• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איסוף בקבוקים - התמורה הפסיכולוגית

• פותח הנושא פותח הנושא Tsachi01
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למישהו יש מושג מה עושים בסוף עם כל הבקבוקים? משתמשים בחומר עצמו או ששולחים להטמנה במדינת עולם שלישי?
בעבר היו שולחים פסולת פלסטיק לסין לצורכי מחזור. אבל סין "סגרה את השערים" ב2017 אז אני מניח שזה ממוחזר בארץ

למישהו יש מושג מה עושים בסוף עם כל הבקבוקים? משתמשים בחומר עצמו או ששולחים להטמנה במדינת עולם שלישי?

שאלה באמת מעניינת...

פחיות אני מניח שממחזרים לחומר הגלם כי זה פשוט יחסית.
בקשר לפלסטיק:
לפי מידע שמצאתי ברשת באתרי תאגידי המחזור ובאדם טבע ודין, חלק הולך להטמנה וחלק הולך למפעלים שעובדים עם פלסטיק PET לייצור כללי של מוצרים - לאו דווקא בקבוקים. לא יודע אם אפשר למצוא מידע אמין לגבי הקפי המחזור.
אחת הטענות של אדם טבע ודין היתה שיצרני הבקבוקים (שאחראים לפי החוק לדאוג למחזור לפי כלל זיהמת שילמת) שוקלים את הבקבוקים שהם אוספים למחזור עם נוזלים ושאר שאריות זבל בפנים וככה מנפחים בדו"ח את אחוז המחזור.

ישראל ממוקמת המקום העשירי בעולם מבחינת מחיר בקבוק קולה

https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=6

אם אתה קונה את הקולה שלך ממכונת משקר ברכבת אז כן.
בד״כ תוכל למצוא 6 פחיות ב20 ש״ח. ברוב רשתות הסופרמרקטים בארץ יש את המבצע הזה.
אפשר גם לקנות מיבואן מקביל אפילו בפחות.

אני לא סגור על זה אם אתה צוחק או לא.
לי יש צמרמורת מהצירוף של כפיה ממשלתית יחד עם הצדקה של "חינוך"
לא צוחק, במקרה של מחזור זה משהו שראוי שהציבור ילמד. ראה לדוגמה כמה שהנושא מפותח באירופה.
אולי על הדרך יבינו שגם רצוי לא להשליך זבל ברחוב ובאופן כללי לשמור על איכות הסביבה.

חושב בכל מקרה שאי אפשר למחזר פלסטיק ברמה גבוה. במקרה הטוב זה עובר שנמוך... כסא כתר > בקבוק משקה > שקית פלסטיק
אתה הרבה יותר מידי אופטימי
כן אפשר למחזר פלסטיק וכן הוא עובר שינמוך
אבל רוב המחזור של הפלסטיק הוא ישירות מהמפעלים ולא של מוצרי קצה
בעיקר כי יש המון סוגים שונים של פלסטיק ממשפחות שונות שלא מתערבבים ומאוד קשה למיין את הפלסטיק לסוגיו השונים (במיוחד במוצרי קצה שהרבה פעמים מורכבים מראש מכמה סוגי פלסטיק)

ABS שנחשב לפלסטיק יותר איכותי (נראה יפה , חזק, לא גמיש , משתמש הרבה למוצרים צריכה קטנים קרי מחשבים, מוצרי חשמלי, ארונות וכו)
זה פלסטיק שמשתלם למחזר אותו (עולה בערך 4 דולר לק"ג של חומר חדש, ומקבלים עליו במחזור חומר טהור בערך 1 דולר לק"ג) רוב המחזור הטהור הוא במפעלי פלסטיקה שזה השאריות של מה שמייצרים או של חלקים פסולים
חומר ממוחזר הוא ברמה פחות טובה וישמש כבר לצעצועים או דברים זולים שלא נדרש ממש חומר טהור (חABS ממוחזר הוא יותר זול לדעתי סביב ה2 דולר לק"ג)

PP הוא פלסטיק קצת יותר זול אבל גם סביב ה3-4 דולר לק"ג ,הוא פלסטיק יותר גמיש וקל לעבודה, פחות שביר, משתמשים בו לכלי אוכל , מכסי אסלות וכו פחות ממחזרים אותו משיקולים כלכלים, בארץ לפחות בדרכ אין מי שיבוא לקחת אותו ולשלם עליו, בסין כן ממחזרים אותו במפעלי פלסטיקה (אבל כן הם כבר לא מקבלים מבחוץ יותר)

בקבוקי פלסטיק עשוים לרוב מPET שזה סוג פלסטיק אחר (אותו חומר של הפנסי רכב) הוא גם עולה סביב ה4 דולר לק"ג, ממחזירים את זה בעיקר מבקבוקים
אבל בגלל שזה כבר לא חומר טהור זה יורד 2 דרגות ואז החומר לרוב משמש יצירה של מוצרים נחותים

בכללי פלסטיק ממוחזר במקור ללא גוון יכול להיות בשימוש של מוצרים זולים כמו צעצועים פשוטים וכו
פלסטיק שממוחזר ממוצרי קצה לדוגמא בקבוקים או איסוף פלסטיק בכללי ממוחזר בעיקר למוצרים שהרכב הפלסטיק לא מאוד משנה כמו פחי אשפחה, ריהוט גינה דחוס, ובכללי חלקי פלסטיק גדולים שיכולים להישבר ואז מפצים על זה בעובי חומר יותר גדול

בגדול אפשר לעשות עוד סיבוב מחזור על הפלסטיק באיכות יותר נמוכה ואז זה עובר להיות מתקני שעשוים בגני ילדים ששם אם תסתכלו באמת רואים גוון חום או כמה גוונים של צבע כי זה עיבבוב של הרבה חלקים

מכל מקרה כמעט כל בקבוקי הפלסטיק הם חומר טהור חדש, כנל כיסאות כתר ושקיות ניילון
נביעות ומי עדן הכריזו שישתמשו ב25 אחוז פלסטיק ממוחזר בתקווה שנראה את זה
ולדעתי החומר הממוחזר הוא שוב החומר במפעלי פלסטיק עצמם (עודפים של חומר שלא מגיע לבקבוק עצמו נגרס ומוזרק שנית) אחרת הם כבר לא היו שקופים...

כנראה הפתרון למחזור טוב ושמירה על הסביבה הוא כלכלי
אם יעלו את המחיר של פלסטיק משמעותית אז יהיה משתלם למחזר אחרת יותר זול לקנות חדש מאשר למחזר או לקנות ממוחזר

שמתם לב שיש פינוי זבל ביתי רגיל ויש "פינוי גזם"?
ע וו זר למטמנות לדעת מה להטמין איפה.
אתם לא רוצים שיטמינו סוללות ואלקטרוניקה עם פסולת רגילה.
אז אותו דבר עם פלסטיק ואם אזרחים מוכנים לעזור ולמיין פלסטיק מחוץ לפחים הרגילים, אז חוסכים קצת מכח האדם של מרכז המיון.

@Shlomi Z
למה לכולם יוצא שטרודל אדום ולי יוצא שחור, זה משנה מבחינת התיוג?
(ניסיתי לשלוח לך הודעה פרטית בנושא במקום כאן בשרשור אבל אין לי אפשרות כזו)

באתי
אני באופן אישי מעדיף מים, אבל עוד לא ראיתי
ואם אני יוצא למקום/מזמין אוכל לעבודה אני לוקח איתי בבקבוק קולה מהבית.
מישהו שמגיע למסעדה עם בקבוק קולה/בירה מהבית. דווקא כן נהוג להגיע עם בקבוק יין ואז יש דמי חליצה.
אכן ראיתי שמדובר על מחיר לבקבוק קטן במסעדות, לא מצאתי מדד דומה למחיר בקבוק קולה גדול בסופר, אבל אני מניח שגם במדד הזה ישראל תדורג די גבוה.
אכן מכיר את מדד הביג-מק וגם את מדד מחיר חצי ליטר בירה ומסכים שהם יותר מעניינים, ובכל זאת לא מפחיתים מהנתון שפירסמתי.
שכילד שהייתי מטייל עם סבתא היא הייתה לוקח בקבוקי בירה אם הייתה מוצאת והיינו אוספים ביחד והולכים לסופר לקבל את הכסף ואז הייתי יכול לבחור ממתקים לקנות בכסף הזה
רעיון יפה מאוד של סבתך.

6 פחיות ב20 ש״ח. ברוב רשתות הסופרמרקטים בארץ יש את המבצע הזה
זה נתון נחמד אבל לא השוואתי. כמה תעלה לך אותה שישייה בשאר העולם?
צריך להשוות תפוחים לתפוחים
סתם דוגמה מוול-מארט (פחות מ 3$)
https://www.walmart.com/ip/Coca-Cola-Soda-Soft-Drink-7-5-fl-oz-6-Pack/138702544

תפוחים לתפוזים אתה מתכוון. כי הבאת כאן נתון שגוי. הפחיות הנ״ל שנתת קישור הם 7.5 oz שזה 220 מ״ל.
6 פחיות ב20 אלו ה330 מ״ל. ( בטיב טעם זה 6 ב18 לחברי מועדון קניתי אתמול).
אם אתה רוצה תפוחים לתפוחים בוול מארט אז שישייה של 330 מ״ל , יוצאת 21 ש״ח.

אם אתה רוצה תפוחים לתפוחים בוול מארט אז שישייה של 330 מ״ל , יוצאת 21 ש״ח.
זה אנקדוטה בלבד.
עכשיו אם אתה רוצה לייצר מדד אמיתי אז תמשיך בכל העולם ובלי הנחות מועדון, כי אם היית חבר בוול-מארט אולי היה להם גם מבצע.
חוץ מזה ש12 oz זה 354 מ״ל.
תפוחים לתפוחים בבקשה

על פי רוב, אם קונים שישיית בירות 500 מ"ל בסופר החייבות ב 1.2 ש"ח פקדון הרי שמקבלים שווי של בירה אחת לפחות בהחזרת הבקבוקים.

1.2 לא רע בכלל. אם בנוסף היו מעלים את הרגילים לחצי שקל זה היה מבורך.

לפני שבוע בערך הסתובבתי ביפו, ראיתי מישהי שמסתובבת עם אופניים ואוספת את הפחיות והבקבוקים, ואפילו מבקשת מאנשים את מה שכבר סיימו.
כשירד כבר הערב, על האופניים שלה היו כמה וכמה שקיות שצרות מלהכיל ומלאות בקבוקים. פשוט עוברת על כל קו החוף, ועושה כסף :)

אני לא חושב שזו בושה. להיפך, הערכתי את המאמץ שלה.
היה לי חבר בעבודה שגם היה עושה את זה. איש משפחה בן 50 לפחות.

1.2 לא רע בכלל. אם בנוסף היו מעלים את הרגילים לחצי שקל זה היה מבורך.
לדעתי צריכים להגדיל את הפקדון פי כמה מונים, שיהווה עול כלכלי של ממש. כנראה שחייבים להכריח אנשים לחשוב פעמיים לפני שהם מרשים לעצמם לזרוק זבל סתם ככה לסביבה.

לדעתי צריכים להגדיל את הפקדון פי כמה מונים, שיהווה עול כלכלי של ממש. כנראה שחייבים להכריח אנשים לחשוב פעמיים לפני שהם מרשים לעצמם לזרוק זבל סתם ככה לסביבה.
אבל ממה נרוויח אם הם לא ישאירו כסף על הריצפה? ;)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בעיניי יש לזה השפעה פסיכולוגית שלילית ביותר. אתה בתודעה של קבצן במקום של מישהו עשיר, הייתי נמנע מזה לחלוטין אלא אם כן אתה באמת במצב כלכלי לא טוב ואז באמת עושים מה שצריך בשביל לשרוד.

נושאים דומים

Back
למעלה