• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
מסכים איתך @גילגמש
אני חושב שהבעיה היא שיש לא מעט אנשים שמגלים ש"המטבח חם מדי בשבילם" רק כאשר הם כבר עמוק בתוךטריטוריית הירידות/הפסדים (מימושים או על הנייר).

אני לשמחתי/צערי (תלוי בפרספקטיבה) לא קרוב לגיל פרישה ולכן כנראה הבטן שלי מפתיעה אותי בחוזקתה לנוכח הירידות (גם אני חושב אגב שהן לא ממש רציניות ודי זמניות).
זה מבחינתי מביא את כל סיפור הקורונה הזה להתכנס לכך שזו פשוט חוויה שמלמדת אותי יותר מהכל ו"על אמת" את העמידות שלי ורמות הסיכון שלי וזה שיעור גדול שאקח להמשך (לטוב ולרע), גם אם המחיר הוא חוסר נוחות זמני סביב העניין והתקופה הזו.
האמת,
חבל לי שאין לי כרגע מזומן זמין ופנוי...

והדבר שהכי מעניין אותי:
אחרי שנגיע לתחתית... (זאת אומרת הנקודה שמפסיקים לרדת ומתחילים לטפס חזרה...)
כמה זמן ייקח עד שנחזור חזרה לרמות שהיו לנו כאן לפני הקורונה?
איזה סוג של טיפוס בחזרה לפסגה יהיה לנו כאן?

מה דעתכם?

אג״ח לטווח של 20-30 שנים.
האם זה מה שרוב האנשים מאזנים איתו את המניות שלהם? ממה שראיתי רוב האנשים הולכים על bnd/bndw/קרן אג״ח ישראלית (לפעמים מחלקים בין 2-5 קבוע ו-5-10 צמוד או משהו בסגנון)
יש כל מיני דברים שאפשר לעשות עם אגח....
אגח ממשלתי ארוך, יש לו קורלציה שלילית למניות ומינוף יפה. אפשר להשתמש בו כמשקולת נגד לאחזקה מנייתית.

הקונץ הזה כנראה לא עובד ברמות ריבית מאוד נמוכות, במיוחד כאשר האינפלציה גבוהה

היו כמה ניחושים מקודם על כמה זמן ימשכו הירידות, אני לא החלטתי עדיין מה ההימור שלי, אבל זה לפחות חודש (אחרי תקופת הדוחות הנוכחית). שוב, הימור מוחלט בתקווה שמושכל.

ובנושא אחר, בתוך משקיע צעיר ולא מנוסה, אני חייב להגיד שדווקא להיות בתוך הספק-משבר הזה, מעורב כמה שיותר בחדשות ובהסתכלות על הגרפים נותן לי תחושה שאני מפיק תועלת מהירידות בהיבט של חינוך לשוק ההון.
לא משנה כמה אפשר לקרוא על משבר 2000 או 2008 אין משהו שמשתווה למבט ההווה שבו רואים רק "חצי" של הגרף וכל עליה יכולה להיות תחילת הצמיחה או רק הכנה לירידות הבאות. כמובן שגם אתרי החדשות מלאים בדעות לכל כיוון אפשרי ואותי אישית זה ממש מרתק לנסות להבין איך מתנהג השוק, כלומר העולם ברגע שהספינה מיטלטלת.

ת'אמת לא מבין אתכם בכלל,
ההשקעות זה לעוד שנתיים?
מה אכפת לכם שיירד גם 70% למה זה מעניין אתכם בכלל,

מקובל לחלק בין רמות הסיכון של התיקים לפי אחוז המניות והאגח שבתיק.
אני הפילוסופיה שלי: תיק שהוא 50% מניות, הוא לא תיק השקעות בסיכון בינוני, אלא תיק שחצי ממנו מושקע וחצי לא מושקע,
ההבדל מבחינתי בין סיכון נמוך לסיכון גבוה, הוא,
סיכון נמוך: מדד עם פיזור עולמי ופיזור סקטוריאלי,
סיכון בינוני: העדפה של סקטורים ו/או מדינות מסוימות,
סיכון גבוה: בחירה של מניות ספציפיות, וסקטורים/ מדינות מסוימות,

ת'אמת לא מבין אתכם בכלל,
ההשקעות זה לעוד שנתיים?
מה אכפת לכם שיירד גם 70% למה זה מעניין אתכם בכלל,

מקובל לחלק בין רמות הסיכון של התיקים לפי אחוז המניות והאגח שבתיק.
אני הפילוסופיה שלי: תיק שהוא 50% מניות, הוא לא תיק השקעות בסיכון בינוני, אלא תיק שחצי ממנו מושקע וחצי לא מושקע,
ההבדל מבחינתי בין סיכון נמוך לסיכון גבוה, הוא,
סיכון נמוך: מדד עם פיזור עולמי ופיזור סקטוריאלי,
סיכון בינוני: העדפה של סקטורים ו/או מדינות מסוימות,
סיכון גבוה: בחירה של מניות ספציפיות, וסקטורים/ מדינות מסוימות,
תן לי לנחש, אתה בן 23-27, רווק, וגר עם ההורים?

זמן ייקח עד שנחזור חזרה לרמות שהיו לנו כאן לפני הקורונה?
איזה סוג של טיפוס בחזרה לפסגה יהיה לנו כאן?
לפי השאלות שלך לא נראה לי שאתה מודע לסיכונים. אתה שואל כאילו מדובר בתכנית חיסכון שאמורה לעזור לאותה רמה שאתה מצפה.
קח גם בחשבון שכרגע זה ירידות זה לא קריסה כך שיפה שאתה לא נלחץ מהירידות אבל הדרך למטה יכולה להיות מאוד ארוכה ויכול להיות שהשוק לעולם לא יחזור לרמתו הגבוהה או רק אחרי 30 שנה

אבל הדרך למטה יכולה להיות מאוד ארוכה ויכול להיות שהשוק לעולם לא יחזור לרמתו הגבוהה או רק אחרי 30 שנה
לאדם צעיר בשלב הצבירה שרוב כספו הוא ממשכורת זה לא משנה אם השוק יחזור או לא יחזור לרמה הנוכחית. מה שמשנה זה שהמחיר שהוא קונה ני"ע ברגע נתון יהיה עם תשואה חיובית בעוד 10-15-20 שנה כשירצה להשתמש בכסף. ואין אדם שמשקיע בשוק ההון, ובמיוחד במניות, ולא מבין שיתכן והוא לא ירוויח הרבה/ירוויח בכלל/יפסיד. הגרפים מראים שהסיכוי להרוויח גדול יותר מלהפסיד בהינתן אורך הזמן.
זה שאתה מזהיר כאן שוב ושוב על האפשרויות הכי שחורות - זה כי מבחינתך אתה לא מוכן לסבול הפסדים, שזה די מובן כי אתה לא צעיר, יש לך משפחה וילדים ואת הסיכון הענק שלך לקחת כשהיגרת ופתחת עסק חדש. הסיכון שלקחת גדול פי כמה וכמה מכל התחזיות השחורות שלך על שוק ההון ובכל זאת העזת.

הסיכון שלקחתי היה בתכנון עשירית ממה שבסוף הגענו אליו, אבל הפער לא נבע מתכנן ליקויי אלא מנסיבות החיים (שותף נורא) שאילצו להזרים הרבה יותר כסף מהמתוכנן. אין מצב שהייתי נכנס לרמת הסיכון הזאת מראש.
מה שאני מנסה לומר הוא שאף אחד לא אוהב סיכונים, וגם כל אלה שמכריזים כאן שהנה, היו קריסות והם עמדו בזה ואז השאלה הבאה זה, נו, מתי השוק חוזר לשיא בחזרה, הם לא באמת מוכנים להפסד אמיתי. הם עומדים בירידות בינתיים כי הם בטוחים שמהר מאד השוק ישנה כיוון בחזרה.
אני בטוח שאם יש להם חצי מליון שקל במניות אז כך עוד הירידה היא חמישים שישים אלף הם עומדים בזה כי הם אולי קצת הרוויחו כמה אחוזים בתקופה לפני אז זה לא נראה כל כך נורא, אבל אם ההפסד יהיה 300 אלף שקל הם כבר יהיו בפניקה והנון שלנטיות תתחלף בחשש אמיתי להפסיד את ממה שנותר ויקללו את הרגע שנכנסו לזה

אתה ממשיך לקרוא מחשבות של אחרים. יפה.
האם לדעתך אין אנשים שנקטו בשיטה הפסיבית, חוו הפסדים של 300,000 ש"ח (ויותר), החזיקו מעמד, ולבסוף הרוויחו בזכות זה?
אתה בעצם טוען שהגישה הפסיבית (שהיא אחד מעמודי התווך של בלוג הסולידית) היא לכאורה שגויה? אתה טוען שבלוג ERN מפזר סיפורים דמיוניים שאף אדם לא באמת מצליח לממש? מה הטיעון שלך?
כי לטעון שאפשר להפסיד כסף בשוק ההון או שקשה לראות הפסדים הוא קצת חסר טעם.

לא קראתי אז לא יודע מה הוא מבטיח, אבל להזכירך כל הבלוגים קיימים רק בשנים האחרונות, ואני לא בטוח שיש יותר מדי מיקרים שאפשר להתבסס עליהם מעבר לתקופת העליות של העשור שניים האחרונים, אם כי אני אודה שאין לי את הכח, הזמן או הסבלנות לחפש.

אבל אם ההפסד יהיה 300 אלף שקל הם כבר יהיו בפניקה והנון שלנטיות תתחלף בחשש אמיתי להפסיד את ממה שנותר ויקללו את הרגע שנכנסו לזה
לא טרחתי לעדכן עדיין את גליון ההשקעות שלי כדי לעקוב מה המצב כרגע לאור השבועות האחרונים, אבל בירידות של סוף 2018 מהשיא לתחתית, כולה לפני שנה וקצת, עברתי את המספרים הללו (לאור זה שהתיק שלי לפחות 80% מנייתי (זה אחוז צף בימינו) ). "לא נעים"? אולי. פאניקה? שום סיבה לפאניקה, כי זה עדיין נפילה פחות משמעותית ממה שתיק מתוכנן אליו.
אתה עדיין צודק שזה לא טריוויאלי, והדבקות הפסיבית הזאת בשיטה לא בהכרח מתאימה לכולם פסיכולוגית. אבל זו שיטה לא רעה, ואפשרית לגמרי ליישום ללא מעט אנשים, שלא לדבר על כך שברוב המקרים הצורך להגיב לנסיבות שכאלו בסופו של דבר לא משתלם בממוצע, לעומת "חוסר מעש" פשוט.

הסיכון שלקחתי היה בתכנון עשירית ממה שבסוף הגענו אליו, אבל הפער לא נבע מתכנן ליקויי אלא מנסיבות החיים (שותף נורא) שאילצו להזרים הרבה יותר כסף מהמתוכנן. אין מצב שהייתי נכנס לרמת הסיכון הזאת מראש.

בוודאי שלקחת את הסיכון הזה כשנכנסת. אולי לא ידעת את זה אבל בהחלט לקחת סיכונים כגון ״שותף נורא״ או כל דבר אחר שגורם בסופו של דבר לעסק להפסיד יותר כסף מהתכנון (או לפעמים גם לפשוט את הרגל). זה בדיוק מה ש- @בת העמק כתבה. בגלל זה סיכון של הקמת עסק (אחד בודד) לרוב גבוהה יותר מסיכון של פיזור ההשקעה במספר עסקים (כגון מדד עוקב).

אגב, זה ממש לא אומר שלא עשית טוב ונכון - עבורך.
ובלי קשר - שיהיה לך הרבה הצלחה בעסק!

החוזים על הדאו 0.8%+, על הסנופי 0.6%+

לא טרחתי לעדכן עדיין את גליון ההשקעות שלי כדי לעקוב מה המצב כרגע לאור השבועות האחרונים, אבל בירידות של סוף 2018 מהשיא לתחתית, כולה לפני שנה וקצת, עברתי את המספרים הללו (לאור זה שהתיק שלי לפחות 80% מנייתי (זה אחוז צף בימינו) ). "לא נעים"? אולי. פאניקה? שום סיבה לפאניקה, כי זה עדיין נפילה פחות משמעותית ממה שתיק מתוכנן אליו.
אתה עדיין צודק שזה לא טריוויאלי, והדבקות הפסיבית הזאת בשיטה לא בהכרח מתאימה לכולם פסיכולוגית. אבל זו שיטה לא רעה, ואפשרית לגמרי ליישום ללא מעט אנשים, שלא לדבר על כך שברוב המקרים הצורך להגיב לנסיבות שכאלו בסופו של דבר לא משתלם בממוצע, לעומת "חוסר מעש" פשוט.
שים לב שהוא דיבר על איבוד של 300 אלף מתוך תיק של 500 אלף, זה 60%.
לאבד 60% זה כואב לכל אחד. כן אפשר לשרוד עם תיק פסיבי ירידה כזאת גם לאורך זמן, אבל רוב המשקיעים בפורום לא חוו ולא יודעים מה זה כאב כזה שנמשך שנים, ושבו כל תקווה לשינוי כיוון מתבררת כאכזבה ורק מעמיקה את הכאב. בהתחלה הרכישות במחיר מבצע יתבררו כטעות שרק מעמיקה את ההפסדים, בשלב הבא כבר מפסיקים לבצע עוד רכישות כי כבר נמאס לחוות את הכאב, ובשלב הסופי כבר משתלטות המחשבות של אם רק יהיו קצת עליות אמכור כדי לקזז חלק מההפסדים, כדי להציל חלק מהתיק, כדי לחכות שתעבור הסערה, כדי לרדת לסיבולת הסיכון המתאימה וכו וכו.
כל זה קורה על פני שנים, כשברקע התדרדרות מתמדת במצב הכלכלי ובקונצנזוס הולך וגדל שהעתיד יהיה עגום לעוד הרבה זמן. והפעם זה באמת שונה, כי כל פעם היא באמת שונה.

זה דבר אחד להגיד ״אני משקיע פסיבי לטווח ארוך״ זה דבר אחר לחוות את זה. ורק כאשר אנשים חווים את זה הם יכולים ללמוד על עצמם מה מתאים להם ומה לא.
כמו שאנשים התחילו ממסחר במניות ועברו להשקעות מדדים, כך הם סביר והגיוני שאנשים שהתחילו מהשקעות מדדים יבינו שזה לא מתאים להם ויעברו למשהו אחר.
צריך קצת פתיחות דעת לא להתיימר שהשקעת מדדים is the one and only true way וכל השאר איבדו את דרכם.

לא טוב. אני צריך מגן מס לדיבידנדים שלי.
עד סוף היום הכל יכול להתהפך
גם שבוע שעבר היו ימים שהתחילו בעליות והסתיימו בירידות חדות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה