• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
זה משפט נפוץ שנאמר לסטארטאפים ("מה יקרה אם גוגל יכנסו לנישה שלך?"), במיוחד ע"י משקיעים פוטנציאליים, אבל החשש בו מוגזם במידה רבה.

לגורילות בשוק הטכנולוגי אולי יש משאבים אבל חסר מיקוד (אנשים, משאבים, קשב ניהולי) בלתת פתרון מעולה לבעיה אחת צרה וספציפית, תהליך קבלת ההחלטות הוא איטי וביורוקרטי, ובפועל לרוב לא מתחרים מול המשאבים של כל החברה - אלא של איזה צוות קטן שהוקצה לטובת הפרויקט (שבשבילם זה עוד פרויקט, בעוד שבשביל הסטארטאפ הצלחת המוצר היא חיים או מוות, והיחס בהתאם). חברות גדולות יכולות להרוג מתחרה קטן אם זה באמת כיוון אסטרטגי שלהם, אבל פיתוח מחדש זה תהליך ארוך, מורכב ניהולית ויקר - פתרון זול הרבה יותר הוא פשוט לרכוש את המתחרה הזה עם פרמיה כזאת או אחרת...

לגבי שיחות ועידה - מיקרוסופט רכשו את סקייפ והמוצר הזה הוא זוועת עולם. לגוגל יש והיו אינספור מוצרי צ'אט ווידאו לאורך השנים, והם סבירים מינוס לשיחות ועידה ארגוניות - רוב המוצרים שהם מכריזים עליהם ייעודם הוא בית הקברות המהולל שלהם (אתר מדהים אגב, ממליץ לבקר: Killed by Google). בתור מישהו שהשתמש באופן קבוע בשירותי שיחות ועידה בחברה מפוזרת עולמית - zoom נוח משמעותית מהשאר.
בדקתי-יש הרבה אופציות על זום עם HIGH VOLATILITY ,
@Ben Dover ניתן להביט באופציות כדי להבין לאיפה השוק הולך בתקופה הקצרה.
הרבה אופציות אובר (הגיוני רק בארה"ב, רק אתה ונהג ולא תחבורה ציבורית) הרבה על AMD , TSLA , APT SPCE
והמון, אבל המון על כול הINVERSE באינדקסים... SQQQ TVIX וכו..אבל הפלא ופלא הרבה PUT על הופכי לשבבים SOXS
משערת שטסלה וAMD זה פשוט כי הן מניות מאד סחירות, מצד שני AMD שבבים
APT זה מוצרי חיטוי והגינייה לבתי חולים וכו
SPCE זה טיסות לחלל לא לאסטרונאוטים...
SQ יכולה להבין- מעבר לאון ליין שופינג
MRNA שזה ביוטכנולוגיה
MU- מיקרון שבבים וגם קצט על NVDA גם שבבים.
בתכלס הרבה שבבים זה סימן טוב...שבבים מקדימים את השוק...מצד שני אין כמעט LONG על סנפי וכ"ו.
המסקנה שלי שהתפיסה נכון ליום שישי שבזמן הקרוב תמשכנה ירידות. יש הימור על שבבים שהם מוצרי קדם. מצד שני, הרבה חדשות רעות בסופ"ש על קורונה..
אני לא ממליצה רק מציינת תנועות חריגות באופציות
להלן קישור לתנועות חדות באופציות.. אשמח להערות
https://www.barchart.com/options/highest-implied-volatility/stocks

את בטוחה שתייגת את האדם הנכון? אני לא משקיע במניות לפי הדיבידנד שהן מחלקות.
באופן כללי כשמדובר בקריסה רבתי של השוק, כל המניות נוטות לרדת ביחד. בשום תרחיש לא הייתי קורא למניית או מניות דיבידנד כרית הגנה, בשביל זה צריך גידור פרופר או פשוט מזומן.
חשבתי ששאלת לדעתי על השקעה בדיבידנדים לפני כחצי שנה, אולי זה היה רק מהיבטי מס

משקיע במדדים לפי חלקם בעולם ושלא בוחר מניות בפינצטה הוא פסיבי. לצאת רגע לפני נפילה צפויה שהשוק איחר בהבנתה לא הופך אותו לאקטיבי.
זה אולי תזמון, אבל אין קשר לפסיבי או אקטיבי. וזה שאת מציגה את זה כאילו על כל ירידה קטנה מוכרים את התיק זה עיוות מוחלט של כל הדיון שהיה כאן בנושא.
הדבר האחרון שהייתי מצפה בפורום כזה זה שיילחמו במשקיעים שהצליחו לצאת לפני הירידה הזאת שהיתה צפויה ולמנוע לעצמם הפסדים גדולים.
נכון זה נוגד את ה"שגר ושכח" המקובל ושברוב הזמן מונע מאנשים לעשות שטויות, אבל באירוע בסדר גודל כזה שאינו שכיח והיה מידע מוקדם על מה שהולך לקרות בהמשך, צריך לזכור שכמשקיעים כולנו כאן במטרה להרוויח, לא סתם להחנות את הכסף שלנו בבית השקעות ולטמון את הראש בחול.
שכחת לתייג?

אם מישהו תהה למה הירידות התמתנו ביום שישי

Investing.com – Wall Street selling was stemmed Friday, as Federal Reserve Chairman Jerome Powell hinted at a rate cut after flagging the coronavirus as "evolving risk" to the economy.

כרגיל, לא משהו ממשי טוב או איזה חידוש מלהיב אלא פשוט רמיזה של הפד להורדת ריבית נוספת (מגבירים את מינון תרופות ההחייאה). אז המצב בקנטים אבל היי, הריבית תרד כנראה ברבע אחוז

בעיניין הויכוח על יעילות השוק,
באמצע החודש המניה של אפל הייתה ב 327$
היום היא על 273$
ירידה של 16%

למה דווקא 16? מישהו יודע להעריך את ההשפעה של הקורונה על הרווחים העתידיים של אפל? על הרווחים של אפל אל מול האלטרנטיבות בשוק?

אני מצטער אני חושב שמבין האנשים שסחרו במניה, מהגופים הכי עתירי ידע ו IQ , ועד אנשים עם פיגור שכלי חלקי, שאיכשהו סוחרים בבורסה, אף אחד לא יודע לכמת את הנזק שיגרם לאפל, לא ישירות, ולא להעריך מה האטרקטיביות שלהם ביחס לאלטרנטיבות. ואף אחד לא יודע לבנות התפלגות של מקרים, שיהיה לה יותר תוקף מאשר הצבת מספרים אקראיים ב Drake quation .

יותר מזה, אני מאמין שהמחיר נקבע בעיקר לפי פערי נזילות, ותנועה של משקיעים פאסיביים...

כרגיל, לא משהו ממשי טוב או איזה חידוש מלהיב אלא פשוט רמיזה של הפד להורדת ריבית נוספת (מגבירים את מינון תרופות ההחייאה). אז המצב בקנטים אבל היי, הריבית תרד כנראה ברבע אחוז
אתה מבין שזה באמת משהו שיעזור למתן את המשבר, נכון? עסקית כאילו...

שאלת תם, בנוגע לקריסות, טיסות ומניות:
א.
מנייה של חברה תעופה, לדוג' זו
הייתה בשיאה זה לא מכבר:
20אירו~ והיום היא 1אירו~
נאמר והקריסה עמנו עוד שבוע שבועיים,
כמה נמוך עוד אפשר לרדת? האם יש מצב שהיא תהייה מחויבת להיכנס לפשיטת רגל או שזה תלוי כל מדינה?

ב.
האם המדינה חייבת להציל את אל-על? מה יקרה אם היא לא תתערב?

לא זה
אתה מבין שזה באמת משהו שיעזור למתן את המשבר, נכון? עסקית כאילו...
כאילו, זה המילה הנכונה.
איך בדיוק רבע אחוז פחות בריבית פותר את הבעייה?
זהו? אין קורונה יותר, הגבולות נפתחים, כולם מתחילים לצאת מהבית ולקנות ?
זה רק יכול לעזור למניות קצת לזמן קצר ולשמח את טראמפ, אבל האקמול מוגבל ביכולת לרפא סרטן

אם הסרטן הוא הקורונה, איך חזית את המשבר כבר לפני שנים?

א.
הייתה בשיאה זה לא מכבר:
20אירו~ והיום היא 1אירו~
כמה נמוך עוד אפשר לרדת? האם יש מצב שהיא תהייה מחויבת להיכנס לפשיטת רגל או שזה תלוי כל מדינה?

ב.
כן... זה לא ממש קשור לקורונה...

מי אמר שחזיתי לפני שנים? גם אתה מכניס לי מילים לפה?

