• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
לא מחכה לסוף השנה לדו"ח השנתי לראות. אם צריך למכור הפסד לקזז מכירות ברווח ?
לאמריקאים שלא מנכים להם מס במקור על דיבידנדים (אמריקאיים) יש שיקולים שונים.

כל זה קורה על פני שנים, כשברקע התדרדרות מתמדת במצב הכלכלי ובקונצנזוס הולך וגדל שהעתיד יהיה עגום לעוד הרבה זמן. והפעם זה באמת שונה, כי כל פעם היא באמת שונה.

חוץ מיפן וארה"ב ב1929, יש לך דוגמא למצב כזה? (שואל מתוך סקרנות)

דוגמאות למה? למשברים?
משבר איטי ארוך וכואב כן, הייתי רוצה ללמוד מה היה מה עשו כמה נורא זה היה... תיארת פה תרחיש לא נעים שגרם לי אי נוחות ואני רוצה להעמיק בנושא. אז השאלה היא האם זה תרחיש תיאורטי או שקרה בעבר?

איך אתה יודע כשמשבר מתחיל אם הוא הולך להיות אורך או קצר? כמה שנים? כמה עמוק? כמה כואב?
אני לא יודע, וגם קצת לא הבנתי מה זה קשור...

שים לב שהוא דיבר על איבוד של 300 אלף מתוך תיק של 500 אלף, זה 60%.
לאבד 60% זה כואב לכל אחד. כן אפשר לשרוד עם תיק פסיבי ירידה כזאת גם לאורך זמן, אבל רוב המשקיעים בפורום לא חוו ולא יודעים מה זה כאב כזה שנמשך שנים, ושבו כל תקווה לשינוי כיוון מתבררת כאכזבה ורק מעמיקה את הכאב. בהתחלה הרכישות במחיר מבצע יתבררו כטעות שרק מעמיקה את ההפסדים, בשלב הבא כבר מפסיקים לבצע עוד רכישות כי כבר נמאס לחוות את הכאב, ובשלב הסופי כבר משתלטות המחשבות של אם רק יהיו קצת עליות אמכור כדי לקזז חלק מההפסדים, כדי להציל חלק מהתיק, כדי לחכות שתעבור הסערה, כדי לרדת לסיבולת הסיכון המתאימה וכו וכו.
כל זה קורה על פני שנים, כשברקע התדרדרות מתמדת במצב הכלכלי ובקונצנזוס הולך וגדל שהעתיד יהיה עגום לעוד הרבה זמן. והפעם זה באמת שונה, כי כל פעם היא באמת שונה.
במקרה כזה המאמצים ותשומת הלב האמיתית יופנו לניסיונות להציל את העסק שלך, המשכורת שלך, החשש מפיטורים וכו'..
יהיו תמיד כאלה שידעו לנצל את המצב אבל לרוב המוחלט של האנשים, התרחיש שאתה מתאר יהיה על הפנים, בלי קשר לתיק ההשקעות.

משבר איטי ארוך וכואב כן, הייתי רוצה ללמוד מה היה מה עשו כמה נורא זה היה... תיארת פה תרחיש לא נעים שגרם לי אי נוחות ואני רוצה להעמיק בנושא. אז השאלה היא האם זה תרחיש תיאורטי או שקרה בעבר?

אני לא יודע, וגם קצת לא הבנתי מה זה קשור...
אין לי רשימה של המשברים. בטוח שתמצא. יש ספר נחמד בנושא ברח לי שמו, אולי מישהו כאן יודע.

הקשר הוא שאתה לא יכול באמת לדעת מה העתיד צופן, אחרי חצי שנה אתה לא יודע אם זה משבר שימשך חצי שנה או 15 שנים. אחרי שנה אתה לא יודע אם זה משבר שימשך שנה או 15 שנים. אחרי 3 שנים אתה לא יודע אם זה משבר שימשך 3 שנים או 15 שנים. וגם אחרי 15 שנים אתה לא יודע אם זה ימשך 15 שנים או 30 שנים.
כל משבר הוא קשה כשחווים אותו בזמן אמת.
אף אחד מאיתנו לא משקיע על גרף בדיעבד שבו רואים כמה עוד הכאב הולך להמשך ומתי כדאי לעשות מה.
ב-1930 השוק ירד 50%. ואז הוא ירד עוד 50%. ואז הוא ירד עוד 50%. כנ״ל ב-2000 במניות טכנולוגיה.
אנשים פה חושבים שיש חוקים או תחתית לירידות. אין כלום.

זה דבר אחד להגיד ״אני משקיע פסיבי לטווח ארוך״ זה דבר אחר לחוות את זה. ורק כאשר אנשים חווים את זה הם יכולים ללמוד על עצמם מה מתאים להם ומה לא.
אתה צודק, בסוף מדובר על סבולת סיכון אישית ולא על גרפים וסטטיסטיקות. תיקון מהיר או עמוק של השוק הוא חוויה שמאפשרת להכיר את עצמך קצת יותר טוב וגם על זה צריך להגיד תודה :)
מה שאני מנסה לומר הוא שאף אחד לא אוהב סיכונים
אתה טועה :) יש אנשים שבלי לחיות בסיכון וברמת אדרנלין מטורפת בגוף, החיים חסרי טעם. מוצאים אותם בענפי ספורט מסוכנים, תלויים על צוק גבוה, נסחפים בראפטינג, באולמות בלאס וגאס, ובהקשר הפיננסי - סוחרי יום, מהמרי מטבע (ע"ע פישמן), ממנפים, ולדעתי גם מתזמני שוק.

הזהב עולה כבר חודשים ונתן לי תשואה נהדרת. גם בירידות הוא עלה רוב הימים, למעט הימים האחרונים שהוא ירד. הוא לא מבטיח שום דבר, בטח לא קורלציה שלילית. במחקרים היסטוריים ארוכי טווח הוא מתכנס לקורלציה אפס.
למשל מ2.218ועד היום הסנפי עשה כ5.6% והזהב 14%..

יש סיבה שכל ההודעות של ג'ניה ושל מי שמגיב לו נמחקות?
- הודעה זו תשמיד את עצמה בעוד 120 שניות -

יש סיבה שכל ההודעות של ג'ניה ושל מי שמגיב לו נמחקות?
- הודעה זו תשמיד את עצמה בעוד 120 שניות -
אני מניח שזה קשור לזה שהוא נחסם מהפורום אבל הוא ממשיך לייצר משתמשים ולנסות לעקוף את החסימה שהוא קיבל.

אני מניח שזה קשור לזה שהוא נחסם מהפורום אבל הוא ממשיך לייצר משתמשים ולנסות לעקוף את החסימה שהוא קיבל.
ג'ניקה31=ג'ינה30=ג'ינה29.

אני מבין. אבל אני לא מדבר על רגש. אני מדבר מבחינה אובייקטיבית, כמו בכל שוק, אני רוצה לקנות כמה שיותר בכמה שפחות, אז אם המחיר יורד אני מאוד שמח.

אתה דוקא צודק מאד מהסיבה הפשוטה והנכונה - אין שום סיבה רציונאלית או הגיונית בעולם לא להיות שמח.

אף אחד מאיתנו לא משקיע על גרף בדיעבד שבו רואים כמה עוד הכאב הולך להמשך ומתי כדאי לעשות מה.

חוזר ואומר, אם השקעות עלולות לגרום לך לכאב של שנים- הן לא השקעות טובות, גם אם הן בסופו של דבר אחרי 30 שנים הצילו אותך מאינפלציה.

בתור מי שהתחיל בנדל"ן, היה לי קשה לתפוס את הקונספט של השקעה במניות. הכסף פלואידי, אינך יודע כמה אתה שווה בכל יום נתון, ומעבר לכך, אין לך את התחושה החמימה בבטן של השקעה פאסיבית שמכניסה לך סכום קבוע ויציב מדי חודש בחודשו. להכנס לשוק המניות בהשוואה לעולם הנדל"ן נראה לי מזוכיסטי.

היום אני רואה את זה אחרת- היתרון הגדול של שוק המניות על הנדל"ן הוא גם החסרון שמניתי קודם- הפלאודיות, והאפשרות להשקיע בדיוק כמה שיש לך, כמה שאתה מסוגל, וכמה שאתה צריך לטווח רחוק. זה עוזר למי שמקבל הכנסה פאסיבית ממקום אחר ואין לו מה לעשות איתה חוץ מלתת לה לצבור אבק בעובר ושב.

אבל עוד דבר גיליתי על שוק המניות בהשוואה לשוק הנדל"ן, והוא שהוא מחייב אותך לעשות עבודה עצמית ולהכיר את עצמך. גם משקיע פאסיבי שלא מושך את הכסף שלו בירידות, אבל נלחץ, מודאג, כותב בפורום, חושש ועצבני- אינו פועל בפאסיביות לגמרי. אמנם הפאסיביות שלו הרסנית פחות לתיק שלו, אבל היא הרסנית לנכס גדול הרבה יותר- הוא עצמו. רק מהפורום אני מזהה כבר מי נלחץ פה יותר בכל פעם ומי פחות.

הגישה הפאסיבית לעיני לעולם לא תהיה ולא יכולה להיות מנותקת מצמיחה אישית, קבלה של שינויים, והתבוננות על המציאות מעבר לציר הזמן.
כשאתה מביט מעבר לציר הזמן אתה מבין שלא הפסדת כסף אלא רק ברגע זה, וכי רגע זה עתה חלף והתחלף ברגע אחר, וחוזר חלילה.
אנחנו תקועים בציר הזמן שלנו, לשמחתנו ולצערנו, ותקועים עם גישת השקעה שפועלת לפי מימד שונה לחלוטין של זמן - כשנכנסנו וכשנצא. יש פה דיסוננט כשאנחנו נותנים משמעות לירידות בבורסה ומכנים אותן "הפסד". זאת טעות לכנות ירידות בבורסה הפסד, זאת מילה שיפוטית.
מילים שיפוטיות מעוורות אותנו למציאות ומחלקות את העולם לטוב ורע, בעוד שהמדע לא מצא כל עדות לטוב או רע בעולם הזה.
"ערך המניות שהשקעתי בהן ירד בציר הזמן הנוכחי" - להגיד את זה ככה זאת התבוננות. זה מה שקורה במציאות.
"הפסדתי מלא כסף בבורסה"- להגיד את זה כך זה להכניס שיפוטיות למציאות- זה להגיד שהמדדים ירדו וגם - "אני לא מרוצה מהמצב הזה".
להכניס שיפוטיות למשפטים שלנו עלול לגרום לנו להרגיש רע, לפגוע בבריאותנו ובמצבנו הנפשי, להתמכר לתענוגות, ולפגוע בתיק שלנו.

