• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
מסכים לגבי כל מה שכתבת, למעט המשפט המצוטט. אכן ריבית עולה מקטינה את היכולת ללוות כסף, אבל יש לכך השפעה ישירה יותר של ירידה בשווי הנכסים.

לכן כתבתי שאין באמת קשר ישיר בין ריבית לירידת שווי הנכסים שמדובר בחברות(לא נדלן או אגח). ושוב ההיסטוריה מוכיחה את זה
אין קשר(לפחות לא ישיר וברור לעין) בין הריבית לתמחור המדד.

לכן כתבתי שאין באמת קשר ישיר בין ריבית לירידת שווי הנכסים שמדובר בחברות(לא נדלן או אגח). ושוב ההיסטוריה מוכיחה את זה
אין קשר(לפחות לא ישיר וברור לעין) בין הריבית לתמחור המדד.
לא בטוח שאני מבין את המשפט שכתבת.
אני חושב שברור מאליו שכשהריבית עולה כל אחד מנכסי החברה שווה פחות.
ברור שיש גורמים אחרים שמשפיעים על שער המניה ובפועל אין ניסוי סטרילי שמראה שינויים בשער כשרק הריבית משתנה.

זה משפט כללי ומאד לא מדויק, יש חברות שונות (כמו בנקים לדוגמא) שהריבית עולה אז הנכסים שלהם דווקא שווים יותר.
בנדל"ן מניב לדוגמא ריבית ההיוון של נכסים די קבועה.

לא בטוח שאני מבין את המשפט שכתבת.
ברור שיש גורמים אחרים שמשפיעים על שער המניה ובפועל אין ניסוי סטרילי שמראה שינויים בשער כשרק הריבית משתנה.
אבל שוב במשוואה הזאת, מחיר הנכס יכול לרדת, התשואה מהנכס יכולה לעלות, או שהפיצוי שאדם דורש ביחס להשקעה נטולת סיכון יכולה לרדת.
לא בהכרח שהראשון יקרה.

זה משפט כללי ומאד לא מדויק, יש חברות שונות (כמו בנקים לדוגמא) שהריבית עולה אז הנכסים שלהם דווקא שווים יותר.
בנדל"ן מניב לדוגמא ריבית ההיוון של נכסים די קבועה.
אכן, מי שמתפרנס מריבית יכול להרוויח מזה. ברור מאליו, אבל טוב שהוספת.
לגבי נדלן, מה שכתבת לא סותר מה שכתבתי. ברור שאם הריבית לא משתנה, אז כלום לא קרה. כתבתי קודם שהשאלה מהי הריבית הרלוונטית לנכס היא מאד שנויה במחלוקת.
אבל מה שכתבת מעניין מכיוון אחר. בנדלן מניב לא מחשבים wacc?

אבל שוב במשוואה הזאת, מחיר הנכס יכול לרדת, התשואה מהנכס יכולה לעלות, או שהפיצוי שאדם דורש ביחס להשקעה נטולת סיכון יכולה לרדת.
לא בהכרח שהראשון יקרה.
מצטער, אבל אתה מבלבל בין אגח למניות. כשאדם קונה מניה הוא לא דורש שום פיצוי כי העתיד לא ידוע ואין שום הבטחה לעתיד.
כשריבית ההיוון עולה ערך הנכס יורד. קשה לי להאמין שתמצא איש מקצוע או אתר מקצועי שכותבים אחרת.

כשריבית ההיוון עולה ערך הנכס יורד. קשה לי להאמין שתמצא איש מקצוע או אתר מקצועי שכותבים אחרת.
זה נכון תמיד אבל לא תמיד ריבית ההיוון קשורה לריבית במשק, לא קשר ישיר בכל מקרה.
אבל מה שכתבת מעניין מכיוון אחר. בנדלן מניב לא מחשבים wacc?
מה הקשר לWACC? זה מחיר הכסף של הפירמה.

זה נכון תמיד אבל לא תמיד ריבית ההיוון קשורה לריבית במשק, לא קשר ישיר בכל מקרה.
בהחלט יש קשר הדוק. כמו בכל דבר, אפשר להביא מקרים פינתיים בהם הוא חלש או לא קיים.
מה הקשר לWACC? זה מחיר הכסף של הפירמה.
מעניין עד כמה החברות האלו לא מושפעות משינויי ריבית השוק.

בהחלט יש קשר הדוק. כמו בכל דבר, אפשר להביא מקרים פינתיים בהם הוא חלש או לא קיים.
לחזור על טענה לא יעשה אותה נכונה. סקטור הבנקאות זה לא "מקרה פינתי"
אני יכול לחשוב על עוד מקרים שריבית גבוהה יותר דווקא תיטיב עם חברות.
מעניין עד כמה החברות האלו לא מושפעות משינויי ריבית השוק.
כל מקרה לגופו, לכל חברה יש את מבנה ההון שלה.

לחזור על טענה לא יעשה אותה נכונה. סקטור הבנקאות זה לא "מקרה פינתי"
לא סקטור הבנקאות הוא פינתי, אלא סקטורים שריבית היא כלי בייצור הכנסה אצלם. סוג של "סוחרים בריבית". השרשור לא דן בהשפעת שינוי הריבית על מי שזו גורם ייצור אצלו.
אבל אם בעיניך הטענה שגויה, אתה מוזמן להפנות לאסמכתא רצינית שאומרת שערך נכסים לא יורד כשריבית היוון (הרלוונטית לאותו נכס) עולה.

אבל אם בעיניך הטענה שגויה, אתה מוזמן להפנות לאסמכתא רצינית שאומרת שערך נכסים לא יורד כשריבית היוון (הרלוונטית לאותו נכס) עולה.
בגדול ערך נכסים יורד אבל גם ערך התחייבויות יכול לרד, ההשפעה על שווי חברה בסופו של דבר (וזה מה שחשוב,לא?) משתנה מחברה לחברה, בגדול אפשר לצפות לירידה אבל יש מקרים לא מעטים שההשפעה היא דווקא הפוכה.

@גרהם
אנחנו בוויכוח מעגלי. תענה לי רק על שאלה אחת:
אם כאשר הריבית עולה ערך הנכסים יורד. איך זה יכול להיות שאין קורלציה בין מחיר המנייה של חברה לריבית במשק?

@גרהם
אם כאשר הריבית עולה ערך הנכסים יורד. איך זה יכול להיות שאין קורלציה בין מחיר המנייה של חברה לריבית במשק?
כך שיערתי.
מדברים כאן על נכסים, לא על משחקים עם מחמים. שים לב למה עניתי בראשית תת השרשור הזה.

@גרהם
כבר עניתי על זה ונדמה לי שיותר מפעם אחת. בשוק, בניגוד לדוגמת הפרה, יש עוד גורמים שמשפיעים סימולטנית. זה לא אומר שלא כדאי להבין איך משפיע שינוי שער הריבית על תימחור הנכסים.
ואורי נתן לך דוגמה נוספת של חברות שמהמרות (מגדרות) על כיוון הריבית ומרוויחות (מפסידות) מכך כסף.

כבר עניתי על זה ונדמה לי שיותר מפעם אחת. בשוק, בניגוד לדוגמת הפרה, יש עוד גורמים שמשפיעים סימולטנית. זה לא אומר שלא כדאי להבין איך משפיע שינוי שער הריבית על תימחור הנכסים.
ואורי נתן לך דוגמה נוספת של חברות שמהמרות (מגדרות) על כיוון הריבית ומרוויחות (מפסידות) מכך כסף.

עייפתי מהדיון,

הנוסחא והמושג ריבית היוון סהכ משווה את התשואה מנכס לתשואה האפשרית מפיקדון בנקאי פעולה חשבונאית בסיסית בהשקעות .

בכנות אני לא חושב שהיא ממש מועילה בהערכה של חברה או שאפשר להגיד משהו חכם בהתבסס עליה על שוק המניות.

S=p(1+i)^n
אני מבין איך אפשר להגיע למסקנה שכאשר i עולה אז S עולה. אבל האמת שזה שטויות. המסקנה היחידה שאפשר להסיק מהנוסחא הזאת שמטומטם מי שישקיע p שקלים במשהו שהצפי תשואה שלו הוא S כאשר הריבית היא i.

לילה טוב:).

בכנות אני לא חושב שהיא ממש מועילה בהערכה של חברה
גם אני עייפתי.
אם המסקנה שלך אחרי שקראת היא שריבית היוון לא מועילה בהערכת שווי חברה, אז קראת במקומות מאד לא מקצועיים. קשה לי להאמין שקראת מקור רציני אחד שכותב זאת.
מצטער, אבל אין טעם להמשיך כך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז מה... אין קריסה בסוף?
האם הפורום הסולידי הפך לבמה לקרקס ההפחדות הלאומי?
אני מבין למה התחושה שהיא שהפחד ירד מהאוויר, אבל אני באמת מופתע שאנשים חושבים שמשבר זה תנועה חד כיוונית כלפי מטה עד התחתית, ואז בתחתית משנים כיוון.
הסתכלתם על התנועות היומיות במשברים קודמים?

בלי קשר - הירידה שהתחילה את הדיון עוד לא הסתיימה, היא מסתיימת רק כאשר המחיר חוזר לשיא הקודם שלו.
מעבר לכך, הדעה שלי לגבי עתיד שוק המניות היא לא נגזרת מהתנועות היומיות בשוק, היא מנתוני המאקרו, שלא השתנו בשבוע האחרון.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה