• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
אבל זה טבעו של השוק. להתרסק מפעם לפעם. לא?
1. כן. ועדיין עדיף שיקרה כמה שפחות.
הייתה תקופה ארוכה (נניח 15 שנה) שהשוק לא התאושש ממנו?
2. תלוי איזה שוק. בגדול, 15 שנה אמור להיות מספיק זמן כדי להתאושש (ועדיין אם קנית היום במאה, אז עדיף לך מחר שיהיה 101 ולא 99, גם אם המכירה ב-2015).
אני לא אמור לקוות שההירידה תהיה עוד יותר גדולה כדי שאוכל לקנות הרבה יחידות בקרן שלי?
3. כן. כולם מספרים את זה לעצמם. ת'כלס, השוק לא חייב לך כלום. זה שהיו היום ירידות לא אומר שמחר יהיו עליות, אם כי ככל שאתה מאריך את פרק זמן התצפית שלך, יש נטיה לחזור לממוצע (כלומר, אחרי ירידות יהיו עליות וליהפך). צריך להזהר מההסכלות הסטטיסטית ולהבחין בין זמן אמת לבדיעבד. כלומר, אם כבר יצא לך 100 פעמים עץ ב-100 הטלות, לא אומר שבהטלה ה-101 יצא פאלי. וכמובן אפשר להתפלסף עד מחר, עד כמה ההשוואה נכונה ועד כמה תשואת מחר תלויה בתשואה היום.

זה לא משנה את העובדה שאנשים ממש אבל ממש לא אוהבים להפסיד כסף.
השוק - הוא סה״כ אוסף של אנשים שכולם לא אוהבים להפסיד כסף.
וכששווי הנכסים שלך מתאדה במהירות שיא, זה לא-נעים.
ויש ביניהם אנשים שמפסידים כסף על אמת. לא כולם ממתינים לעשור הבא כדי לממש.

1. כן.
2. תלוי איזה שוק. בגדול, 15 שנה אמור להיות מספיק זמן כדי להתאושש (ועדיין אם קנית היום במאה, אז עדיף לך מחר שיהיה 101 ולא 99, גם אם המכירה ב-2015)..

עדיין לא מצליח להבין. אם קניתי היום במאה אני מאוד אשמח חודש הבא לקנות ב70 ועוד יותר אם חודש אחר כך זה יהיה 50. הרי אני לא צריך את הכסף

עדיין לא מצליח להבין. אם קניתי היום במאה אני מאוד אשמח חודש הבא לקנות ב70 ועוד יותר אם חודש אחר כך זה יהיה 50. הרי אני לא צריך את הכסף
נכון, אבל כשתגיע לפרישה תשמח שתוכל לקנות ב-20?

היום אתה לא צריך את הכסף. אולי בעוד חודשיים המצב ישתנה.
בנוסף, אם אתה מניח אי תלות בין התשואות היומיות (אני לא אומר שזה נכון, אבל גם לא חושב שההיפך הוא הנכון), אז הירידה היום היא הפסד כספי אמיתי, גם אם המימוש שלך בעוד 20 שנה. כאמור, אני לא חושב שיש אי תלות מוחלטת, אבל גם הטענה ההפוכה, לפיה המדד יגיע למספר מסויים ודאי בעוד 20 שנה בלי תלות בתשואה היום והחודש, אינה נכונה בעיני.
תחשוב שהיית מוכר אתמול, ממיר לשטרות, מאבד חלק ברחוב וקונה היום את אותו מספר יחידות שהיו לך אתמול (כי השוק ירד). היית מרגיש שהפסדת את הכסף שהלך לאיבוד ברחוב?
או בדרך אחרת - השקעה בשוק יורד היא הפסד תשואה אלטרנטיבית של מזומן.

שאלה של חובבן פסיבי:
אני רואה שיש פה הרבה חשש בגלל הירידות באשכול.
אני דווקא חשבתי שבתור משקיע פאסיבי לטווח ארוך אני ממש צריך לשמוח שיש ירידות, כי עכשיו אני יכול לקנות בזול ניירות שקניתי לפני כמה חודשים ביוקר.

האינטרס שלנו בתור אנשים עם טווח השקעה רחוק הוא לא שהשוק ירד מאוד בהקדם? (אם תיהיה התרסקות של 50% סטייל 2008 זה לא אמור מאוד לשמח אותנו?)
על הנייר, כן
אבל לקנות עכשיו (כמו שאני עומדת לעשות) זה עדיין מלחיץ.

היום אתה לא צריך את הכסף. אולי בעוד חודשיים המצב ישתנה.
בנוסף, אם אתה מניח אי תלות בין התשואות היומיות (אני לא אומר שזה נכון, אבל גם לא חושב שההיפך הוא הנכון), אז הירידה היום היא הפסד כספי אמיתי, גם אם המימוש שלך בעוד 20 שנה. כאמור, אני לא חושב שיש אי תלות מוחלטת, אבל גם הטענה ההפוכה, לפיה המדד יגיע למספר מסויים ודאי בעוד 20 שנה בלי תלות בתשואה היום והחודש, אינה נכונה בעיני.
תחשוב שהיית מוכר אתמול, ממיר לשטרות, מאבד חלק ברחוב וקונה היום את אותו מספר יחידות שהיו לך אתמול (כי השוק ירד). היית מרגיש שהפסדת את הכסף שהלך לאיבוד ברחוב?
או בדרך אחרת - השקעה בשוק יורד היא הפסד תשואה אלטרנטיבית של מזומן.

ברור שעדיף שלא הייתי קונה במקסימום אלא קונה רק במינימום ומוכר במקסימום.

הנקודה שלי היא כזאת, בהינתן שקניתי היום ב100, אני מעדיף לקנות מחר ב50 מאשר מחר ב102. כי אני לא זקוק לכסף עכשיו ומההיסטוריה אני למד בשטווחים ארוכים השוק מתאושש (גם אחרי שואה/מלחמת עולם). ולכן המטרה שלי היא למקסם את מספר היחידות בקרן. ולא את השווי הנוכחי שלה.

אבל אם קנית היום במאה.
אז בעוד חודש, כשתקנה ב70, תדע שהפסדת 30% מהכסף שהשקעת.
ובעוד חודשיים תדע שהפסדת חצי.
זה לא נעים בכלל.
בקיצור, לראות ב live איך הכסף שלך מתאדה, מרגיש אחרת לגמרי מאשר בתאוריה.
זה המקום שבו הפסיכלוגיה שלנו דופקת אותנו.
השוק בסך הכול ירד ב12% מהשיא, לא 30% ולא 50% ותראה את רמת הלחץ בשרשור הזה.

אבל אם קנית היום במאה.
אז בעוד חודש, כשתקנה ב70, תדע שהפסדת 30% מהכסף שהשקעת.
ובעוד חודשיים תדע שהפסדת חצי.
זה לא נעים בכלל.
בקיצור, לראות ב live איך הכסף שלך מתאדה, מרגיש אחרת לגמרי מאשר בתאוריה.
זה המקום שבו הפסיכלוגיה שלנו דופקת אותנו.
השוק בסך הכול ירד ב12% מהשיא, לא 30% ולא 50% ותראה את רמת הלחץ בשרשור הזה.

אני מבין. אבל אני לא מדבר על רגש. אני מדבר מבחינה אובייקטיבית, כמו בכל שוק, אני רוצה לקנות כמה שיותר בכמה שפחות, אז אם המחיר יורד אני מאוד שמח.

בהנחה ובכל תרחיש אפשרי עוד 30 שנה תמכור ב200 אז כן חד משמעית עדיף לך עכשיו לקנות בזול. אבל מי הבטיח שתמכור ב200? אולי הנפילה של ימינו תגרום לתגובת שרשרת שעוד 30 שנה תמכור ב150 במקום ב200 אם לא היו את הנפילות של עכשיו.
שורה תחתונה לדעתי, בתור משקיע חדש שגם מספר לעצמו את הסיפור שאתה מתאר. הכי טוב זה פשוט להבין שאין עדיף, זה מה יש, זאת האסטרטגיה וזהו. רצים איתה

אני מדבר על היום. לא על עוד 40 שנה.
אבל כשאתה קונה היום אתה בדיוק מתבסס על זה שבממוצע השוק עולה עם הזמן, אבל גם בממוצע השוק קורס מדי פעם ובדיוק כמו שהיום השוק יכול לקרוס ולא אכפת לך הוא גם יכול לקרוס כשכן אכפת לך.
ולגבי מה שאמרו לך זה מאוד נכון היום אתה חושב שלא תצטרך את הכסף, עוד חודשיים יתכן מאוד שיקרה משהו שתזדקק בפתאומיות לכסף, ואז יהיה לך הרבה פחות כסף ברשותך. גם אני חשבתי שכסף שיש לי אני לא אזדקק לו ורצה הגורל וכן הייתי צריך את רובו אבל למזלי מכרתי את המניות שהחזקתי דווקא בשיא שלהם ומאז הם רק ירדו כך שאני מרוצה

אני מבין. אבל אני לא מדבר על רגש. אני מדבר מבחינה אובייקטיבית, כמו בכל שוק, אני רוצה לקנות כמה שיותר בכמה שפחות, אז אם המחיר יורד אני מאוד שמח.
אובייקטיבית הכול טוב ;-)
כמובן, בהנחה שאתה לא צריך את הכסף בטווח הקצר/הבינוני (ואז ממילא הוא לא אמור להיות בשוק)

נכון. המחיר של הנכס שאתה קונה באופן קבוע ירד ולכן תוכל לקנות יותר ממנו.
אותי אישית הנפילות משמחות כי אני רחוק מפרישה ולא אכפת לי שיהיה משבר גם של 20 שנה.

אני יכול להבין את הבאסה של אנשים אחרים שאולי יצטרכו את הכסף בשנים הקרובות.

הנקודה שלי היא כזאת, בהינתן שקניתי היום ב100, אני מעדיף לקנות מחר ב50 מאשר מחר ב102. כי אני לא זקוק לכסף עכשיו ומההיסטוריה אני למד בשטווחים ארוכים השוק מתאושש (גם אחרי שואה/מלחמת עולם). ולכן המטרה שלי היא למקסם את מספר היחידות בקרן. ולא את השווי הנוכחי שלה.
ליחידות אין שום משמעות (אלא אם אתה בכיוון של רכישת שליטה בחברה או משהו דומה).
מה שחשוב זה הכסף בשוק, ואם היתה ירידה, יש לך פחות כסף.
עם זאת, יש שיטות השקעה שנותנות משמעות למחיר (בצדק) ולפיהן אכן מחיר נמוך מהווה הזדמנות קניה טובה מאשר מחיר גבוה. אבל שוב, השוק לא מבטיח לך להחזיר את ההפסד וזה העיקר.

זה לא משנה את העובדה שאנשים ממש אבל ממש לא אוהבים להפסיד כסף.
השוק - הוא סה״כ אוסף של אנשים שכולם לא אוהבים להפסיד כסף.
וכששווי הנכסים שלך מתאדה במהירות שיא, זה לא-נעים.
השאלה מה הדרך החכמה להתמודד עם זה.

אתה רק מתחיל את דרכך אז אולי אתה לא מרגיש את זה אבל בעוד נניח עשר שנים יהיה לך בחיסכון בסדרי גודל יותר מאשר ההפקדה החודשית/רבעונית/שנתית שלך ואז זה הרבה פחות ישמח אותך כשהשוק יורד...

לא מבין את הויכוח.
ברור שעדיף לקנות בזול ולמכור ביוקר.
ברור שאם השוק היה יכול לעלות כל הזמן זה היה יותר נוח למשקיעים.
ברור שאם השוק לא יכול לעלות כל הזמן אבל בממוצע שואף לתשואה X אז משקיע בשלבים המוקדמים של ההשקעה יעדיף שיהיו הרבה ירידות עכשיו (מבחינתו, על חשבון ירידות עתידיות).

נכון. המחיר של הנכס שאתה קונה באופן קבוע ירד ולכן תוכל לקנות יותר ממנו.
אותי אישית הנפילות משמחות כי אני רחוק מפרישה ולא אכפת לי שיהיה משבר גם של 20 שנה.

אני יכול להבין את הבאסה של אנשים אחרים שאולי יצטרכו את הכסף בשנים הקרובות.

הבאסה פחות קשורה למתי צריך את הכסף ויותר קשורה ליחס בין הסכום שכבר נחסך לסכום שמופקד (בירידה הספציפית).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גילוי נאות: ההון הפיננסי שלי הוא כרגע על 66% מניות. בשלב המשיכה ללא הכנסה אחרת. גר בדירה בבעלותי.
תובנותיי:
הירידה עד עכשיו לא ממש רצינית למרות שהפסדתי סכום של 6 ספרות.
התוכנית שלי עמידה לירידות הרבה יותר גדולות וממושכות(7 ספרות ללא מעט שנים).
אלולא כן לא הייתי פורש.
If you can't stand the heat, get out of the kitchen

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה