• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגמח המרכזי

• פותח הנושא פותח הנושא אליהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
1. עברתי על התקנון שלהם וכתוב שם במפורש שהם לא מחויבים לתת לך הלואה אלה זה כפוף לשיקול דעתם
ברור לכל מי שמכיר את המפקידים הפוטנציאליים, ברור שרוב המוחלט שלהם בונים על הלוואות, והם יודעים שהגמ"ח כותב את זה מפורש שהוא לא מתחייב להלוואות "משיקולים הלכתיים", וברגע שבאמת לא יביאו הלוואות ברור שזרם המצטרפים ייעלם... ובנוסף משיכות מסיביות עד כמה שיהיה אפשרי...

וברור שברגע שזה יקרה יהיה כעס עצום על הגמ"ח ולדעתי גם הם יזכרו לדראון עולם, וכל זה למרות שכתוב מפורש "שהם לא מתחייבים לתת הלוואה"

אבל לדעתי הגמח המרכזי הוא גמח יציב שקיים כבר המון שנים עם הון עצמי גדול מאוד
פרט לדעתך, שכבודה במקומה מונח, הגמח המרכזי מחוייב בהצגת דוחות פיננסיים למישהו?
יש מישהו שיודע מה סט ההנחות והפרמטרים תחתיהם הגמח ימשיך לתפקד?

אני אגיד את האמת - מכל מה שקראתי אני רואה גוף שקם בתקופה מסויימת (ריבית ואינפלציה אפסית, בורסה בעלייה, ריבוי טבעי גדול) תחת הנחות מסויימות (המשך הצטרפות בקצב מסויים לגמח) ונראה מהצד כאילו הוא מגדל קלפים שיעוף כאשר ההנחות ישתנו. האמירה המפורשת שלהם שהם לא מתחייבים על שום דבר בשום צורה מריחה לי כמו תאונת רכבת שעומדת להתרחש, וכשהיא תתרחש, הנפגעים בציבור החרדי ינסו להשתמש בנציגיהם בכנסת כדי לדחוף את כלל הציבור לחלץ אותם מהברוך שבמיזם הפרטי חסר הפיקוח הזה חרף האזהרה הגדולה על העטיפה.

יש מישהו שיודע מה סט ההנחות והפרמטרים תחתיהם הגמח ימשיך לתפקד?
אני ראיתי את ההנחות והתחשיבים שהם פרסמו לעיון. אמנם לא דוחות פיננסיים חתומים .
לפי מה שהציגו, בגלל ההון העצמי שלהם נראה שכבר בשנים הקרובות הם לא תלויים יותר במצטרפים חדשים.
כמו כן יש להם אפשרות משחק עם התאריכים בו הם נותנים את ההלוואות מה שמאפשר להם גמישות בנזילות .

אבל זהו פספוס של הנקודה. לדעתי הגמח המרכזי גם אם לא יקרוס הוא צורת השקעה גרועה ביותר.
לשלם את הריביות מראש, במקום להשקיע את הכסף בצורה נורמלית ולחסוך.

אני רואה סביבי מגמה של התפכחות , אנשים היום מוציאים את הכספים מהגמח ומשקיעים בשוק ההון.

אני ראיתי את ההנחות והתחשיבים שהם פרסמו לעיון. אמנם לא דוחות פיננסיים חתומים .
לפי מה שהציגו, בגלל ההון העצמי שלהם נראה שכבר בשנים הקרובות הם לא תלויים יותר במצטרפים חדשים.
אין שום דבר שהם פרסמו שנותן אינדיקציה כזאת, והנתונים שהם פרסמו חלולים ביסודם... ואני עשיתי עבודה מאומצת להגיע למשהו... ולא הגעתי לכלום!

ואם המסקנה שלך הייתה נכונה הם היו טוענים את זה בצורה רשמית, (ולא על ידי נציג שטוען כך בתגובה ספציפית ותגובה אחרת מתחמק...) כי זה בהחלט טענה קריטית...
ולידיעתך זה הנקודה ששאלתי את הרואה חשבון שוב ושוב, והוא התחמק שוב ושוב.

כמו כן יש להם אפשרות משחק עם התאריכים בו הם נותנים את ההלוואות מה שמאפשר להם גמישות בנזילות .
זה נשמע טוב... אבל במציאות כשאנשים יתחילו לחתן וכשהם יגידו שהם יתנו את ההלוואה רק עוד כמה שנים ברור שזה יהיה בעיה גדולה... כי אנשים לא מעוניינים לקנות דירה רק כמה שנים אחרי החתונה... וזה שלא יכניסו אותם לכלא כי הם אמרו מראש שהם יכולים לא לתת את ההלוואה או שהם יכולים לתת את ההלוואה באיחור אפילו של 10 שנים, זה עדיין לא אומר שהם מתנהגים בהוגנות לציבור החרדי.

ואני לא נכנס לטיעונים (שמישהו אחר טען כאן) שהמדינה תצטרך לכסות את החובות של הגמ"ח בגלל שכידוע חרדים אלופים בכסף (ואפילו לא צריך לכתוב את זה כי כאן בפורום זה ברור) והם יוציאו את זה מהמדינה, כי בעייני זה טיעונים שלא מבינים בצורת התקציב של הציבור החרדי, ומבוססים על הנחות של חוסר ידע בסיסי בעובדות ולכן אני לא שם.

אבל לדעתי הגמח המרכזי הוא גמח יציב שקיים כבר המון שנים עם הון עצמי גדול מאוד
אני מכיר אישית את הרו"ח של הגמ"ח המרכזי , ולהבנתי הם מאוד מפחדים מהתחרות שהגמחי"ם החדשים גורמים ,
ובעיקר מהמודעות שמתחילה להיוצר בציבור החרדי לנושא ההשקעות.

תמיד אשמח ללמוד.
למרות שכתבתי לך בצורה לא מכבדת, הגבת בצורה מכבדת ובהחלט מגיע לך כבוד על זה.

חשוב לי לומר שהתגובה שלך בכללית היא בעייני תגובה איכותית וקולעת בדיוק לנקודות התורפה של הגמ"ח הזה.

אבל בסוף התגובה שלך כאב לי איך בין המילים שלך ניכר שאתה מסתכל על הציבור החרדי כציבור שבסוף יפיל את הקריסה על המדינה.

ואני הסביר למה זה מפריע לי ולמה זה טעות בעיני.

קודם כל למה זה מפריע לי, כי גם אם זה היה נכון, אין דבר יותר מעליב מההתייחסות לציבור החרדי כציבור שחי על חשבון הציבור החילוני, וגם אם הפורום כאן היה צודק בדעות שלו, עדיין זה מעליב לשמוע ולראות את זה בכל טיעון וטיעון, אם בצורה גלויה או בהנחה מוסתרת.

ועכשיו אני הסביר למה זה טעות, כי הגמח בסך הכול נותן הלוואה ללא ריבית לצורך עזרה לקניית דירה, ובעייני אין שום היגיון שהמדינה תחליט לחלץ את הגמחים כדי שלחרדים יהיה הלוואות ללא ריבית... או כדי שימשיכו במנהג שלהם לקנות דירה מיד כשמתחתנים, לא יקרה כלום אם יפסיק המנהג שכולם צריכים לקנות דירה, (שנפוץ בעיקר בחרדים ממוצא אשכנזי) בדיוק כמו שהחילוניים לא קונים כולם דירה.

כשהמדינה מחלצת גופים פיננסים היא לא מחלצת כדי לחסוך ריבית למשקיעים וכדומה, אלא כדי להציל את המשק, ולכן בעיני אין שום היגיון שהמדינה תזרים לגמחים מזומנים כהלוואה ללא ריבית כדי שיוכלו להלוות לחרדים ללא ריבית.

וההרגשה שלי שלחילוני ממוצע שניזון מהתקשורת החילונית, הוא באמת חושב שברגע שהסתבך לחרדים הגמחים הם אלופים בכסף, והם ידעו איך להפיל את הקריסה של הגמחים על המדינה.

אני אישית מעריך אותך כי קראתי הרבה תגובות שלך בעבר בנושאים שונים, אבל בנושא של חרדים וחילונים בודדים הכותבים כאן שאין לי סלידה מהתגובות שלהם.

אבל בסוף התגובה שלך כאב לי איך בין המילים שלך ניכר שאתה מסתכל על הציבור החרדי כציבור שבסוף יפיל את הקריסה על המדינה
מצטער על הכאב.
לכן בעיני אין שום היגיון שהמדינה תזרים לגמחים מזומנים כהלוואה ללא ריבית כדי שיוכלו להלוות לחרדים ללא ריבית.
קודם כל תודה על התשובה. אני גם חושב שאין בזה היגיון.
עם זאת אני מאמין שנחברי הציבור החרדים, אם ציבורם יעמוד מול שוקת שבורה ולא יוכל להרשות לעצמו דיור, יבקש את עזרת המדינה. אני לא חושב שהפיתרון יהיה הצלת הגמח, אלא לחץ למצוא פיתרון דיור מעכשיו לעכשיו להמוני חברי הציבור החרדי שפשוט אין להם, וידם לא משגת.
כבר עכשיו קיימות תקנות שנועדו להקל על העול ברכישת דירה עבור הציבור החרדי בעזרת תקנות שהפרמטרים בהן תואמות את מאפייני הציבור כמו כפפה. לתקנות האלו דחפו נבחרי ציבור חרדים. במקרה והגמח יקרוס לדעתי יתקנו תקנות נוספות ברוח זאת.

נחיה ונראה אני מניח.

אם מעניינות אותך דוגמאות:
ראה לדוגמה את הסיוע הממשלתי למשכנתא במדינה - היית חושב שפרמטר כמו מיצוי כושר השתכרות יופיע שם, אך הוא אינו שם. לעומת זאת מספר *האחים* של המבקש אכן מככב, כאשר הקפיצה הגדולה בניקוד קורית ב-5 ילדים:

אני לא צריך להגיד לך בודאי מיהו בארץ הציבור שהניקוד הזה תפור עבורו כמו כפפה.
לי אין סיוע ברכישת דירה במיצוי כושר השתכרות מלא לאחר שירות צבאי מלא בסדיר, לרוב הציבור החרדי יש אוטומטית בגלל מספר האחים.

דוגמה נוספת היא כמובן ההחלטה מיוני האחרון לתת מענק של 50 אש"ח לדירה בפריפריה שמחירה עד 600 אש"ח (ושוב, מיצוי כושר עבודה אינו פרמטר). אין לי ספק שגם המענק הזה מיטיב עם האוכלוסיה החרדית.

נערך לאחרונה ב:
מיצוי כושר השתכרות מופיע בסעיפים אחרים של סיוע בדיור מטעם המדינה:

סיוע בשכר דירה:

סיוע בדיור הציבורי:

וגם בנושא הסיוע במשכנתא, יש תוספת משכנתא בגין שירות חובה או מילואים בצה"ל או שירות אזרחי לאומי:

זה מתנהל כמו תרמית פירדמידה. בוודאי שיש סיכוי שזה יקרוס.
יש הסדל בין תרמית פירמידה ששם המטרה היחידה היא תרמית...
לבין הגמ"ח המרכזי שהמטרה שלו היא סיוע לאנשים תוך מתן הלוואות בעלות ממש נמוכה משהוא כמו 0.6 אחוזי ריבית
ועיקר המטרה שלו היא סיוע לאחרים

יתכן שאתה חושד במקימי המיזם שהם הקימו אותו בשביל להפיל את כל הציבור החרדי בפח
מההתרשמות שלי אלו אנשים אמיתיים שבאו באמת לפתור מצוקה שקיימת בקרב הציבור החרדי
עם הסכמה מכל גדולי ישראל שהם ביררו את הענין וכתבו שאפשר לסמוך עליהם

שוב זה לא אומר שאין מצב שלא יהיו מפקידים חדשים ואז יתכן והם לא יוכלו לעמוד בהתחייבותיהם בצורה המלאה או אפי' חלקית
אבל זה ודאי לא כמו תרמית פירמידה

מה גם שברור מאוד מה המטרות שלהם, איך זה אמור לעבוד, ומה הקריטוריונים
בשונה מתרמית פירמידה ששם מבטיחים לך שהכסף מושקע באמת
ובמקום להשקיע אותו גונבים אותו ובמקום לחלק את התשואה למשקיעים הם מחלקים כספים של מצטרפים חדשים עד שזהקורס

כך שלדמות את הגמח המרכזי לתרמית פירמידה זה לא הכי דמיון מוצלח
שוב אדגיש, בהחלט יתכן מצב שבו לא יהיו מצטרפים חדשים בקצב שהם צפו לו וזה יעמיד את הגמ"ח בפני קשיים
אבל זה כאמור זה לא דומה לתרמית פירמידה

עוד נתון שכבר דובר עליו פה והוא חשוב להשלמת הענין
שכיוון שכיום יש להם הון עצמי גבוה כבר מהלוואות שהם כבר גמרו את החזר ההלוואה ונשאר אצלם סכום יפה מכל הלוואה
וככל שיעברו השנים יהיה להם יותר הון עצמי [בהנחה שהוא לא מבוזבז בצורה מטופשת...] ואז הם יצטרכו פחות ופחות מצטרפים חדשים
כך שבכל שנה שעוברת הגמ"ח נהיה יותר יציב ויותר אמין

ולסיכום דעתי היא כזו אם מדובר בכסף מכספי מעשר [לשיטות שאסור להשקיע בשביל חתונת הילים...] אני לא רואה שום מניעה לשים בגמ"ח המרכזי
רק לזכור שזה לא מאה אחוז שתקבל את הכסף. ומקסימום עשית מצווה לשם שמים! עדיף לשים מראש רק לשם שמים ואם בכל אופן תקבל הלוואה בהמשך זה יהיה נחמד!
בכל מקרה גם אם הגמח לא יקרוס הם לא מתחייבים לתת את ההלוואה! כך שאם אתה תורם בתור השקעה אתה פראייר מושלם!
אבל אם זה מעשרות ואתה בכל אופן לא הולך להשקיע בהחלט כדאי לשקול את זה...

החלופה האפשרית היא להפקיד בגמ"ח אחר שבבוא העת יתן לך בדיוק את סכום ההשקעה שלך, לדעתי זהה לסיכון שיש לגבי ההפקדה שלך עצמה בכל גמ"ח אחר כמו לזו של הפקדה בגמ"ח המרכזי, כך שאם בכל אופן אתה הולך לשים את הכסף בגמ"ח כיוון שאתה רוצה לקיים בו מצווה עדיף בגמ"ח רציני עם ותק גדול עם ניהול ברמה
ואם הסכמה של כל גדולי ישראל! בהצלחה!

הוא לא פשט רגל. כל המפקידים קיבלו את הכספים שלהם, וגם הפד יקבל את הכספים שלו (עד כדי ריביות).
פחות רלוונטי לדיון, אבל למיטב זכרוני הוא עמד לפני פשיטת רגל והפד השתלט עליו. ומתוך הנכסים הקיימים הפד מחלק את הכסף לפי דירוג מסוים.
לא מאמין שכולם קיבלו את מלוא כספם אבל אין לי מידע בענין...[המשיקיעים ודאי הפסידו...]

אין לי מושג לגבי הגמ"חים, אבל בישראל היה בנק אחד שנפל בעקבות מעילה, ושם המדינה החזירה את הכסף ללווים. מאז הפיקוח השתנה מאוד (פעם לא היית יכול פשוט להיכנס לאתר ולראות כמה כסף יש לך בחשבון...), והסיכוי למעילה כזו הרבה יותר קטן.
והמשקיעים של הבנק הזה גם קיבלו את כספם?
אתה יודע כמה אנשים פרטיים מושקעים היום בבנקים בישראל?
אם הבנק עומד בפני סיכון של ריצה אל הבנקים כל המשקיעים האלו יפסידו את כספם...
לא מאמין שיש ביטוח של בנק ישראל למשקיעים...
[ואם כן יאללה רוצו להשקיע השקעה בלי שום סיכון... אגב בנקים בישראל זה אחד הגופים הכי רווחיים בגלל העודף רגולציה ולא ברור לי מה הענין בכל זה אם בכל אופן יש ביטוח של בנק ישראל...אבל זה נושא לדיון אחר לחלוטין...]

הלוואה בריבית לחברה בע"מ זה נושא שיש שמתירים למרות שברור שיש שאוסרים בדיוק כמו שיש שאוסרים אג"ח קונצרני, וזה שהגמח זה גוף עסקי (וכידוע זה לא חברה בע"מ) אין לזה שום היתר הלכתי להלוות בריבית, וגם אם מצאת פוסק ספציפי (למרות שלדעתי אין) זה גמ"ח שכל האסטרטגיה שלו היא בנויה על זה שזה מהודר לכל הפוסקים שמקובלים בציבור.
אג"ח קונצרני בהחלט יש פוסקים שאוסרים מטעם שאין בזה היתר עסקא כלל
אני דיברתי על היתר עיסקא בין שני גופים עסקיים [שגם לדיעות שמחמירות בהיתר עסקא, זן חזו"א מסוים...] במקרה כזה לכל השיטות שאני מכיר אין טעם להחמיר בזה!

היי חברים
מספר דברים שצריך לדעת לפני שמפקידים בגמ״ח המרכזי
1. עברתי על התקנון שלהם וכתוב שם במפורש שהם לא מחויבים לתת לך הלואה אלה זה כפוף לשיקול דעתם
2. צריך להביא 6 ערבים שהיו מוסכמים עליהם
יותר גרוע מזה ממספר מסוים של הלוואות א"א להביא את אותם ערבים וצריך ערבים חדשים, כך שמי שיש לו עשר ילדים ובונה לקחת על כולם מהגמח המרכזי עלול למצוא את עצמו מסתבך לגייס עשרות ערבים שהגמ"ח המרכזי סומך עליהם...

לכן בגלל כל הסיכונים שדוברו כאן, וגם בגלל הבעיה הזו לא הייתי ממליץ לשים שם על יותר משלוש ארבע ילדים. [פיזור סיכונים...ויתכן שאפי' לשים שם רק ילד אחד או שניים כל אחד לפי ענינו...]

דוגמה נוספת היא כמובן ההחלטה מיוני האחרון לתת מענק של 50 אש"ח לדירה בפריפריה שמחירה עד 600 אש"ח (ושוב, מיצוי כושר עבודה אינו פרמטר). אין לי ספק שגם המענק הזה מיטיב עם האוכלוסיה החרדית.
אגב הדוגמא שאתה נותן היא לא משקפת את הציבור החרדי בכללותו אלא את מר גולדנקופף וחסידות גור שאותה הוא מיצג...
אגב גם מול שאר חלקי הציבור החרדי עצמו הם מתנהלים בברוטליות ובברבריות שאין כדוגמתה, וגונבים חומסים מכים וכו' ככל העולה על רוחם...
אני גם נגד התקציב הזה כחרדי...

דרך אגב...
אני גם נגד ההגרלות של מחיר למשתכן של כחלון. [נראה לי יש פוסט כזה של הסולידית...] כי זה פשוט מטופש לחלק את כספי המיסים שלנו על מתנות לאנשים לפי הגרלה...
אין שום סיבה שאדם שאין לו כסף לקנות דירה המדינה תעזור לו...
שיגור בשכירות!
כשעוזרים לחלשים שיש להם יכולת לעבוד זה פוגע לא רק בחזקים שמשלמים את המיסים אלא בעיקר בחלשים!
[נכים חולים וכדו' שאין להם כל אפשרות לעבוד זה נושא לדיון אחר...] אבל מבחינה כלכלית סיוע לאדם שאיןלו כסף סתם כי הוא לא עובד פוגע בראש ובראשונה בו עצמו!

בארה"ב גם האברכים וגם אלו שהם בתחתית סולם התעסוקה מרוויחים הרבה יותר מהרבה אנשים אמידים בארץ.
כי ככל שיש לעשירים יותר כסף בסוף זה מתגלגל גם לעניים...

זה בעצם תמצית האידאולוגיה הימנית כלכלית. [קפיטליזם!]
ומי שחושב שהוא עוזר לציבור החרדי עם כל התקציבים האלו שידע שהוא רק מזיק... [מופנה בעיקר לנבחרי הציבור שלנו!]

אגב גם בקפיטליזם אין שום חוק שמחייב אנשים לעבוד ומי שמעונין מבחירה לשבת וללמוד או לעשות ככל העולה על רוחו מוזמן לעשות כך רק שידאג לעצמו למקורות פרנסה. [כגון שאשתו תעבוד, או שישלח את ידו בקצת ביזנס השקעות וכדו'.] הסולידית עצמה דוגלת בשיטה זו! ואני חושב שזו צריכה להיות גם השיטה החרדית!

אגב הדוגמא שאתה נותן היא לא משקפת את הציבור החרדי בכללותו אלא את מר גולדנקופף וחסידות גור שאותה הוא מיצג...
אגב גם מול שאר חלקי הציבור החרדי עצמו הם מתנהלים בברוטליות ובברבריות שאין כדוגמתה, וגונבים חומסים מכים וכו' ככל העולה על רוחם...
אני גם נגד התקציב הזה כחרדי...

דרך אגב...
אני גם נגד ההגרלות של מחיר למשתכן של כחלון. [נראה לי יש פוסט כזה של הסולידית...] כי זה פשוט מטופש לחלק את כספי המיסים שלנו על מתנות לאנשים לפי הגרלה...
אין שום סיבה שאדם שאין לו כסף לקנות דירה המדינה תעזור לו...
שיגור בשכירות!
כשעוזרים לחלשים שיש להם יכולת לעבוד זה פוגע לא רק בחזקים שמשלמים את המיסים אלא בעיקר בחלשים!
[נכים חולים וכדו' שאין להם כל אפשרות לעבוד זה נושא לדיון אחר...] אבל מבחינה כלכלית סיוע לאדם שאיןלו כסף סתם כי הוא לא עובד פוגע בראש ובראשונה בו עצמו!

בארה"ב גם האברכים וגם אלו שהם בתחתית סולם התעסוקה מרוויחים הרבה יותר מהרבה אנשים אמידים בארץ.
כי ככל שיש לעשירים יותר כסף בסוף זה מתגלגל גם לעניים...

זה בעצם תמצית האידאולוגיה הימנית כלכלית. [קפיטליזם!]
ומי שחושב שהוא עוזר לציבור החרדי עם כל התקציבים האלו שידע שהוא רק מזיק... [מופנה בעיקר לנבחרי הציבור שלנו!]

אגב גם בקפיטליזם אין שום חוק שמחייב אנשים לעבוד ומי שמעונין מבחירה לשבת וללמוד או לעשות ככל העולה על רוחו מוזמן לעשות כך רק שידאג לעצמו למקורות פרנסה. [כגון שאשתו תעבוד, או שישלח את ידו בקצת ביזנס השקעות וכדו'.] הסולידית עצמה דוגלת בשיטה זו! ואני חושב שזו צריכה להיות גם השיטה החרדית!
רק שבשביל שזה באמת יעבוד לא יעזור אם יקצצו רק את תקציב הישיבות
אלא צריך לקצץ את כל או את רוב רובו של תקציב הספורט, התרבות, חצי ממשרדי הממשלה שמיותרים לחלוטין... ועוד ועוד... ואני מאמין שאם זו תהיה המגמה החרדים יסכימו מרצון לוותר גם על התקציבים שלהם

אבל במדינה שבה כמעט כולם לוקחים לעצמם תקציב או חלטורה אחרת וכספי משלם המיסים הם הפקר לכל, זה לא כל כך נכון לבוא בתביעות לציבור החרדי, אתם אל תקחו כלום כי אתם לא משלמים מיסים, דבר ראשון זה ממש לא נכון כל חרדי משלם מיסים! [אם ברכישת רכב (50%), סיגריות (50%), וכל מוצר אחר (17%) מע"מ כמובן... אם זה מס הכנסה... כן יש הרבה חרדים שמרוויחים יפה ומשלמים מיסים יפה... ויש גם הרבה חילונים שלא משלמים מיסים ונהנים מכל מיני תקציבים למיניהם...] דבר שני מה לעשות שזה הנורמות פה במדינה מי שקצת מעורבב חי על חשבון המדינה... הקיבוצים בזמנו היו הגוף הכי עשיר והכי מתוקצב... גם היום הלולים והחלב והירקות כל אלו גופים שממומנים על חשבון המדינה למרות שיש להם רווח עצום כי אם אפשר למה לא...ועוד תקציבים למכביר שאין להם שום היגיון כלכלי...

אז אחרי שיעשו פה הבראה למשק ויקצצו כל תקציב שהוא לא חיוני למשק, ולא חיוני להצמחת המשק, אנו כחרדים נעדיף שיקצצו ביחד עם זה את התקציבים ה"חרדיים" שהם פרומיל קטן וזניח מתקציב המדינה. [כן נכון תמיד אתם בטוחים שהחרדים הם הבעיה וכל הכסף הולך אליהם... צר לי זו חרטה!]
[אגב אם לא יהיו את החרדים שיתנו קונטרה לגידול הטבעי המקולל של הערבים פה במדינה תוך כמה שנים תהיה פה מדינה ערבית! לא יודע מה יותר גרוע מדינת הלכה או מדינה ערבית...]

[

יש הסדל בין תרמית פירמידה ששם המטרה היחידה היא תרמית...
לבין הגמ"ח המרכזי שהמטרה שלו היא סיוע לאנשים תוך מתן הלוואות בעלות ממש נמוכה משהוא כמו 0.6 אחוזי ריבית
ועיקר המטרה שלו היא סיוע לאחרים
זה לא משנה מה המטרה. המתמטיקה היא אותה מתמטיקה.
יתכן שאתה חושד במקימי המיזם שהם הקימו אותו בשביל להפיל את כל הציבור החרדי בפח
מההתרשמות שלי אלו אנשים אמיתיים שבאו באמת לפתור מצוקה שקיימת בקרב הציבור החרדי
עם הסכמה מכל גדולי ישראל שהם ביררו את הענין וכתבו שאפשר לסמוך עליהם
זה לא באמת מעניין אותי.
שוב זה לא אומר שאין מצב שלא יהיו מפקידים חדשים ואז יתכן והם לא יוכלו לעמוד בהתחייבותיהם בצורה המלאה או אפי' חלקית
אבל זה ודאי לא כמו תרמית פירמידה
זה בדיוק כמו תרמית פירמידה - היכולת לשלם למצטרפים קיימים תלויה ביכולת גיוס של חדשים.
מה גם שברור מאוד מה המטרות שלהם, איך זה אמור לעבוד, ומה הקריטוריונים
בשונה מתרמית פירמידה ששם מבטיחים לך שהכסף מושקע באמת
ובמקום להשקיע אותו גונבים אותו ובמקום לחלק את התשואה למשקיעים הם מחלקים כספים של מצטרפים חדשים עד שזהקורס
זה לא משנה אם הוא מושקע באמת, וזו תרמית גם אם אף אחד לא גונב כלום.

פחות רלוונטי לדיון, אבל למיטב זכרוני הוא עמד לפני פשיטת רגל והפד השתלט עליו. ומתוך הנכסים הקיימים הפד מחלק את הכסף לפי דירוג מסוים.
לא מאמין שכולם קיבלו את מלוא כספם אבל אין לי מידע בענין...[המשיקיעים ודאי הפסידו...]
תבדיל בין המפקידים (לקוחות הבנק), לבין בעלי המניות (מי שאתה קורא להם משקיעים).
בעלי מניות יכולים להפסיד כמו בהשקעה בכל פירמה עסקית, אין פה חדש. המפקידים, למיטב הבנתי קיבלו/יקבלו את כל כספם.

והמשקיעים של הבנק הזה גם קיבלו את כספם?
מישהו קרא פה להשקיע במניות של בנקים? הטענה היא שהפקדת כסף בבנק (לא במניות הבנק, ההבדל עצום) היא בטוחה, ואין כל דמיון להפקדת הכסף בגמ"ח או בתרמית פירמידה כלשהי.
אתה יודע כמה אנשים פרטיים מושקעים היום בבנקים בישראל?
לא מעט. כמה אנשים מושקעים בפירמות אחרות? מה הקשר?
אם הבנק עומד בפני סיכון של ריצה אל הבנקים כל המשקיעים האלו יפסידו את כספם...
אבל הסיכון הזה מאוד נמוך, וגם אז הבנק לא הופך בהכרח להיות חדל פירעון.
לא מאמין שיש ביטוח של בנק ישראל למשקיעים...
אין. מה הקשר? נראה לי עשית סלט בין לקוחות הבנק לבעלי המניות...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אג"ח קונצרני בהחלט יש פוסקים שאוסרים מטעם שאין בזה היתר עסקא כלל
אני דיברתי על היתר עיסקא בין שני גופים עסקיים [שגם לדיעות שמחמירות בהיתר עסקא, זן חזו"א מסוים...] במקרה כזה לכל השיטות שאני מכיר אין טעם להחמיר בזה!
הנקודה המרכזית באגח קונצרני זה שזה חברה בע"מ, תנסה לחשוב למה אג"ח ממשלתי מותר...
היתר עסקה מבוסס על זה ש"כאילו" עושים עסקה, הבעיה היא שלא באמת עושים עסקה... כי כידוע אם העסק מפסיד הוא עדיין חייב להחזיר את החוב... ולכן גם אם נניח שהגמ"ח מרכזי מוגדר הלכתית כעסק לכל דבר, (למרות שברור שזה לא פשוט...) עדיין מי שמחמיר בזה זה ממש לא זן חזו"א.
רק שבשביל שזה באמת יעבוד לא יעזור אם יקצצו רק את תקציב הישיבות
אלא צריך לקצץ את כל או את רוב רובו של תקציב הספורט, התרבות, חצי ממשרדי הממשלה שמיותרים לחלוטין... ועוד ועוד... ואני מאמין שאם זו תהיה המגמה החרדים יסכימו מרצון לוותר גם על התקציבים שלהם

אבל במדינה שבה כמעט כולם לוקחים לעצמם תקציב או חלטורה אחרת וכספי משלם המיסים הם הפקר לכל, זה לא כל כך נכון לבוא בתביעות לציבור החרדי, אתם אל תקחו כלום כי אתם לא משלמים מיסים, דבר ראשון זה ממש לא נכון כל חרדי משלם מיסים! [אם ברכישת רכב (50%), סיגריות (50%), וכל מוצר אחר (17%) מע"מ כמובן... אם זה מס הכנסה... כן יש הרבה חרדים שמרוויחים יפה ומשלמים מיסים יפה... ויש גם הרבה חילונים שלא משלמים מיסים ונהנים מכל מיני תקציבים למיניהם...] דבר שני מה לעשות שזה הנורמות פה במדינה מי שקצת מעורבב חי על חשבון המדינה... הקיבוצים בזמנו היו הגוף הכי עשיר והכי מתוקצב... גם היום הלולים והחלב והירקות כל אלו גופים שממומנים על חשבון המדינה למרות שיש להם רווח עצום כי אם אפשר למה לא...ועוד תקציבים למכביר שאין להם שום היגיון כלכלי...

אז אחרי שיעשו פה הבראה למשק ויקצצו כל תקציב שהוא לא חיוני למשק, ולא חיוני להצמחת המשק, אנו כחרדים נעדיף שיקצצו ביחד עם זה את התקציבים ה"חרדיים" שהם פרומיל קטן וזניח מתקציב המדינה. [כן נכון תמיד אתם בטוחים שהחרדים הם הבעיה וכל הכסף הולך אליהם... צר לי זו חרטה!]
[אגב אם לא יהיו את החרדים שיתנו קונטרה לגידול הטבעי המקולל של הערבים פה במדינה תוך כמה שנים תהיה פה מדינה ערבית! לא יודע מה יותר גרוע מדינת הלכה או מדינה ערבית...]

[
לדעתי חבל מאוד להגיב כאן בשרשור בנושא של חרדים חילונים, כי יש מספיק שרשורים בנושאים האלו, ועדיף שהשרשור השאר על הגמח המרכזי.

נושאים דומים

Back
למעלה