• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
לא, זה שאנשים שמשקיעים לפי שיטה זו (וזה המכנה המשותף היחיד ביניהם) משיגים תוצאות פעם אחר פעם, הופך את זה להסתברות גבוהה.
לא נכון. אין שום מחקר שמראה מה שאתה אומר, בוודאי לא מהאלף הנוכחי.
לא רק שזה לא נכון. אתה תעשה עוול לילד שלך כשתגיד לו את זה.
במקום להעיף אותו למעלה ולטפח אצלו שאיפות, אתה פשוט תגרום לו לשאוף לשום דבר.
בוא לא ניתן ציונים לחינוך שכל אחד נותן לילדיו. זה לא הנושא.
למיטב ידיעתי, רוב הגולשים כאן הם בגירים ומותר כבר לגלות להם שלא כל סיפורי האגדות קרו במציאות.
זה מצויין לשאוף למטרות גבוהות אבל כשמעט מתבגרים מבינים שרע מאד להציב מטרות לא ריאליות. זה איזון עדין שאדם מבוגר (בניגוד לילד צעיר) נדרש להבין.

כשאתה אומר שהצלחה בתחום הזה קשורה למאמץ או לניסיון זה פשוט לא נכון. בדיוק כמו שאם תתאמץ במשך כל חייך, עדיין לא תוכל לנבא מה יהיה מזג האוויר בעוד שבועיים. יש דברים שניסיון או מאמץ לא עוזרים בהם. ידע דווקא כן. וזו בדיוק הסיבה שב 99% מהזמן השווקים פועלים לפי התאוריות הקלאסיות. כשאתה שומע על מישהו שהצליח להכות את המדד, לרוב זה בגלל שיש לו גישה להשקעות שלך ( ולי וכמובן לציבור הרחב) אין גישה אליהם כמו חברות פרטיות. הזכירו כאן את באפט והקרן שלו, אבל קריאה קצרה של הדוחות של BH מראים שהחלק המשמעותי של התשואה של הקרן היא בכלל מהשקעות בחברות שאני ואתה לא יכולים להשקיע בהן. לרוב זה המקרה כמעט בכל מצב בו אתה שומע על " תשואה עודפת".

ברור. זה מה שאמרתי קודם. כשאתה משקיע עשרות מילארדים אתה לא יכול להשיג תשואה עודפת בשוק הסחיר.
בגלל זה גם קשה לו ליישם את האסטרטגיה שלו בשנים האחרונות ובעיקר יושב על מזומן.
אבל הוא לא התחיל ממיליארדים, ולא התחיל מהשקעות בשוק הלא סחיר.
אני נמצא בתחילת הקריירה שלי, ולא בסוף.

לא נכון. אין שום מחקר שמראה מה שאתה אומר, בוודאי לא מהאלף הנוכחי.
אם אתה טוען שהזמנים השתנו, יכול להיות.
אבל אין לך ביטחון שהמציאות עד כדי כך שונה. יש לך אולי הערכה די מדויקת, או הערכה גסה (קשה לי להאמין).
יש לך כנראה דעה. יש לך דעה שהמציאות שונה, וזה בסדר.

זה מצויין לשאוף למטרות גבוהות אבל כשמעט מתבגרים מבינים שרע מאד להציב מטרות לא ריאליות.
מטרה ריאלית או לא, זה יחסי. אלא אם מדעית זה בלתי אפשרי (הסתברות 0).
מה ההסתברות להכות את השוק בהשקעה מחקה מדד?
מה ההסתברות להכות את השוק בהשקעה במניות דיבידנד?
מה ההסתברות להכות את השוק בהשקעות נוסח המשקיע הנבון?
מה ההסתברות להכות את השוק בהשקעות נדל"ן?

אם אתה טוען שהזמנים השתנו, יכול להיות.
לא יכולה להיות מחלוקת שהזמנים השתנו מאד. ב-1984 לא היו תעודות סל, לא היו סקרינרים זמינים, לא היה שום כלי שמשמש היום כל נער באינדונזיה שרוצה להשקיע 100 דולר. אין לי דרך לכמת עד כמה זה משפיע, אבל נראה לי הזוי לטעון שזה לא משפיע.
אם השוק הוא המדד אז ההסתברות להכות או להיות מוכה היא אפס בהגדרה.
שאר האסטרטגיות לא מוגדרות היטב כך שתמיד ניתן למצוא חלק שיכו את המדד וחלק שיוכו על ידו גם לאורך זמן ארוך.

מטרה ריאלית או לא, זה יחסי. אלא אם מדעית זה בלתי אפשרי (הסתברות 0).
מה ההסתברות להכות את השוק בהשקעה במניות דיבידנד?
מה ההסתברות להכות את השוק בהשקעות נוסח המשקיע הנבון?
מה ההסתברות להכות את השוק בהשקעות נדל"ן?

אבל אם אין לך את המומחיות והצוות של באפט, הרבה יותר סביר שאתה ב 99% שלא מצליחים להכות.
כשניגשים לפתור שאלה שבה יש מרכיבי אי וודאות, אפשר להסתמך על אינטואיציה (ואז להמציא סיבות חיצוניות למה ההשקעה נכשלה) או להסתמך על סטטיסטיקה, ששם לפחות עוד יש על מה להשען. למה לנסות לבצע משהו אם 99% מהמנסים נכשלים?

אבל אם אין לך את המומחיות והצוות של באפט,
גם הוא התחיל מ0. את הידע שהיה לו בהתחלה אפשר ללמוד.

למה לנסות לבצע משהו אם 99% מהמנסים נכשלים?
החישוב צריך להיות- מה אחוז משקיעי הערך לפי אסכולת גרהם שנכשלים.
מנהלי קרנות אקטיביות הם לא בהכרח משקיעי ערך. ורובם לא. את רובם מעניין הרבעון הקרוב, לא ה30 שנה הקרובות.

אין לי דרך לכמת עד כמה זה משפיע, אבל נראה לי הזוי לטעון שזה לא משפיע.
אתה טוען שזה משפיע בצורה שמייתרת את השקעות הערך או ניסיונות להכות את המדד. אני אמרתי שלא בהכרח.
בסוף הסכמת איתי, אז אני שמח.

גם הוא התחיל מ0. את הידע שהיה לו בהתחלה אפשר ללמוד.
ואת האינטואיציה העסקית שלו גם ניתן לרכוש?
מנין לך איזו תכונה/השכלה הביאה אותו למקומו ?

ואת האינטואיציה העסקית שלו גם ניתן לרכוש?
מנין לך איזו תכונה/השכלה הביאה אותו למקומו ?
ושל ה9 חוץ ממנו. אני מקשיב למה שהוא אומר שהביא אותו לאן שהוא הגיע.
את ההצלחות והכשלונות שלו.
הוא אומר שהוא עלה לברקשייר כמעט 10 מיליארד דולר במהלך השנים.
כנראה שגם החוש העסקי שלו לוקה בחסר.

ושל ה9 חוץ ממנו
ושאר התשעה מיליון שאף אחד לא מכיר כי הם לא התעשרו?
עם כל הכבוד, ובאמת יש כבוד, כמה הגיגים מלפני 35 שנה הם עדיין בגדר אנקדוטה הסיטורית ולא משהו שעליו צריך לבנות את כל תוכנית ההשקעה.

הוא אומר שהוא עלה לברקשייר כמעט 10 מיליארד דולר במהלך השנים.
כנראה שגם החוש העסקי שלו לוקה בחסר.
לא אמרתי שהוא מכשף כל-יכול,
רק ניסיתי קצת לפקפק ביומרנות לחקות אותו.
לא שאני שולל את זה אבל כמו שאמר @גרהם - מאמץ, רב ככל שיהיה, לא מבטיח תוצאות משביעות רצון.

ושאר התשעה מיליון שאף אחד לא מכיר כי הם לא התעשרו?
למה אתה נוקב במספרים לא נכונים שנוחים לך?
בגלל זה שאלתי אם למישהו יש סטטיסטיקה רלוונטית.

עם כל הכבוד, ובאמת יש כבוד, כמה הגיגים מלפני 35 שנה הם עדיין בגדר אנקדוטה הסיטורית ולא משהו שעליו צריך לבנות את כל תוכנית ההשקעה.
הגיגים? איך הגיגים? תסתכל לאילו טענות הגעת.
מדובר בתכנית השקעה שלמה!!

רק ניסיתי קצת לפקפק ביומרנות לחקות אותו.
לא שאני שולל את זה אבל כמו שאמר @גרהם - מאמץ, רב ככל שיהיה, לא מבטיח תוצאות משביעות רצון.
כבר כשהוא התחיל האקדמיה הייתה נגד השיטה שלו.
ומאז הוא אמר מספר פעמים שהוא עושה דבר נורא פשוט, ומשום מה אנשים פשוט לא רוצים לעשות כמוהו.
נכון מאמץ לא מבטיח תוצאות ב100% אבל יכול להיות שבאחוז מספק עבור בן אדם. כל אחד ומה שמספק אותו. רק לא לטעון שאי אפשר או מיותר.

לא יודע למה הכוונה. מעולם לא חלקתי על כך שחלק ממשקיעי הערך מכים את המדד.

מטרות לא ריאליות.

החישוב צריך להיות- מה אחוז משקיעי הערך לפי אסכולת גרהם שנכשלים.

.

להלן ציטוט של בנגמין גרהם מלפני 50 שנה נגד בחירת מניות וצידוד בהשקעה במדדים:

They are returning to the idea that for the smart investor the question of stock market fluctuations does not have to be considered to any great extent…[One claim made]…is a denial that the “stock market” exists at all, meaning thereby that what the market averages do is of no real importance to the intelligent, well-advised investor or speculator. It seems to be a ruling tenet of Wall Street that if you practice the proper kind of selectivity in investments you don’t have to worry about what the stock market does as a whole, as shown by the average, for at all times the good stocks will be going up and the bad ones will be going down and all you need to do is pick the good stocks and forget about the stock-market averages…

[This] claim which is that there is no real “stock market” but only, as the Wall Street people like to say, only “a market of stocks”—deserves a moment or two of discussion. What they mean by saying this is that investment results depend only on what happens to individual securities, some of which will go up and others down, and that it is illusory to talk about what happens to the market as a whole as having a major bearing on how the investor fares.

I disagree with that point of view…

[The] most important reason why the investor should not be led to emphasize his selection of individual stocks, and to neglect the general level of the stock market is the fact that there is no indication that the investor can do better than the market averages by making his own selections or by taking expert advice.

להלן ציטוט של בנגמין גרהם מלפני 50 שנה נגד בחירת מניות וצידוד בהשקעה במדדים:
לפני 50 שנים לא הייתה דרך כלשהי לקנות את המדד, התעודה הראשונה על המדד הושקה ב1993.

מצרף לכם קישור לסרטון תיעודי שווה צפיה על הקריסה הגדולה ב 1987 (43 דקות)
Cancel Crash depicts the dramatic events that saved the world from financial anarchy and presents for the first time what actually happened on Terrible Tuesday. Framed between the opening bell on Friday, October 16h to the closing bell of Terrible Tuesday, the story unfolds as the perilous clock ticks, revealing those who prevented a global Depression and saved our financial markets.

אתה זה שטוען שתשע תצפיות מוכיחות משהו על שוק ההון. אני לא יודע אם יש 9 מיליון או רק 90 שנכשלו. זה לא משנה. בכל מקרה הם מפריכים את המסקנה על בסיס 9 התצפיות.
שוב, לפני דור וחצי מפי אדם שחושב שלאשתו עדיף לנהוג אחרת (והיא חשופה למיטב היועצים בעולם).

לגבי מטרות ריאליות, אנסה בפעם האחרונה ואחר כך אכנע - העובדה שמישהו הצליח לעשות משהו לא אומרת שאני אצליח בכך גם אם מאד ארצה ואשקיע את כל מאודי. אדם בוגר צריך לדעת איפה להשקיע את האנרגיות שלו ואיפה הסיכויים לרעתו.

אתה זה שטוען שתשע תצפיות מוכיחות משהו על שוק ההון. אני לא יודע אם יש 9 מיליון או רק 90 שנכשלו. זה לא משנה. בכל מקרה הם מפריכים את המסקנה על בסיס 9 התצפיות.
שוב, לפני דור וחצי מפי אדם שחושב שלאשתו עדיף לנהוג אחרת (והיא חשופה למיטב היועצים בעולם).

לגבי מטרות ריאליות, אנסה בפעם האחרונה ואחר כך אכנע - העובדה שמישהו הצליח לעשות משהו לא אומרת שאני אצליח בכך גם אם מאד ארצה ואשקיע את כל מאודי. אדם בוגר צריך לדעת איפה להשקיע את האנרגיות שלו ואיפה הסיכויים לרעתו.

זהו זה, "הקריסה הגדולה" הסתיימה. לא הספקתי אפילו לבזבז את כול מה שהיה לי.
אפשר לארגן עוד איזה הקריסה, בבקשה? רצוי יותר גדולה אם כבר מדברים..

ברצינות אבל - עונת הדיווחים התחילה, חברות מדווחות רווחים ותחזיות חיוביות.
זה מה שחשוב. מאמרים באינטרנט - סתם ראש. כל אחד היום כותב משהו.
אה נכון .... נאסדק עולה יום אחד ב-2%, אז כל החוב של ארה״ב נמחק, המאזן של הפד נקי, הריבית יציבה, אין אינפלציה, והמניות מתומחרות באופן הוגן, טראמפ וסין בסט באדיס, וערב הסעודית מחלקת נפט חינם.
אגב s&p500 עדיין ב draw-down.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אה נכון .... נאסדק עולה יום אחד ב-2%, אז כל החוב של ארה״ב נמחק, המאזן של הפד נקי, הריבית יציבה, אין אינפלציה, והמניות מתומחרות באופן הוגן, טראמפ וסין בסט באדיס, וערב הסעודית מחלקת נפט חינם.
אגב s&p500 עדיין ב draw-down.
לא יודע לאיזה מידע נחשפת, אבל עד לפני תקופה לא ראיתי אצלך כאלו רמות של פסימיות. (ברצינות)

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה