• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מתגברים על הבושה העמוקה בלהגיד שאינך עובד?

• פותח הנושא פותח הנושא מסתכל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תקיף את עצמך בחברים מהקהילה הגאה ובקש מהם לספר לך את סיפורי היציאה מהארון שלהם.
שאל אותם כיצד השיבו תשובה משביעת רצון לשאלה "מה קורה איתך? מה עם חברה?"

זה יתן לך מוטיבציה. ;)

היכולת לענות תשובה משביעת רצון לשאלה: "מה קורה איתך? מה אתה עושה". נראה לי שלא משנה כמה כסף אצבור, אחסוך ואשקיע בחוכמה אמשיך לעבוד בשביל שתהיה לי תשובה לשאלה הזו ולא אובך קשות
הטעות שלך היא שאכפת לך יותר מידי מה אחרים חושבים עליך. אחרים תמיד יחשבו וידברו על מישהוא, לא משנה אם זה עבודה או כל נושא אחר.
העבודה לא מגדירה אותך, אתה מגדיר את עצמך.
אתה בהחלט יכול להיות גאה בעצמך שהגעת לאן שהגעת!

שחרר את המחשבה ''מה אחרים יגידו''. זה מזכיר לי את התכנית ט.ו שהיתה פעם -keeping up appearances.
לא משנה מה תעשה, תמיד למישהוא תהיה ביקורת על מה שאתה עושה. אז שחרר את המחשבה הזאת ותתמקד בחיים שלך כי זה מה שחשוב.
מה שאחרים חושבים הוא משני לגמרי.
ברגע שתבין מה חשוב יותר -אתה- ומה חשוב פחות - אחרים - יהיה לך הרבה יותר קל. גם בתשובות שתיתן להם תשדר יותר בטחון עצמי וזה מה שהם יקלטו.
איך הם יקבלו את זה? זה כבר עניין אחר, שלהם, לא שלך. זה לא צריך לעניין אותך בכלל מה אחרים יגידו. איך שהם שופטים אותך זו בעיה שלהם.

למה בכלל אכפת לך? לא תוכל לשנות אחרים גם אם תרצה. אם היה מקובל לפרוש בגיל צעיר, לא היתה לך בעיה בכלל. מסתכלים עליך כאילו אתה לא בסדר, בזמן שאתה הכי בסדר שיש. זה פשוט לא מקובל, ואנשים הולכים לפי מוסכמות חברתיות ומפחדים לשבור אותן. אתה שברת את המוסכמה החברתית של עבודה עד הפנסיה וזה מערער את עולמם של אחרים, שלא רגילים לדברים כאלה. המוח אוהב לחשוב ב''תבניות'' ואם יש חריגה מהתבנית-יש התנגדות אוטומטית.

תוכל למנף את השיחה בכך שתשאל אותם-''נכון שהייתם רוצים לצאת ממרוץ העכברים כמה שנים מוקדם יותר?'' גם אם יגידו לך שלא, יתכן שחלקם משקרים לעצמם ולך כי הם מפחדים משבירת המוסכמות או שיש להם פחדים אחרים. אתה יכול להגיד להם-''אתם מוזמנים לעשות כמוני ולהצטרף אלי'', או כל דבר אחר שיסיט את הפוקוס ממך אליהם. ואז חלק מהם יסכימו איתך וחלק לא. אלה שלא, אין לך מה לדבר איתם יותר מידי.

יתכן שיתרחקו ממך בגלל הפרישה המוקדמת, אבל זה הפסד שלהם בלבד. וזה הפסד גדול מאוד כי הם לא מבינים ולא רוצים להבין כמה טוב לך וכמה יכול להיות טוב להם אם רק יתגברו על הפחד ויסתכלו מעבר לתבנית המוכרת של עבודה עד הפנסיה. מי שמחזיק בדעה שצריך לעבוד עד הפנסיה ואין אפשרות אחרת, הוא כמו אדם שנאחז בענף עץ דק בשיטפון חזק.

שחרר אותם, תן להם לעבוד עד הפנסיה ולחשוב מה שיחשבו. זה בזבוז אנרגיה כשאפת לך יותר מידי מה אחרים חושבים. תתמקד בעצמך ובחיים שלך ואל תיתן לאחרים להפריע לך. הזמן שלך יקר וחשוב והוא לא יחזור, כמו שאתה בטח יודע, אז למה לבזבז אותו על אחרים שלא שווים את זה?
תחזיר את הפוקוס אליך, כי כשאתה חושב מה אחרים יחשבו, אתה מעצים את זה בראש ו''בתמורה'' זה מקטין אותך. חבל על האנרגיה והזמן שלך.

לדעתי הדרך הכי טובה ליישב את ה"בעיה" שלך, היא למצוא תעסוקה במשרה חלקית או משהו לא שוחק מדי. ככה גם תהיה לך הכנסה נוספת וגם תעסוקה ביומיום. אני לא מכיר אותך אבל מניסיון אישי של אבטלה ארוכה, זה יכול להביא למקומות לא טובים, מעבר לפן הכלכלי, גם הנפש צריכה משמעות. אם זה לא המקרה אצלך אז הכל טוב, גם להגיד שאתה חסכת מספיק ורוצה להנות מהחיים זאת אחלה תשובה שתגרום לאנשים לקנא

איכשהו אם היית יושב 8 שעות ביום מול הגרפים של המניות ומעמיד פנים שאתה אלגוריתם מסחר היה להם קל לקבל את זה שאתה מתפרנס מהשקעה. למה שלא תגיד שאתה "משקיע" - אתה הרי מתפרנס מהשקעה. "איש עסקים" אם אתה בדייט ורוצה לעשות רושם יותר דרמטי.

אשכרה תודעה כוזבת...

חשבתי מה נתנה לי העבודה שבה עבדתי עשור. משכורת זה כמובן דבר ענק. אבל מה חוץ מזה. עניין מקצועי? לא משהו. חברים לכל החיים? עם אף אחד לא שמרתי על קשר. חוויות מסעירות? טוב, היה טיול חברה מוצלח אחד. ואז הבנתי שנתנה לי נכס גדול מאין כמוהו. היכולת לענות תשובה משביעת רצון לשאלה: "מה קורה איתך? מה אתה עושה". נראה לי שלא משנה כמה כסף אצבור, אחסוך ואשקיע בחוכמה אמשיך לעבוד בשביל שתהיה לי תשובה לשאלה הזו ולא אובך קשות. מה דעתכם?
"בסופו של דבר החלטתי לקחת את עצמי בידיים, ולעשות משהו עם עצמי- וללכת לעבוד וללמוד. מצאתי עבודה בתור דוור והתחלתי ללמוד נהיגה" (רבי אהוד בנאי).
תתעסק בדברים שעושים לך אושר וטוב, לא בתשובה עניינית לבן אדם שעוד רגע יישכח מה ענית לו. החיים קצרים, אל תבזבז אותם ב"מה יגידו",
אנחנו ישראלים-יהודים, תמיד יש 10000 דעות על מה שאתה עושה. תימנע מרעשים לבנים [קשה. אני יודע].

אישית, אני חושב שכל תגובה חברתית שתהיה, לא שווה השתעבדות למעסיק...כאילו, אתה מוכר את החופש שלך תמורת קבלה חברתית? אפילו ממה שחברים קרובים היו אומרים, לא היה אכפת לי בנושא כזה.

מבצע ניסויים בחומרים כימיים בטמפרטורות גבוהות באזורים סגורים, תחת השגחה של מנהלת היצור
מפעיל מדיח כלים כשאשתי עומדת מאחור.

אתה יכול להוסיף לעצמך את הטייטל "איש עסקים".

יו"ר עמותת פי"ל - פחות ירושה לילדים ולכן אני מסתובב בעולם ומחפש מקומות נוספים להשקעה.
אני מכירה :- ) FTK
f**k the kids

מניח שתלוי בשפת המקום.

אנשים על ערש דווי אומרים הכי הרבה שטויות
מה שכתבת קצת מוזר בעיני
כי בארה"ב במערכת המשפט , עדות שמיעה מאדם נפטר קבילה בבית משפט (dying decralation) כעדות "רגילה"
מהתירוץ שאדם שעומד להפרד מהעולם - דובר אמת או בעל "פחות תמריצים לשקר"

אני למען האמת לא מבין את הבעיה. אם אתה לא מגדיר את עצמך דרך התפקיד שלך בעבודה אז מה אכפת לך?
אני כבר שנים לא מגדיר את עצמי ככה אז כאשר אפרוש זאת בכלל לא תהיה בעיה. אפשר למצוא תחביב מועיל ולהנות ממנו.
אפשר גם לאתגר אנשים כמו ש @זאב תיאר. יש הרבה אפשרויות. אם מדדובר בחברים שלך ומשפחה שלך אז להם לא אמור להיות אכפת.
ומה אכפת לך מהאנשים שלא אכפת לך מהם?

לגבי מה יגידו- הזדמנות מצוינת לפתח עצמאות אישיותית ולא רק כלכלית. הלוואי על כולנו.

לגופו של עניין בעיני חשוב לא להתבטל ימים שלמים, והנאה נובעת גם מעשיה, כל אחד לפי העדפותיו - לימודים, תחביבים, התנדבות, השקעה במשפחה, עבודה על אש קטנה
ואז אותה עשייה יכולה להיות התשובה לשאלה "מה אתה עושה בימים אלה"
בכל מקרה לא נורא אם התשובה לא מתאימה לתבנית של השואל

ושאלו יהיו הבעיות.. :)

כי בארה"ב במערכת המשפט , עדות שמיעה מאדם נפטר קבילה בבית משפט (dying decralation) כעדות "רגילה"
מהתירוץ שאדם שעומד להפרד מהעולם - דובר אמת או בעל "פחות תמריצים לשקר"
אני לא יודע איך עניין העדות בבית משפט עובד באופן כללי. האם עדות של בן אדם שיכור קבילה? האם כל עדות של מכל אדם נפטר קבילה?
הטענה שלי היא שעושים רומנטיזציה למוות, אבל ממה שחוויתי, המוות הוא לא יפה, אנשים מפחדים, אנשים אומרים דברים מוזרים, לא הייתי אומר שהם משקרים, אבל איך תגדיר את מה שבן אדם אומר כשהוא נמצא תחת השפעה?
הרי בדיני חוזים, אם חתמת כאשר אתה תחת השפעה, אז החוזה לא קביל משפטית.

אני לא יודע איך עניין העדות בבית משפט עובד באופן כללי. האם עדות של בן אדם שיכור קבילה? האם כל עדות של מכל אדם נפטר קבילה?
הטענה שלי היא שעושים רומנטיזציה למוות, אבל ממה שחוויתי, המוות הוא לא יפה, אנשים מפחדים, אנשים אומרים דברים מוזרים, לא הייתי אומר שהם משקרים, אבל איך תגדיר את מה שבן אדם אומר כשהוא נמצא תחת השפעה?
הרי בדיני חוזים, אם חתמת כאשר אתה תחת השפעה, אז החוזה לא קביל משפטית.
קבילה, אבל המשקל שלה נבחן ע"י השופט בהתאם לאותם "נלווים"
בכל מקרה, אני לא המחבר של אותם חוקים, רק ציינתי שיש לזה משקל "עודף" בהחלטות הרות גורל במערכת הצדק

הסיבה שאתה מובך היא כי אתה אנומליה חברתית - חשוב שתבין זאת.
כן, הדודה תמיד תסתכל מוזר כשתגיד לה שאתה לא עובד, החברים מהתיכון שעדיין משועבדים וימשיכו להיות כך כל חייהם כבר לא יצליחו לדבר איתך באותו הדף.

אתה מנהל את חייך בצורה שונה, עם תודעה גבוהה והצלחת להגיע לעצמאות כלכלית - רוב האנשים בחברה לא עושים זאת ולכן אתה בהחלט שונה.

עכשיו נשאר רק להכיר בזאת בעצמך ולגלות אמפתיה כלפי אנשים של מבינים אותך, גם אם זה לא נעים.

תתחיל להכין את האנשים הקרובים אלייך באמת, אלו שבאמת משפיעים עלייך.
מלאכת ההסברה צריכה לכלול את התהליך שעברת ואת הState of mind שאתה נמצא בו כעת. הם צריכים באמת להבין אותך ולתמוך כשצריך.
ברגע שהמשפחה הגרעינית והחברים הקרובים שלך מכירים במצב החדש אתה תרגיש הרבה יותר טוב - למעשה הם ישתתפו בנטל ההסברה למעגל השני והשלישי שלך.
אתה תמיד תפגוש אנשים חדשים ואנשי מעגל שני ומעלה שלא באמת מכירים אותך ומתפלאים שאתה לא עובד - הם לא חשובים לך, לך על התשובה שהכי קל לך איתה, גם אם זה שקר כלשהו, בכל מקרה הדעה של האנשים האלו לא אמורה לזעזע אותך.

@מסתכל , שיהיה בהצלחה..! עדכן אותנו איך הולך :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אמשיך לעבוד בשביל שתהיה לי תשובה לשאלה הזו ולא אובך קשות
השוק חופשי והשיקולים אישיים.
אתה שם ערך על הזמן שלך וערך על התחושה. ולשיקולך איך למצוא את דרך המלך. גם ההצעה שכתבת קבילה.

מסכים גם עם הערות קודמות שלאו דווקא "מה אתה עושה" מתכוון ל"איך אתה משתכר". נניח אם היית מתנדב / מבלה עם הילדים / לומד אולי זה גם יספק את התחושה שאתה מחפש. תלוי בך ובשואל.

בעיני זו שאלה שחשוב לענות עליה גם כלפי העצמי - מה המטרה / משמעות / תרומה שלי?

נושאים דומים

Back
למעלה