• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

PSA - נזילות

• פותח הנושא פותח הנושא מוריארטי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מוריארטי

משתמש רגיל
דירוג
494
היום בבוקר הסתכלתי על CSPX (ה-ETF של iShares S&P 500) שנסחרת בלונדון ושמתי לב למשהו מדהים:

ZgXPyte.png

מסומן ב-1 המחיר בסוף שבוע הקודם, כמו שאתם רואים היום המסחר נפתח בערך ב-5% ירידה

אתם שמים לב לכל מיני נקודות זמן שבהן הגרף שטוח? זה מצביע על חוסר נזילות כי זה אומר שלמעשה לא התקיימו עסקאות. יש בדיוק חלק שטוח כזה לפני מה שסימנתי ב-2, מה קרה שם? כנראה שמשקיע מסכן סימן פקודת קנייה במרקט, ההיצע היה גבוה ב-7% וזה המחיר שבו התצבעה ההוראה

בזמנים של פאניקה הנזילות עלולה לרדת, לא ממליץ ולא מייעץ אבל אני משתמש בפקודות לימיט ואם אני רוצה שהן יתבצעו מהר אני שם אותן במחיר קצת יותר גבוה מהמחיר האחרון (כמה סנטים, לא 7%!)

אני לא מכיר את הנייר ומה הנזילות שלו בימים רגילים אבל קח בחשבון שיש מכונות שפועלות בשוק שלא תמיד מותאמות ועובדות כמו שצריך בזמנים של סערות ועושות דברים מוזרים בסגנון.

קח בחשבון שיאהו מאוד מאוד בעייתיים בכל מה שקשור לקרנות אירופאיות. לא הייתי מסיק מזה מסקנות בלי לבדוק את המידע במקור אמין יותר.

קח בחשבון שיאהו מאוד מאוד בעייתיים בכל מה שקשור לקרנות אירופאיות. לא הייתי מסיק מזה מסקנות בלי לבדוק את המידע במקור אמין יותר.
רואים את הקפיצה הזאת בכל אתר

מה שלי קשה לעקל שלמרות שתכלס המסחר של המניות שלה בארהב, היא נסחרת רוב שעות היום. אם זה באירופה, בארץ דרך בלארקרוק או שווקים אחרים.
הרי שעות מסחר שהם לא ארהב זה לא יותר מספקולציות על מה יקרה ביום העוקב או של היום שהיה..

מה שלי קשה לעקל שלמרות שתכלס המסחר של המניות שלה בארהב, היא נסחרת רוב שעות היום. אם זה באירופה, בארץ דרך בלארקרוק או שווקים אחרים.
הרי שעות מסחר שהם לא ארהב זה לא יותר מספקולציות על מה יקרה ביום העוקב או של היום שהיה..
זה השוק, בכל שניה מחיר אחר
מה הפליאה?

מה שאמרתי בהודעה הקודמת :)
הרי מסחר על מחקי מדדים מחוץ לארהב לא באמת משפיע על המניות הנמצאות במדד שנסחרות רק בזמן ארהב (אם נשים רגע פיוצרים בצד), והם אלה שתכלס מגדירות אותו.

לא צריך להיות Market maker שתפקידו להבטיח נזילות?

לא צריך להיות Market maker שתפקידו להבטיח נזילות?
יש, וכמו שאתה רואה הפקודה התבצעה.
אין חובה להבטיח נזילות בX% משווי הוגן ואין גם אזהרה שאתה עשוי לרכוש או למכור בפחות או יותר משווי הוגן.

יש, וכמו שאתה רואה הפקודה התבצעה.
אין חובה להבטיח נזילות בX% משווי הוגן ואין גם אזהרה שאתה עשוי לרכוש או למכור בפחות או יותר משווי הוגן.
באמת? ETFים לא מבטיחים את זה?
או שזה ETNים?

היום בבוקר הסתכלתי על CSPX (ה-ETF של iShares S&P 500) שנסחרת בלונדון ושמתי לב למשהו מדהים:

ZgXPyte.png

מסומן ב-1 המחיר בסוף שבוע הקודם, כמו שאתם רואים היום המסחר נפתח בערך ב-5% ירידה

אתם שמים לב לכל מיני נקודות זמן שבהן הגרף שטוח? זה מצביע על חוסר נזילות כי זה אומר שלמעשה לא התקיימו עסקאות. יש בדיוק חלק שטוח כזה לפני מה שסימנתי ב-2, מה קרה שם? כנראה שמשקיע מסכן סימן פקודת קנייה במרקט, ההיצע היה גבוה ב-7% וזה המחיר שבו התצבעה ההוראה

בזמנים של פאניקה הנזילות עלולה לרדת, לא ממליץ ולא מייעץ אבל אני משתמש בפקודות לימיט ואם אני רוצה שהן יתבצעו מהר אני שם אותן במחיר קצת יותר גבוה מהמחיר האחרון (כמה סנטים, לא 7%!)
הגראף הזה מציג רק מחיר לא?
כדי לבדוק כמה עסקאות בוצעו אתה צריך גם לדעת מה היה ה- volume בנקודות השטוחות.
זה בהחלט אפשרי שהמון פקודות מכירה בוצעו לתוך פקודות buy limit ענקית.
אני גם יודע שהמסחר נפסק היום ואתמול בעתידיות על האמריקאיות פעמיים כיוון שהגיעו לקצה המסחר התחתון ולכן המסחר "נפסק"

אוי, רק עכשיו ראיתי שהיה "ניתוק זרם"
עצרו את המסחר בפתיחה כי הוא צנח ב 7% שזאת מסתבר הנקודה הראשונה שעוצרים בה לכמה דקות
ואז אם יורד ב 13% סוגרים לשאר היום
תיכף אמצא את הנתונים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אוקיי:
זאת כתבה מני רבות
https://www.cnbc.com/2020/03/09/sp-...at-happens-when-circuit-breakers-kick-in.html

זה ההסבר על "מנתקי הזרם"
A cross-market trading halt can be triggered at three circuit breaker thresholds that measure a decrease against the prior day’s closing price of the S&P 500 Index -- 7% (Level 1), 13% (Level 2), and 20% (Level 3) (See NYSE, NYSE American and NYSE Arca Rule 7.12).
https://www.nyse.com/markets/nyse/trading-info

אחרי העצירה השלישית לא ממשיכים את המסחר לאותו היום

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מה המקבילה של קרן כספית עם נזילות מיידית ? שוק ההון 24
C 100K ש"ח ב- IB - נזילות + סיכון נמוך שוק ההון 3
ב נזילות מהתקרה בבנין משותף נדל"ן 11
B נזילות ב-iShares MSCI ACWI בארץ שוק ההון 1
I נזילות קרנות ישראליות שוק ההון 1
שם משתמש בעייתי "מיטב כספית ניהול נזילות" מעלה את דמי הניהול שוק ההון 26
S האם קיימת בעיית נזילות בקרן כספית? שוק ההון 4
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
ptom נזילות תיק השקעות בבנק לעומת בית השקעות צרכנות פיננסית 8
א רמת נזילות ETF בלאקרוק שוק ההון 1
ע הבדלים בין טופס 161 (יתרות פיצויים) לבין דוח נזילות של חברת הביטוח הפנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Tsachi01 נזילות קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
תרנגול קקה נזילות הפורש עם תיק ממונף באינטרקטיב שוק ההון 6
H קרן השתלמות חדשה, קופות גמל נזילות (לפני שינוי החוק), חשבון ב- IB ושיקולי רילוקיישן לארה"ב שוק ההון 13
הק995 האם קופות IRA לא נזילות חייבות להיות מושקעות פאסיבי? שוק ההון 2
P נזילות בבית מגורים אוף טופיק 16
G שאלה לגבי מכשיר השקעה בעל נזילות שוק ההון 14

נושאים דומים

Back
למעלה