• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
נטו עיתוי טוב/מזל לדעתי,אף אחד לא יכול לחזות את השוק
תשקיע לטווח ארוך אל תסתכל על התיק ותפקיד קבוע כל כמה זמן ותן לזמן לעשות את שלו.
זה למה קופים הרבה יותר טובים מהשקעות מאיתנו בני האדם כי הם לא ידעו איך לשחק להם עם התיק.
בשביל זה אתה צריך להתעסק עם דברים אחרים ואנשים שנכנסים לפורומי השקעות זה יכול להיות בעייתי. לוקח כמה חודשים ללמוד את העסק ואז אחרי שמשקיע פתאום נפילה וצריך להפסיק להתעסק עם זה וזה קצת בעייתי לחלק מהאנשים.

עובדה שכולם יודעים איך לתזמן את השוק (אולי חוץ ממך וממני)

אני הייתי בכיתת מב"ר מסתפק במועט , משקיע פסיבי ואומר תודה לג'ון בוגל על האפשרות הזאת היעד עצמאות כלכלית לא להיות מולטי מליונר.

אני הייתי בכיתת מב"ר מסתפק במועט , משקיע פסיבי ואומר תודה לג'ון בוגל על האפשרות הזאת היעד עצמאות כלכלית לא להיות מולטי מליונר.
בקצב הזה גם עוד 30 שנה אני לא יוצא לעצמאות כלכלית

עובדה שכולם יודעים איך לתזמן את השוק (אולי חוץ ממך וממני)
אז אם כבר, גם אני אתן את התזמון הפרטי שלנו.

אשתי תהיה בשמירת הריון בשלושה חודשים הקרובים (הכל בסדר, רק מקום עבודה מסוכן), ואז בחופשת לידה (אנחנו רוצים שנה) והיא מקווה למצוא תפקיד אחר בארגון שלה או עבודה חלופית אחרי.
עקב חוסר הודאות התזרימית, החלטנו לסגור את ההלוואה הגדולה (בריבית P+2) עם הכספים החודשיים שהיו הולכים אחרת לתיק ההשקעות.

החלטנו את זה בנובמבר, עוד לפני ההיסטריה, וכרגע ממשיכים עם זה.

מזל או תזמון מושלם? מה דעתכם?

אני בערך על 50%
מהנטו.. מעבר לזה זה קשה ממש כבר
למי שמתחיל מ0, 50% חיסכון זה אומר בערך 17 שנה לעצמאות.
אבל אחוז החיסכון האמיתי שלך גדול מ50% בגלל הפקדות פנסיה/השתלמות של המעסיק.

@jenia30, @Nina T , אותי באופן אישי אתם מתסכלים. מה בעצם אתם מנסים להוכיח? שיש לכם כוחות על? כדור בדולח? שיש לכם כישורי ניתוח מדהימים? אם כן, קבלו כפיים. מה אנחנו אמורים לעשות עם המידע הזה? אתם פותחים קרן נאמנות?
גם אם כל ההצלחות שלכם אכן מדהימות וגם אם מימשתם בזמן המתאים, לנו זה בעצם לא עוזר. בשוק יש מיליוני אנשים שמפרסמים את דיעותיהם. בממוצע, חצי צודקים וחצי טועים. אנחנו לא יכולים לדעת מראש מי צודק ומי טועה.
ושוב, זה בהנחה שכל מה שאתם מביאים בפורום כהצלחות זה כל התיק ואין עסקאות שהפסידו שמשום מה, "לא ספרתם" ולא כולל את המזומנים שיושבים בטל כדי להמתין לעסקאות הללו.
לפי מה שהבנתי, אתם בשוק זמן קצר מאד. שנה- שנתיים. זה לא זמן מספיק כדי לאשש את התיאוריות שלכם בשוק גם אם הצלחתם.
ממליצה מאד לשניכם לקרוא את הספר: תעתועי האקראיות של נסים טאלב.
צודק אש...
פייר אין לי מושג איך זה קורה.
אני עצמי מבולבלת..נראה לי שבגלל שיש כאן אנשים אינטיליגנטיים, אז אם אני "מנחשת" משהו אכתוב אותו בפורום אחרי הליך חשיבה ועיבוד קצט יותר עמוקים.
אגב, לצערי -בהרבה מקרים לא בהכרח פעלתי על סמך ההשערות.

