• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איסוף בקבוקים - התמורה הפסיכולוגית

• פותח הנושא פותח הנושא Tsachi01
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל סטלה למשל לא
כמעט בטוח שלפני כשנתיים (או יותר) התחילו לייצר אותה גם באשקלון במבשלות בירה ישראל.
לא שמתם לב להוזלה הדרמטית במחיר?

גם אני מכור לאיסוף בקבוקים...

זה הגיע למצב שאני מקצה פינה מסודרת בגינה, ואוסף בשקיות רשומות של תאגיד המחזור של 330 פחיות/בקבוקים - ומקבל החזר משמעותי.
אני בעיקר אוסף מאתרי תיירות שאני יודע שמועדים לפורענות ונמצאים גם ככה על דרך שאני עובר בה.

אגב שרשור הקבצן, בתקופת הבקבוקים שלי, תמיד היו לי בתיק 2-3 בקבוקים שבדיוק נאספו ברחוב, ותמיד הייתי מציעה אותם למי שביקש נדבה. לא נבהלת אם מסרבים לי כתגובה ראשונית.. זה טבעי שאם חשבת על משהו מתחום המטבעות והציעו לך משהו מתחום אחר - התגובה הראשונה היא לא. אז הייתי מתעכבת לברר למה לא, ושיש סופר קרוב וכו')
חזרנו לקבצן?
אני יודע לא להכליל, וגם ביולוג ירושלמי פה לא אוהב הכללות... אבל בדר"כ הם צריכים כסף לדברים שהם לא מקבלים מעמותות.
על החזר של מעל 5 ש"ח מביאים על פי רוב זיכוי לסופר, אלא אם כן מתעסקים בנפח גדול והולכים לכל מיני עסקנים בתחום....

מה נעשה כשחוק הבקבוקים יכלול גם בקבוקי ליטר וחצי
אף פעם לא הבנתי למה זה לא נכלל בפקדון. תמוה.

תודה על הפידבקים החיוביים

ביולוג ירושלמי - בלעזור לסביבה יותר התכוונתי לפינוי הבקבוקים מהשטח. כל הכבוד גם לך על איסוף הבקבוקים והבאתם להומלסים. רק מקווה שזה הולך להם לקניית דברי מזון וטואלטיקה, ולא לדברים אחרים.

wake_up - אין לי בעיה להתכופף. לא מעט פעמים הבקבוקים ישבו זמן מה באדמה ושקעו קצת, אז אני גם צריך להפעיל כח.
- לשים בשקיות לא יקצר תהליכים, כי נדרש ממני לספור מחדש בנוכחות משקיף מטעם הסופר.

גילגה - כן, מכיר. אני פחות מחפש להתפרנס מזה, יש לי כבר עבודה ״רגילה״. המיחזור הוא למטרות אחרות שלא פרנסה:
- להעריך כסף יותר .
- להשתמש פחות באשראי
- הסיפוק שאני מקבל מזה.
- שיהייה לי תמיד מזומן נזיל מבלי שאצטרך לגעת בעו״ש.

c881 - מעניין ומאוד נכון עניין הברוטו. לא חשבתי על זה כך.
- הסצנה הזו ממש יפה ומיוחדת. עושה חשק לבדוק את הסרט.
- מצחיק וקצת עצוב הטלפון הזה שקיבלת. כל הכבוד על היוזמה שלקחת על עצמך ואורך הרוח .

Delver - מעניין אם בעל המכולת לא משלם כפול לפעמים על אותם בקבוקים .

לא חשוב שמות - לי אישית אך פעם לא עלתה מחשבה או תהייה שמה שאני עושה לא נראה טוב מהצד.
גם לא זכור לי שראיתי מבטים מוזרים לעברי.
אני יכול גם להגיד לך שאחרי תקופה לא קטנה שאני עושה את זה, יצא לי לי לראות אוכלוסיות שונות ומגוונות מחזירות בקבוקים. אם זה ילדים קטנים שאוספים כדי לקנות להם ממתקים , הורים שלוקחים את הילדים שלהם ומחנכים אותם למחזר, פנסיונרים שבשבילהם זה תחביב וגם יצא לי לראות סטודנט ולדבר איתו - הוא אומר שהוא לומד במכללה והכסף שהוא עושה מזה מכסה לו את הדלק בקטנוע למכללה כל החודש.
לכל האנשים שיצא לי לראות מחזירים בקבוקים, ממה שיצא לי לראות, אף אחד לא תולש עליהם מבטים.
אנשים עסוקים בעניינים שלהם לכן, אני לא חושב שמישהו שם לב חוץ מאלו שמחזירים את הבקבוקים ושמים לב אחד לשני.

RustyJ -לצערי אתה צודק. רק חצי ליטר ספציפיים שווים 1.2.

כי התחילו עם הקטנים כ"ניסיון" והבינו שהעולם התחתון השתלט על זה, הלבנת הון וכו'.
[אגב,ממה שהבנתי מחנות צמיגים שעבדתי בה, זו הסיבה שאין כסף על צמיגים משומשים. ]

@Tsachi01
אם אתה רוצה לתייג מישהו:
כרוכית [שטרודל]+שם משתמש
כמו שעשיתי 3 שורות מעל השורה הנוכחית.

אם אתה רוצה לענות למישהו, תסמן משפט, כפתור ימני בעכבר ואז "צטט הודעה" כמו בשורה הבאה:
תודה על הפידבקים החיוביים
ברוך הבא ובהצלחה עם המחזור!

בקבוקי 1.5 ליטר?
בגלל חכ''ים חרדים.
טענו שאצלם נפוץ לשתות בקבוקי 1.5~2 ליטר
וראו בזה בושה, שיראו ילדים מחזירים בקבוקים כמו קבצנים בארה''ב.
להיות עני זה לא בושה.

אם אתה רוצה לענות למישהו, תסמן משפט, כפתור ימני בעכבר ואז "צטט הודעה" כמו בשורה הבאה:

תודה על ההסבר, אעשה זאת.

שאלה - המחיר לא אמור להתעדכן ? זה 30 אגורות כבר הרבה שנים.

היה פעם 25 אג.
גם הרבה שנים, מחיר פחית/ בקבוק שתיה לא זז.

כן. באמת מעניין למה לא מתעדכן.

בעתיד הקרוב פיקדון יתקבל גם על בקבוקי 1.5 ליטר
https://news.walla.co.il/item/3393202

הגיע הזמן...

מתוך הכתבה:
ה"מיחזוריות" ייעלמו מהרחובות ויוחלפו במכונות אוטומטיות בנקודות מרכזיות
לפי מה שאני רואה בשטח אנשים שמים במחזוריות כלי פלסטיק נוספים מלבד בקבוקי משקה - בקבוקים של חומרי ניקוי, גביעי גבינה וכו'...
מצד אחד המדינה "מנסה" לקדם סביבתנות מצד שני אין מענה רציני לנושאים החשובים הללו...

הגיע הזמן...
אני לא בטוח שזה הגיע הזמן.
א. יעלו את המחיר של בקבוקי ה1.5 ליטר לפחות בגובה הפיקדון.
ב. אני לא בטוח כי אין לי את הנתונים, אבל אני חושב שלא ממחזרים את כל הבקבוקים שמביאים.
אז אולי הצרכן פשוט ישלם יותר, ולא יקבל את התמורה בחזרה?

א. יעלו את המחיר של בקבוקי ה1.5 ליטר לפחות בגובה הפיקדון.
ב. אני לא בטוח כי אין לי את הנתונים, אבל אני חושב שלא ממחזרים את כל הבקבוקים שמביאים.

ג. יזרקו את הבקבוקים לפח האשפה, כי למי יש כוח לסחוב אותם לקופה בסופר.

ישראל ממוקמת המקום העשירי בעולם מבחינת מחיר בקבוק קולה

https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=6
*במסעדות* *בקבוקי 330 מ"ל*
בוא, מי שמשלם את המחיר של בקבוק קולה כזה במסעדה הוא פריאר מההתחלה בעייני, יש לי בקבוקים בבית שאני קונה בשישיות בסופר ומשלם בערך 5 ש"ח לליטר ואם אני יוצא למקום/מזמין אוכל לעבודה אני לוקח איתי בבקבוק קולה מהבית.
אגב, מדד הרבה יותר מעניין זה מדד המקדונלדס, https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=3
שישראל כמובן במקום השני ומאוד לא רחוקה משוויץ שזה כנראה אחד המקומות היקרים ביותר במדינות העולם הראשון.

לגבי בקבוקים, פחות אוסף לאחרונה אך זכור לי טוב שכילד שהייתי מטייל עם סבתא היא הייתה לוקח בקבוקי בירה אם הייתה מוצאת והיינו אוספים ביחד והולכים לסופר לקבל את הכסף ואז הייתי יכול לבחור ממתקים לקנות בכסף הזה, ללא ספק עזר לי להעריך את המשמעות של כסף.
לא שותה כמעט בירה או בקבוקים קטנים לכן אין כל כך מה להביא כפיקדון, את הבקבוקים הגדולים עד עכשיו שמרתי במרפסת ולקחתי שהשקית התמלאה למחיזורית בדרך לעבודה, שיכנס הפיקדון עליהם כנראה אלך איתם לסופר שיהיה לי כסף קטן לנסיעות במוניות שירות.

שנים שאני אוסף בקבוקים, כי מבחינתי זה לזרוק כסף לפח.
אבל יש לי בעיה אחרת. אני לא מחזיר אותם. בשנים האחרונות מכל דירה שעזבתי הייתי משאיר שקיות עם בקבוקים ליד הפחים.

ניסיתי לשכנע את הילדים להחזיר את הבקבוקים לסופר ולקחת את הכסף, אבל הם לא עומדים בקצב. אז כאן שלושים ושם שלושים, אבל הבקבוקים מצטברים.

הפתרון אולי יגיע שבאמת יכניסו את המכונות האוטומטיות לכל סופר.

אני לא בטוח שזה הגיע הזמן.
כוונתי היתה שהגיע הזמן להשוות עם שאר בקבוקים בפקדון...
מבחינתי אפשר לבטל את כל הטרוף הזה ופשוט להקים מערך מחזור נורמלי + הסברה לצריכה חכמה (כאשר הפחתת צריכה בראש, שימוש חוזר שנית ומחזור כמוצא אחרון).

במדינות בהן יש שיעור מחזור גבוה - הרוב המוחלט של הפסולת למחזור היא ללא פקדון.
כנראה הפקדון לא הוכיח את עצמו כנותן תמריץ למחזר... עד שזיהום לא יוכרז כפשע הבעיה לא תעלם כנראה. בעיניי, אין הבדל בין אדם שזורק בקבוק קולה על המדרכה / בטבע, לבין אדם שמשליך פילטר סיגריה. בשני המקרים מדובר במעשה לא ראוי.

לא בקיא בזה... חושב בכל מקרה שאי אפשר למחזר פלסטיק ברמה גבוה. במקרה הטוב זה עובר שנמוך... כסא כתר > בקבוק משקה > שקית פלסטיק.. ביולוג ירושלמי יכול להאיר את העניין טוב יותר אולי.

גב, מדד הרבה יותר מעניין זה מדד המקדונלדס, https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=3
שישראל כמובן במקום השני ומאוד לא רחוקה משוויץ שזה כנראה אחד המקומות היקרים ביותר במדינות העולם הראשון.
צריך להשוות לשכר המינימום (שזה גם מה שמקבלים עובדי מקדונלדס בדר"כ).
בשתי המדינות ארוחת מקדולנדס לפי האינדקס שצרפת עולה כ-16$ (בעיגול למעלה).
במקרה כזה, ישראל הרבה יותר יקרה משוויץ.
אמנם אין בשוויץ חוק שכר מינימום פדרלי, אך יש הסכמים כאלו ואחרים ואפשר לומר בגדול שהם מרוויחים בין 20 ל-25 דולר לשעה,
לעומת ישראל שעומד על כ-9$.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למישהו יש מושג מה עושים בסוף עם כל הבקבוקים? משתמשים בחומר עצמו או ששולחים להטמנה במדינת עולם שלישי?

נושאים דומים

Back
למעלה