הגישה הפאסיבית שלובה יד ביד עם הבודהיזם. עלינו לשחרר היקשרות לכל מה שיש לך כדי להיות מאושר. עלינו להתבונן על המציאות כפי שהיא בלי להכניס אליה שיפוטיות כדי להפריד את חוסר שביעות הרצון שלך מהמציאות המתימטית. עלינו להתבונן על חוסר שביעות רצוננו כפי שהוא, לקבל אותו, ולתת לו לעבור כמו כל שאר התחושות שיש לנו. זאת התבוננות וקבלה של שינויים. זו מדיטציה.
אכן, טכניקה מתימטית להרוויח כסף בשוק ההון שלובה עם פילוסופיה טיבטית בת אלפי שנים - כשאנחנו מקבלים את השינויים אנחנו מאושרים יותר. וגם, יעילים יותר. ככה זה בחיפוש אחר אהבה, הצלחה או רווחה כלכלית.

קח גם בחשבון שכרגע זה ירידות זה לא קריסה כך שיפה שאתה לא נלחץ מהירידות אבל הדרך למטה יכולה להיות מאוד ארוכה ויכול להיות שהשוק לעולם לא יחזור לרמתו הגבוהה או רק אחרי 30 שנה
הכול יכול להיות.
ב150 שנה האחרונות זה לא קרה,המערכת הכלכלית המודרנית בנויה על זה שזה לא יקרה.
העסק שלך(או שלי לצורך העניין) יכול ליפול בצורה חדה בשנה הקרובה.
יכולים לפטר אותו(מישהו) מהעבודה.
מישהו יגלה שהוא חולה בסרטן.
אני אישית מכיר משפחה שלפני שנה מכרה את כול הרכוש שלה ועברה לארה"ב.
מבינים במסעדות וגם בעסקים(זאת אומרת לא הגיעו בלי רקע).
פתחו מסעדה(גם עם שותף) והפסידו את רוב הנכסים תוך 8 חודשים(350 אלף דולר).
השאלה כרגיל היא מה הסיכוי של כול אירוע ומה הדרך להתגונן.
לאדם שרוצה להשקיע לטווח ארוך מאוד(עשרות שנים) בצורה פסיבית(לא לפתוח עסק)מה יש לך להציע לו?
מזומן?
אג"ח?
זהב?
לשנות נכסים כול תקופה?

חוץ מיפן וארה"ב ב1929, יש לך דוגמא למצב כזה? (שואל מתוך סקרנות)
היו הרבה משברים כלכליים בהיסטוריה, לא תמיד הייתה בורסה פעילה,
דעיכת אימפרית המאייה ואמצע המאה ה14 באירופה אחרי המגפה השחורה הן דוגמאות בולטות למשברים מתמשכים.
אוקריאנה מאז התפרקות ברית המועצות למשל זאת עוד דוגמא נוכחית.
אאל"ט היו גם תקופות משבר ארוכות בארה"ב בסוף המאה ה19.

הירידות סה"כ גורמות לי לחסוך יותר שאוכל לקנות מניות בזול
תענוג

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מעבר לזה, אני לא שואף לבינוניות.. אני לא מחפש להרכיב תיק של אגח-מניות כדי למזער תנודות או משהו כזה.. מבחינתי, זה לא יזיז לי אם אפסיד את כל התיק שלי (בערך 100K$) או שארוויח עוד 10% עליו. זה מספרים שהם חסרי משמעות עבורי כרגע ואין לי מה לעשות איתן, לכן כשיש לי הזדמנויות "לתת מכה" אני נכנס בכל הכח
יפה זכותך,מאחל לך בהצלחה אבל קצת צניעות, אתה מייחס לעצמך כוחות חיזוי לטווח של ימים ועף על עצמך כול פעם שצדקת(לכאורה אתה לא באמת מחכה לתוצאות מלאות)ומתעלם כשאתה טועה.
נשמע יותר כמו נביא מאשר משקיע חובב.
בנוסף אתה משקיע מעט מאוד זמן או לא כ"כ מוצלח בהשקעות או לא סומך מספיק על התחזיות של עצמך כמו שאתה מצייר אחרת היה לך כבר תיק גדול בהרבה.
עלה והצלח שמור על דיון ברמה סבירה ועל תשקר לעצמך ביכולות שלך.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה