• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גלריית התיקים שלנו

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@לעניות דעתי
לא יודע איך מצרפים תמונה, אז דמיין פה מים של "the point, you"

אתה מתכוון לממש עוד שבועיים?
זו השאלה שג׳ניה אף פעם לא עונה עליה.
הוא כמובן יממש בדיוק לפני שיתחילו ירידות, הרי מדובר בנביא.

זו השאלה שג׳ניה אף פעם לא עונה עליה.
הוא כמובן יממש בדיוק לפני שיתחילו ירידות, הרי מדובר בנביא.
למה לא, התשובה היא כן, אחרי הדוח

חחח הדוח לא כזה גרוע כמו שעושים ממנו.. ד"א מאז התגובה הזו טסלה עלו בעוד 10%.. עכשיו חזרו חזרה שבועיים אחורה
מצידי שיפלו שוב ל180 אני יותר מאשמח לקנות עוד

ובכן חברים, אחרים שנה של קריאה דשדוש וחששות - עקב לצד אגודל - הגיע הרגע שכנעתי את אישתי שבורסה לא משולה להימורים, פתחתי תיק של 20,000 שקל בכוונה לחסוך ולהגדיל אותו ככל האפשר.

מכיוון שזהו סכום שאם מחר נעלם כולו החיים שלנו לא ישתנו ולו במובן הקטן ביותר החלטתי שזהו הסכום הנכון להתחיל איתו.
אני בן 29, אישתי בת 26, בגלל גילנו הצעיר הנחתי שמוטב לפזר את התיק עם רב במניות והוא נראה כך:

מתוך ה100% של התיק:
50% קרן מחקה מדד SP500
10% קרן מחקה מדד אירופה (STOXX600), אני קצת פסימי לגבי האירופאים, אבל לצורך פיזור החלטתי בכל זאת לגעת
5% קרן מחקה מדד תל אביב 90

והחלק ההגנתי של התיק - קרנות מחקות:
20% אגח שחר
15% אגח גליל

ומה אני מרגיש כלפי זה? הפנים של האווטר המשתמש שלי מתארות באופן מדויק מה אני חושב על התיק שלי

אשמח להערות, תובנות וביקורות כמובן לא מייעצים ולא ממליצים.

כמו כן שאלה צדדית: ישנה אפליקציה או תבנית אקסל לעקוב אחרי ביצועי התיק?
אני במיטב דש והאתר והאפליקציה שלהם לא משהו, אני חושב

אשמח לטיפים איך עוקבים ויודעים מתי ואיך לאזן את התיק

בתודה

ובכן חברים, אחרים שנה של קריאה דשדוש וחששות - עקב לצד אגודל - הגיע הרגע שכנעתי את אישתי שבורסה לא משולה להימורים, פתחתי תיק של 20,000 שקל בכוונה לחסוך ולהגדיל אותו ככל האפשר.
בשעה טובה ובהצלחה! :)

חסרים המון פרטים כדי לתת פידבק -
מה מטרת ההשקעה? מה טווח ההשקעה? מהי סיבולת הסיכון (בהמשך)? כמה אתם מתכננים להפקיד בהמשך?
אלו שאלות מאוד חשובות!

50% קרן מחקה מדד SP500
10% קרן מחקה מדד אירופה (STOXX600), אני קצת פסימי לגבי האירופאים, אבל לצורך פיזור החלטתי בכל זאת לגעת
מה עם שאר העולם? למה דווקא אירופה ולא קנדה/אוסטרליה/יפן/סין/שווקים מתפתחים?

5% קרן מחקה מדד תל אביב 90
האם יש לך הסבר למה אתה נותן לישראל משקל עודף (של בערך פי 10)?

זה:
והחלק ההגנתי של התיק - קרנות מחקות:
20% אגח שחר
15% אגח גליל
קצת לא מסתדר עם זה:
זהו סכום שאם מחר נעלם כולו החיים שלנו לא ישתנו ולו במובן הקטן ביותר
אם זה כסף שאין לך בעיה לסכן למה להשקיע באג״ח (ושל ממשלת ישראל בפרט)?

ישנה אפליקציה או תבנית אקסל לעקוב אחרי ביצועי התיק?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iQ-8J30YP26a5O2zG3IJf6RRjWlirWO7wX80nED-NPY/edit#gid=0

אשמח לטיפים איך עוקבים ויודעים מתי ואיך לאזן את התיק
החלטה שלך. בסכומים האלו לדעתי אין צורך לבדוק/לאזן יותר מפעם-פעמיים בשנה וממש עדיף לעשות זאת עם כסף חדש ולא למכור.
ממליץ מאוד לקרוא את זה.

הערה כללית -
לדעתי האישית יש לך יותר מדי קרנות בתיק.
אתה יכול להגיע לאותו תיק (ואף יותר מפוזר) עם 2-3 קרנות וכך להפוך את הכל לפשוט יותר וגם לחסוך עמלות.

חסרים המון פרטים כדי לתת פידבק -
מה מטרת ההשקעה? מה טווח ההשקעה? מהי סיבולת הסיכון (בהמשך)? כמה אתם מתכננים להפקיד בהמשך?
אלו שאלות מאוד חשובות!
תודה על התשובה חבר יקר!

מטרת ההשקעה?
צעד ראשון לאחריות כלכלית ואני מניח שחיסכון (התשואה כמובן מבורכת )
טווח ההשקעה?
אל האינסוף ומעבר לו D: לפחות ככה זה נראה מכאן

סיבולת הסיכון כרגע גבוהה אבל כי אני מתכנן להפקיד לפחות 1,500 בחודש זה הולך להיות יותר ויותר קשה.

מה עם שאר העולם? למה דווקא אירופה ולא קנדה/אוסטרליה/יפן/סין/שווקים מתפתחים?
אמממ לא יודע D:
חשבתי שבכך שאני חשוף לארהב ואירופה אני כיסיתי 90% מהעולם המערבי
שווקים מתפתחים למען האמת רציתי אבל ראיתי היסטוריה מאד אדומה (טיפשות אני יודע) ודמי ניהולים גבוהים, יש לך דוגמא לקרן עם דמי ניהול נמוכים שכמובן אינה המלצה או ייעוץ?

האם יש לך הסבר למה אתה נותן לישראל משקל עודף (של בערך פי 10)?
זה הרבה? האמת זה נעשה נטו מפטריוטיות מטופשת, הרגשתי שהלב שלי לא איפה שהפה שלי אם אני לא משקיע לפחות קצת בישראל, להוריד ל5% ?

אם זה כסף שאין לך בעיה לסכן למה להשקיע באג״ח (ושל ממשלת ישראל בפרט)?

למען האמת כי אני מתכוון להמשיך ולהוסיף 1,500 בחודש לסכומים שיהיה לי לא נעים לאבד, קצת לא רציונאלי כי אמרתי שאני מחזיק ארוך טווח, אולי אני צריך לשתות מים קרים קצת (בחזרה לפרצוף של האווטר שלי)
הגיוני מה שאני אומר?
גם אתמול בלילה התחילו לדבר על מיתון והעלתי את אחוזי האגח

דעתי האישית יש לך יותר מדי קרנות בתיק.
אני מסכים, גם אני הרגשתי ככה, לפני שהתחלתי פשוט חשבתי לשים 100% בסנופי ולשכוח מזה, ואז חזרתי על הבוג של הסולידית והרגשתי שאני צריך לפזר ולגדר (עם אגח)

אולי יהיה זול יותר במקום למכור מה שכבר יש לי כדי לשנות הרכב - להחזיק ועם הכספים הבאים שאפקיד לקנות את הרכב התיק המשופר

תודה על הסבלנות ומאד מעריך שבכלל טרחת להגיב

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לך דוגמא לקרן עם דמי ניהול נמוכים שכמובן אינה המלצה או ייעוץ?
אני לא כל כך מכיר קרנות ישראליות.

זה הרבה? האמת זה נעשה נטו מפטריוטיות מטופשת, הרגשתי שהלב שלי לא איפה שהפה שלי אם אני לא משקיע לפחות קצת בישראל, להוריד ל5% ?
נראה לי שזו דווקא הסיבה היחידה שאין כל כך איך להתווכח איתה :)
כתבת 5%... המשקל של ישראל הוא בערך 0.5%. אני אישית מאמין בלתת לכל מדינה את המשקל שלה בעולם (פחות או יותר).

למען האמת כי אני מתכוון להמשיך ולהוסיף 1,500 בחודש לסכומים שיהיה לי לא נעים לאבד, קצת לא רציונאלי כי אמרתי שאני מחזיק ארוך טווח, אולי אני צריך לשתות מים קרים קצת (בחזרה לפרצוף של האווטר שלי)
הגיוני מה שאני אומר?
זה דווקא מאוד רציונלי כי אתה ער לעובדה שאתה לא יודע עוד איך תרגיש בירידות חזקות. עדיף להיות זהיר יתר על המידה מאשר להכנס לפניקה ברגע האמת.

אני מסכים, גם אני הרגשתי ככה, לפני שהתחלתי פשוט חשבתי לשים 100% בסנופי ולשכוח מזה
זו אפשרות. יש רבים שמשקיעים רק בשוק האמריקאי. אני מעדיף להשקיע בכל העולם (או רובו). אם זו תהיה הבחירה שלך אז יש קרנות רבות המחקות את מדד MSCI World או את מדד FTSE Global All Cap ובזה אתה סוגר את החלק המנייתי בקרן אחת.

שווה לך לשקול להסתכל על קרנות אמריקאיות. זה אומנם מאלץ אותך להמיר שקלים לדולרים (ובמכירה להמיר דולרים לשקלים) אבל דמי הניהול של הקרנות האמריקאיות זולים בהרבה מאלו של הקרנות הישראליות. במחשבה לטווח ארוך זה הרבה יותר משתלם - דמי ניהול משלמים כל הזמן לאורך השנים ועמלות המרה רק פעמיים.

תודה על הסבלנות ומאד מעריך שבכלל טרחת להגיב
בשמחה רבה! :)

נ.ב.
אולי זה לא השרשור המתאים לדבר על תיק של משתמש ספציפי אז שווה לך לבקש מ @yossik להעביר את הודעותנו האחרונות לשרשור יעודי להתיעצות בנוגע לתיק שלך.

נושאים דומים

Back
למעלה