כבוד. מעריך אותך על זה. על ההתמדה, על ההעקשנות, על הדרך ועל הסבלנות.
אתה קונה שקית ב-10 אג כל פעם, או מגיע עם שקית רב פעמית, אולי עם אותה שקית מפעם קודמת?
מגיע לכל מכולת בשכונה, לכל סופרמרקט ולכל חנות תמיד עם שקיות רב פעמיות, גם כשזה לא נוח וגם כשזה מרגיש נורא "קבצני"... ולפעמים זה בהחלט לא נוח ובהחלט מרגיש "קבצני".
את כל השקיות הרב-פעמיות שברשותי (מאות) אספתי מהחברים בעבודה אוכלי הסיבוס בשקדנות ובקפדנות (הם כבר מוסרים לי אותן על אוטומאט), או שאספתי אותן מתוך הפחים הכתומים שאליהם אנשים זרקו אותם (כן, חיטטתי בתוך הפח הכתום כאחרון הקבצנים כדי להוציא שקיות רב-פעמיות של רמי לוי וורודות ושל וויקטורי שחורות - היה חבל לי על חומר הגלם המעולה שנזרק כלאחר יד).
את כל השקיות הרב-פעמיות שאספתי ושעדיין אוסף - אני מחלק בעשרות לחברים/משפחה/שכנים/עבודה וכו', שישתמשו בהן ולא בשקיות חד-פעמיות.
רק בחודש האחרון, משפחה שפנתה לפעמונים נעלבה שאמרתי להם להתחיל לאסוף בקבוקים.
"יש להם כבוד, והם לא מתכוונים לחפש בפחים".
תשמע... מבין אותם לגמרי... זו לגמרי סוג של "קבצנות" מודרנית.
אני לא מכיר כמעט אף אחד שמחזיר בקביעות ובחריצות פחיות/בקבוקי פקדון לסופמרקט,
אפילו לא אני (חוץ מבקבוקי הבירה 0.5L שעליהם מחזירים 1.20 ש"ח ושאותם אני כן מחזיר).
כמו שרשמתי, אני כן אוסף, אבל אז את השקית (הרב-פעמית), מלאת הפחיות/בקבוקי פקדון אני שם ליד פח המחזור, ואחד מחסרי המזל האחרים שהוא לא אני מרוויח את הכסף במעט מאוד מאמץ... זו ה"תרומה" שלי לחלשים/מסכנים/שבורים/נרקומנים של השכונה (ויש מהם לא מעט - אני גר בשכונה קצת שבורה).
שכחת גם להפחית את כמות האנשים בעולם.
לא שכחתי. כתבתי על זה בין השורות.
אבל למה ללכת רחוק לכת ה"הכחדה מרצון"?
פאק איט.
אנשים גם ככה לא רוצים לטפל בצאצאים יותר והאנושות מתמעטת טיפין טיפין.
בעיקר גם כי נורא קשה לגדל צאצאים בסטנדרטים המוגזמים של היום ובמחירים המופקעים של היום.
האנושות עושה את שלה לעצמה. אני לא מודאג ולא אהיה פה כדי לצפות בשינוי.
העניין הוא שאני לא יודעת אם זה אפשרי. נניח שהיה לי מקל קסמים, שהיה גורם לכולם לצרוך פחות ולהפחית ילודה. איך זה היה משפיע על העולם שלנו?
אפשרי...
להפחית ילודה - זה כבר קורה בעצימות נמוכה/גבוהה בלא מעט מדינות מערביות מפותחות ואירופאיות, וגם במדינות מתפתחות (ובאחרות ממש לא, אבל גם הן לאט לאט מצטרפות לטרנד הפחות ילודה).
לצרוך פחות? - אולי אם המחירים ימשיכו להשתולל... לא יודע. פשוט לא יודע.
אם אתה רוצה לתרום לאנושות תוסיף כמה שעות עבודה, או תיקח על עצמך איזה פרוייקט קטן - את הרווחים תקדיש כתרומה לחלשים
זה יכול להיות שטר קטן לכל 'בחור ברמזור', או לחפש אותם בפינות רחוב לתת להם ארוחה חמה שקניתם בשווארמה ממול
רעיון... אבל מתוך עקרון, ולא לצערי, אני לא תורם 1 ש"ח לאף אחד ולשום אדם...
הייתי פעם מאלו שתורמים ש"חים, עד שהפסקתי לסמוך לגמרי על אנשים ומאז לא תורם (הרבה דברים אצלי הם או שחור או לבן, אין אפור).
באופן אישי חושב שצריך לתת סכום גבוה יותר לכל בקבוק, ולהכליל את כל הבקבוקים. נניח חצי שקל לכל הבקבוקים
כן, זה יהיה על חשבון משלם המיסים, וכן זה נוגד את התפיסה הכלכלית הקפיטליסטית _שאני נוטה להסכים איתה, אבל כאן אתה קולע לפלח האוכלוסיה שהכי צריך את הכסף וממקסם תועלת
אני ממש ממש מסכים.
הרעיון של פקדון בש"ח על מיכלי משקה הוא קצת עקום/חוטא למציאות, ולפעמים עובד חרא (במיוחד בכל הקשור למשפחות פשע - אבל זה גם כי המשטרה מאפשרת להם את זה), והוא בין רעיון ממש "גאוני" רעיונית לרעיון ממש אווילי, אבל הוא בהחלט עשה שינוי... גם אני הייתי רוצה לראות 1 ש"ח פקדון על
כל מיכל משקה, ואז אני בטוח שאנשים היו ממחזרים הרבה הרבה יותר כי זה כבר היה ממש אינטרס של סכום משמעותי.
גם הבושה הייתה נעלמת לאיטה אם היה כך.
אפשר להרחיב גם לשקיות חטיפים וכדו'
אבל פה כבר איבדתי אותי... לא חושב שצריך או שאפשר להחיל פיקדון על כל פסולת אריזה אנושית פר הגדרה.
זה חוטא למטרה.
כלומר לא שאי אפשר טכנית (רגולציה), אלא שאני חושב שזה באמת רעיון לא טוב ולא חכם, ושלא כל פסולת מגיע לה להיכלל בחוק הפקדון ולהיות ראויית פיקדון.
מיכלי משקה שניתן לעשות להם מיחזור ראוי בהקשר של חומר הגלם (בעיקר מיכלי זכוכית/אלומיניום - פלסטיק פחות), זה די נכלל בהגדרה של Win Win כמעט.
כל השאר - הרבה הרבה פחות... מה גם שהצעה כזאת היא מקרה קלאסי של "תפסת מרובה - לא תפסת".
צריך למקד את תשומת הלב של הציבור לדבר אחד בכל פעם, למטרה אחת בכל פעם, לכבוש ולהשיג אותה, למסמן V (הגם אם הוא חלקי מאוד, אבל השביל אל ההצלחה כבר נבנה), ואז לעבור הלאה.
אי אפשר להתפזר על כל מיכלי המזון והאריזות למיניהם/ן, כי כלום לא ייצא מזה בסוף (כבר עכשיו רואים שדי הרבה לא יוצא מזה בהקשר של הציבור עצמו - שלא ממש ממחזר מיכלי משקה, בעיקר לא את מיכלי המשקה של ה- 1.5L הנפחיים, שאותם הציבור ממש מתעקש שלא למחזר כי הם לא שווים את המאמץ למחזר אותם).
אתמול נסעתי לסופר ובין החניה ל-סופר הרמתי כ-20 פחיות ובקבוקי זכוכית 330CC.
אז במקום לחפש מבצעי 2 ב-20 במקום יחידה ב-11.90, אפשר להרים בקבוק/ פחית.
תשמע... אתה עושה לי באמת חשק להתחיל לאסוף בקבוקים ולהביא איתי לסופרמרקט ופשוט לא "להתבייש" או להתרגש מזה.
פשוט לעשות.
מניח שיכול בכיף לעשות מזה לפחות 50 ש"ח (נטו! שחור! - שווה 100 ש"ח ברוטו בשוק האפור) בשבוע אם מתחיל לאסוף מיכלי משקה
שהם לא שלי (אני לא צורך שתייה מממותקת).
דרך אגב, בשופרסל, המכונה היום דורשת "הקשת ת.ז.", מניח שחלילה לא תחזיר בקבוק ביותר ממכונה אחת ברשת באותו היום.
אתה חושב שזה נכון?...
ששופרסל דורשים הקלדת ת.ז. של מחזיר הבקבוקים כדי שהוא לא יוכל להחזיר
יותר מ- 50 בקבוקים ליום אחד בשלל הסניפים שלהם?
באמת שזה מה שזה?