איש ירח
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,915
ומה נעשה עם הזמן הפנוי שלנו בינתיים?ערך שהשרשור הזה נמוך יותר מהתועלת שבו
אנשים משתעשעים. תני לנו...
ומה נעשה עם הזמן הפנוי שלנו בינתיים?ערך שהשרשור הזה נמוך יותר מהתועלת שבו
בנקודות כן, מקום ראשון.האם זאת בין העליות היומיות הגדולות ביותר של הסנופי?
שני דברים שגרמו לשינוי האסטרטגיה אצלי ולנסיגה מ 100% מניות (כבר לפני מספר חודשים)
1. ההון העצמי הגיע למספר שהוא כבר משמעותי עבורי יחסית וגם אבסולוטית כך שזה מתחיל לדגדג באמת.
2. קראתי על המחירים המנופחים, הסבירות לירידות ממושכות, תחזיות לעשור הקרוב וכו׳.
אלו הביאו אותי למסקנה שצריך לחשב מסלול מחדש ולבדוק שוב את סיבולת הסיכון,
לצערי טרם הצלחתי להגיע לתשובה מהי ההקצאה שאני שלם איתה (בין היתר כי גם לסכום המנייתי האבסולוטי יש משמעות ולא רק לשאלה כמה זה באופן יחסי) אז לקחתי החלטה זמנית של ״שב ואל תעשה״ - לא נוגע בפוזיציות קיימות ולא מזרים כסף חדש - כל יתרת המשכורת לאחר הוצאות המחיה נשארת להחליד בעו״ש אותו דבר לגבי הפקדות המעסיק לקרה״ש וקופ״ג שכולן ב IRA.
זהו סידור פסיכולוגי מעולה שאיתו אני מצליח לישון טוב בלילה.
מה הכוונה?תתחילו להתכונן ל- QE5
אנחנו מרחק של שנים ספורות לקראת הניסוי הגדול בהיסטוריה (שלא יצליח).
לא כתבת אותו דבר על QE4?תתחילו להתכונן ל- QE5
לפי הבנתי אנחנו קונים מניות, לא?מה הכוונה?
אז הולכים לקנות זהב?![]()
QE4 הוא קצת חריג מין השאר כיוון שקורה דרך ה- REPO MARKETS בלבד ולכן ההשפעה שלו יחסית מינורית.לא כתבת אותו דבר על QE4?
אבל אתה מרמז לכך שהשוק בדרך לקריסה ועכשיו עוד יותר... אז זהב זה חוף מבטחים, לא?לפי הבנתי אנחנו קונים מניות, לא?
מסקנה: משכורת פברואר שלי תועבר כולה (מה שנשאר אחרי הוצאות) לביט.אל דאגה חברים, ג'רום פאוול קם היום על רגל ימין והוריד את הריבית ב 0.5%.
ריבית נוכחית של האימפריה 1 - 1.25, כמעט ולא נשאר נשק לשחק איתו.
תתחילו להתכונן ל- QE5
"הולכים" מעודד להחזיק 5% זהב בכל מקרה, אתה שם?אבל אתה מרמז לכך שהשוק בדרך לקריסה ועכשיו עוד יותר... אז זהב זה חוף מבטחים, לא?
לכן כתבתי... הולכים להצטייד בזהב?...![]()
ראית את הפמפום שהיה במניות כבר מיום שישי שעבר?כותרות מצהובוני כלכלה מבשרות לי עכשיו שיש דרמה בארה"ב כי הפד הורית את הריבית בחצי אחוז. עכשיו, אני משתדל להיות משקיע פסיבי טוב ולא להתעניין בכותרות כאלה, אבל בגלל שאני מחזיק אג"ח ממשלתי של ארה"ב, חשבתי שאני אמור לצפות לזינוק בשווי האגח שלי. הוא, לעומת זאת, מנומנם וזז ב0.04% היום. למה בעצם? השוק תמחר את הירידה הזו כבר? העיתונות טוענת שלא ושזו הפתעה.
ראית את הפמפום שהיה במניות כבר מיום שישי שעבר?
לזה קוראים insiders והם כבר ביום שישי ידעו מה שאתה מגלה היום.
אנשים בורחים ל safe havens כי השוק "קורס" זה מסביר את העלייה.אני מניח שזה גם מה שמסביר את העליה ב1.4% בשבוע של קרן האגח שלי?
ריבית יורדת -> מניות עולות.
למה הטריק הזה לא עובד כמו בעבר ? מה פספסתי. או לכל היותר, למה זה עבד רק לכמה שעות
הרי יום חג זה...
אני מחזיקה הרבה כספים בדולר. ישנה תופעה שמכונה CARRY TRADE - הלוואות עצומת מהגוש האירופי. כשאנשים מעדיפים לסגור פוזיציות האירו מתחיל לקפוץ, זה עוד safe haven בזמנים כאלה. ממילא יש מניה בפריז שרציתי לקנות כשהשוק ישתפר, אז ניצלתי את ההזדמנות.הספרד נורא נמוך בטח והתחלת לסחור במט" ח גם?
יש המון שורטים בשוק שדוחפים למטה, אולם בנוסף הקורונה היא כנראה חמורה, אז כמה הורדת ריבית יכולה לעזור אם אנשים לא יתיירו.ריבית יורדת -> מניות עולות.
למה הטריק הזה לא עובד כמו בעבר ? מה פספסתי. או לכל היותר, למה זה עבד רק לכמה שעות
הרי יום חג זה...
והיום? אני בשורט לחודש...כגידורמתזמני הזעם קצת שקטים היום
⌄
⌄
⌄
רעיון. ולאו דוקא כורים. אם להם בעיות לוגיסטיקה הם יתנהגו כמו מניותמה הכוונה?
אז הולכים לקנות זהב?![]()