו? ממש לא. זה גם עניין של מזל, טיימינג, ונחישות של הקונה לפעול(החתמה, הגשת בקשה להיתר).
הסעיף השני הוא החיפוש אחר תשואה מינימלית, שתכסה חלק משמעותי במשכנתא. בדרום תל אביב החיפוש הוא אחר סביבות ה 3 אחוז תשואה. באיזורים כמו פתח תקווה, בת ים התשואה הזו היא נדירה עד בלתי קיימת, מה שאני קושרת עם האיטיות של תהליכי הגטריפיקציה באיזורים הללו (כתבתי על זה פוסט). תשואה היא שלעצמה משפיעה על מחיר הנכס. לא תמיד המוכר מודע למחיר השכירות אותו ניתן להוציא.
אז חד משמעית תשואה היא לא העניין, אם כי חשוב שהיא תהיה מינימלית.
ההתכווננות לעליית ערך באיזורי הפריפריה של המרכז בישראל מדגימה יפה את הרעיון הזה, במיוחד כשמדובר בהקלות מס של דירה ראשונה.
מהירות הג'טריפיקציה, ולמה זה חשוב?אני מבין ,שהתחלתי לקרוא שוב את היומן שלך התחלתי מהבסיס לאחר כמה חודשים וממש ב10 עמודים הראשונים כנראה דובר על נושא התשואה ,כמו שאמרת בתחילת הדרך.
אהבתי את השם התפוצוות פוטנציאלים ולגמרי אפשר להבין למה. מעניין מאוד
אשמח לקישור על נושא הגטריפצקיה![]()
מסכים. אבל ההבדל הגדול הוא מחיר הנכס נכון? זאת אומרת שנדרש הון עצמי הרבה יותר גבוה כדי לקנות דירה בדרום תל אביב לעומת בבת ים ולכן זה יכול להיות לא רלוונטי להמון אנשים על אף היתרונות בדרום תל אביבבבת ים התשואות מאופיינות באיזור השני אחוז, לעומת זאת בדרום תל אביב (שכונת עזרא, יד אליהו, כפר שלם) ניתן להגיע גם ל4 אחוז תשואה.
נכון ולא נכון...דרום תל אביב היא לא מיקשה אחת, שכונת התקווה למשל זולה יחסית, לעיתים גם יותר מבת ים. אבל מצד שני לא כל אחד בנוי לנכס בתקווה ובנוסף נכסים במושע דורשים יותר הון עצמי .מסכים. אבל ההבדל הגדול הוא מחיר הנכס נכון? זאת אומרת שנדרש הון עצמי הרבה יותר גבוה כדי לקנות דירה בדרום תל אביב לעומת בבת ים ולכן זה יכול להיות לא רלוונטי להמון אנשים על אף היתרונות בדרום תל אביב
את מדהימה!אני בקורס חובשים
מתוקה שכמוך, תודה...את מדהימה!
היכולת הזאת שלך לזוז הלאה או לצדדים בכל רגע נתון היא מפתח לחיים מאד לא שבירים.
שנה טובה לך יפתי, לאט לאט נקום מההריסות.
וידוייך נוגע ללב, ולכן אסלח לךמודה ומתוודה שלא קראתי 83 עמודים...
סקרן מה דעתך על השקעה במניות נדל"ן ולאו דווקא בנדל"ן פיזי
בעיקר שוקל למען גיוון תיק ולא כהשקעה עיקרית. אדגיש שאני צעיר (28 בקרוב).
מתכנן להכין תיק קצת יותר "מסוכן"
ובערך 10 אחוז בנדלן )מניות בלבד, לא אגח)
איזה פטור ממס עלי לחפש על מנת לקרוא על הנושא? אני קראתי בעבר מידע על פטורים כאלה ואחרים למשכירים. איך דירה למגורים עוזרת לי?וידוייך נוגע ללב, ולכן אסלח לך
בתכלית הקיצור, לדעתי דירת מגורים יחידה בישראל זה מאסט לפי פרמטרים של השקעה (יכולה גם לשמש למגורים) לפני כל השקעה אחרת. היתרון של דירת מגורים שקול לקרן השתלמות ענקית מבחינת הפטורים המיסויים ומהווה מגן אינפלציה.
במידה וכבר קיימת דירה ראשונה, גיוון
תיק בשוק ההון טבעי שהיו בו גם מניות נדלן. אישית מעדיפה חברות ברמות מינוף נמוכות יחסית ושעומדות בקריטריונים של השקעות ערך.
אתה יכול להתחיל מ...איזה פטור ממס עלי לחפש על מנת לקרוא על הנושא? אני קראתי בעבר מידע על פטורים כאלה ואחרים למשכירים. איך דירה למגורים עוזרת לי?
עלה ל5,654 ש"ח.3. פטור ממס על שכירות עד 5,471
גם סכומים אלו יתעדכנו עוד כשבועיים.1. פטור מלא ממס רכישה עד 1,919,155 ומשם מדרגות מס.
2. פטור מלא ממס שבח עד כ 4.8 מליון ומשם מדרגות מס.
הייעלה ל5,654 ש"ח.
גם סכומים אלו יתעדכנו עוד כשבועיים.
אני מאמינה בטבע, לא בהומניזם.אבדה לנו ולילדנו התמימות, משהו באמונה בטוב הבסיסי של טבע האדם, נסדק.
הוא כנראה גם מאמין בהומניזם, לא יכול להאמין שבני עמו עשו משהו כזה מפלצתי. גם חברי בנפש מילמל כך בימים הראשונים לאחר הטבח.בשיא הטבעיות אומר לי זה פייק ניוז מסע הרצח והאונס לא היה
הלוואי, אבל אחרי יום כיפור הם לא עשו את זה. רק העבירו את השלטון ממפאיניקים עבשים לליכודניקים עבשים."האנשים שנלחמים כעת בחזית ובעורף יהיו גם אלו שיעמידו את המדינה מחדש על הרגליים"
החמאס הביא ליצירת דרגת אכזריות חדשה בעידן הנוכחי, רמת אכזריות של זומבים.אני מאמינה בטבע, לא בהומניזם.
יש בנו את כל גווני הקשת, מצדיקות ועד מפלצתיות, באדם אחד.
הוא כנראה גם מאמין בהומניזם, לא יכול להאמין שבני עמו עשו משהו כזה מפלצתי. גם חברי בנפש מילמל כך בימים הראשונים לאחר הטבח.
אבל אנשים מסוגלים לעשות מעשים מחרידים בהינתן הסביבה החברתית המתאימה, כולל שטיפת המוח ע"י מנהיגיהם. ההיסטוריה הרחוקה והקרובה מעידה על כך.
גם בתוך עמנו זה יכול לקרות, וכבר קרה.
הלוואי, אבל אחרי יום כיפור הם לא עשו את זה. רק העבירו את השלטון ממפאיניקים עבשים לליכודניקים עבשים.
אנשים עלולים לחזור שבורים משם, אם מה שהם יחוו כאן זה שוב את הביטויים הפוליטים והתקשורתיים הנדושים והמאוסים. אנחנו נצטרך כבר עכשיו להתגייס לטפל בהם, לשמור עליהם. ההתגייסות שלך למד"א היא מאד חשובה לדעתי.
⌄
⌄
⌄