• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מכירת דירה שלישית והשקעת התמורה

• פותח הנושא פותח הנושא Glazgo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Glazgo

משתמש בכיר
דירוג
1,590
שלום לכולם,
ההורים שלי מצויים בתהליך מכירתה של דירה שלישית במסגרת חוק מיסוי דירה שלישית, ועלתה השאלה כיצד לנהוג בכסף שיתקבל מהמכירה. לאחר כיסוי חובות המימון, יוותרו למעלה ממיליון שקלים כתוצאה מהמכירה. אופק ההשקעה של הכסף הוא לטווח ארוך.

האופציות כרגע הן או השקעה במסגרתו של תיק ממוסה רגיל (פתיחת חשבון מסחר אצל ברוקר ישראלי / זר [עדיין צריך ללמוד על האופציה של IB יותר לעומק...]) או להשקיע במסגרת ההטבה שמעניק חוק מיסוי דירה שלישית - קופת גמל להשקעה שהופכת לנזילה ופטורה ממס רווחי הון בתוך 5 שנים מהכנסת הכספים.

לכן, השאלה התיאורטית היא האם האופציה של השקעת הכספים בקופ"ג להשקעה, בדמי ניהול של 0.4% למשל, עדיפה על השקעה ממוסה רגילה. מצד אחד, פטור ממס רווחי הון תוך זמן קצר הוא דבר חיובי, אך לאורך זמן דמי הניהול "יאכלו" את ההטבה הזו.

תיאורטית, אולי אפילו אפשר לשלב בין השניים, ע"י השקעה בקופ"ג להשקעה למספר שנים עד להפיכת הכספים לנזילים ופטורים (5 שנים), ואז לעבור לתיק ממוסה רגיל.

מה דעתכם?

תצרף אותם לקבוצת רכישה שרצה עכשיו.. יש מצב שזה יתפוס גם לגביהם והדמי ניהול יהיו נמוכים יותר (באיזור ה0.25 אני מעריך)

קופ״ג להשקעה היא נזילה, והפטור ממס רווחי הון הוא רק אם אתה מושך את הכסף כקצבה. זה לא שקול להשקעה בחשבון ממוסה.

@adamshalev - להבנתי זה לא נכון לגבי אפשרות ההשקעה בקופת הגמל להשקעה תחת מכירת דירה שלישית. ראה כאן למשל.

נכתב ע"י IBI:
אז אם ככה, "המתנה" שהמדינה נותנת לנו על מכירת דירה שלישית היא משמעותית: נפתח עבורנו אפיק חסכון והשקעה נוסף פטור ממס: אם נמכור את הדירה/דירות ונשים את הכסף בגמל להשקעה, נוכל למשוך אותו בפטור מלא ממס, גם במשיכה הונית של הכסף.

בעברית: נוכל למשוך את כל הכסף בפעם אחת (או במספר פעמים, אם נרצה) בלי לשלם מס.

@liranviper - אתה מדבר על קבוצת הרכישה ל-IRA לשכירים? נראה לי שזה לא יתפוס למימוש ההטבה, שמדברת ספציפית על הכנסת הכספים לקופ"ג להשקעה..

שווה לנסות. בזמנו הייתה קבוצה שנועדה לקרן השתלמות ובדיעבד התגלה שזה תופס לקופת גמל..

@Glazgo
לא הכרתי את ההטבה. זה די אפליה גסה.

זה גם די גס להכריח בן אדם דה פקטו למכור נכס.
זה מה שיוצא כשאתה מנסה לעקם את השוק בכח
במכירות כפויות אחרות ההטבה הזו דל כסף צבוע לא קיימת. רצו להתחשב פה בפנסיונרים. כדרכן של החלטות פוליטיות, יש מרוצים ויש מרוצים פחות.

שיעבירו את הדירה על שמך, וימשיכו להשכיר אותה כרגיל.

בתור שוכר, אני מקווה שכל מי שהחוק חל עליו יעשה משהו דומה.

במכירות כפויות אחרות ההטבה הזו דל כסף צבוע לא קיימת. רצו להתחשב פה בפנסיונרים. כדרכן של החלטות פוליטיות מחורבנות, יש מרוצים ויש מרוצים פחות.
FTFY

חבל שאיש מכם לא מתייחס לשתי חלופות ההשקעה
לא יודע. דורש סימלוציה, שבעיקר תלויה במטרת הכסף. בדרך שבה הצוגו הנתונים אי אפשר להכריע.

@adamshalev @גרהם @TunaGolem @nick

אין ספק שהדיון הפוליטי מעניין - רק חבל שאיש מכם לא מתייחס לשתי חלופות ההשקעה.. :)
צודק.
לא נראה לי שצריך סימולציה כדי לראות שבטווח כל כך קצר הטבת המס מנצחת את דמי הניהול.
כמובן, בתנאי שאתה מרוויח D:

שיעבירו את הדירה על שמך, וימשיכו להשכיר אותה כרגיל.

בתור שוכר, אני מקווה שכל מי שהחוק חל עליו יעשה משהו דומה.
וישלמו מס שבח והמקבל ישלם מס רכישה (מופחת) ושניהם חשופים לבדיקה לאן הלכו כספי השכירות של הדירה השלישית. ועוד לא דיברנו על מלחמ6ת ירושה וגירושים לא עלינו.

דורש סימלוציה, שבעיקר תלויה במטרת הכסף. בדרך שבה הצוגו הנתונים אי אפשר להכריע.
מטרת הכסף היא שימוש בטווח ארוך למטרות פרישה מוקדמת. טווח ההשקעה, כפי שציינתי, ארוך. אילו נתונים חסרים לצורך הכרעה?

לא נראה לי שצריך סימולציה כדי לראות שבטווח כל כך קצר הטבת המס מנצחת את דמי הניהול.

אכן :) השאלה היא לגבי הטווח הארוך, הוא הטווח הרלוונטי פה..

אין ספק שהדיון הפוליטי מעניין - רק חבל שאיש מכם לא מתייחס לשתי חלופות ההשקעה.. :)
נראה לי שהשאלה שקולה לשאלה על קרנות השתלמות... נידון 70 פעם לפחות, כולל סימולציות...

בתכלס זה תלוי בפורטפוליו שאתה הולך לבנות ככל השתשואה (והסיכון) גבוהים יותר כך יותר משתלם ללכת על הקופה להשקעה.

על תיק מנייתי זה נשמע משתלם.

נראה לי שהשאלה שקולה לשאלה על קרנות השתלמות...
אתה צודק - לא חשבתי על הדמיון לקרן השתלמות בתנאים המיוחדים של קופת הגמל להשקעה במכירת דירה שלישית.
עקב המגבלות המובנות על המסלולים (שכן לא ניתן לנהל קופ"ג כזו כ-IRA), נראה שפשוט נבצע הצמדה מלאה ל-S&P 500.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 3
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
P מס יסף - בזמן מכירת דירה או אחרי דוח שנתי? נדל"ן 5
M מכירת דירה שנרכשה בעסקת 80/20 נדל"ן 12
A מס בישראל על מכירת דירה בחו״ל (לטביה) נדל"ן 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10
O מכירת דירה בעזרת מתווך או בלי? נדל"ן 17
ט יציאה לדרך חדשה בחיים לאחר מכירת דירה יומני מסע אישיים 53
נ מכירת דירה בתהליך ארוך במיוחד, אתגרי ורווחי, כדאי? נדל"ן 16
avi.perez הגשת דוח שנתי + נספח הון (מכירת דירה) מיסים 3
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
R משכנתא מול מכירת דירה להשקעה נדל"ן 12
Michel חישוב פחת לצורך מס שבח על מכירת דירה שניה נדל"ן 31
R מס שבח על מכירת דירה חדשה נדל"ן 1
נ מכירת דירה מיד אחרי קבלת היתר נדל"ן 4
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
שנקל מכירת דירה להשקעה למען תיק דיבידנדים - התלבטות שוק ההון 53
Itaigrin מכירת דירה לצורך כסף נזיל להשקעות נדל"ן 11
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
K מכירת דירה נדל"ן 5
רוטב פיצה מכירת דירה והשקעה בשוק ההון בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 20
ח מכירת דירה לעמידר החדשה נדל"ן 6
ש מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ מיסים 38
ש מכירת דירה וקניית דירה להשקעה נדל"ן 9
י "מכירת דירה" איך להכין את הדירה למכירה במחיר גבוה יותר. נדל"ן 12
ד מכירת דירה לטובת שוק ההון בצל משבר הקורונה שוק ההון 13
ש מכירת דירה או מישכון נדל"ן 19
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
liranviper איך להגדיר אסטרטגיה לאחר מכירת דירה? שוק ההון 26
א עוד שאלת עזרה - האם לסגור משכנתא עם מכירת דירה נדל"ן 21
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
ocean מכירת RSU והעברה לIB שוק ההון 6
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
עידו ג מכירת רכב - צעדים הכרחיים וכדאיים צרכנות פיננסית 22
T מכירת RSU/ESPP והשפעה על מדרגת המס מיסים 6
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
JBUZZ [ת"א, שדה דב] מכירת קרקע ל 7000 יחידות נוספות נדל"ן 0
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
K מכירת RSU - מאיזה מענק? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה