• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
ואם אגיד לך שהתחלתי להשקיע רק עם 30 אלף והגעתי ל100K$ ב3 שנים אתה תאמין לי? (בזכות הלוואות שלקחתי במקרים כאלה)

אתן כמה דוגמאות:
1. המניה הראשונה שקניתי, WIZZAIR, ב1700 למניה ב2016, ואז UK הצביעו על הברקזיט והמניה נפלה ב40%, לקחתי הלוואה של 80K מהבנק וקניתי עוד. מכרתי ב3500 כעבור שנה וחצי
2. במשברון בסוף 2018, לקחתי הלוואה של 70 אלף וקניתי מניות
3. כשטסלה היו מתחת ל200, לקחתי הלוואה של 50 אלף וקניתי טסלות
4. עכשיו, לקחתי הלוואה של 15 אלף וקניתי CALLים על SP

מעבר לזה, לא הייתי סולח לעצמי אם לא הייתי מקשיב לעצמי ומנצל מצבים כאלה .. מעדיף להפסיד הימור טוב מאשר לפספס את מה שידעתי.. ואם הייתי משקיע סולידי בסנפי הייתי נשאר עם ה30K האלה עד היום

וכמובן שהחזרתי את כל ההלוואות כבר
לא יודע כמה זמן ומאמץ השקעת בקריאה וחקירה וב"להיות עם היד על הדופק" כדי להגיע לתוצאות הללו (כשבאותה מידה, כמו שאמרת בעצמך, יכולת להפסיד הכל)...
מבחינתי, אם אפשר לעשות תשואה סבירה בסיכון סביר לטווח הרחוק בשיטת "שגר ושכח" ולהפקיד את זמני בדברים שיותר חשובים/מעניינים/מועלים לי, על הסוס הזה אני אהמר.

עבר מפלוס 2% בפרה מרקט למינוס 1%.
3% תנועה, על מה?

נדמה לי חדשות רעות שלא מפסיקות להגיע, מפעלי נייק שנסגרים באירופה, מקרים נוספים בעוד מדינות, OECD חתך את הצמיחה הגלובית ב- 0.5%

נערך לאחרונה ב:
אני אכתוב מה שמחקו לי כבר פעמיים

אם מישהו שלא מתעניין בשוק ההון, לא קורא עיתונים וחדשות היה בא ושואל אותי מה לעשות - הייתי אומר לו פשוט תקנה ותשכח מזה

אבל אם אתה כבר פעיל, מתעניין, אז למה שלא תנצל את המצב לטובתך? אני לא מבין מה ההתעקשות הזאת של שאז למשל לטמון את הראש בחול ולצעוק "שוק יעיל שוק יעיל"
אתה יודע שב2009 בעיצומו של המשבר, היו חברות שהשווי שוק שלהן היה נמוך יותר מכמות המזומנים שהן החזיקו? הנה דוגמא לכשל שוק, ועל דוגמאות כאלה אני מסתער ולא קונה כמו תוכי כי זה מה שכתוב בבלוג של הסולידית.
אז כן, אני חושב שהקורונה זה בלוף, שזו פאניקה שתחלוף ויש לי הזדמנות לקנות מניות במחירן לפני שנתיים, כי אני חושב שהפוטנציאל אפסייד שלהן הוא עצום.

סיכוי נמוך שאני טועה כמובן, אבל סיכוי שהוא הרבה יותר מ50% שאני צודק, ולכן בתוחלת אני סומך על עצמי ועל ההחלטות שאני לוקח.

מעבר לזה, אני לא שואף לבינוניות.. אני לא מחפש להרכיב תיק של אגח-מניות כדי למזער תנודות או משהו כזה.. מבחינתי, זה לא יזיז לי אם אפסיד את כל התיק שלי (בערך 100K$) או שארוויח עוד 10% עליו. זה מספרים שהם חסרי משמעות עבורי כרגע ואין לי מה לעשות איתן, לכן כשיש לי הזדמנויות "לתת מכה" אני נכנס בכל הכח

אתה אוהב סיכון, זכותך, אין שום בעיה. יש אנשים אחרים שאוהבים סיכון אבל נמוך משלך- זה אומר שהם בינוניים? זה אומר שהם עושים את השיקולים שלהם ופועלים מהראש ולא תחושה. עשיתי 300,000 דולר ב-3 השנים האחרונות. אז מה? אני אומר שמישהו הוא בינוני כי הוא לא השקיע כמוני?
בוא, תפרסם כל חודש את התיק שלך חודש חודש לאורך 10 שנים. בוא תצא גדול....

