• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לסלק חלק ממשכנתא או להישאר עם המימון הזול?

• פותח הנושא פותח הנושא Fitch
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה שאני לא מבין זה למה כולם טוענים שלא ניתן לתזמן את שוק ההון אבל מנסים לתזמן את שוק הנדל"ן.
אני לא יודע מי זה כולם אבל אני לא מנסה לתזמן את שניהם. איני יודע אם הנדל"ן ימשיך לעלות או או אבל אני מעריך שהוא לקראת התייצבות לכל הפחות, אני צימצמתי חשיפה בגלל התשואות הכה נמוכות ובגלל אלטרנטיבות השקעה טובות יותר. בשוק ההון אני משקיע בחברות ספציפיות ככה שהתזמון קל יותר.
@אורי ג. @FIYaacov אני לא חולק על כך שתוחלת הרווח של שוק ההון חיובית, למרות שאני לא בטוח שריאלית היא גבוהה יותר משוק הנדלן כאשר כוללים תקבולים משכר דירה ועליית ערך הנכס.
1. אני כן בטוח.
2. בנדל"ן ישירות יש לך CAPEX, זוהי הוצאה שמשקיעי נדל"ן אוהבים להתעלם ממנה אבל היא חיה וקיימת ויש עוד משהו: הזמן שלך שווה כסף, נכון שדירה אחת להשקעה זה לא הרבה התעסקות אבל אם יש לך 5? זה כבר דורש עבודה בניגוד לשוק ההון.

@אנון נימוס אני לא בדקתי מה עשה שוק הנדל"ן האמריקאי ב100 שנים האחרונות אבל אני מכיר נכסים בארהב שמניבים בשכר דירה יותר מ 12% בשנה, הרבה יותר מאזור ה7.7% ששוק המניות האמריקאי הניב ב100 השנים האחרונות.
@אורי ג. אתה צודק שיש capex אבל לי יש 5 דירות והזמן שאני משקיע לא כל כך רב, אם כי הוא קיים.
מה לגבי שוק ההון? האם המכפילים הגבוהים והצפי לעליות ריבית לא מצביעים על התייצבות או אפילו גרוע מכך בשוק ההון?
דירה בישראל יכולה להניב 5% תשואה בשנה. פטור ממס. וניתן להעריך כי יש הגנה מאינפלציה, נשמע לי טוב יותר מהשקעה בשוק ההון גם בלי חישוב עליית ערך הנכס

ל אני מכיר נכסים בארהב שמניבים בשכר דירה יותר מ 12% בשנה
בספק רב מאד אחרי הוצאות עסקה, CAPEX וניהול.
מה לגבי שוק ההון? האם המכפילים הגבוהים והצפי לעליות ריבית לא מצביעים על התייצבות או אפילו גרוע מכך בשוק ההון?
יכול מאד להיות, אני מסכים שהגבהים של השוק מפחידים למדי.
דירה בישראל יכולה להניב 5% תשואה בשנה. פטור ממס. וניתן להעריך כי יש הגנה מאינפלציה, נשמע לי טוב יותר מהשקעה בשוק ההון גם בלי חישוב עליית ערך הנכס
רק במקומות לא PRIME, וגם זה בלשון המעטה ובלי מס רק עד 5K בחודש ולדירה יחידה.

@אנון נימוס אני לא בדקתי מה עשה שוק הנדל"ן האמריקאי ב100 שנים האחרונות אבל אני מכיר נכסים בארהב שמניבים בשכר דירה יותר מ 12% בשנה, הרבה יותר מאזור ה7.7% ששוק המניות האמריקאי הניב ב100 השנים האחרונות.
דוגמא משנות ה 70 (50 שנה בערך)
http://www.jparsons.net/housingbubble/

אני לא יכול להתווכח שיש נכסים שעולים 12% בשנה , יש גם מניו. כאלה, מי שיודע לבחור מניות ונכסים בלי לטעות דרכו סוגה בשושנים.

בנוגע למדד sp500 , התשואה שאתה מצטט היא ראלית, אני מניח שמה שצטטת זה תשואה נומינלית .

ועוד גרף נימינלי לדעתי
http://www.macrotrends.net/1314/housing-starts-historical-chart

נערך לאחרונה ב:
אולי כדאי להעביר את הדיון הזה לדיון ייעודי?

@אורי ג. מניבים יותר מ15% , כתבתי 12% כדי להתחשב בכל ההוצאות הנלוות. @אנון נימוס אני מדבר על שכר דירה ולא על עליית ערך הנכס.
כן עד 5000 שח בחודש, זה יכול להיות 2 דירות ששוות כ 600 אלף כל אחת ליד הטכניון למשל(זה אחד האזורים בו אני משקיע אז אני מכיר טוב את המספרים). אזור טוב עם שוכרים טובים וביקוש גבוה. זו רק דוגמה , אני מניח שיש עוד אזורים כאלה.

@אורי ג. מניבים יותר מ15% , כתבתי 12% כדי להתחשב בכל ההוצאות הנלוות.
סיפורי סבתא. היו דברים כאלה בעבר, היום אפילו בWAR ZONES אתה לא מגיע למספרים כאלה (נטו).
כן עד 5000 שח בחודש, זה יכול להיות 2 דירות ששוות כ 600 אלף כל אחת ליד הטכניון למשל(זה אחד האזורים בו אני משקיע אז אני מכיר טוב את המספרים). אזור טוב עם שוכרים טובים וביקוש גבוה. זו רק דוגמה , אני מניח שיש עוד אזורים כאלה.
הבעיה שהיום עם ה8% מס רכישה ומס כחלון החדש שאולי יגיע הפכו את כל התוכנית הזאת ללא כלכלית בעליל למשקיעים חדשים.

@FIYaacov השוואה לא טובה כי אתה לא יודע איזה מניות יעלו ואיזה יירדו. מחיר הדירה ידוע לפני הרכישה וגם שכר הדירה הצפוי.
@אורי ג. לא סיפורי סבתא, אני מכיר באופן אישי נכסים כאלה וממש לא באיזורים גרועים.
לגבי מס הרכישה ומס דירה שלישית, אתה צודק, בהחלט פוגע בכדאיות

השוואה לא טובה כי אתה לא יודע איזה מניות יעלו ואיזה יירדו. מחיר הדירה ידוע לפני הרכישה וגם שכר הדירה הצפוי.
גם אתה עשית עכשיו השוואה לא טובה, אתה אומר שלא יודעים את העתיד לגבי מניות ספציפיות (מסכים) ואז נותן כהשוואה מחיר נקודתי של דירה, עם התשואה שלה שאתה יכול להיות וודאי לגביה אולי לשנה.

מה עם שאלת המדד שלי?! >:(

כמה אחוזים נתנו לך להלוות ביחס לתיק
מכיוון שהתחלתי להתעניין במשכנתא לאחרונה, שאלתי אתמול את IBI גם את אותה שאלה.
קרנות לא נזילות ( קופת גמל, קרן השתלמות צעירה) - 30%.
קרנות נזילות (קרן השתלמות מבוגרת) - 80% מהכסף.

דרך אגב, מהפנסיה אפשר ללוות גם 30% מהתגמולים בלבד (הפיצויים לא במשחק), סיבה נוספת ללמה העברתי את הפיצויים לקופת גמל.

מה עם שאלת המדד שלי?! >:(
מסתבר שאני לא עומד בהמלצות שלי, סליחה :(
אולי כדאי להעביר את הדיון הזה לדיון ייעודי?

שווה לדחות לאוקטובר כדי לקזז קצת הפרשי הצמדה (כמה מאות ש"חים)?
בגדול אם אני מבין נכון אתה צריך לכמת כמה ההצמדה הזו באחוזים, ולראות אם שווה לך להעביר כסף לסגור את זה או להשקעות אחרות.

המדדים באוגוסט-ספטמבר בדר"כ לא-חיוביים ואילו ביוני-יולי כן-חיוביים. שווה לדחות לאוקטובר כדי לקזז קצת הפרשי הצמדה (כמה מאות ש"חים)?

אין במדדי העבר להצביע על מדדי העתיד.
מדד חודש יוני מפתיע: רשם ירידה דרמטית של 0.7%
אני מחזל"ש את השאלה וההלוואה כנראה תפרע לפני מועד פרסום מדד יולי

אני מחזל"ש את השאלה וההלוואה כנראה תפרע לפני מועד פרסום מדד יולי

מסלול המ"צ נפרע ביום ראשון.
המשכנתא כעת 50% קל"צ, 50% פריים. ריבית שנתית ממוצעת 1.65%.
חלק הנדל"ן בתיק גדל ב-6% ויתרות המזומן ירדו לכ-0.5%.

החל מספטמבר, כל חסכון עתידי (בתקווה שיהיה) מההכנסות החודשיות ינותב לתיק ממוסה בהרכב הבא (תיק חדש שאינו קיים עדיין):
  • 42% VTI
  • 28% VXUS
  • 21% BND
  • 9% BNDX
הכסף יופקד כל רבעון ואמור לשאת כמו VT או S&P רק עם תנודתיות מופחתת. בהמשך ארצה להוסיף קצת IAU ,EDV ו-QQQ כ"תיבול" לתיק ולהתחיל לבנות נדבך סולידי נוסף בדמות סולם פקדונות שקליים.
אז בספטמבר זה לא קרה. ובגלל הסכומים הקטנים (עד שיתפח), אין טעם בללכת על ני"ע אמריקאיים.
חשבתי לבנות תיק מני"ע ישראלים:
70/30
כאשר ה30 זה אג"ח ממשלתי 2-5 צמוד/לא צמוד (חצי חצי)
וה70 זה כל העולם/מתפתחות (ביחס של 1:10)

יש לנו קרן חירום שהיא בעצם תיק ני"ע היסטורי של אשתי. הקרן אמורה להספיק לנו לכ-12-14 חודשים ללא עבודה, לפי שוויה כיום. הקרן בנויה כך:
עקב מהלך של מנהל התיק (דוד של אשתי) - התיק מומש כמעט כולו והוחלף במגוון אג"חים קונצרניים ישראלים :roll: - מה שהעיף לנו את הסעיף והוחלט למכור הכל, לנקות שולחן ולבנות "תיק קרן חירום" חדש. אשתי רוצה 60/40.

איך בונים תיק לא תנודתי עם 60% מניות?
בנתיים חשבתי על לקנות 30% רחב וממונף ואז יהיה 70% שיהיה בעצם "דפנסיבי".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
א לסלק משכנתא או להשקיע בתיק? שוק ההון 172
א התלבטות לגבי חיסול חלק מהמשכנתא נדל"ן 10
A משיכת חלק מפנסיה לטובת קופת גמל תקנה 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M חישוב חלקיות משרה עבור חלק מחודש אוף טופיק 4
A יש אפשרות לנתב חלק מהקרן השתלמות להשקעה בקריפטו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B שאלות על ירושת חלק מדירה עם משכנתא נדל"ן 1
statusline01 משיכת חלק מהפיצויים פטורים ממס בתום העסקה מיסים 3
V מעבר חלק מהתיק מ IBKR לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
A היתרים לשטח שאינו חלק מהדירה - גינה נדל"ן 4
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
O אפיק סולידי או לפרוע חלק מהמשכנתא שוק ההון 10
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
ריש-לקיש תמחור מרפסת שירות שהיא חלק מהבית נדל"ן 5
O אזרח אמריקאי חלק [שליש] מדירה נדל"ן 5
ס העברת חלק מתיק ללא אירוע מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D סכסוך משפחתי על חלק יחסי בדירה לירושה נדל"ן 81
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 12
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U צפייה בשוטף חלק הפיצויים בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A פיקדון דולרי == חלק סולידי ? שוק ההון 33
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
א דף חלק יומני מסע אישיים 47
C האם לסגור את חלק הפריים של המשכנתה? נדל"ן 9
G האם לפרוע חלק מהמשכנתא? נדל"ן 17
ס איך מעבירים לIB חלק מהאחזקות בנייר מסוים? שוק ההון 0
W משכנתה על חלק מדירה נדל"ן 2
C העברת חלק מהפנסיה \ השתלמות לחברה אחרת לצורך פיזור סיכוים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
N טופס 134 עזרה במילוי חלק של ק"ה מיסים 34
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
Z חלק לא שלם של מניות. שוק ההון 3
R האם לשים את כל החסכונות על משכנתא או להשאיר חלק מהחיסכון ולהשקיע במדד ל30 שנה שוק ההון 3
E חישוב חלק הריבית מההחזר החודשי נדל"ן 1
I פרעון חלק מהמשכנתא או השקעה בשוק ההון נדל"ן 22
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
R סגירת חלק מהמשכנתא נדל"ן 32
S מה קורה להפרשת חלק העובד בהפרשה רטרואקטיבית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Aslan Vanguard מודיעים על הפחתה בדמי ניהול של חלק מהETF’s ביניהן VT ו VXUS שוק ההון 26
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
א האם קרנות הפנסיה מחייבות להשקיע חלק מהכספים בשוק ההון הישראלי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S הצמדת חלק מההון למחירי הדירות בארץ שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה