• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
בכל רגע נתון - אתה יכול להסתכל על המחיר הנוכחי של ני״ע ולשאול על הגרף - לפני כמה זמן הגרף היה בדיוק באותו ערך בפעם הראשונה, ואתה תמיד תקבל מספר. המספר הזה היום ב-VT הוא קצת יותר משנתיים. זאת סה״כ אנדיקציה, היא לא אומרת שום דבר על שום משקיע. יש משקיעים שעשו יותר, יש שפחות, כל אחד והתזרים מזומנים האישי שלו מול הנכס.
אבל הנתון הזה הוא אובייקטיבי.

לדעתי זה מאוד לא הוגן להשמיט דיבידנדים.. הם חלק בלתי נפרד מהתשואה והחלוקה שלהם ליטרלי פוגעת בקרן

אז אם אני מבין נכון, אם השוק יחתך עכשיו ב50% אז את בעצם בהפסד וכל העליות של 5 השנים האחרונות יימחקו?
אם השוק ייחתך ב50 אחוז התיק שלה יחזור לשנת 2013 אכן 7 שנים של טחינת מים אבל זה שם המשחק ואם אחרי שהשוק נחתך הוא עולה 10-12 שנה אחרי ברצף כמו שעשה מ2008 אז זה מספק את הסחורה בכל זאת.

לפי קצב צמיחה השרשור הזה, נשמע ש-It's that time of the year again, אז אתרום את מנת האדישות/שלוות הנפש הקבועה שלי -

הנחת העבודה שלי בהכנסת כסף לשוק המניות היא שהוא עלול לקרוס מחר ב-50% ויקח לו 5-10 שנים לחזור לערכו (כלומר אפס תשואה). הסיכון הזה הוא המחיר של פוטנציאל התשואה באפיק הזה.
מי שהירידות הנוכחיות מלחיצות אותו (לא בדקתי מתחילת השנה - אבל נשמע כמו 10% או משהו כזה?) - למה?
* אם לא הנחתם שהשוק עלול לקרוס בדרך, ושתצטרכו את הסכום המושקע במניות בשנים הקרובות - נשמע כמו זמן טוב לשנות מחדש את ההנחות שלכם ועד כמה אתם אמורים להיות מושקעים בשוק המניות מלכתחילה
* אם הנחתם שקריסות עוד יבואו - אז הירידה הנוכחית היא קטנה בהרבה מתרחיש הקיצון שהנחתם ונערכתם אליו, אז תמשיכו בתכנית.

ובהתאם, לכאורה אני אמור להיות מהמשקיעים היותר לחוצים - כי איני עובד ו-80% מהתיק שלי הוא במניות (ואני משער שאני בירידות שש ספרתיות כלשהן). אבל אני לא, בדיוק מהסיבה שתיארתי - נפילות שכאלו כלולות בתכנון ההשקעה מלכתחילה, אחרת אין לי מה לחפש בשוק המניות (או בסכומים נמוכים יותר).

למשקיעים היותר צעירים בשרשור - אם תחשבו עשור קדימה ויותר, רוב ההון שלכם הוא בכלל לא זה שמושקע כרגע בשוק ההון (והרווחים הצפויים ממנו) אלא ההכנסות שתקבלו כמשכורת מהעבודה. התנודות עכשיו בשוק הן בעלות משמעות נמוכה יותר בתכנון ארוך הטווח שלכם (ואם הסכומים הללו דרושים בטווח הקצר - הם לא אמורים להיות במניות מלכתחילה).

איזה תנודות... פעם ראשונה שלי

יום בהחלט רע לממונפים
לא חושב שיהיה לא אומץ להתמנף.. בנתיים אני יורד מהרעיון

פשוט אקנה עוד vti וזהו

@Yevgeny , מילים בסלע:).
אני חייב להגיד שבנושא הקורונה קרה לי משהו שלא קרה לי אף פעם בשנים כמשקיע פסיבי, היה לי ברור
ואני יודע את כל התיאוריות על השוק היעיל שהשוק מתנהג באדישות לא סבירה בנושא הקורונה, ולכן מכרתי
חלק בינוני מהמניות שלי לפני כשבוע. מה שמייחד את המשבר הנוכחי זה העובדה שהסוף שלו תלוי באמצעות תרופה
או חיסון לווירוס שכנראה ייקח לפחות עוד חודש, עד אז הנזקים הכלכליים(כמובן לדעתי) רק ילכו ויחמירו(גם אם הנזקים האנושיים לא).
מודה לא התנהגות פסיבית לא התנהגות מאוד חכמה במיוחד כמשקיע שיודע שהאלמנט הכי חשוב להצלחה הינו פסיכולוגי אבל
באותה נקודה היה לי ברור שבמקרה הכי גרוע אני יפסיד כמה אחוזים בודדים...(הקצבתי זמן לעשות קניה מחדש).

מודה לא התנהגות פסיבית לא התנהגות מאוד חכמה במיוחד כמשקיע שיודע שהאלמנט הכי חשוב להצלחה הינו פסיכולוגי
חשבת, ניתחת את המצב, הגעת למסקנה שהשוק טועה, פעלת למנוע הפסדים. למה התנהגות לא חכמה?
לי זה נשמע שאתה מאוד חכם ולא פועל כמו רובוט שאמרו לו שאסור למכור בשום מצב.

חשבת, ניתחת את המצב, הגעת למסקנה שהשוק טועה, פעלת למנוע הפסדים. למה התנהגות לא חכמה?
לי זה נשמע שאתה מאוד חכם ולא פועל כמו רובוט שאמרו לו שאסור למכור בשום מצב.
כן...אבל... לאורך זמן התנהגות פסיבית מכניסה יותר. והדבר הבאמת קשה זה לפתח מנטליות פסיבית. לקח לי הרבה זמן להיות מסוגל להסתכל
על התיק כל חצי שנה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה