• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בישול, מטבח - Tricks & Tips

לא בסופרים הכשרים.
במילים אחרות, בשר משומר
אני הייתי הולכת על עוף. למשל, חזה עוף (אתה לבד, נכון? תבקש מהקצב חצי פרפר) שאתה חותך לקוביות, מתבל קצת או הרבה, מטגן כמה דקות ומצרף לתבשיל
אופציות מבית @kerenX לארוחות קלות עם חלבון:
מדהים. אני על המדוכה!
 
לא ירדת ממנה עדיין? :)
שלילי, הטיפ עם התיבלון אורז במים ולא בבישול פתח לי עולם חדש.
בשכונה קוראים לי שלומי-G, סוף סוף מעריכים את הקארי שלי.
אני עושה אורז של סבתא הודית מג'איפור. ואו.
 
קבנוס איכותיים [חס וחלילה לא תוצרת הארץ...] הולכים נהדר עם שעועית ברוטב עגבניות + מעט טבסקו או צ׳ילי גרום.
רק מוסיף לכל מחפשי הקבנוס והנקניקים האיכותיים - יש במזווה בכרכור נקיקים וקבנוסים מעולים ובלי כל מיני ג'אנק בפנים. החיסרון - יקר כמובן.
אני עכשיו מתחיל להכין נקניקים בבית - יש סו וויד, יש נתחים שמחכים במקפיא, חסר עוד קצת זמן.
 
אז קניתם מלפפונים חמוצים בסופר ואיך לאמר, הטעם ׳שטוח׳ ולא משהו, אבל יש מצב לשדרג כמעט לטעם של מלפפונים חמוצים ׳מעשי ידי להתפאר׳.
מוציאים ומעבירים לכלי פלסטיק עם הנוזלים.
מוסיפים מספר שיני שום טרי חתוך
מוסיפים 3-4 פלפלי שיפקה
ממתינים יומיים ויש אחלה מלפונים חמוצים.
בתיאבון.
אני מעדיף מלפפונים במלח מאשר בחומץ, זו העדפה אישית, כמות המלח שווה בשניהם.
 
יש מצב לשדרג כמעט לטעם של מלפפונים חמוצים ׳מעשי ידי להתפאר׳.
חבל רק שאי אפשר להחזיר אותם לחיים מבחינת העיקור שביצעו להם במפעל.
אגב, את אותו הדבר אפשר לעשות עם זיתים תעשייתיים.
אני זוכרת את אבו כאמל הזקן מג'יש שהיה עושה את הטריק הזה וממלא בקבוקי קולה בזיתים וחמוצים "ביתיים" ומוכר במחיר מפולפל :)
 
אשמח לשמוע מבאר שבעים המלצות על מקומות לקנות מזון.... נגיד דוכן תבלינים או ירקן משתלם :)
 
לא עונת האבוקדו אבל פה ושם עדיין ניתן למצוא את הזן הקטן והארוך בין 12-15 ש"ח.
הם די קשים אבל ניתן להבשיל אותם והדרך המסורתית היא לעטוף בעיתון או בשקית חומה.
אז כשאתם עוברים ליד המאפיה בסופר 'תשאילו' 2-3 שקיות של בגטים.
כל שקית יכולה להכיל בקלות 2-3 אבוקדו. ניתן לשימוש חוזר ולא מלכלך את הידיים כמו העיתון...
 
לא עונת האבוקדו אבל פה ושם עדיין ניתן למצוא את הזן הקטן והארוך בין 12-15 ש"ח.
זה בדיוק תחילת העונה שלו :) לזן הזה קוראים "גליל" ומתחילים לקטוף אותו בערך מאמצע אוגוסט.
אז כשאתם עוברים ליד המאפיה בסופר 'תשאילו' 2-3 שקיות של בגטים.
רעיון טוב! האמת שאני הפסקתי לסמוך על המגדלים אז קונה רק כשכבר רך או לפחות מתחיל להתרכך בקצה.
 
מרק מהיר ולא לא-בריא:
מחממים ירקות קפואים (סנפרוסט או משהו) בקערה במיקרוגל. כשהם מפשירים, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך וגם הרבה (יחסית למה שרגילים) מלח ותבלינים. מסמיכים קצת עם טחינה (כן, כן) ומערבבים היטב.
עם התיבול הנכון, יוצא די נחמד בהשקעת זמן אפסית.
 
מרק מהיר ולא לא-בריא:
מחממים ירקות קפואים (סנפרוסט או משהו) בקערה במיקרוגל. כשהם מפשירים, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך וגם הרבה (יחסית למה שרגילים) מלח ותבלינים. מסמיכים קצת עם טחינה (כן, כן) ומערבבים היטב.
עם התיבול הנכון, יוצא די נחמד בהשקעת זמן אפסית.
ירקות קפואים - בריא
מלח ותבלינים במינון - או-קיי
טחינה - בריא
סה״כ - מרק מאוד בריא.
אפשר להסמיך עם קורנפלור או קמח... עדיין בריא.
 
ירקות קפואים - בריא
מלח ותבלינים במינון - או-קיי
טחינה - בריא
סה״כ - מרק מאוד בריא.
אפשר להסמיך עם קורנפלור או קמח... עדיין בריא.
לא אמרתי "לא בריא", אמרתי "לא לא בריא". לא רציתי להתחייב על "בריא"...
 
מרק מהיר ולא לא-בריא:
מחממים ירקות קפואים (סנפרוסט או משהו) בקערה במיקרוגל. כשהם מפשירים, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך וגם הרבה (יחסית למה שרגילים) מלח ותבלינים. מסמיכים קצת עם טחינה (כן, כן) ומערבבים היטב.
עם התיבול הנכון, יוצא די נחמד בהשקעת זמן אפסית.
אתמול ניסיתי שוב, הפעם גם עם גבינה לבנה, על תקן שמנת חמוצה. אף פעם לא אכלתי מרק עם שמנת חמוצה, אז אין לי מושג אם זה יצא דומה, אבל וואלה, זה היה די טעים.
 
אשמח לשמוע מבאר שבעים המלצות על מקומות לקנות מזון.... נגיד דוכן תבלינים או ירקן משתלם :)

סופרים - מחסני השוק/רמי לוי. הבשר במחסני השוק טוב. גם בהזדמנות באונליין.
ירקות,פירות,עלים ,תבלינים - בשוק העירוני המבחר הגדול ביותר ואיכות טובה, בסופרים ככול הנראה עד שזה מגיע למדף זה עובר יותר תחנות והירקות/פירות מהשוק מחזיקים ליותר זמן לפחות מהניסיון שלי. תבלינים ,קטניות , סחוג , זיתים ועוד יש מול תחנות האוטובוס בכניסה לשוק את תבליני מימון , מומלץ. (יש להם סניף גם במרכז ביג)
 
מרק מהיר ולא לא-בריא:
מחממים ירקות קפואים (סנפרוסט או משהו) בקערה במיקרוגל. כשהם מפשירים, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך וגם הרבה (יחסית למה שרגילים) מלח ותבלינים. מסמיכים קצת עם טחינה (כן, כן) ומערבבים היטב.
עם התיבול הנכון, יוצא די נחמד בהשקעת זמן אפסית.
המרק הפיבוריטי שלי
תמיד מצליח, לא צריך מעבד מזון, מוט בלנדר עושה את העבודה.
 
שלום לכלום,
נהנתי מכל התגובות על האורז והחלטתי לשתף.
האורז תמיד יוצא אחד-אחד ולא נדבק

כוס אורז (פרסי, יסמין, בסמטי)
מטגן עם 2 כפות שמן זית בסיר איכותי
מערבב בלי הפסקה עד שהאורז נהיה רותח ואי אפשר לגעת בו (כ-5 דקות)
במקביל מרתיח מים
מוסיף 1.5 כוסות מים
מלח לפי טעם , 2 עלי דפנה, 3 פלפלים אנגליים - מערבב
מביא לרתיחה
מעביר לאש הכי קטנה ומבשל עם מכסה סגור 10 דקות
מכבה את האש ומחכה 10 דקות נוספות - לא נוגע באורז
צורך או מקרר על ידי פיזור לכמה צלחות במקרר בעזרת מזלג
מקפל לקופסא/ות

הקירור "המהיר" - כדי שהאורז לא יעבור את המידה
 
Back
למעלה