• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגמח המרכזי

• פותח הנושא פותח הנושא אליהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
חד משמעית לא להכניס כסף לגמ"ח הזה, מהסיבות דלהלן:
1. זה לא גמ"ח זה עסק עטוף כגמ"ח. גם אם נניח שהתנאים של ההלוואה בסך הכל טובים יותר מהלוואה בנקאית + השקעה של הכסף בשוק ההון, עדיין זה עסק מרוויח, יש לי כלל כשמוכרים לי מוצר ועוטפים אותו באריזה לא קשורה אני מתרחקת.
2. נדרש לשלם על המוצר שנים מראש, כשיתכן שאני לא יצטרך אותו בכלל.
3. ישנם גמחי"ם כאלו שהם גמחי"ם אמיתים, אנחנו חברים בגמ"ח שכזה התנאים הם 1. דמי השתתפות חודשיים למשפחה 40 ש"ח לחודש. 2. תשלום חודשי מקסימלי לילד 120 ש"ח. 3. בעת חתונת הילד מקבלים את הפקדון במלואו + הלוואה של הפקדון*3.
במספרים חיסכון 20 שנה בממוצע 28800 הלוואה 86400 סה"כ 115200. עלות ההלוואה לכל ילד למשפחה כמו שלי 11 הלוואות 42 שנות חיסכון מלידת הילד הראשון ועד חתונת בן הזקונים סה"כ עלות לכל הילדים 20160 עלות לילד 1680 ש"ח.
זאת ועוד הגמ"ח מלווה לא רק לחברי הגמ"ח אלא גם לציבור הכללי, בנוסף הגמ"ח מלווה למטרות נוספות: בר מצווה, הוצאות חגים ועוד.
הגמ"ח דואג למקורות כספיים נוספים, הפקדות ותרומות. כ"כ הגמ"ח פועל כל הזמן בקרב המשפחות הצעירות (בקהילה בתוכה הוא פועל) כדי להרחיב את מעגל חברי הגמ"ח.
הגמ"ח המדובר פעיל כבר מעל 20 שנה.

אני לא חייב ע"פ דין לחתן אתם
זה לא כזה ברור שלא. אחת החובות של האב כלפי בנו היא, להשיאו אישה. השאלה מה נכנס לגדר צדקה זה כבר שאלה אחרת. נניח, אם היית נדרש לממן חתונה של זוג יתומים ולאסוף בשבילם, גם היית מבקש בשביל דירה? אבל בלי קשר. אם אתה רוצה לתת צדקה לילדים, בחתונה לימודים או כל דבר שהוא, אתה יכול לפתוח בעצמך קרן לילדים שלך ואז אתה לא צריך תווך של משהו מבחוץ.

זה לא כזה ברור שלא. אחת החובות של האב כלפי בנו היא, להשיאו אישה. השאלה מה נכנס לגדר צדקה זה כבר שאלה אחרת. נניח, אם היית נדרש לממן חתונה של זוג יתומים ולאסוף בשבילם, גם היית מבקש בשביל דירה? אבל בלי קשר. אם אתה רוצה לתת צדקה לילדים, בחתונה לימודים או כל דבר שהוא, אתה יכול לפתוח בעצמך קרן לילדים שלך ואז אתה לא צריך תווך של משהו מבחוץ.
א. להשיא כן, אבל לא דירה, (בפרט שכאן זה שהוא ישב וילמד כמה שנים)
ב. לי באמת יש קרן הלוואות פרטי.

נ.ב. אני אבדק באהבת חסד, זכור לי שהוא מדבר על זה שיש חובה, אבל אפשר לתת את זה מחומש, אשלח לך בפרטי (בכל אופן לא פרום לימוד)

מי ידע שצדקה זה כזה מעניין. יש איזה רשימה, מה צדקה לילדים ומה לא ?

אם נלך צעד קדימה, צדקה לא ישירה לילד.

למשל אם אני באופן תיאורטי מממן את החיים שלי מרווחים בבורסה רק כדי לא ליפול למעמסה כספית על הילדים ומעשית בעצם זה כמו שהילדים מקבלים ממני עזרה כספית למימון לימודים בישיבה, אוכל לנכדים, קניית הדירה או מימון חתונה. מכייון שכך מתפנה להם כסף והם לא צריכים לחסוך כדי לתמוך בי בעתיד.

לא למטרות רווח חס וחלילה למטרת עזרה לילדים. זה נחשב צדקה ?

מי ידע שצדקה זה כזה מעניין. יש איזה רשימה, מה צדקה לילדים ומה לא ?

אם נלך צעד קדימה, צדקה לא ישירה לילד.

למשל אם אני באופן תיאורטי מממן את החיים שלי מרווחים בבורסה רק כדי לא ליפול למעמסה כספית על הילדים ומעשית בעצם זה כמו שהילדים מקבלים ממני עזרה כספית למימון לימודים בישיבה, אוכל לנכדים, קניית הדירה או מימון חתונה. מכייון שכך מתפנה להם כסף והם לא צריכים לחסוך כדי לתמוך בי בעתיד.

לא למטרות רווח חס וחלילה למטרת עזרה לילדים. זה נחשב צדקה ?
כמה שידוע לי לא, אבל אני לא הכי בקי בהלכות ברמה שלהגיד לך בודאות,
אני יודע שמסקרן אתך מה הבדל, אבל אני יכול לשח אותך לרשימת ספרים שמקיפים את הנושא והבדלים,
בדקתי, זה חובה להשיא את בנו אבל לא חובה מומנית כמו מתנות לאביונים, יש על זה שות מהרש"ם וזה נכנס למחלקות הפוסקים אם אפשר לקיים מצוות בכספי מעשר/חומש.
תודה רבה לך על הערה.

רק כדי לא ליפול למעמסה כספית על הילדים
מבחינת היהדות, כאשר מדובר על בוגרים, אין חובה לזון. מעבר לזה, יש חובת צדקה. צדקה זה למי שאין לו. נכים וחולים למשל. במקרה הזה, מי שקרוב קודם, אבא קודם לבן והבן קודם לאחרים. אבל שוב, זה צדקה, מדובר בקיום ולא במותרות. לתת לילד (שאין לו משלו, כמו מפיקדון או ירושה או שעבד וחסך) כסף ללימודים גם ייחשב צדקב כי זה מעמיד אותו על הרגליים ויאפשר לו להתפרנס בעתיד.
בחז"ל יש הרבה אמירות על החובה של אדם לעזור לעצמו למשל: לעולם יעשה אדם שבתו חול ואל יצטרך לבריות, למשל, לעולם יפשוט אדם נבלה בשוק ואל יצטרך לבריות ועוד.

@אליהו , @אליהו@ (בשביל מה ניק כל-כך דומה???)
האם יצא לכם לקרוא את השרשור הענק הזה (שננעל בסופו של דבר)?
יש שם לא מעט התעסקות עם הנושא של הגמ"חים.
יש שם אפילו תגובה של @AIML לגבי הדרך של הלבנת ההון ע"י תורמי אמריקאים (https://www.hasolidit.com/kehila/threads/הפתרון-לחתן-ילדים-במגזר-החרדי.13608/post-515134)
תודה, למדתי משם הרבה,
הלוואי שיכול להיות שרשור של אנשים מהמגזר החרדי והדתי, מה התוכניות שלהם איך לחיות/לחתן ילדים, ללא שאר הויכוחים הרגילים;) (שאני גם אשם בזה),
שכל אחד יפרט מה אתו ומה התוכניות שלו, רק שבפורום שמרוכב מכלו חילוני אי אפשר, כי זה האבע. בפורום חרדי הרבה לא רוצים להיחשף, זה נכנס לדינונים שמותר/אסור השתדלות/השקפה. הואלי יום אחד יקום פורום כלכלי חרדי על השקעות וימוני מסע.

מבחינת היהדות, כאשר מדובר על בוגרים, אין חובה לזון. מעבר לזה, יש חובת צדקה. צדקה זה למי שאין לו. נכים וחולים למשל. במקרה הזה, מי שקרוב קודם, אבא קודם לבן והבן קודם לאחרים. אבל שוב, זה צדקה, מדובר בקיום ולא במותרות. לתת לילד (שאין לו משלו, כמו מפיקדון או ירושה או שעבד וחסך) כסף ללימודים גם ייחשב צדקב כי זה מעמיד אותו על הרגליים ויאפשר לו להתפרנס בעתיד.
בחז"ל יש הרבה אמירות על החובה של אדם לעזור לעצמו למשל: לעולם יעשה אדם שבתו חול ואל יצטרך לבריות, למשל, לעולם יפשוט אדם נבלה בשוק ואל יצטרך לבריות ועוד.
+1,
רק זה נכון גם לתת היום לי בשביל שבעתיד לא ליפול למעמסה כספית על הילדים? (לא לגבי לשלח אתם מקצוע ועוד, שזה נכנס גם בגדר חובה ומחלקות הפוסקים)

אין שום קשר
כתבת על התחמקות ממיסים ל'ישות הציונית' ועברת לממשלת ארה''ב.
חוץ מזה, אין כיום היתכנות להעלים כספים בגוף שמגלגל מיליארדים בחשבונות בנק ולא מתנהל עם מזומן כלל.
ההתחמקות ממיסים קורית גם בישות הציונית אבל רק האמריקאים לא מתחכמים ומטפלים בעניין ביד קשה.
כמו שתמיד כולם ידעו שהסניפים של הבנקים הישראליים באירופה משמשים להלבנת כספים אבל עד שאובמה לא התערב הרגולטור הישראלי ישן על האף.

רק זה נכון גם לתת היום לי בשביל שבעתיד לא ליפול למעמסה כספית על הילדים?
המבזבז, אל יבזבז יותר מחומש. יש הלכה שאסור לתרום יותר מחומש הנכסים וזה כדי שאדם לא ייפול למעמסה על הציבור.

הלוואי שיכול להיות שרשור של אנשים מהמגזר החרדי והדתי, מה התוכניות שלהם איך לחיות/לחתן ילדים, ללא שאר הויכוחים הרגילים
הצעת שיפור,

למה באמת לא לארגן פורום כזה ? ומולו פורום של שרשורי הערות וביקורת על כל שרשור שם. מי שרוצה יכנס להבין אולי נקודת השקפה שונה או הסבר אלמה התכנון שלו לא יתכן או כן יתכן. מי שלא, לא.

המבזבז, אל יבזבז יותר מחומש. יש הלכה שאסור לתרום יותר מחומש הנכסים וזה כדי שאדם לא ייפול למעמסה על הציבור.
שיעור נתינתה, אם ידו משגת יתן כפי צורך העניים. ואם אין ידו משגת כל כך, יתן עד חומש נכסיו, מצוה מן המובחר; ואחד מעשרה, מדה בינונית; פחות מכאן, עין רעה. וחומש זה שאמרו, שנה ראשונה מהקרן, מכאן ואילך חומש שהרויח בכל שנה.

מסתבר שגם נתינה להורים זה צדקה. ואפילו חובה לתת קודם לקרובים.

הנותן לבניו ובנותיו הגדולים, שאינו חייב במזונותיהם, כדי ללמד את הבנים תורה ולהנהיג הבנות בדרך ישרה, וכן הנותן מתנות לאביו והם צריכים להם, הרי זה בכלל צדקה. ולא עוד אלא שצריך להקדימו לאחרים. ואפילו אינו בנו ולא אביו, אלא קרובו, צריך להקדימו לכל אדם. ואחיו מאביו, קודם לאחיו מאמו. ועניי ביתו קודמין לעניי עירו, ועניי עירו קודמין לעניי עיר אחרת

דרך אגב לא כתוב כלום על חתונה, כנראה קיבלו אישור צדקה מאוחר יותר.

נערך לאחרונה ב:
אז הלכתי לגגל קצת והגעתי לכתבה בכלכליסט משנת 2021. אמנם היא מדברת הרבה על משבר הקורונה, אבל גם על הבעייתיות באופן כללי של הגמ"חים.
לגבי הלבנת הון, ציטוט
עדות נוספת לעיוורון הרגולטורי הקיים בגמ"חים מתקבלת מבכיר באחת מרשויות האכיפה: "אין לנו מושג כמה כסף מסתובב בגמ"חים". כך, במשפט אחד מסוכם החידלון הממשלתי בפיקוח על הלב הפיננסי של העדה החרדית, שאליו מצטרף כמובן החשש מתנועות ערניות במיוחד של הון שחור. נתון קשיח המחזק את העיוורון הזה נמצא בדו"ח האחרון של הרשות להלבנת הון שממנו עלה כי 4.2% מהלבנת ההון בישראל מיוחסים לשימוש בגמ"חים, עמותות או צדקה.
לגבי הסדרת הפעילות, שנאמר בשרשור כי קיים מאז 2019, ציטוט
כדי להתמודד עם הבעיות הללו המדינה דווקא פעלה. בתחילת 2019 חוקק חוק הגמ"חים שאמור לפתור כמה מבעיות השקיפות, ואפילו מונה מבוגר אחראי בדמותה של רשות שוק ההון.
אבל בהמשך
אלא ששורה של "ריכוכים" שהוכנסו להצעת החוק המקורית, בתמיכה ובלחץ של יו"ר ועדת הכספים משה גפני, בעיקר כאלו שגרמו לדחיית יישום הפיקוח בפועל, עלולים להיות בבחינת מאוחר מדי. כך, למשל, הגמ"חים קיבלו ארכה של 3.5 שנים לכניסת החוק לתוקף לטובת התארגנות להגשת בקשות רישיון עד יולי 2022, כאשר רק ב־2024 יחול עליהם צו איסור הלבנת הון.

@בת העמק
באמת שזה לא נוגע לגמ''ח המרכזי

הסיפור העיקרי של הלבנת הון נוגע לגמחי''ם שפזורים ממש בכל בנין. אנשים מקבלים איזה סכום של 20,000 ש''ח מפיצויים או לא יודע מה, אין להם מה לעשות עם זה כרגע, והנה הופ, הם מחליטים נעשה עם זה גמ''ח.
השלב הבא הוא שאנשים אחרים שיש להם כסף ורוצים שלא יתבזבז להם, וגם רוצים להלוות ולעזור לאנשים בלי להיות האיש הרע שנושה בלוווה, והם מפקידים עוד כמה אלפי שקלים בגמחים אלו
השלב השלישי הבעייתי שהוא הרלוונטי להלבנת הון, הוא כאשר אדם שהרויח כסף שחור ואין לו איפה לשים אותו, מפקיד אותו בגמחי''ם עד שתזדמן לו הוצאה אותה יוכל לבצע במזומן.
חוק הגמחי''ם נועד להסדיר את שני השלבים הראשונים שהם חיוביים במהותם, באופן שלא יפגע במדינה ובציבור מבחינת העלמת מיסים.
אך כמו שכתבתי, זה יותר שייך לגמחים שמנוהלים מהארנק, ולא לגמחים בעלי חשבון מסודר, ובודאי לא כאשר מדובר בגוף שמגלגל מיליארדים.

הלוואי שיכול להיות שרשור של אנשים מהמגזר החרדי והדתי, מה התוכניות שלהם איך לחיות/לחתן ילדים
הבלוג של הסולידית תומך/מעודד חסכון לצורך יציאה מוקדמת ממעגל העבודה, מבחינת גיוס המשאבים הנדרשים זה דומה ויתכן שנדרש אפילו יותר מאשר האתגר לחתן ילדים, ולכן אני חושבת שבהתאמות הנדרשות, כאן זה המקום לדיון על איך וכיצד.
גם פילוסופיית המינימליזם מתאימה מאוד לתרבות הצריכה בציבור החרדי, כמובן עם ההתאמות הנדרשות.
דרך אגב אני קוראת באדיקות את הבלוג של הסולידית החכמתי ממנה המון, למרות זאת כל פעם שהגעתי לדיון על אל-הרות, ילדים זה יקר פשוט דילגתי.

השלב השלישי הבעייתי שהוא הרלוונטי להלבנת הון, הוא כאשר אדם שהרויח כסף שחור ואין לו איפה לשים אותו, מפקיד אותו בגמחי''ם עד שתזדמן לו הוצאה אותה יוכל לבצע במזומן.
לא הבנתי מה התרומה של הגמחי"ם לענין, עם לא היו גמחי"ם אותו אדם היה שם את הכסף השחור במזרון ולא היה שום תועלת חברתית מאותו כסף, להיפך לפי טענתך הגמחי"ם תורמים בכך שהם גורמים לכסף השחור לכל הפחות "לתרום חברתית".

לא הבנתי מה התרומה של הגמחי"ם לענין, עם לא היו גמחי"ם אותו אדם היה שם את הכסף השחור במזרון ולא היה שום תועלת חברתית מאותו כסף, להיפך לפי טענתך הגמחי"ם תורמים בכך שהם גורמים לכסף השחור לכל הפחות "לתרום חברתית".
פשוט לא יעיל לשים כסף מתחת למזרן. אין ספק שלולי הגמחים כמות הכסף השחור היתה יורדת באופן דרסטי.
גמ''ח שיכול להחזיק כספים של אנשים ללא רישום, הוא פירצה קוראת לגנב.

כתוב על הכנסת כלה, רק השאלה מה הגדר של ילד שלך.

שאפר לתת לגמח במזומן, ואח"כ הגמח מלווה לא תמורת החזר. (זה החשד)
וזה הטעות, גפני נלחם שיהיה אפשר לקיים גמחים בהתנדבות, למדינה זה לא מפריע רק רוצים פיקוח, בדיון בהועדת הכנסת היה דיון מעמיק מטעם הגמחים שחוק הגמחים עושה להם בעיות ניהול.
יש כאלה שחושבים שגפני נלחם בעד הוון השחור, אני מסתכל על זה בזווית אחרת.
אולי אני תמים, אולי הם סתם חושדים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא כתוב כלום על חתונה
אלו דברים שאדם אוכל פירותיהן בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא, ואלו הן: גמילות חסדים והשכמת בית המדרש שחרית וערבית והכנסת אורחים וביקור חולים והכנסת כלה ולווית המת...

נושאים דומים

Back
למעלה