אגב, מן הסתם בכלים הופכיים אפשר לעשות תשואות מדהימות כי השוק עולה במדרגות ויורד במעלית.
אני לא חושבת שיש בעיה שיש אנשים שמספקים דיון לגבי כלים "מגדרים", בארה"ב משקיעי LONG כן עושים שימוש כזה וזה לא משהו שנוגד את מודל ההשקעה שלהם.
כמדומני בשבת התחלתי לזרוק אסטרטגיות אפשריות וחישובי סיכון, כדי לקבל איזשהו פידבק אם מישהו מכין את עצמו גם- קיבלתי תגובות שהכל כבר מתומחר.

אז אולי זה הדבר הכי מעצבן בעולם שמי שמשתמש בכלים הללו "קופץ" עם שמחה באמצע ירידות... אבל בוא לא נוציא את שמחתם של ה"שונים"

בגלל התגובות הכל כך מזלזות כשכותבים משהו, כאילו כל משקיע פסיבי ..מגה פסיבי... מחזיק בידיו את הנוסחא האולטמטיבית להצלחה ודעות שונות זוכות לתגובה של

"קוראת בקפה..וודו..טרול...ספקולציה..."

ועדיין יש כאן חומר אנושי מצוין, שיחות אינטיליגנטיות, ניתוחים מעמיקים וראייה אינטגרטיבית של המון מאנשי הפורום. וקיבלתי כלים וטיפים מלא מעט אנשים שחסכו לי למשל עמלות גבוהות ועוד.
אבל לצערי ספגתי בגלל "חוסר הקונפורמיות" עלבונות .
כמו שאני יוצאת מהפורום ושואלת את עצמי, "רגע האם אני כפי שטוענים כאן ספקולנטית?" ...אני חושבת שגם באותה מידה ,@איש ירח יש לשאול "רגע, האם אני מקובע/ת מחשבתית"..
אענה בשאלה: מה זה משנה? המטרה שלי היא לא להגדיר את עצמי או אותך בדרך כלשהי אלא לוודא את השגת המטרות שהצבתי לעצמי במינימום סיכון.
ועדיין בוא אשאל שאלה כזו. אם כבר כולם הבינו שהשיטה שהוכיחה את עצמה זו השקעה פסיבית באינדקסים וכולם פועלים בשיטה הזו, לדעתך היא תמשיך להיות יותר אפקטיבית ? אבי נפטר בספטמבר 18 ומסתבר שהיה משקיע מאד מוצלח. כן, בעיקר בשיטה הפסיבית. אבל שאלתי אותו פעם -"אז מה עשית ב2008?" הוא אמר "לא יצאתי" ואחרי זה סיפר לי שגילה משהו על מחירי הנפט והפוספטים וסחר בזה תוך כדי בכניסות ויציאות ועשה רווח יפה.
מי יודע מה זה פוספטים בכלל...
לפני זמן מה התחלתי לחפש מה זה בדיוק פוספטים . לא לגמרי הבנתי ולא נראה שיש בזה מסחר גדול, אבל בגרף, ניתן לראות בליטה אחת עצומה ב2008 וכלום ביתרת השנים.
אגב אכן למשל מכשירי גידור הם מסוכנים ובעייתיים אבל יש גם דברים לא ממונפים כמו זהב או אינדקס צנוע שמוכנה BTAL כמדומני שזה אנטי בטה

הירידות הן לא בגלל שילר ולא איזה אינדיקטור הן נטו בגלל הוירוס שמי יכל לצפות אותו לפני שנה?
הנפילה הספציפית הזאת? כן. ישכח תוך חודשים.
אנחנו מדברים על העתיד בטווח הבינוני.
אני חושב שהכל זה ספקולציה

הסיכוי שהתשואה תהיה 0 היא כמו שהתשואה תהיה 50% או 100% או 150%
אין ממש מה להתווכח פה כשמדברים על העתיד
יש כלכלה מאחורי המספרים. הם אינם מנותקים מהיקום הממשי. נכון שדיי בלתי אפשרי לחזות התנהגות אנושית בסדרי גודל כאלה. אבל עדיין אלה מחירים של חברות שבסופו של דבר מוכרות מוצרים.

בקצב הזה גם עוד 30 שנה אני לא יוצא לעצמאות כלכלית
רק לפני שבוע היית אופטימי ועברת ל-100% מניות עם חלומות על מינופים ופרישה באיזה אי בגיל 30.
שבוע של ירידות וזהו איבדת את האופטימיות?

דיון משעשע, גדל כמו קצב ההדבקה של הקורונה.
אני נכנסתי לשוק לפני כחודש כמעט בפיק עם סכום נכבד ולא עשיתי מאז אף פעולה.
תכננתי לעשות הפקדה רבעונית בסוף מרץ אבל כנראה שאקדים אותה לשבוע הבא.
למה אני כותב את זה? צרת רבים חצי נחמה, מקווה שזה מנחם מישהו...

איך ידעת לצמצם מינוף דווקא לפני?
לא ממש ידעתי, החלטתי לצמצם מינוף כי המצב כבר לא היה הגיוני, לא יתכן שמשהו כמו הקורונה מכה והשווקים ממשיכים לעלות ולעלות, זה מצב לא בריא ולא הגיוני, בנוסף מכרתי אחזקות שלי במחירים גבוהים מאד, מחירים שבחיים לא הייתי מוכן לשלם עליהם כיום.
מדהים איך כולם יודעים למכור לפני הקריסה
ממש לא, ירדתי מחשיפה של בערך 170% לקצת מעל 100%, זה לא שמכרתי הכל.
מזל או תזמון מושלם? מה דעתכם?
מעשה חכם מאד בלי קשר לנפילה או עלייה של השווקים.

אגב אני מהמר (על אמת) שהירידה תמשיך ושעוד לא נגמר התיקון הנוכחי.
בDD של 20%+ אני כבר אתחיל להתפתות.

רק לפני שבוע היית אופטימי ועברת ל-100% מניות עם חלומות על מינופים ופרישה באיזה אי בגיל 30.
שבוע של ירידות וזהו איבדת את האופטימיות?
בן 30 אני כבר לא יהיה ועברתי ל 100% מניות כי אחרת גם בגיל 67 לא הייתי פורש

מישהו מחסידי השוק היעיל יכול להסביר לי איך במשך חודשיים וחצי יש חדשות על עד כמה הווירוס הזה מסוכן ואיך הוא פורץ כל נסיון להכיל ולבודד אותו, והיו מקרים בעשרות מדינות, לא רק בסין, והשווקים עולים ושוברים שיאים חדשים, ויום בהיר אחד, כשיש *קצת* יותר מקרים במדינות אחרות (כמו איטליה, איראן) השוק נכנס לפאניקה מוחלטת ומשיל כבר 14% מהשיא (אנחנו במינוס 2.5% בpre-market)?
השוני בין יום שישי שבוע שעבר ליום שישי הזה מבחינת המידע על covid-19 הוא מזערי, השוני בתגובת השוק הוא אסטרונומי.
איפה היה השוק היעיל? איפה כל המידע שמשוקלל למחיר?
זה היה כשל שוק ברור שאין כמותו.

הנפילה הספציפית הזאת? כן. ישכח תוך חודשים.
אנחנו מדברים על העתיד בטווח הבינוני.

יש כלכלה מאחורי המספרים. הם אינם מנותקים מהיקום הממשי. נכון שדיי בלתי אפשרי לחזות התנהגות אנושית בסדרי גודל כאלה. אבל עדיין אלה מחירים של חברות שבסופו של דבר מוכרות מוצרים.
אמרתי שהם מנותקים? ואולי יצליחו להתקדם ולמכור בצורה לא רגילה?

למי שמתחיל מ0, 50% חיסכון זה אומר בערך 17 שנה לעצמאות.
אבל אחוז החיסכון האמיתי שלך גדול מ50% בגלל הפקדות פנסיה/השתלמות של המעסיק.
לא יכול לחיות על הסכום שאני חיי היום לנצח...

ועל הפנסיה אני ממש לא בונה

מישהו מחסידי השוק היעיל יכול להסביר לי איך במשך חודשיים וחצי יש חדשות על עד כמה הווירוס הזה מסוכן ואיך הוא פורץ כל נסיון להכיל ולבודד אותו, והיו מקרים בעשרות מדינות, לא רק בסין, והשווקים עולים ושוברים שיאים חדשים, ויום בהיר אחד, כשיש *קצת* יותר מקרים במדינות אחרות (כמו איטליה, איראן) השוק נכנס לפאניקה מוחלטת ומשיל כבר 14% מהשיא (אנחנו במינוס 2.5% בpre-market)?
השוני בין יום שישי שבוע שעבר ליום שישי הזה מבחינת המידע על covid-19 הוא מזערי, השוני בתגובת השוק הוא אסטרונומי.
איפה היה השוק היעיל? איפה כל המידע שמשוקלל למחיר?
זה היה כשל שוק ברור שאין כמותו.
תגיד את זה ל @בת העמק

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה