שו"ב פיננסי: איך לעקוב אחרי שווי נקי בזמן אמת  

ש

הכסף שלי, ברוח ימים אלה, משול ליחידות צבאיות שלכל אחת יש משימה מוגדרת.

חלקו מוקצה לביטחון שוטף, כלומר, מיועד לצריכה שוטפת.

חלקו מרותק כעתודה לחירום.

רוב הכוח ההתקפי נשמר להשקעות לטווח ארוך, כשהכוחות המיוחדים אף משייטים מעבר לקווי האויב (או לגבולות המערכת הפיננסית המוכרת).

כל שקל הוא חייל. לכל שקל יש תפקיד. אף שקל לא יושב בצד ומתחפ"שן.

אפילו כסף שמיועד לתשלום מקדמות מס מוחזק בקרנות כספיות כדי להניב עוד קצת ריבית. הרי עכשיו כשעידן ריבית האפס מאחורינו ואפשר לקבל תשואה נומינלית סביב 4% בלי סיכון, אין באמת הצדקה להחזיק סכומים גדולים בעובר ושב.

כדי לקבל תמונת מצב על ביצועי "הכוחות" שלי, אני מנהלת מעקב אחר השווי הנקי.

שווי נקי, Net Worth בלעז, הוא שם מפוצץ למשוואה נכסים פחות התחייבויות, או בפשטות, "כל מה שיש לי פחות מה שאני חייבת".

כדי לחשב אותו, אני סוכמת את שווי השוק של כל הנכסים (למשל: יתרת עו"ש, פיקדונות, קרנות נאמנות, שווי נדל"ן, שווי ניירות ערך, שווי חיסכון פנסיוני, עסקים, זהב ותכשיטים, כלי רכב ועוד) ומחסירה מהסכום את יתרת כל ההתחייבויות (למשל: הלוואות לדיור, הלוואות אישיות, כרטיסי אשראי ועוד).

התוצאה היא שיקוף של תמונת העושר שלי בנקודת זמן נתונה.

גיבוש תמונה כזו הוא שלב ראשון (וקריטי) עבור כל אדם שמעוניין לשפר את מצבו הפיננסי, כל שכן להגיע ביום מן הימים לאי-תלות כלכלית.

אני כותבת את זה משום שיש המון אנשים שמתנהלים בלי לדעת מה מצבם הנכסי או התזרימי, ובערות כזו, לטעמי, היא "לוקסוס" ששמור רק לדרי רחוב מצד אחד או לעשירים מופלגים מצד שני.

אחרי הכל, אם נקודת המוצא לא ברורה לכם, אין שום דרך להגיע ליעד.

המפתח: מעקב לאורך זמן

שווי נקי, מעצם הגדרתו, משתנה כל הזמן, כפועל יוצא של שינויים בהכנסות ובהוצאות, נטילת הלוואות והשקעות בנכסים שערכם עולה ויורד על בסיס יומי.

לכן, למרות החשיבות של גיבוש תמונה ראשונית, אי-אפשר להסתפק בניתוח חד-פעמי, ש"מצלם" את העושר שלכם בנקודה נתונה בזמן.

אידיאלית, השאיפה היא שהשווי הנקי יצמח לאורך זמן.  הדרך לגרום לשווי נקי לצמוח היא פשוט לחסוך יותר (בין אם בדרך של הגדלת הכנסות או צמצום הוצאות), ולהפנות את החיסכון לפירעון הלוואות, לצבירת נכסים או לשניהם גם יחד.

זה ממחיש את הזיקה ההדוקה בין שווי נקי לתזרים מזומנים:  אם ההכנסות עולות על ההוצאות באופן עקבי, השווי הנקי צפוי לגדול. אם ההוצאות עולות על ההכנסות באופן עקבי, השווי הנקי צפוי לקטון.

כדי לוודא התקדמות, אם כן, יש לנהל מעקב סדור אחר ההתפתחות של השווי הנקי לאורך זמן.

אני מנהלת מעקב כזה כבר שנים ארוכות. בסוף כל חודש קלנדרי אני בודקת כמה כסף הצטבר לי בעו"ש, בקרנות הכספיות, בביטקוין, בקרנות ההשתלמות, בקרן הפנסיה, בתיק הקרנות המחקות שלי ובתיק הדיבידנדים שלי, ומתעדת את הסכום בגיליון נתונים ייעודי.

הגיליון הזה מגולל, ברמה החודשית, את סיפורו של הכסף שלי: גרף רב-שנתי — שלשמחתי עולה בכיוון צפון מזרח – שמבטא את צמיחתו של הכסף שחסכתי והזרמתי לשוק ההון לאורך השנים, בפילוח לסוגי נכסים.

לפני כמה שבועות (או חודשים? מי זוכרת) פרסמתי צילום מסך מהגיליון הזה בעמודים שלי ברשתות החברתיות. מסיבות פרוזאיות, נאלצתי להסיר אותו אחרי שכל מיני מוחות יצירתיים ניסו לשחזר את המספרים המטושטשים באמצעות כלי בינה מלאכותית.

תחילה חשבתי – This is why we can't have nice things. אבל בעקבות בקשות חוזרות ונשנות החלטתי לשתף טמפלייט של הגיליון המלא, הפעם ללא נתוני אמת, לשימושכם ולהשראתכם.

ניתן ליצור עותק של הגיליון באמצעות הקישור הזה ולערוך אותו בהתאם לצרכים שלכם.  נדרשת שליטה בסיסית בגוגל שיטס כדי לתפעל אותו, אבל אני מאמינה שזה יהיה אינטואיטיבי לקורא הסביר. למען הסר ספק, הנתונים שם הם לצורך "מילוי מקום" בלבד ולא משקפים את השווי הנקי האישי שלי. שימו לב שמכיוון שהגיליון מייבא שערי ניירות ערך מפורטלים פיננסיים ישראלים, נדרש לאשר ייבוא כאמור בסרגל הצהוב שייפתח (ולהמתין מספר שניות), אחרת הגיליון לא יעבוד.

לצבור זמן, לא רק כסף  

חדי העין יבחינו שאני לא עוקבת רק אחרי צמיחת הסכום האבסולוטי, אלא גם אחרי כמות "חודשי המחייה" שצברתי.

הסיבה לכך היא ששווי נקי הוא מדד חד-ממדי: הוא בוחן עושר באופן אבסולוטי, תוך התעלמות מממד ההוצאות.

אם נשאל 10 אנשים שונים "כמה כסף צריך כדי לפרוש" נקבל 10 תשובות שונות בעליל. יש שיאמרו, למשל, ש-3 מיליון ש"ח זה סכום עתק שיאפשר להם להפסיק לעבוד מיד, בעוד שאחרים יגחכו ויאמרו שאין סיכוי לפרוש עם סכום כל כך קטן.

ההסבר לכך הוא שעושר צבור חייב להימדד ביחס לגובה ההוצאות של משק הבית. 3 מיליון ש"ח בידיו של חוסך שמוציא 10,000 ש"ח במוצע בחודש יציבו אותו מיד בפוזיציה של אי-תלות כלכלית. להבדיל, 3 מיליון ש"ח בידיו של חוסך שמוציא 50,000 ש"ח  בממוצע בחודש יחייבו אותו להמשיך לחסוך ולהגדיל את השווי הנקי שלו.

כלומר חוסך ב' מרוחק משמעותית מאי-תלות כלכלית (במונחים של היכולת לקיים את עצמו מנכסיו בלבד) הגם שהשווי הנקי שלו זהה לזה של חוסך א'.

לכן היחס בין השווי הנקי לגובה ההוצאות חשוב. הוא מאפשר גם להסביר למה אנשים שונים מאמצים יעדים פיננסיים שונים בתכלית.

לצורך החישוב, אני מחלקת מדי חודש את השווי הנקי שלי בהוצאה החודשית הממוצעת כדי לחשב כמה "חודשי מחייה צבורים" צברתי.

כללי אצבע מבוססי מחקר טריניטי כמו "כלל ה-300" מלמדים שאדם  יכול להחשיב את עצמו כעצמאי כלכלית אם צבר 300 חודשי מחייה (בהנחה שמוצא דרך לגרום לחסכונותיו להניב 3% מעל האינפלציה). בסיטואציה כזו אדם יכול להסתמך, בתאוריה או בפועל, על משיכה תקופתית מחסכונותיו כדי לממן את עצמו, מבלי להיות תלוי במקור הכנסה אקטיבי כלשהו.

אי-אפשר לאכול שווי נקי

כאמור, המעקב החודשי מאפשר לי לחבר רצף של "צילומי מסך" ולזהות מגמה בהתפתחות השווי הנקי שלי לאורך זמן.

אבל אני לא מסתפקת רק בזה.

אני רוצה לוודא שלפחות חלק מהנכסים שאני מחזיקה יספקו לי תמונה קרובה ככל הניתן של שווים בזמן אמת (*).

אם נשוב לאנלוגיה הצבאית, הרי שזו המקבילה הפיננסית למערכת שו"ב (שליטה ובקרה).

ישאל השואל – למה שיהיה לי צורך לדעת כמה אני שווה בדיוק בכל רגע נתון?

והשאלה במקומה, הלא על פניו מעקב כזה אפקטיבי בערך כמו לעשות בדיקת דם על בסיס יומי.

לא זו אף זו, מעקב כה הדוק עלול להיות כרוך בעומס מנטלי-רגשי משמעותי, במיוחד בתקופות של טלטלות בשוווקים הפיננסים.

"אם בעלות על מניות עבורך היא פרויקט לטווח ארוך," הזהיר פרופ' כהנמן, "מעקב יומי אחר השינויים בשעריהן הוא רעיון גרוע ביותר: אנשים כל כך רגישים להפסדים בטווח הקצר, שאם יספרו את כספם על בסיס יומי, הם יהיו אומללים."

אז למה בכל זאת להתעלל בעצמי עם בקרה כזו?

ובכן, התשובה קשורה בפרמטר אחד: נזילות.

נזילות פירושה מידת היכולת להמיר נכסים לכסף מזומן בהתראה קצרה ומבלי לספוג הפסדים כבדים בדרך.

נכסים שונים נבדלים זה מזה במידת הנזילות שלהם. אם יש לי דירת מגורים בשווי 3 מיליון שקל, קרן פנסיה בשווי 2 מיליון שקל, תיק מניות של 200,000 שקל, והלוואה של 100,000 שקל, הרי שהשווי הנקי שלי יהיה 3,000,000+2,000,000+200,000 פחות 100,000, או 5,100,000 ש"ח.

אבל מה קורה אם אני צריכה, מסיבה כלשהי, להנזיל את כל הכסף הזה מיד?

סביר להניח שאם אני לחוצה למכור את הנדל"ן אצטרך לספוג תספורת רצינית במחיר כדי להשיג עסקה מהירה.

אם אמשוך את קרן הפנסיה שלא כדין, אצטרך לשלם מס בשיעור 35% מהצבירה (או מס שולי, לפי הגבוה).

במילים אחרות, פנסיה ונדל"ן אלו נכסים לא נזילים. אני לא יכולה "לאכול" את שווי השוק של הנכסים הללו. להבדיל, ניירות ערך סחירים אפשר למכור מיד, בכמה לחיצות עכבר.

כך, בדוגמה לעיל, על אף שהשווי הנקי שלי עומד על 5,100,000 ש"ח, השווי הנקי הנזיל שלי עומד על 100,000 ש"ח בלבד.

שווי נקי נזיל, אם כן, משקף את סכום הכסף שיהיה בידי החוסך אם ימכור את כל נכסיו ויפרע את מלוא חובותיו. אם שווי נקי משקף ההצלחה או כישלון פיננסי לאורך שנים, הרי ששווי נקי נזיל משקף את הגמישות והמוכנות הפיננסית להגיב במהירות, אם כדי להתמודד עם משבר פתאומי  ואם כדי לנצל הזדמנות נדירה.

בעולם מסוכן ובלתי צפוי אולי יותר מאי פעם, אני מאמינה שלנזילות יש חשיבות, על אחת כמה וכמה בהקשר של חתירה לעצמאות כלכלית.

לדאבון הלב, הנתונים מראים שנזילות היא לא קריטריון ראשון במעלה עבור משקי הבית בישראל.

לפי נתוני מאזן החשבונות הלאומי שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שווי הנכסים של משקי הבית בישראל עמד ב-2021 על  1.45 מיליון ש"ח בממוצע למשק בית, או 430 אלף ש"ח בממוצע לנפש. שווי ההתחייבות הממוצעת של משק הבית, להבדיל, עומד על 302 אלף ש"ח. מכאן שהשווי הנקי הממוצע של משקי הבית בישראל נכון ל-2021 עומד על 1.148 מיליון ש"ח.

אלא שפילוח הרכב הנכסים של משקי הבית ממחיש את הפער המשמעותי בין השווי הנקי לשווי הנקי הנזיל של משקי הבית בישראל.

39.8% מכלל נכסי משקי הבית מרותקים ל"עתודות ביטוח" (ביטוח חיים, קרנות פנסיה, קופות גמל וקרנות השתלמות) ואילו 29.8% הם בכלל נכסים לא פיננסיים (כולל נדל"ן, בניכוי ערך הקרקע). רק 26.9% מנכסי משקי הבית הם באפיקים נזילים כמו פיקדונות וניירות ערך.

מקור: מאזן החשבונות הלאומי (2021), למ"ס

 

במילים אחרות, שווי השוק של הנכסים הנזילים של הציבור עומד על 390,050 ש"ח בממוצע  בלבד למשק בית.

בהינתן שההתחייבות הממוצעת למשק בית עומדת על 302,000 ש"ח, הרי שבעוד שהשווי הנקי הממוצע של משקי הבית הוא 1.148 מיליון ש"ח, השווי הנקי הנזיל הממוצע למשק בית בישראל עומד על 88,050 ש"ח בלבד. שימו לב: זהו הנתון הממוצע, לא החציוני (שככל הנראה אפילו נמוך יותר).

כך, העובדה שעיקר (כ-70%) נכסיהם של משקי הבית בישראל מוחזק בנכסים המתאפיינים בנזילות נמוכה מביאה לפער דרמטי, של עשרות אחוזים, בין השווי הנקי לשווי הנקי הנזיל.

המשמעות היא שגם משקי בית שנחשבים מבוססים על הנייר עלולים להיקלע לקשיי נזילות במשבר. על פניו הם עשירים, אבל בצוק העיתים הם עלולים להתקשות לגשת לעושר שלהם. ואם את מתקשה לגשת לעושר שלך כשאת זקוקה לו – למשל כדי לממן את הפרישה שלך —  אז מה בדיוק שווה העושר שלך?

במובן זה, התמונה החיה שמשדרים לי הנכסים שלי מאפשרים לי להעריך ולו באופן כללי את מידת היכולת שלי להתמודד עם תרחישים שיחייבו הנזלה של כל הנכסים שלי.

(*)  ראו לשונית 3 בגיליון הנתונים, אשר כוללת נוסחאות המשקפות בזמן אמת את שווי האחזקה של קטגוריות נכסים שונות: מניות וקרנות בארה"ב, קרנות איריות הנסחרות בישראל,  קרנות סל וקרנות מחקות ישראליות, מטבעות קריפטוגרפים  ועוד. כל שנדרש מצדכם הוא להחליף את הסימול ואת כמות היחידות שאתם מחזיקים מהנייר.

מנהלות: כן, כן. חודשים ארוכים שלא כתבתי כאן. אני מצטערת על זה. אני מרגישה שאנו בעיצומה של תקופה היסטורית וגורלית והקשב שלי נודד מטבעו לרשתות החברתיות. אני מתכוונת לעשות מאמץ להחזיר את הפוקוס לבלוג הזה. כרגיל, אם מצאתם תועלת בפוסט הזה, אנא שקלו להסתייע בהמלצותיי. 🌷

הירשם
הודע על
guest
57 Comments
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
caterpillar

משוטט לי ב4 בלילה בפורום ופתאום פוסט חדש!
מעולה, תהיתי איך להעביר את הזמן תודה רבה

בוב

מסקרנות – למה אכפת לך אם יראו מה נתוני האמת של התיק שלך? זהות אישית מובן לגמרי, לגבי נתוני התיק אני סקרן לחשאיות הנתונים (הרי מדובר פיתוחים לסכומים לא ספציפית בהרכב מניות)

daat99

איזו תועלת יכולה להתקבל משיתוף שכזה?

סוגי נזקים שכבר התקבלו משיתופים שכאלו בעבר:

  1. הקורא מדמיין שהוא לא יכול להגיע למספרים ולכן מונע מעצמו לנסות עוד לפני שהוא התחיל
  2. הקורא לא מבין את מכלול השיקולים (שבעיקרם הם פסיכולוגיים ולא מתמטיים) וחושב בטעות שאדם בעל רגשות יכול להגיע לתוצאות טובות יותר רק כי רובוט חסר רגשות שמעולם לא שילם מסים הצליח לעשות זאת ולכן מזלזל בגישה ומונע מעצמו את התועלת שהיא מייצרת

כמובן שיש עוד הרבה 🙂

אברום

זה כבר איזה זמן שדורין משתעשעת במחשבה לחשוף את זהותה האמיתית

הסוס

העניין איתה שלעולם היא לא מסבירה מאיפה הכסף הראשוני
גם עם חיה על מקלחות קרות ואורז ועבדה בהייטק מגיל 25 עד 34
היא לא יכלה לחסוך את המיליונים שמהם התחילה
ואת המקור לכסף הזה היא לעולם לא חשפה

חתואל

וכי למה שתחשוף? אדוני מרשות המיסים?

arn

למה?
אם מרויחים 200 אלף ש"ח לשנה נטו ומוציאים 50 אלף ש"ח לשנה תקבל חיסכון של 150 אלף ש"ח לשנה. כפול 10 שנים זה 1.5 מיליון ש"ח. אם הכסף עשה רווחים של עוד 25% במשך אותם 10 שנים תקבל 1.9 מיליון ש"ח. לפי כלל ה-300 זה ייתן לך 6000 ש"ח לחודש מבלי שכמות הכסף שלך תקטן.

רובי

נראה שמחיסכון. ונראה שאתה לא תגיע לכלום לעולם. קנאי וצר עין טיפוסי

חנו

מעולה ומרחיב את המודעות העצמית לסביבה הפיננסית של משק הבית

קובי

האקסל פשוט מדהים, תודה רבה לך!
כמובן שגם הפוסט 🙂

קובי

האם אפשר אולי להוסיף rsu לאקסל? מסובך בגלל המיסוי אך יכול מאוד לעזור

נועם

"כללי אצבע מבוססי מחקר טריניטי כמו "כלל ה-300" מלמדים שאדם יכול להחשיב את עצמו כעצמאי כלכלית אם צבר 300 חודשי מחייה (בהנחה שמוצא דרך לגרום לחסכונותיו להניב 3% מעל האינפלציה)."

לא אמור להיות 4%? או לחלופין 400 חודשי מחיה?

נועם

התכוונתי שנראה לי שיש לך בלבול קטן בחישוב. צבירה של 300 חודשי מחיה מצריכה 4% תשואה ולא 3 כמו שכתבת

בוסתן

לא הבנתי איפה מוצאים השקעה יציבה שתניב 3-4 אחוז מעבר לאינפלציה. האינפלציה הריאלית בארץ (לא נתוני הלמ"ס המעוותים, אלא עליית המחירים הממשית והירידה הממשית יכולת הקנייה) היא בין 8-10% לשנה.
איפה מוצאים השקעה יציבה של 12-14% בשנה?

Daniel

דורין,
תודה רבה על פוסט כה חשוב שישנה לטובה את העתיד הפיננסי של רבים מאיתנו (ושלי בפרט)

הורדתי את קובץ ה-Net Worth וכבר "הלבשתי" עליו את הנתונים שלי מהחודשים האחרונים.

שאלה טכנית – אם כשאני מוריד את הקובץ אליי למחשב הנתונים שמשתמשים בפונקציות חיצוניות ימשיכו להתעדכן?
הסיבה היא שאני קנאי לפרטיות הפיננסיות שלי ומעדיף לשמור את הקובץ מקומית במחשב ולא בענן של גוגל.

תומר

הנתונים מתקבלים בזכות גישה לאינטרנט, לכן אם אין גישה לאינטרנט הנתונים לא יתעדכנו.

עידן

תודה, באמת שהתגעגעתי. לזמנים טובים יותר.

דור

תודה רבה!
לא לגמרי הבנתי את גיליון 4 ומשמעותו, אשמח להסבר, הוא נראה לי כמו כפילות מסוימת של גיליון 2.
בנוסף, האם מזומן שאת מחזיקה בין אם בתיק השקעות בין אם בעו"ש את רושמת גם בגיליון 3 וגם ב-2?
כי אחרת בדאשבורד נראה שהמזומן על -0

מטר

קודם כל טופש ממש מושקע ונוח תודה רבה!
הבנתי איך לתעד את המזומן בגיליון 2 אבל תחת איזו קטגוריה בגיליון 3 נכנס המזומן שאינו מושקע? (פיקדון בנקאי או הכסף בעו"ש לדומא)

ארז

היי, לא מצליח ליצור עותק.. כשאני לוחץ על הקישור אני מועבר לעמוד ליצירת העתק, כשאני לוחץ על צור העתק אני מקבל שגיאה שלא ניתן לפתוח קישור זה.
אשמח לעזרה או לקישור ישיר

תודה.

סהר

אלופה!!

גיל

למה בחרת לסווג את קרן ההשתלמות וקופה״ג כמוצרים לא נזילים?

ויסאם

תודה רבה על הפוסט
שאלה טכנית – את ממלאת גליון 2 וגם גליון 4? בסוף החודש? כי נראה שזה אותו דבר. הדאשבורד לוקח נתונים מאיזה גליון?
בנוסף- אני קצת עצמאי בנוסף לשכיר- איך את מחשבת את ההוצאות באותו חודש, בדרך כלל מקדמת המס או מעמ שמשולם הן על חודש קודם או חודשיים קודמים.

רונן

תודה רבה על השיתוף 🙂
הערות שלי:

  1. בהחלט אפשר לחשב גם את הפנסיה ביתרות הנזילות אבל להפחית 35% מס למשיכה הונית.
  2. כדאי להוסיף שיעור תשואה נדרש לפרישה בהתבסס על הנכסים הנזילים הנוכחיים (כחלופה נוספת).
  3. שאלה טכנית – אני עובד עם מייקרוסופט אקסל ושם חלק מהקישורים החיצוניים לא עובדים (מוזר שגוגל לא זרמה עם אותן נוסחאות…). אשמח אם מישהו יכול לשתף קובץ דומה למייקרוסופט אקסל כולל קישורים לני"ע חיצוניים.

תודה

מורן

אהבתי את הרפרנס לטייילור סוויפט. ואוהבת את הבלוג שלך! תודה!!

צנחן פיננסי

אחרי הכל, אם נקודת המוצא לא ברורה לכם, אין שום דרך להגיע ליעד.

לא מדויק, זה נקרא ניווט צנחן בצבא. אתה לא בדיוק יודע איפה תנחת לאחר הקפיצה מהמטוס, ומרגע הנחיתה וגלגול המצנח צריך להבין פחות או יותר היכן אתה נמצא במרחב (לפי רוחות השמים) וכונס לעבר כיוון ברור שנבחר היטב והוגדר מראש.

רן

מעריך מאוד את השיתוף הזה, זה הצריך הרבה עבודה ממך.
בהזדמנות זו תודה על כל הידע שאת משתפת, לי זה שינה את החיים

איה

אבל קרן השתלמות יכולה להיות נזילה אם היא בת 6 שנים ויותר לא?

Roi

תודה רבה על הקובץ הזה!

QA קטן, הביטקוין והאיתריום מחושבים בשקל במקום בדולר מה שיוצר טעות בחישוב כי הביטקוין לא שווה 65 אלף ש״ח אלא דולר ולכן ״שער קנייה ממוצע״ ו״שער נוכחי״ צריכים לעבור לפורמט דולר במקום שקל.
בנוסף צריך להוסיף פקודת *GoogleFinance("USDILS") תחת ״שווי אחזקה בש״ח״ כדי שיעשה המרה מהשער הדולרי לשקלי בצורה מדויקת ועדכנית.

לסיום ממליץ על cover, נעזרתי בהם כדי להבין בדיוק כמה יש לי בפנסיה, קה״ש וכו.
שוב תודה על השיתוף של הכלי הזה.

עדן

היי אפשר לקבל אחד מעודכן לפי הערות שרשמת ? 🙂

עודד

היי,
תודה רבה על פוסט המעולה, לצערי לא מצליח לייצר עותק של האקסל, האם יש בעיה ?

עודד

תודה פעם נוספת על הקובץ הנפלא, מה הכוונה בנדל"ן סחיר ?
האם יש להכניס גם את דירת המגורים לאקסל ? שהרי היא לא מיצרת הכנסה.

Bonfire

כיף שחזרת. אנחנו תמיד נהיה כאן, מחכים לשמוע ממך.

משה

תודה על האטימולוגיה למתחפשן!
בחיים לא הייתי חושב שזה מגיע מחפ"ש…

אבי מהגולן

לא מבין למה צריך להבחין בין שווי נזיל לשווי נקי נזיל. הרי בסופו של דבר מי שנותן לי את ההלוואה הוא זה שנוטל על עצמו את סיכון חוסר הנזילות. לא אני. אפשר אמנם להגדיר את תשלומי ההחזר הקרובים של ההלוואה כלא נזילים, אבל ודאי לא את כל סכום ההלוואה. לדוגמא, כסף שלקחתי בהלוואה ואני צריך להחזיר אותו בעוד 10 שנים, זה מגוחך להגדיר ככסף לא נזיל.

ירון

האקסל נראה מצוין. אני מנסה להבין מהי הדרך הנכונה להשתמש. מהם היחסים בין הגליונות השונים:

  1. מהיכן גליון 1 שואב את הנתונים?
  2. האם לא היה נכון שהפירוט מגליון 3 יזין את גליון 2 ו/או 4?
מאיר

שאלה מצוינת, אשמח גם לתשובה בעניין. @הסולידית

מירי

פתרון אחר.
במקום לעקוב אחרי הסטטי אפשר לעקוב רק אחרי הדינמי, אם אתה יודע שיש לך מעל 100000 שח נזילים למשבר ושההשקעות נעשו במחשבה נכונה, ואתה יודע שההכנסות שלך גדולות מההוצאות – ואתה ממשיך לחסוך, למה צריך לבדוק יותר מזה?

arn
  1. למה בשווי הנכסים לקחת את הנדל"ן בניכוי מחיר הקרקע? הרי שווי הנדל"ן כולל את מחיר הקרקע.
  2. ההתחיבויות הן 302 אלף ש"ח אבל אלו לא רק התחיבויות לזמן קצר. חלקן לזמן ארוך. לדעתי שווי נקי נזיל צריך להיות נכסים נזילים פחות התחיבויות לזמן קצר.
רוני

לא קיבלתי התראה למייל על הפוסט.
קראתי עכשיו. מדהים כמו תמיד!
אבל… קשה לביצוע. אני עסוק.

מאיר

איך מחשבים שווי של קרקע נדלנית שנמצאת במהלך בנייה. חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי

גיא לוי

אקסל פשוט מטורף! המון המון תודה!

שאלה קטנה:
האם בכוונה לא התייחסת לחובות מסוגים נוספים, למשל חוב מס רווח הון?
בגדול נדמה שכן צריך להוריד אותו מהשווי הכללי – כי ברגע שנממש נשלם אותו..

חמד

השווי הנזיל שמשתמשים בו לחישוב לא לוקח בחשבון את המיסוי, אז זה מטעה לגבי כמה חודשי מחייה בפועל יש לא?

עמית

אני לא יודע מה צופן העתיד וכמה זמן תצליחי לחיות כך. גם ל-7 לאוקטובר לא ציפיתי ולהתקפה מסיבית על הצפון. החלק היפה הזה בארץ שאני לא רוצה לאבד אותו. שיהיה בהצלחה! אכן, שווה לא לעבוד כמו האנשים הנורמליים וגם לא לעבור ראיונות עבודה. אך גם הכסף המושקע נמצא בסיכון גבוה, שאני כבר לא בטוח אם תיהני מתשואה גבוהה.

מרקוס

קודם כל תודה על אקסל מאד מושקע. מאד אהבתי.
רציתי לשאול כמה שאלות?
1) רשום קרן פנסיה במאזן חודשי, הכוונה ממש הפנסיה הרגילה? אם כן למה צריך את זה שם, את מחשיבה את זה ככסף שלך נזיל? אם יש לי פנסיה משלימה גם להכניס שורה חדשה?
2) אפשר הסבר מורחב על יעדים? לא ממש הצלחתי ״לפתעל״ את זה.

תודה מראש!

נטלי

הסולידית היקרה ,בזכותך אחרי 12 שנה יש לי תיק מושלם שגדל ונותן לי חיים נורמלים. אחשב כבר בגיל 20 נכד שלי פתח תיק רשאון ויצא לדרך ארוכה.תודה רבה לך!

שקד

איך אפשר לרשום בצורה חכמה מוצרי השקעה מנוהלים שנמצאים במסלןל הכללי ומחולקים בין מניות, אגח וכולי…
למשל קופת גמל להשקעה במסלול כללי

אינשם

היא חזרה! וגם הרבה יותר צודקת בכל הקשור לתכנים הפיננסים והפילוסופים בבלוג שלה מאשר בדעות הפוליטיות והחברתיות שלה בטוויטר/פייסשיט.

נמר ישראלי

איזה פוסט מעולה
משיהו יכול לתת קצת איזון בין הצורך בכסף נזיל לבין השקעות לא נזילות לטווח הארוך?

רובי

תודה רבה. אחלה מאמר. מעניין מאוד.
אל תשימי לב לקנאים וצרי עין. לוזרים תמיד ישארו לוזרים. האתר שלך זה המידע הפיננסי הכי איכותי עבורי ועבור רבים. תודה.

נטע

ראשית תודה , שמחה שחזרת לכתוב לנו.
אני תוהה לגבי מיסוי, האם יש דרך לחשב מיסוי מסכום שאני מפקידה כל חודש למחקי מדד?

.

עקבו אחרי

תגובות אחרונות בבלוג

RSS מהפורום

דילוג לתוכן