איך בדיוק רבע אחוז פחות בריבית פותר את הבעייה?
זהו? אין קורונה יותר, הגבולות נפתחים, כולם מתחילים לצאת מהבית ולקנות ?
ההשפעה היא הורדת עלויות של גיוס הון (הרבה יותר מרבע אחוז). בסופו של דבר, הקורונה לא פוגעת בשוק יותר ממגפת שפעת קשה. הנזק נגרם בגלל המאמצים לבלום את התפשטות הוירוס, שאגב, יש להם סיכוי משמעותי להצליח.

ההצהרה של הפד אומרת, שלחברות יהיה יותר קל לרכוש אוויר לנשימה, ויהיה יותר קל להתאים את עצמם למציאות הכלכלית החדשה שתשרור בטווח הקצר והבינוני.

עבור לא מעט חברות, ההודעה הזאת, הטתה את התפלגות קצת לטובה.

א.
הייתה בשיאה זה לא מכבר:
20אירו~ והיום היא 1אירו~

ב.
לגבי המנייה של norwegian לא בטוח שזה קשור לקורונה.
כבר לא מעט זמן שבמדינות סקנדינביה התפתחה תנועת no flight בגלל זיהום אוויר שמאוד משפיע על מניות חברות התעופה הסקנדינביות.
ובלי קשר לזה היא נכנסה לקשיים וכבר היה ניסיון חילוץ שלה..

אתה בטוח במה שאתה אומר?
זה בערך כמו ההסתברות להרוויח ב מרטינגייל אם יש לך אין סוף זמן /כסף אתה תרוויח תמיד
בטח קראת את הבלוג, או מקורות דומים זאת בדיוק דרך ההשקעה לטווח ארוך.
ברור שיהיו מעטים שיזדדקו לכל הכסף עכשו או ימכרו הכל בגלל הלחץ.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה אתמול כן וכשירדנו 20% בדצמבר 18 לא ?

אני חושבת שעיקר הדיון כאן בכמה דפים אחרונים (ויתקנו אותי @Body Solid, @בת העמק ואחרים שהשתתפו בדיון) מתחלק לשני נושאים עיקריים:
1. האם אפשר להתייחס למגיפת הקורונה (ולכל הצעדים שננקטים בגללה - כגון סגר על ערים שלמות בעולם שכוללות מליוני בני אדם) כאל ברבור שחור ייחודי (כלומר סוג של אירוע יוצא דופן בנדירותו שיש לו השפעה עצומה) שבמקרה הזה היה אפשר להספיק להגיב לו (בשוק ההון) ולכן תגובה אליו לא נחשבת לשינוי עקרוני ב״אידיאולוגיה״ של השקעה פסיבית.
2. האם העובדה שלא מגיבים לברבור שחור שכזה היא ״טעות״ או היא ״הדבר הנכון לעשות״ (במסגרת ה״אידיאולוגיה״ של השקעה פסיבית).

לגבי סעיף 1 (וזה יכול לענות לשאלתך - למה אי אפשר להתייחס לירידה של דצמבר 18 באותה הצורה גם אם סך הירידה באחוזים היא אולי דומה).
לדעתי האישית - כן. מדובר על ״ברבור שחור״. לכן, אישית אני לא רואה אנשים שהגיבו לברבור השחור הזה, כאנשים ש״איבדו את דרכם״ הפסיבית. ולכן אני גם לא מנסה להקניט אותם ולבקש ״חיזויים״ נוספים.

לגבי סעיף 2 -
לדעתי האישית - לא. ה״אידיאולוגיה״ הפסיבית לוקחת בחשבון שיהיו ברבורים שחורים. ומן הסתם רובם בלתי ניתנים לניבוי (למעשה הם בהגדרתם - כברבורים שחורים - בלתי ניתנים לניבוי). לכן, גם הברבור השחור הזה, בהגדרתו, נכנס לחישובים הסטטיסטיים של התיאוריה הפסיבית. לי אישית לא מתאים להיות ״אקטיבית״ בשוק ההון. זו בדיוק הסיבה שבחרתי בקרנות מחקות פסיביות. ולכן אני לא רואה בחוסר התגובה שלי טעות. סיטואציות כאלו נלקחו בחשבון מראש בעצם בניית התיק שלי כתיק מגוון (לא רק שוק ההון במקרה האישי שלי).

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה