• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
כמה איבדת בתשואה אלטרנטיבית בהמתנה למפולת
לא איבדתי כלום כי בכסף הזה בנינו עסק ריווחי. אולי לא פסיבי אבל התשואה היא 50% בשנה על ההון. ומה"דיבידנד" נכנסנו כשותפים שקטים בעוד עסק, קצת יותר פסיבי. הרי מסבירים לילדים שמניות הן בעצם שותפות בעסק.
לגבי הפסד התשואה. אם עשית ב10 או אני לא יודע כמה השנים האחרונות 100% תשואה, ובחודש הבא השוק יורד 50%, אז מה בדיוק הרווחת? חזרת 10 שנים אחורה, מינוס עמלות ודמי ניהול

לא הבנתי, זה ציניות?
זה אפילו לא סרקזם, אשמח לבחון את ההשערות שלך כשאתה מספר עליהן לפני האירוע (לעומת השערות בדיעבד שלא מלמדות הרבה).

אתה חושב שיש סיכוי שלא יהיו תוצאות רבעוניות אדומות כדם ממרבית החברות?
אתה מדבר על הדו"חות הרבעוניים או על מצב המנייה לאחר פרסום הדו"חות? הדו"חות יראו את ההפסדים שנבעו מהמצב, ככל שיש כאלה.
מצב המנייה לא בהכרח יהיה גרוע יותר (למשל אם הדו"חות יראו פגיעה פחותה ממה שהאנליסטים צפו)

אני חושב שאני מתחיל להבין איך אתה חושב.
אתה נכנס פה לתחום מסוכן, אחרי שאתה טענת ליכולת לחזות את השוק אתה מתיימר לקרוא מחשבות?

אם אני זוכר נכון אתה עתודאי שהשתחרר לא מזמן, כלומר אתה בערך בן 30, מה שאומר שב2001 היית ילד
נכון (בערך, 11/12 זה על גבול הנוער אבל אם יותר נוח לך להתייחס אליי כילד זה בסדר).

השווקים יכולים רק לעלות וחברות טכנולוגיה נחוצות לעולם ולא יכולות לקרוס או להיסגר אז השוק תמיד ידהר למעלה
לא טענתי כזה דבר.
כן, אני חושב שבטווח הארוך השוק יעלה (או, אם זה לא יקרה, שמצב התיק שלי יהיה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותי במצב כזה).
לא, אני לא חושב שיש חברה שהיא גדולה מכדי לקרוס (או אפילו סקטור).

לדעתי למשל המצב הולך מאד להחמיר ויש סיכוי לא קטן שזה הטריגר לקריסה של עשרות אחוזים (יותר מ50). לא צריך להתערב איתך כי התערבתי עם שוק ההון וקניתי בקטנה קולים על הוויקס לכמה חודשים
הנה לך, מיום שישי שעבר. מרוצה?

אגב, מעולם לא התיימרתי להיות מסוגל לחזות את העתיד, או את כיוון השוק בניגוד לאנשים אחרים כאן בפורום, כך שאני אודה לך אם לא תנסה להוציא אותי מטורלל שיודע לקרוא את העתיד בקפה בקלפים או במזלות. זה פשוט היה קומונסנס לקרוא את המצב באופן נכון.
זאת יכולת שכן יש לי להעריך מצב ולראות לאיזה כיוון הוא הולך ולרוב אני גם צודק. לצערי אני לא יכול להשליך את היכולת הזאת על שוק ההון בגלל שלמרות הטענות לגבי היותו שוק משוכלל המצב הוא בדיוק הפוך השוק הזה חסר כל היגיון ומתנהג באופן לא רציונאלי פעמים רבות ולכן בהיותי בן אדם מאוד רציונלי אני לא יכול לחזות זאת ולא יכול לעשות מיליונים, טסלה כדוגמא, כל פעם שהשתעשתי ברעיון לעשות עליה שורט היא קפצה יותר, ללא שום סיבה וללא שום הצדקה ולמזלי הבנתי שהתנהגות שלה לא רציונלית כשכל שטות אנליסט פולט מקפיצה אותה בעוד 10% ביום, ולא נכנסתי לשורט עליה.

מסכימה.
ועדיין ולמרות כל זה אני חושבת ש*אופן ההתנהלות* של משקיע פסיבי לא באמת חייב להשתנות.

היה ברור לכולם שהולכת להיות מגיפה. בהחלט. היה לפחות שבוע שבו ניתן היה לכאורה להוציא את הכסף כשהשווקים היו בשיא בידיעה *ברורה* שהם ירדו וירדו חזק. העניין הוא שעכשיו, בהינתן שהשווקים התחילו לרדת... אף אחד לא באמת יודע כמה עוד הם ירדו, כמה זמן, ומתי הם יתחילו לעלות.
והם יעלו.
בדיוק כמו שברור היה שהם ירדו גם *ברור* שהם יעלו. כי מתישהו ימצא חיסון, רמת הוודאות לגבי הנגיף תגדל ואנשים ימשיכו לחיות, לייצר, לקנות.
אנחנו כרגע בסיטואציה לא נורמלית. אקוטית. משתקת. ודווקא מעצם העובדה שזו סיטואציה אקוטית, זו סיטואציה שלא תוכל להימשך זמן רב מדי ללא פיתרון (וכן, גם ״פיתרון״ שבו כולם חולים ויש אחוזי תמותה יחסית גבוהים, זה סוג של ״פתרון״, עם כל כמה שזה יהיה נורא).

אם יש לאנשים זמן, ואורך רוח, והם לא חייבים להשתמש בכסף כאן ועכשיו, והתיק שלהם בנוי בצורה מותאמת ליכולת הכלת הסיכון של תנודות חזקות כך שגם ירידות חזקות לאורך זמן לא גורמות להם לצאת בהיסטריה משוק ההון, אז כן, העולם יחזור, מתישהו, לאי הוודאות ״הרגילה״ שלו וכך גם התיק...

אז אם מישהו החליט לפני מספר ימים ״ללכת על המידע הזה״, להוציא את הכסף (ולשלם מס אם זה בתיק ממוסה) והצליח להרוויח 10-20-30% זה סבבה וכיף. אבל דווקא בגלל שמעכשיו לא ברור כמה עוד השוק ירד ולכמה זמן, אז גם אלו שמכרו לא ברור עד כמה הם באמת ירוויחו מהמהלך בסופו של דבר.

בסופו של יום גם תיק פסיבי, כזה שלא נגעו בו ורוקנו אותו, יחזור מתישהו למצב ״נורמאלי״. אז נכון, אולי זו הייתה הזדמנות ״לעשות כסף״ אבל מי שלא עשה את זה לא באמת איבד עכשיו את כל הונו לנצח, גם אם נכונו לנו עוד ימים/חודשים מאוד קשים בהמשך.

והכי חשוב, זו באמת הזדמנות פז לראות אם התיק (ההוליסטי) שבניתם מתאים לכם.

בגדול מסכים עם מה שכתבת. לגבי הקטנת חשיפה - זה לא בהכרח אומר למכור את כל התיק. אני אישית לא מכרתי אף מניה שאני מחזיק וגם לא מתכוון למכור. לפני כשבועיים קניתי אופציות באחוז קטן יחסית מהתיק. מה שיפה באופציות זה כשיש אופוריה בשוק התמחור שלהן מצחיק, וכשיש פחד הן מתנפחות בקצב מטורף. מבחינתי לקנות את האופציות הללו כשה-VIX ב-15 ויש נגיף שמשתק את סין זה היה השקעת ערך כמו כל דבר אחר. בשלושת הימים האחרונים מימשתי קצת מהאופציות בכל יום ועם מה שמימשתי כבר קניתי מניות אתמול. עדיין מחזיק חלק. אם ימשיך לרדת מפה, אמשיך לממש אופציות ולקנות מניות. אם נלך מפה לראלי, כנראה שהשווי של האופציות ימחק, אבל מבחינתי הן כבר עשו את שלהן. לא ממליץ - כנראה שיצא לי בפוקס. כבר הפסדתי על גידור בעבר.

לא איבדתי כלום כי בכסף הזה בנינו עסק ריווחי. אולי לא פסיבי אבל התשואה היא 50% בשנה על ההון.
מעולם לא התיימרתי להיות מסוגל לחזות את העתיד, או את כיוון השוק בניגוד לאנשים אחרים כאן בפורום
עסק רווחי של עצמך הוא תמיד יהיה רווחי יותר מכל השקעה אחרת (ולהקים עסק של עצמך הוא סיכון גבוה יותר מכל השקעה אחרת) ולכן לא ניתן להשוואה עם שוק ההון. בקשר לשוק ההון, ולמניות בפרט, אתה בהחלט התיימרת לחזות את העתיד בימים האחרונים בשרשור הזה. לא שאכפת לי במיוחד, גם לא אכפת לי אם היית חוזה עתידות אופטימי, כי מי שמשקיע במדדים רחבים של מניות - לא אמור לקנות ולמכור בכל ירידה או עליה של השוק והוא לא זקוק לכסף שיושב בהשקעות בעשור הקרוב. אתה פשוט מדבר על מה שלא רלוונטי אלי או אל @KickR או אל @Yevgeny אלא רק למי שהראש שלו דומה לשלך (הופתעתי לגלות כמה כאלה יש כאן).

לא התיימרתי אלא הבעתי את דעתי לגבי איך אני רואה את השתלשלות הדברים בעולם האמיתי כששוק ההון בסופו של דבר אמור להיות בבואה של העולם האמיתי (אבל לא תמיד ולא תמיד בזמן הנכון). האם הירידות ימשיכו? לדעתי כן. האם יימצא חיסון או תרופה? מניח שכן, ובפן האישי מקווה שכן. מתי? לא יודע.
גם להחזיק מדדים זה נסיון לחזות את העתיד. אתם הרי בטוחים שהשוק ימשיך לעלות ויהי מה, אחרת לא הייתם ממשיכים להחזיק בהם.
אם הייתי יודע בוודאות שהשווקים ימשיכו לצנוח לא הייתי עושה שינוי בפוזיציה שלי, אבל העדפתי להוציא קצת רווחים ומצד שני לפתוח פוזיציה שתיתן לי רווח גדול יותר במקרה של המשך קריסה והפסד קטן יותר במקרה שזה נגמר (ולדעתי זה ממש לא)

יש מצב להעיף את הסקר של השרשור? נראה לי שהוא כבר לא רלוונטי וכל עמוד שנכנסים צריך לגלול מטה אחרי תוצאות הסקר כדי לראות את ההודעות...

@yossik

מי שמשקיע במדדים רחבים של מניות - לא אמור לקנות ולמכור בכל ירידה או עליה של השוק
אני מבין שזה קשה להודות בטעות כשאחרים מפעילים את הראש וחוסכים לעצמם הפסדים צפויים. רק חבל שאת ממשיכה לזלזל בגולשים כאן ולהכניס להם מילים לפה.

יש מצב להעיף את הסקר של השרשור? נראה לי שהוא כבר לא רלוונטי וכל עמוד שנכנסים צריך לגלול מטה אחרי תוצאות הסקר כדי לראות את ההודעות...

@yossik
צודק. מחקתי ושמתי בהודעה הפותחת צילום מסך שלו.

אני ניצלתי את התיקון כדי לקנות עוד מניות, וגם על הדרך קניתי PUTS (ויש גם קצת זהב).

אני מסתכל רק על מה שעולה - בימים האחרונים המניות חטפו חזק אבל לראות 300% ב PUT ספיציפי דווקא מלהיב אותי(למרות שאבסולוטית הפסדתי כסף בסה"כ)

אני מבין שזה קשה להודות בטעות כשאחרים מפעילים את הראש וחוסכים לעצמם הפסדים צפויים
למה טעות? תיק ההשקעות שלה מושקע בהתאם לסיבולת הסיכון שלה, ומגשים את המטרות הפיננסיות שלה.
או שטעות בעיניך היא שאנחנו לא בודקים בכדור הבדולח מה יקרה בשווקים בתקופה הקרובה? חוץ מצלאת חלקית מהשוק, אתה גם יודע לומר מה יהיה גודל הנפילה הנוכחית לפני שהיא תיעצר ומתי זה יקרה? גם ידעת לצאת לפני הנפילה בסוף 2018 (ולהיכנס בחזרה לפני העליות של 2019), או שאז זו לא הייתה טעות?

למה טעות? תיק ההשקעות שלה מושקע בהתאם לסיבולת הסיכון שלה, ומגשים את המטרות הפיננסיות שלה.
שתהנה רק שתפסיק לזלזל פה באנשים שחושבים אחרת ממנה.
בתור מודרטור אני מצפה ממנה לקצת יותר ממלכתיות ושפה מכובדת, גם אם היא בטוחה שהם טועים.

אולי כל מי שקונה את ZOOM זה אנשים שחושבים שהיא תעלה כי אחרים ירוצו לקנות את ZOOM בטעות?
@adamshalev בתור חובב דיבידנדים, מה אתה אומר על ABBV? לא בהכרח מתמצאת במניות דיבידנדים, אך יכול להיות כרית הגנה. PE 16 דיבידנד של 5.53, הרבה מזומנים בתזרים של הרבעון האחרון,בתא נמוכה שבדרך כלל מעיד על "התנהגות מתונה" מול השוק, וגם בתחום רפואי... אלה נתונים שנחשבים טובים לסוג מניה כזו? איזה נתונים יש לבדוק אם מעוניינים לקנות "מניית דיבידנדים" אשמח לדעה על חסרונות בהשקעה במניות דיבידנדים ולמה אומרים שהן "חסינות בירידות", אמנם היא לא ירדה, אך הסתכלתי בכמה שממש התרסקו כמו NLY ..PPL

שתהנה רק שתפסיק לזלזל פה באנשים שחושבים אחרת ממנה.
אני לא מזלזלת. אני חושבת שמי שמחליט להיות משקיע אקטיבי צריך להבין שהוא כזה. זה עובד אחרת ודורש יותר התמקצעות וידע (ותמיד טוב שיהיה גם מידע פנים אם כי זה לא חוקי). להיות משקיע אקטיבי על כל השוק זה שעטנז בעיניי, לא משהו שיכול לעבוד. אתה לא יכול לדעת ולהבין הכל על הכל.
בתור מודרטור אני מצפה ממנה לקצת יותר ממלכתיות
ממלכתיות גדול עלי, אבל יש קו מנחה לפורום הסולידית כפועל יוצא של הבלוג. מה שקורה כאן בימים האחרונים זה התפרקות מוחלטת ויציאה מהמערה של כל האקטיביסטים. פעם הסולידית היתה מעיפה אותם אבל עכשיו גם התגלו כמה מותיקי ויקירי הפורום ככאלה ואני לא יודעת אם זה חשוב לה להישאר במסגרת הפסיביות או לא (היא לא מתייעצת איתי :) ), אני עושה את מה שאני מבינה.

@adamshalev בתור חובב דיבידנדים, מה אתה אומר על ABBV? לא בהכרח מתמצאת במניות דיבידנדים, אך יכול להיות כרית הגנה. PE 16 דיבידנד של 5.53, הרבה מזומנים בתזרים של הרבעון האחרון,בתא נמוכה שבדרך כלל מעיד על "התנהגות מתונה" מול השוק, וגם בתחום רפואי... אלה נתונים שנחשבים טובים לסוג מניה כזו? איזה נתונים יש לבדוק אם מעוניינים לקנות "מניית דיבידנדים" אשמח לדעה על חסרונות בהשקעה במניות דיבידנדים ולמה אומרים שהן "חסינות בירידות", אמנם היא לא ירדה, אך הסתכלתי בכמה שממש התרסקו כמו NLY ..PPL
את בטוחה שתייגת את האדם הנכון? אני לא משקיע במניות לפי הדיבידנד שהן מחלקות.
באופן כללי כשמדובר בקריסה רבתי של השוק, כל המניות נוטות לרדת ביחד. בשום תרחיש לא הייתי קורא למניית או מניות דיבידנד כרית הגנה, בשביל זה צריך גידור פרופר או פשוט מזומן.

לגבי הפסד התשואה. אם עשית ב10 או אני לא יודע כמה השנים האחרונות 100% תשואה, ובחודש הבא השוק יורד 50%, אז מה בדיוק הרווחת? חזרת 10 שנים אחורה, מינוס עמלות ודמי ניהול
לא, כי המשקיע משאיר את המניות שלו בתיק לעוד כמה עשרות שנים. רק מי שצריך למכור בדיוק אחרי הירידה מפסיד.

פעם הסולידית היתה מעיפה אותם אבל
נשמע קצת קשוח הייתי אומר.
זאת מדיניות שיותר מתאימה למקום כמו סין עם קורונה מאשר לפורום שמעודד אנשים לחשיבה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא מזלזלת. אני חושבת שמי שמחליט להיות משקיע אקטיבי צריך להבין שהוא כזה. זה עובד אחרת ודורש יותר התמקצעות וידע (ותמיד טוב שיהיה גם מידע פנים אם כי זה לא חוקי). להיות משקיע אקטיבי על כל השוק זה שעטנז בעיניי, לא משהו שיכול לעבוד. אתה לא יכול לדעת ולהבין הכל על הכל.
משקיע במדדים לפי חלקם בעולם ושלא בוחר מניות בפינצטה הוא פסיבי. לצאת רגע לפני נפילה צפויה שהשוק איחר בהבנתה לא הופך אותו לאקטיבי.
זה אולי תזמון, אבל אין קשר לפסיבי או אקטיבי. וזה שאת מציגה את זה כאילו על כל ירידה קטנה מוכרים את התיק זה עיוות מוחלט של כל הדיון שהיה כאן בנושא.
הדבר האחרון שהייתי מצפה בפורום כזה זה שיילחמו במשקיעים שהצליחו לצאת לפני הירידה הזאת שהיתה צפויה ולמנוע לעצמם הפסדים גדולים.
נכון זה נוגד את ה"שגר ושכח" המקובל ושברוב הזמן מונע מאנשים לעשות שטויות, אבל באירוע בסדר גודל כזה שאינו שכיח והיה מידע מוקדם על מה שהולך לקרות בהמשך, צריך לזכור שכמשקיעים כולנו כאן במטרה להרוויח, לא סתם להחנות את הכסף שלנו בבית השקעות ולטמון את הראש בחול.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה