• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מתגברים על הבושה העמוקה בלהגיד שאינך עובד?

• פותח הנושא פותח הנושא מסתכל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם וכאשר אגיע לעצמאות כלכלית, ובמידה ולא יתחשק לי לתחזק פרוייקט/בלוג/פודקסט, פשוט אומר שאת שלי עשיתי.
ניסית להריץ את השיחה הזו קצת קדימה? :)
מה תהיה תגובת הסובבים אותך? איך אתה תרגיש בזמן השיחה? איך תרגיש כאשר השיחה הזו מתרחשת על בסיס שבועי?
איך תרגיש כאשר רוב האנשים שאתה מדבר איתם לא מצליחים להזדהות איתך?
יכול להיות שתתרחק מאנשים מסויימים, אבל ממשפחה קצת יותר קשה להתרחק וצריך להסתדר איכשהו...

אני חושב שזו השאלה המקורית של הדיון פה - איך ״מיישבים״ את השיחה עם אנשים שלעולם לא יבינו את השקפת העולם שלך?
בגדול...אני חושב שאין תשובה טובה, כנראה שלא תוכל להרגיש טוב בסיטואציה הזו - כדאי לתאם ציפיות מראש מול האנשים הקרובים והחשובים לך, להסביר את עצמך ולדעת שאתה מרגיש בנוח לידם.

הדיון כבר לא צעיר, מעניין לשמוע חוות הדעת של יוצר הפוסט.. @מסתכל , לאחר הניסיון של השנתיים האחרונות.

ניסית להריץ את השיחה הזו קצת קדימה? :)
מה תהיה תגובת הסובבים אותך? איך אתה תרגיש בזמן השיחה? איך תרגיש כאשר השיחה הזו מתרחשת על בסיס שבועי?
איך תרגיש כאשר רוב האנשים שאתה מדבר איתם לא מצליחים להזדהות איתך?
יכול להיות שתתרחק מאנשים מסויימים, אבל ממשפחה קצת יותר קשה להתרחק וצריך להסתדר איכשהו...

אני חושב שזו השאלה המקורית של הדיון פה - איך ״מיישבים״ את השיחה עם אנשים שלעולם לא יבינו את השקפת העולם שלך?
בגדול...אני חושב שאין תשובה טובה, כנראה שלא תוכל להרגיש טוב בסיטואציה הזו - כדאי לתאם ציפיות מראש מול האנשים הקרובים והחשובים לך, להסביר את עצמך ולדעת שאתה מרגיש בנוח לידם.

הדיון כבר לא צעיר, מעניין לשמוע חוות הדעת של יוצר הפוסט.. @מסתכל , לאחר הניסיון של השנתיים האחרונות.

אני ארגיש פנטסטי.
הרי את אחת המטרות(חופש) הכי גדולות שלי השגתי, אז להתבייש בה?
הגישה שלך בשיחה כזו, יכולה להשפיע המון.
האם תבוא מהמקום של פותח השרשור, או מהמקום של הבחור המוצלח, שכבר עשה את שלו, כי הוא ידע לראות מעבר,
ועכשיו הוא כאן כדי לתת עצה למי שישכיל לבקש אותה.
כמה אנשים מגיעים למצב הזה ללא עזרה מאחרים בכוחות עצמם ובגיל צעיר יחסית? אחוז בודד, זה בעיניי הישג.
כשהראש לא עסוק בהישרדות, הוא מפנה מקום לרעיונות חדשים.
פתאום אתה מוצא את עצמך מתעניין בפילוסופיה, בוטניקה או התיישבות על מאדים, זה מרתק בעיניי.

נראה לי שהשאלה מגיעה בגלל התדמית שיש בעיניי האנשים כלפי מי שלא עובד, תהיה הסיבה אשר תהיה.
בגלל התדמית הזו אנשים קונים מותגים שעולים פי 20 ויותר, ממה שהם באמת צריכים.
קונים חפצים שונים ומשונים, בוחרים מסלול לימודים/עבודה כזו או אחרת
והכל בשביל התדמית שלהם בעיניי החברה.

התופעה הזו היא אנושית וטבעית, אבל כמו כל תופעה היא לא אמורה לעבור את גבול הטעם הטוב.

כשהיא עוברת את גבול הטעם הטוב- שזה אומר בושה בבחירה הנכונה בשבילך.

תשנן לעצמך שהגשמת חלום שהרבה אנשים אפילו לא מעזים לחלום עליו, עשית מה שנכון לך ואתה מאושר וטוב לך בחייך, כלומר תחזק את הבטחון העצמי שלך בעניין.

לגבי מה לענות לאחרים - תענה לכל אחד את מה שהוא צריך לשמוע:
משקיע/לא עובד/בפנסיה מודמת/הגשמתי חלום ויצאתי לחופשי/מתנדב וכו'
לפי העניין והסיבה לשאלה.

אני לא יודעת באיזה גיל או חברה נמצא פות"ש, אבל בקרב חברי המונח "הכנסה פאסיבית" הפך ליעד נחשק ו"פרישה מוקדמת" אפילו יותר.
לו יכולתי להפסיק לעבוד ולהמשיך לחיות לגמרי על תיק השקעות/ עסק מכניס הייתי עונה את התשובה הזו בשמחה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה