• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
שאלה ל- @adamshalev וכל מי שהקטין חשיפה מנייתית: קבעתם לעצמכם איזשהו כלל מתי לשוב לקנות מניות? לדוגמה: אם s&p 500 ירד ב- x אחוזים.
(אם כתבתם משהו בנושא בשרשור הזה אז כנראה פספסתי ואני מתנצל - זה שרשור מפלצתי וכל פעם שאני נכנס אליו יש 50 הודעות חדשות כך שאני לא מספיק לעקוב...)

או אנשים שבנונשלנט אומרים לבן 21, שמחפש להשקיע 100א ש"ח, שזה לא כסף . בני 21 עם 100א ש"ח זה ממש בסדר לעומת שאר האוכלוסיה,
שני הדברים נכונים :) זה סכום בהחלט יפה לשלב הזה בחיים, אבל זה לא סכום שההשקעה שלו (או נסיון לאופטימיזציות השקעה או תזמונים שעלולים להניב עוד כמה שברי אחוזים) תשנה משמעותית את החיים של אותו בן 21. ארשה לעצמי לצטט את עצמי ממעלה השרשור:
למשקיעים היותר צעירים בשרשור - אם תחשבו עשור קדימה ויותר, רוב ההון שלכם הוא בכלל לא זה שמושקע כרגע בשוק ההון (והרווחים הצפויים ממנו) אלא ההכנסות שתקבלו כמשכורת מהעבודה. התנודות עכשיו בשוק הן בעלות משמעות נמוכה יותר בתכנון ארוך הטווח שלכם (ואם הסכומים הללו דרושים בטווח הקצר - הם לא אמורים להיות במניות מלכתחילה).

מה שכן, הוא שההשקעה הזאת היא מספיק משמעותית כדי ללמוד את עולם ההשקעות ויותר חשוב את סיבולת הסיכון האישית, כדי שלכשאכן יצבר סכום משמעותי בתיק ההשקעות אפשר יהיה להתנהל איתו באופן נבון, כי "דמי הלימוד" כבר שולמו.

זה משפט נפוץ שנאמר לסטארטאפים ("מה יקרה אם גוגל יכנסו לנישה שלך?"), במיוחד ע"י משקיעים פוטנציאליים, אבל החשש בו מוגזם במידה רבה.

לגורילות בשוק הטכנולוגי אולי יש משאבים אבל חסר מיקוד (אנשים, משאבים, קשב ניהולי) בלתת פתרון מעולה לבעיה אחת צרה וספציפית, תהליך קבלת ההחלטות הוא איטי וביורוקרטי, ובפועל לרוב לא מתחרים מול המשאבים של כל החברה - אלא של איזה צוות קטן שהוקצה לטובת הפרויקט (שבשבילם זה עוד פרויקט, בעוד שבשביל הסטארטאפ הצלחת המוצר היא חיים או מוות, והיחס בהתאם). חבורת גדולות יכולות להרוג מתחרה קטן אם זה באמת כיוון אסטרטגי שלהם, אבל פיתוח מחדש זה תהליך ארוך, מורכב ניהולית ויקר - פתרון זול הרבה יותר הוא פשוט לרכוש את המתחרה הזה עם פרמיה כזאת או אחרת...

לגבי שיחות ועידה - מיקרוסופט רכשו את סקייפ והמוצר הזה הוא זוועת עולם. לגוגל יש והיו אינספור מוצרי צ'אט ווידאו לאורך השנים, והם סבירים מינוס לשיחות ועידה ארגוניות - רוב המוצרים שהם מכריזים עליהם ייעודם הוא בית הקברות המהולל שלהם (אתר מדהים אגב, ממליץ לבקר: Killed by Google). בתור מישהו שהשתמש באופן קבוע בשירותי שיחות ועידה בחברה מפוזרת עולמית - zoom נוח משמעותית מהשאר.
ראיתי שאכן יש קונצנזוס שהמוצר של זום טוב.
אבל הכיוון מעניין-פלטפורמות מדיה חברתית -משחקי וידאו,פייסבוק...

זה משפט נפוץ שנאמר לסטארטאפים ("מה יקרה אם גוגל יכנסו לנישה שלך?"), במיוחד ע"י משקיעים פוטנציאליים, אבל החשש בו מוגזם במידה רבה.

לגורילות בשוק הטכנולוגי אולי יש משאבים אבל חסר מיקוד (אנשים, משאבים, קשב ניהולי) בלתת פתרון מעולה לבעיה אחת צרה וספציפית, תהליך קבלת ההחלטות הוא איטי וביורוקרטי, ובפועל לרוב לא מתחרים מול המשאבים של כל החברה - אלא של איזה צוות קטן שהוקצה לטובת הפרויקט (שבשבילם זה עוד פרויקט, בעוד שבשביל הסטארטאפ הצלחת המוצר היא חיים או מוות, והיחס בהתאם). חבורת גדולות יכולות להרוג מתחרה קטן אם זה באמת כיוון אסטרטגי שלהם, אבל פיתוח מחדש זה תהליך ארוך, מורכב ניהולית ויקר - פתרון זול הרבה יותר הוא פשוט לרכוש את המתחרה הזה עם פרמיה כזאת או אחרת...

לגבי שיחות ועידה - מיקרוסופט רכשו את סקייפ והמוצר הזה הוא זוועת עולם. לגוגל יש והיו אינספור מוצרי צ'אט ווידאו לאורך השנים, והם סבירים מינוס לשיחות ועידה ארגוניות - רוב המוצרים שהם מכריזים עליהם ייעודם הוא בית הקברות המהולל שלהם (אתר מדהים אגב, ממליץ לבקר: Killed by Google). בתור מישהו שהשתמש באופן קבוע בשירותי שיחות ועידה בחברה מפוזרת עולמית - zoom נוח משמעותית מהשאר.
ראיתי שאכן יש קונצנזוס שהמוצר של זום טוב.
אבל הכיוון מעניין-פלטפורמות מדיה חברתית -משחקי וידאו,פייסבוק...
שני הדברים נכונים :) זה סכום בהחלט יפה לשלב הזה בחיים, אבל זה לא סכום שההשקעה שלו (או נסיון לאופטימיזציות השקעה או תזמונים שעלולים להניב עוד כמה שברי אחוזים) תשנה משמעותית את החיים של אותו בן 21. ארשה לעצמי לצטט את עצמי ממעלה השרשור:

מה שכן, הוא שההשקעה הזאת היא מספיק משמעותית כדי ללמוד את עולם ההשקעות ויותר חשוב את סיבולת הסיכון האישית, כדי שלכשאכן יצבר סכום משמעותי בתיק ההשקעות אפשר יהיה להתנהל איתו באופן נבון, כי "דמי הלימוד" כבר שולמו.
אגב, קפיצה של 50% בהדבקות באיראן
https://www.bloomberg.com/news/arti...google-scraps-event-virus-update?srnd=premium

לא שאני סותר את העובדה שהיו אנשים שהצליחו לתזמן הקטנת חשיפה יחסית מדויק, אבל יחד איתם - יש אנשים שהקטינו חשיפה מנייתית כבר במשך תקופה ארוכה (חודשים ושנים) מחשש למפולת כזאת או אחרת וישבו בצד בתקופת העליות, ויש כאלה שלא עשו כלום לא לפני ולא אחרי. מן הסתם נשמע יותר כאן בפורום מאלו שהצליחו לתזמן באופן נכון מאשר מהשאר...

אזהרות כאלו נפוצות כבר הרבה זמן - בגלל שהשווקים יקרים היסטורית, בגלל בחירת טראמפ, בגלל ברקזיט, בגלל... הפעם זאת התממשה ו"פגעה בדיוק", לעומת כל האחרות שבאו והלכו והשוק המשיך בשלו.
אגב, האם האזהרה הזאת באה עם העצה של מתי להיכנס חזרה (שאלה רטורית...)? כי כל מי ש"צדק" לגבי ההשפעה הכלכלית של הוירוס שתבוא לידי ביטוי בשוק - האם הם יודעים לומר אם הנפילה הנוכחית (10%? 15%? לא עקבתי) היא "מספיקה" או שתמשיך? כי ההתנהגות של רוב האנשים במקרים כאלו היא לשבת בחוץ "עד שהשוק יירגע", שזה ניסוח אחר ל-לחכות לכך שהשוק יחזור לעלות, ולהיכנס אליו *אחרי* העליות...

אחוז המשתתפים הפסיביים באמת בשווקים הוא לא כזה גדול. גם אם משהו כמו (זורק את המספר מזיכרון, אולי טועה בהרבה) 30-40% מהשוק משתמש במכשירים מחקה מדד לניהול התיק, זו לא התנהלות פסיבית במיוחד כשמתחילים למכור את הניירות הללו מתוך לחץ בתקופות כאלו, בדיוק כמו מי שהתחיל למכור מניות פרטניות. גם אם זה עלול להגדיל את הקורלציה של הנכסים בתוך שוק המניות - זה משנה רק לתנודות בטווח הקצר, מה שלא אמור לעניין את מי שבונה על אחזקה ארוכת טווח.

אגב, דוגמא משעשעת (ונפוצה למדי) ששוק יעיל או לא, המשתתפים בו הם עדיין בני אדם - בעקבות התפשטות הוירוס יש חשיבה שחברות ומוצרים שתומכים בעבודה מרחוק יזכו לביקוש מחודש, ובפרט זו התזה עבור חברת zoom, שמציעה מוצר לשיחות ועידה בוידאו. בעקבות זאת זינק הערך של מניית ZOOM בבורסה בארהב - שזו בכלל חברה סינית פצפונת שמייצרת רכיבים לטלפונים. הטיקר של חברת שיחות הועידה הוא בכלל ZM...
אגב, למשל התעופה כמו DELTA הרי גם הדלק צנח ב20% והם צנחו ב20%...לא יודעת, מוגזם? מצד שני הבעיה היא מדינות לא מפותחות ששיעור הדבקה נורא..ייתכן שלא מעט תינוקות יישפכו עם המים..

אתה מכרת את כל המניות שלך וקנית בכל הכסף שורטים
אני לא יושב על מניות כבר תקופה ארוכה למדי כי לדעתי כשל שוק נמשך כבר כמה שנים. השוק פשוט מונשם בצורה מלאכותית כבר הרבה שנים על ידי הבנקים המרכזיים וכל מה שהיה צריך הוא טריגר קטן כמו וירוס קורונה כדי לקלקל את כל החגיגה הזאת. אני לא יודע אם הקריסה תימשך או לא ואני גם לא יודע אם ומתי מצא חיסון. אבל מה שאני כן ידעתי הוא שאין שום דרך בעולם להכיל וירוס כל כך מדבק באזור 1 שמכיל עשרות מיליוני אנשים שהסתובבו בכל העולם היה ברור שזה יתפשט הלאה לשאר העולם. לגבי לשים את הכסף שלי איפה שהפה שלי אז כן לפני שבוע בדיוק לפני שהתחילה הקריסה ביום שישי שעבר קניתי קולים על הויקס בסכום קטן למען שעשוע. אתה שואל למה לא קניתי בסכום גדול יותר? כי הסיכון גדול ואני נשוי עם ילדים ומעדיף להישאר ככה. אם הייתי לבד מבטיח לך שהייתי קונה בסכום הרבה יותר גדול כי ראיתי את זה מגיע ברגע שהתחילו להופיע עשרות חולים באירופה ובמדינות נוספות.
לגבי הפסד התשואה של השנים האחרונות מאוד ייתכן שכל התשואה הזאת שהרווחת בכפיות תעלם בבת אחת בדליים תוך חודשיים, כך שכל הפסיביות הזאת לא ממש עזרה.
כולם עדיין בטוחים שהשוק יזנק בחזרה ברגע שזה קצת להירגע או ברגע שכולם התרגלו למצב לדעתי זה לא יקרה. עוד חודשיים חברות יתחילו לפרסם תוצאות לרבעון וזה הולך להיות קטסטרופה אדומה חוץ אולי מחברות שמייצרות מסכות.
מי אמר שמה שקרה לפני כמעט מאה שנה לא יחזור על עצמו כמו שאני רואה את זה הדרך סלולה לשם ומה שהיה לפני מאה שנה אפילו לא היה חמור כמו עכשיו

אם הייתי לבד מבטיח לך שהייתי קונה בסכום הרבה יותר גדול
ואם לסבתא היו גלגלים...

לגבי הפסד התשואה של השנים האחרונות מאוד ייתכן שכל התשואה הזאת שהרווחת בכפיות תעלם בבת אחת בדליים תוך חודשיים
וייתכן שלא

עוד חודשיים חברות יתחילו לפרסם תוצאות לרבעון וזה הולך להיות קטסטרופה אדומה חוץ אולי מחברות שמייצרות מסכות.
אני שמח שכתבת את התחזית שלך היום, יהיה קשה לעקוב אחרי התחזיות שלך בתוך השרשור אבל אשמח לשמוע עוד תחזיות.

יש כאן סיכום על התפתחות קורונה. יש קפיצה רצינית באחוז הנדבקים היום... גם קוריאה שיש בה מערכת בריאות טובה הוכפלו המקרים. השורטיסטים וודאי חוגגים @jenia ...
https://www.bbc.com/news/world-51235105

אני לא יושב על מניות כבר תקופה ארוכה למדי כי לדעתי כשל שוק נמשך כבר כמה שנים. השוק פשוט מונשם בצורה מלאכותית כבר הרבה שנים על ידי הבנקים המרכזיים וכל מה שהיה צריך הוא טריגר קטן כמו וירוס קורונה כדי לקלקל את כל החגיגה הזאת. אני לא יודע אם הקריסה תימשך או לא ואני גם לא יודע אם ומתי מצא חיסון. אבל מה שאני כן ידעתי הוא שאין שום דרך בעולם להכיל וירוס כל כך מדבק באזור 1 שמכיל עשרות מיליוני אנשים שהסתובבו בכל העולם היה ברור שזה יתפשט הלאה לשאר העולם. לגבי לשים את הכסף שלי איפה שהפה שלי אז כן לפני שבוע בדיוק לפני שהתחילה הקריסה ביום שישי שעבר קניתי קולים על הויקס בסכום קטן למען שעשוע. אתה שואל למה לא קניתי בסכום גדול יותר? כי הסיכון גדול ואני נשוי עם ילדים ומעדיף להישאר ככה. אם הייתי לבד מבטיח לך שהייתי קונה בסכום הרבה יותר גדול כי ראיתי את זה מגיע ברגע שהתחילו להופיע עשרות חולים באירופה ובמדינות נוספות.
לגבי הפסד התשואה של השנים האחרונות מאוד ייתכן שכל התשואה הזאת שהרווחת בכפיות תעלם בבת אחת בדליים תוך חודשיים, כך שכל הפסיביות הזאת לא ממש עזרה.
כולם עדיין בטוחים שהשוק יזנק בחזרה ברגע שזה קצת להירגע או ברגע שכולם התרגלו למצב לדעתי זה לא יקרה. עוד חודשיים חברות יתחילו לפרסם תוצאות לרבעון וזה הולך להיות קטסטרופה אדומה חוץ אולי מחברות שמייצרות מסכות.
מי אמר שמה שקרה לפני כמעט מאה שנה לא יחזור על עצמו כמו שאני רואה את זה הדרך סלולה לשם ומה שהיה לפני מאה שנה אפילו לא היה חמור כמו עכשיו
זהו שלמשל BECTON BDX שמתעסקת בציוד רפואי של מסכות, מזרקים חד פעמיים וכל הנלוות ממש ירדה. כנראה כי יש כלפיה בדיוק בתקופה זו תביעה שנפתחה

אתה יודע מה אני אוסיף עוד משהו זה בדיוק כמו עם טסלה גם שם הרי יש כשל שוק אדיר. יש אנשים שמאמינים שהחברה שווה 150 מיליארד דולר למען האמת הם מאמינים שיש בה יותר כי הם קנו מניות כשהחברה הגיע לשווי הזה אז מאמינים שהיא צריכה להיות שווה אפילו יותר, אבל איזה סיבה יש לה להיות שווה כל כך הרבה קש ההכנסות שלה זעומות הרווחים אפסיים עד לא קיימים. ההשוואה המתבקשת היא לחברות אחרות שמייצרות והמוכרות מכוניות בכמויות גדולות יותר בסדרי גודל ועם רווחים אמיתיים של מיליארדים, ועדיין שוות רק שליש מטסלה. אז אפשר לבוא ולומר ש מכוניות חשמליות הן העתיד וטסלה מייצרת מכוניות חשמליות אבל התמחור שלה הוא כזה שמניח שלא ישארו חברות אחרות של מכוניות וטסלה תהיה לבדה בעולם אולי עוד חברת מכוניות אחת במקביל מה שלא יקרה כי כולם מייצרים היום מכוניות חשמליות. אז נכון של טסלה היה את יתרון הראשוניות ולכן כרגע היא מוכרת יותר מכוניות חשמליות מהאחרים אבל זה לא יימשך לנצח.
אז כן גם כאן יש כשל שוק בתמחור וגם כאן חשבתי לשים את כספי היכן שפי אבל הסתבר שהאופציות פות על טסלה כל כך יקרות שלא רק אני חושב שיש קשר לשוק.
נכון שזה שייך לדיון על טסלה אבל זו דוגמא לכשל שוק שיוצר פסיכוזת המונים

אני שמח שכתבת את התחזית שלך היום
לא הבנתי, זה ציניות?
אתה חושב שיש סיכוי שלא יהיו תוצאות רבעוניות אדומות כדם ממרבית החברות?
אני חושב שאני מתחיל להבין איך אתה חושב. אם אני זוכר נכון אתה עתודאי שהשתחרר לא מזמן, כלומר אתה בערך בן 30, מה שאומר שב2001 היית ילד, ז זה נראה לך כמו זכרון רחוק בהסטוריה, והשווקים יכולים רק לעלות וחברות טכנולוגיה נחוצות לעולם ולא יכולות לקרוס או להיסגר אז השוק תמיד ידהר למעלה. לא

אתה יודע מה אני אוסיף עוד משהו זה בדיוק כמו עם טסלה גם שם הרי יש כשל שוק אדיר. יש אנשים שמאמינים שהחברה שווה 150 מיליארד דולר למען האמת הם מאמינים שיש בה יותר כי הם קנו מניות כשהחברה הגיע לשווי הזה אז מאמינים שהיא צריכה להיות שווה אפילו יותר, אבל איזה סיבה יש לה להיות שווה כל כך הרבה קש ההכנסות שלה זעומות הרווחים אפסיים עד לא קיימים. ההשוואה המתבקשת היא לחברות אחרות שמייצרות והמוכרות מכוניות בכמויות גדולות יותר בסדרי גודל ועם רווחים אמיתיים של מיליארדים, ועדיין שוות רק שליש מטסלה. אז אפשר לבוא ולומר ש מכוניות חשמליות הן העתיד וטסלה מייצרת מכוניות חשמליות אבל התמחור שלה הוא כזה שמניח שלא ישארו חברות אחרות של מכוניות וטסלה תהיה לבדה בעולם אולי עוד חברת מכוניות אחת במקביל מה שלא יקרה כי כולם מייצרים היום מכוניות חשמליות. אז נכון של טסלה היה את יתרון הראשוניות ולכן כרגע היא מוכרת יותר מכוניות חשמליות מהאחרים אבל זה לא יימשך לנצח.
אז כן גם כאן יש כשל שוק בתמחור וגם כאן חשבתי לשים את כספי היכן שפי אבל הסתבר שהאופציות פות על טסלה כל כך יקרות שלא רק אני חושב שיש קשר לשוק.
נכון שזה שייך לדיון על טסלה אבל זו דוגמא לכשל שוק שיוצר פסיכוזת המונים
צרלי מונגר
NEVER UNDERESTIMATE A MAN THAT OVERESTIMATES HIMSELF
https://www.cnbc.com/video/2020/02/13/berkshire-hathaways-charlie-munger-id-never-buy-tesla.html

שאלה ל- @adamshalev וכל מי שהקטין חשיפה מנייתית: קבעתם לעצמכם איזשהו כלל מתי לשוב לקנות מניות? לדוגמה: אם s&p 500 ירד ב- x אחוזים.
(אם כתבתם משהו בנושא בשרשור הזה אז כנראה פספסתי ואני מתנצל - זה שרשור מפלצתי וכל פעם שאני נכנס אליו יש 50 הודעות חדשות כך שאני לא מספיק לעקוב...)
אני לא פועל לפי כללים כתובים, אלא מנסה לפעול בשיקול דעת.
אני מודע היטב לכך שעם כל הקושי של לנסות לתזמן יציאה מהשוק (או הקטנת חשיפה) מתווסף הקושי של חזרה לשוק (או הגדלת חשיפה).
אני יכול להגיד שב-24 לדצמבר 2018, בתחתית של המפולת, הגדלתי קצת חשיפה למניות. זה לא היה הרבה, ומכרתי אחרי כמה חודשים, אבל עדין - יצא במקרה לא רע. התוכנית שלי היא להגדיל חשיפה ככל שהשוק ירד עוד - לא במובן של לתפוס סכין נופלת, אלא במובן של אני בטווח הארוך רוצה לכוון לחשיפה מנייתית גבוה יותר ממה שיש לי עכשיו (לאזור 50%, השאר בנדלן להשקעה וקצת חיות אחרות) ומחכה לתמחור מניות טוב בהרבה ממה שיש עכשיו.
אתמול קניתי קצת ממניה ספציפית שאני מחזיק שירדה 35%, קצת CEFs שהפרמיה עליהם ירדה משמעותית באופן די נדיר, וגם נכנסתי לפוזיזציה של שורט על הוויקס (כן, that again). נכנסתי ב-vix 49, הוא סגר ב-40.

לא כולם מרגישים שזה יזנק מהר בחזרה.
אתמול עברתי באופן רשמי למוד של המשבר של 2008.
מרוב פאניקה הגבתי פה יותר מכל התגובות שלי בכמה חודשים האחרונים.

אנחנו בעיצומו של המשבר החמור ביותר מאז 2008. הקורונה היא בסך הכל טריגר לפיצוץ הבועה שבנקים מרכזיים ניפחו.

אני מצטייד בעוד ביטים ושימורי טונה.
מפסיק לאכול במסעדות וכו'.

אני לא יושב על מניות כבר תקופה ארוכה למדי כי לדעתי כשל שוק נמשך כבר כמה שנים
כמה איבדת בתשואה אלטרנטיבית בהמתנה למפולת? על כמה עמד סנופי כשהחלטת שזו בועה?

וגם נכנסתי לפוזיזציה של שורט על הוויקס
איך אתה אוהב... לא חראם על הלחץ דם?

מה ההבדל בין ריגוש לחרדה?
פרספקטיבה
לא קונה את זה אחי. ראיתי אותך פעם קודמת שנכנסת בויקס. עדכונים כל עשר שניות זה לא רק ריגוש. רק מלקרוא אותך אז הזעתי בבית.

אבל בהצלחה, כל אחד ומה שטוב לו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה