היכולת לענות תשובה משביעת רצון לשאלה: "מה קורה איתך? מה אתה עושה". נראה לי שלא משנה כמה כסף אצבור, אחסוך ואשקיע בחוכמה אמשיך לעבוד בשביל שתהיה לי תשובה לשאלה הזו ולא אובך קשות
הטעות שלך היא שאכפת לך יותר מידי מה אחרים חושבים עליך. אחרים תמיד יחשבו וידברו על מישהוא, לא משנה אם זה עבודה או כל נושא אחר.
העבודה לא מגדירה אותך, אתה מגדיר את עצמך.
אתה בהחלט יכול להיות גאה בעצמך שהגעת לאן שהגעת!
שחרר את המחשבה ''מה אחרים יגידו''. זה מזכיר לי את התכנית ט.ו שהיתה פעם -keeping up appearances.
לא משנה מה תעשה, תמיד למישהוא תהיה ביקורת על מה שאתה עושה. אז שחרר את המחשבה הזאת ותתמקד בחיים שלך כי זה מה שחשוב.
מה שאחרים חושבים הוא משני לגמרי.
ברגע שתבין מה חשוב יותר -אתה- ומה חשוב פחות - אחרים - יהיה לך הרבה יותר קל. גם בתשובות שתיתן להם תשדר יותר בטחון עצמי וזה מה שהם יקלטו.
איך הם יקבלו את זה? זה כבר עניין אחר, שלהם, לא שלך. זה לא צריך לעניין אותך בכלל מה אחרים יגידו. איך שהם שופטים אותך זו בעיה שלהם.
למה בכלל אכפת לך? לא תוכל לשנות אחרים גם אם תרצה. אם היה מקובל לפרוש בגיל צעיר, לא היתה לך בעיה בכלל. מסתכלים עליך כאילו אתה לא בסדר, בזמן שאתה הכי בסדר שיש. זה פשוט לא מקובל, ואנשים הולכים לפי מוסכמות חברתיות ומפחדים לשבור אותן. אתה שברת את המוסכמה החברתית של עבודה עד הפנסיה וזה מערער את עולמם של אחרים, שלא רגילים לדברים כאלה. המוח אוהב לחשוב ב''תבניות'' ואם יש חריגה מהתבנית-יש התנגדות אוטומטית.
תוכל למנף את השיחה בכך שתשאל אותם-''נכון שהייתם רוצים לצאת ממרוץ העכברים כמה שנים מוקדם יותר?'' גם אם יגידו לך שלא, יתכן שחלקם משקרים לעצמם ולך כי הם מפחדים משבירת המוסכמות או שיש להם פחדים אחרים. אתה יכול להגיד להם-''אתם מוזמנים לעשות כמוני ולהצטרף אלי'', או כל דבר אחר שיסיט את הפוקוס ממך אליהם. ואז חלק מהם יסכימו איתך וחלק לא. אלה שלא, אין לך מה לדבר איתם יותר מידי.
יתכן שיתרחקו ממך בגלל הפרישה המוקדמת, אבל זה הפסד שלהם בלבד. וזה הפסד גדול מאוד כי הם לא מבינים ולא רוצים להבין כמה טוב לך וכמה יכול להיות טוב להם אם רק יתגברו על הפחד ויסתכלו מעבר לתבנית המוכרת של עבודה עד הפנסיה. מי שמחזיק בדעה שצריך לעבוד עד הפנסיה ואין אפשרות אחרת, הוא כמו אדם שנאחז בענף עץ דק בשיטפון חזק.
שחרר אותם, תן להם לעבוד עד הפנסיה ולחשוב מה שיחשבו. זה בזבוז אנרגיה כשאפת לך יותר מידי מה אחרים חושבים. תתמקד בעצמך ובחיים שלך ואל תיתן לאחרים להפריע לך. הזמן שלך יקר וחשוב והוא לא יחזור, כמו שאתה בטח יודע, אז למה לבזבז אותו על אחרים שלא שווים את זה?
תחזיר את הפוקוס אליך, כי כשאתה חושב מה אחרים יחשבו, אתה מעצים את זה בראש ו''בתמורה'' זה מקטין אותך. חבל על האנרגיה והזמן שלך.