מעבר לזה, אני לא שואף לבינוניות.. אני לא מחפש להרכיב תיק של אגח-מניות כדי למזער תנודות או משהו כזה.. מבחינתי, זה לא יזיז לי אם אפסיד את כל התיק שלי (בערך 100K$) או שארוויח עוד 10% עליו. זה מספרים שהם חסרי משמעות עבורי כרגע ואין לי מה לעשות איתן, לכן כשיש לי הזדמנויות "לתת מכה" אני נכנס בכל הכח

נישמע שיש לך הון הרבה יותר גבוה מה100K בתיק שלך. או לפחות כך אתה מתנהל, שהרי לא יזיז לך להפסיד את כל התיק.
בעיקרון אני חושב שזה נכון לקחת הימורים גבוהים על חלקים קטנים בתיק. זו בידיוק הסיבה שסולידיים משקיעים בEM או בחברות קטנות בעזרת ETFים.
אני חושב שהדיסוננס העיקרי בשירשור הזה הוא שרב האנשים (כולל אותי) מושקעים בשוק ההון באחוז ניכר מהתיק שלהם. יהיה לנו קשה לאבד את האחוז הזה ולכן אנחנו לא לוקחים סיכונים והלוואות.
אותי מעניין מה אתה עושה בשאר ההון שלך. או שאולי אתה מסתמך על הון משפחתי?

חוץ מיפן וארה"ב ב1929, יש לך דוגמא למצב כזה
מה שקרה ב2001 לא שונה בהרבה. נכון שהצניחה הייתה חזקה יחסית ובזמן קצר יחסית, אבל לאחר מכן השוק דישדש במשך כמה שנים וגם כשהוא עלה קצת הוא חזר למטה ולא זז כמעט, אני זוכר את זה כי אני קיבלתי את האופציות שלי בשיא השפל כך שמחיר המימוש היה מדהים, אבל אחרי תקופה ארוכה מאוד של דשדוש החלטתי להתחיל לממש אופציות כי לא היה נראה שהשוק הולך לאנשהו. במקביל בשיא המשבר חברות פיטרו המוני מהנדסים הקפיאו גיוסים וכמעט ולא גייסו בשנים שאחרי. היום זה נראה מדע בדיוני שמהנדס תוכנה לא יוכל למצוא עבודה אז זאת הייתה המציאות שיכולה להימשך חודשים ושנים

לאדם שרוצה להשקיע לטווח ארוך מאוד(עשרות שנים) בצורה פסיבית(לא לפתוח עסק)מה יש לך להציע לו?
אין לי מה להציע לו. מי אמר שחייבת להיות שיטה מוצלחת שעובדת? כמו שתמיד אומרים השוק לא חייב לך כלום

מה שקרה ב2001 לא שונה בהרבה. נכון שהצניחה הייתה חזקה יחסית ובזמן קצר יחסית, אבל לאחר מכן השוק דישדש במשך כמה שנים וגם כשהוא עלה קצת הוא חזר למטה ולא זז כמעט, אני זוכר את זה כי אני קיבלתי את האופציות שלי בשיא השפל כך שמחיר המימוש היה מדהים, אבל אחרי תקופה ארוכה מאוד של דשדוש החלטתי להתחיל לממש אופציות כי לא היה נראה שהשוק הולך לאנשהו. במקביל בשיא המשבר חברות פיטרו המוני מהנדסים הקפיאו גיוסים וכמעט ולא גייסו בשנים שאחרי. היום זה נראה מדע בדיוני שמהנדס תוכנה לא יוכל למצוא עבודה אז זאת הייתה המציאות שיכולה להימשך חודשים ושנים
למהנדסים צעירים זה נשמע כמו סיפורי תנ״ך.
אני אז הייתי בלימודים ותהיתי אם תהיה לי עבודה. למזלי אחרי הלימודים ביליתי עוד 6 שנים בצבא אז עד השחרור הכל כבר חזר לעצמו.

לפחות הדולר/שקל מתחיל לעלות, כבר כמעט 3.50
גם האירו כבר 3.88 o_o

פה אני חושב שאתה דווקא טועה
הוא טועה בזה שהיא שהקורונה זה משהו שיחלוף או בזה שהקורונה זה בלוף?
יש כבר כמה חיסונים לקורונה בשלב מחקרי מתקדם בעולם, למשל החיסון שעובדים עליו בארה"ב כבר יעבור באפריל לשלב של ניסויים בבני אדם.
לדעתי לגבי קורונה זה רק עניין של זמן עד שיהיה או חיסון או טיפול ממש טוב כך שכבר לא יהיה צורך בבידוד והתעשייה\כלכלה (למשל מפעלי הייצור בסין) תתפקד פחות או יותר כרגיל.
אם כבר יש מצב שזאת הזדמנות לקנות מניות בזול או מה שכנראה יותר נכון: לא לנסות לתזמן את השוק: להמשיך לקנות מניות כרגיל (למשל אם אתה שם את מה שאתה חוסך בתיק השקעות כמוני), להתעלם מעניין הקורונה והתגובה של השווקים.
הרי מי שחוסך לטווח הארוך, צריך לחשוב על איך יהיה השוק בעוד 10 שנים, ולא בעוד שנה, ובעוד 10 שנים כבר יהיה חיסון\טיפול לקורונה, או שיהיה נגיף אחר, לא?

לדעתי לגבי קורונה זה רק עניין של זמן עד שיהיה או חיסון או טיפול ממש טוב כך שכבר לא יהיה צורך בבידוד והתעשייה\כלכלה (למשל מפעלי הייצור בסין) תתפקד פחות או יותר כרגיל.
עניין של זמן זה יכול להיות חודשים רבים ובינתיים אתה צריך לזכור שהרבה מאוד חברות כיום ממונפות ועמוסות חובות ולא בטוח שהן יוכלו להחזיק את כל אותן חודשים עם הכנסות הרבה יותר קטנות מהמתוכנן ומה שיכול לקרות הוא אפק דומינו של קריסת חברות אחת אחרי השניה. כמה זמן טסלה תוכל להחזיק בלי למכור מכוניות? כמה זמן אובר תוכל להחזיק? כמה זמן עוד הרבה חברות שלא באמת מרוויחות יוכלו להחזיק?
כך הרי התחילו גם הקריסות הקודמות, עם איזה פשיטת רגל של חברה גדולה שלא ציפו

הוא טועה בזה שהיא שהקורונה זה משהו שיחלוף או בזה שהקורונה זה בלוף?
יש כבר כמה חיסונים לקורונה בשלב מחקרי מתקדם בעולם, למשל החיסון שעובדים עליו בארה"ב כבר יעבור באפריל לשלב של ניסויים בבני אדם.
אם כבר יש מצב שזאת הזדמנות לקנות מניות בזול או מה שכנראה יותר נכון: לא לנסות לתזמן את השוק: להמשיך לקנות מניות כרגיל (למשל אם אתה שם את מה שאתה חוסך בתיק השקעות כמוני), להתעלם מעניין הקורונה והתגובה של השווקים.
הרי מי שחוסך לטווח הארוך, צריך לחשוב על איך יהיה השוק בעוד 10 שנים, ולא בעוד שנה, ובעוד 10 שנים כבר יהיה חיסון\טיפול לקורונה, או שיהיה נגיף אחר, לא?
שזה בלוף. וכן, זה ברור שברגע שיהיה חיסון/תרופה הפאניקה תרד, אבל זה ייקח עוד זמן.
ג'ניה בונה על זה שמהיום חוזרים לעליות ונגמרה הירידה לשבועיים הקרובים. לדעתי הוא קצת ממהר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין לי מה להציע לו. מי אמר שחייבת להיות שיטה מוצלחת שעובדת? כמו שתמיד אומרים השוק לא חייב לך כלום
נכון,ועדיין מי שרוצה להשקיע לטווח ארוך צריך לבחור נכסים ולדעת רבים(ומחקרים) מניות זה הנכס הטוב ביותר לטווח של עשרות שנים. ברור שהוא לא מושלם ויש סיכון,לדעתי הרבה פחות מסוכן ממזומן למשל לטווח כזה.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה