adamshalev
מודרטור
- דירוג
- 23,123
כבר לאהחוזים על הדאו 0.8%+, על הסנופי 0.6%+
לא יודע כמה זמן ומאמץ השקעת בקריאה וחקירה וב"להיות עם היד על הדופק" כדי להגיע לתוצאות הללו (כשבאותה מידה, כמו שאמרת בעצמך, יכולת להפסיד הכל)...ואם אגיד לך שהתחלתי להשקיע רק עם 30 אלף והגעתי ל100K$ ב3 שנים אתה תאמין לי? (בזכות הלוואות שלקחתי במקרים כאלה)
אתן כמה דוגמאות:
1. המניה הראשונה שקניתי, WIZZAIR, ב1700 למניה ב2016, ואז UK הצביעו על הברקזיט והמניה נפלה ב40%, לקחתי הלוואה של 80K מהבנק וקניתי עוד. מכרתי ב3500 כעבור שנה וחצי
2. במשברון בסוף 2018, לקחתי הלוואה של 70 אלף וקניתי מניות
3. כשטסלה היו מתחת ל200, לקחתי הלוואה של 50 אלף וקניתי טסלות
4. עכשיו, לקחתי הלוואה של 15 אלף וקניתי CALLים על SP
מעבר לזה, לא הייתי סולח לעצמי אם לא הייתי מקשיב לעצמי ומנצל מצבים כאלה .. מעדיף להפסיד הימור טוב מאשר לפספס את מה שידעתי.. ואם הייתי משקיע סולידי בסנפי הייתי נשאר עם ה30K האלה עד היום
וכמובן שהחזרתי את כל ההלוואות כבר
תגיד לג'ניהכבר לא![]()
מחפש את הוודעה שלו שאומרת "צטטו אותי" אבל כנראה שכבר מחקו אותהתגיד לג'ניה![]()
פה אני חושב שאתה דווקא טועהאני חושב שהקורונה זה בלוף, שזו פאניקה שתחלוף
עד 23:00 לא יישאר מה לצטטראינו מה שווים החוזים שבוע שעבר.
אמרתי שיהיו עליות היום אז יהיו
מוזמנים לצטט ב23:00
עבר מפלוס 2% בפרה מרקט למינוס 1%.כבר לא![]()
זה אנחנו מוכרים כדי למחוק לג'ניה את הקוליםעבר מפלוס 2% בפרה מרקט למינוס 1%.
3% תנועה, על מה?
עבר מפלוס 2% בפרה מרקט למינוס 1%.
3% תנועה, על מה?
אני אכתוב מה שמחקו לי כבר פעמיים
אם מישהו שלא מתעניין בשוק ההון, לא קורא עיתונים וחדשות היה בא ושואל אותי מה לעשות - הייתי אומר לו פשוט תקנה ותשכח מזה
אבל אם אתה כבר פעיל, מתעניין, אז למה שלא תנצל את המצב לטובתך? אני לא מבין מה ההתעקשות הזאת של שאז למשל לטמון את הראש בחול ולצעוק "שוק יעיל שוק יעיל"
אתה יודע שב2009 בעיצומו של המשבר, היו חברות שהשווי שוק שלהן היה נמוך יותר מכמות המזומנים שהן החזיקו? הנה דוגמא לכשל שוק, ועל דוגמאות כאלה אני מסתער ולא קונה כמו תוכי כי זה מה שכתוב בבלוג של הסולידית.
אז כן, אני חושב שהקורונה זה בלוף, שזו פאניקה שתחלוף ויש לי הזדמנות לקנות מניות במחירן לפני שנתיים, כי אני חושב שהפוטנציאל אפסייד שלהן הוא עצום.
סיכוי נמוך שאני טועה כמובן, אבל סיכוי שהוא הרבה יותר מ50% שאני צודק, ולכן בתוחלת אני סומך על עצמי ועל ההחלטות שאני לוקח.
מעבר לזה, אני לא שואף לבינוניות.. אני לא מחפש להרכיב תיק של אגח-מניות כדי למזער תנודות או משהו כזה.. מבחינתי, זה לא יזיז לי אם אפסיד את כל התיק שלי (בערך 100K$) או שארוויח עוד 10% עליו. זה מספרים שהם חסרי משמעות עבורי כרגע ואין לי מה לעשות איתן, לכן כשיש לי הזדמנויות "לתת מכה" אני נכנס בכל הכח
מעבר לזה, אני לא שואף לבינוניות.. אני לא מחפש להרכיב תיק של אגח-מניות כדי למזער תנודות או משהו כזה.. מבחינתי, זה לא יזיז לי אם אפסיד את כל התיק שלי (בערך 100K$) או שארוויח עוד 10% עליו. זה מספרים שהם חסרי משמעות עבורי כרגע ואין לי מה לעשות איתן, לכן כשיש לי הזדמנויות "לתת מכה" אני נכנס בכל הכח
מה שקרה ב2001 לא שונה בהרבה. נכון שהצניחה הייתה חזקה יחסית ובזמן קצר יחסית, אבל לאחר מכן השוק דישדש במשך כמה שנים וגם כשהוא עלה קצת הוא חזר למטה ולא זז כמעט, אני זוכר את זה כי אני קיבלתי את האופציות שלי בשיא השפל כך שמחיר המימוש היה מדהים, אבל אחרי תקופה ארוכה מאוד של דשדוש החלטתי להתחיל לממש אופציות כי לא היה נראה שהשוק הולך לאנשהו. במקביל בשיא המשבר חברות פיטרו המוני מהנדסים הקפיאו גיוסים וכמעט ולא גייסו בשנים שאחרי. היום זה נראה מדע בדיוני שמהנדס תוכנה לא יוכל למצוא עבודה אז זאת הייתה המציאות שיכולה להימשך חודשים ושניםחוץ מיפן וארה"ב ב1929, יש לך דוגמא למצב כזה
אין לי מה להציע לו. מי אמר שחייבת להיות שיטה מוצלחת שעובדת? כמו שתמיד אומרים השוק לא חייב לך כלוםלאדם שרוצה להשקיע לטווח ארוך מאוד(עשרות שנים) בצורה פסיבית(לא לפתוח עסק)מה יש לך להציע לו?
למהנדסים צעירים זה נשמע כמו סיפורי תנ״ך.מה שקרה ב2001 לא שונה בהרבה. נכון שהצניחה הייתה חזקה יחסית ובזמן קצר יחסית, אבל לאחר מכן השוק דישדש במשך כמה שנים וגם כשהוא עלה קצת הוא חזר למטה ולא זז כמעט, אני זוכר את זה כי אני קיבלתי את האופציות שלי בשיא השפל כך שמחיר המימוש היה מדהים, אבל אחרי תקופה ארוכה מאוד של דשדוש החלטתי להתחיל לממש אופציות כי לא היה נראה שהשוק הולך לאנשהו. במקביל בשיא המשבר חברות פיטרו המוני מהנדסים הקפיאו גיוסים וכמעט ולא גייסו בשנים שאחרי. היום זה נראה מדע בדיוני שמהנדס תוכנה לא יוכל למצוא עבודה אז זאת הייתה המציאות שיכולה להימשך חודשים ושנים
הוא טועה בזה שהיא שהקורונה זה משהו שיחלוף או בזה שהקורונה זה בלוף?פה אני חושב שאתה דווקא טועה
עניין של זמן זה יכול להיות חודשים רבים ובינתיים אתה צריך לזכור שהרבה מאוד חברות כיום ממונפות ועמוסות חובות ולא בטוח שהן יוכלו להחזיק את כל אותן חודשים עם הכנסות הרבה יותר קטנות מהמתוכנן ומה שיכול לקרות הוא אפק דומינו של קריסת חברות אחת אחרי השניה. כמה זמן טסלה תוכל להחזיק בלי למכור מכוניות? כמה זמן אובר תוכל להחזיק? כמה זמן עוד הרבה חברות שלא באמת מרוויחות יוכלו להחזיק?לדעתי לגבי קורונה זה רק עניין של זמן עד שיהיה או חיסון או טיפול ממש טוב כך שכבר לא יהיה צורך בבידוד והתעשייה\כלכלה (למשל מפעלי הייצור בסין) תתפקד פחות או יותר כרגיל.
שזה בלוף. וכן, זה ברור שברגע שיהיה חיסון/תרופה הפאניקה תרד, אבל זה ייקח עוד זמן.הוא טועה בזה שהיא שהקורונה זה משהו שיחלוף או בזה שהקורונה זה בלוף?
יש כבר כמה חיסונים לקורונה בשלב מחקרי מתקדם בעולם, למשל החיסון שעובדים עליו בארה"ב כבר יעבור באפריל לשלב של ניסויים בבני אדם.
לדעתי לגבי קורונה זה רק עניין של זמן עד שיהיה או חיסון או טיפול ממש טוב כך שכבר לא יהיה צורך בבידוד והתעשייה\כלכלה (למשל מפעלי הייצור בסין) תתפקד פחות או יותר כרגיל.
אם כבר יש מצב שזאת הזדמנות לקנות מניות בזול או מה שכנראה יותר נכון: לא לנסות לתזמן את השוק: להמשיך לקנות מניות כרגיל (למשל אם אתה שם את מה שאתה חוסך בתיק השקעות כמוני), להתעלם מעניין הקורונה והתגובה של השווקים.
הרי מי שחוסך לטווח הארוך, צריך לחשוב על איך יהיה השוק בעוד 10 שנים, ולא בעוד שנה, ובעוד 10 שנים כבר יהיה חיסון\טיפול לקורונה, או שיהיה נגיף אחר, לא?
⌄
⌄
⌄
נכון,ועדיין מי שרוצה להשקיע לטווח ארוך צריך לבחור נכסים ולדעת רבים(ומחקרים) מניות זה הנכס הטוב ביותר לטווח של עשרות שנים. ברור שהוא לא מושלם ויש סיכון,לדעתי הרבה פחות מסוכן ממזומן למשל לטווח כזה.אין לי מה להציע לו. מי אמר שחייבת להיות שיטה מוצלחת שעובדת? כמו שתמיד אומרים השוק לא חייב לך כלום