• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Pepper Invest

• פותח הנושא פותח הנושא בלהבלה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני בכלל לא אמרתי ש-WhatIsMoney צודק.
לא טענתי שאמרת דבר כזה.
אמרתי שיש דרך להתנסח בדיון, אם רוצים לנהל דיון.
זאת בדיוק הנקודה שלי.
משפטים כמו:
כל מי שמשקיע בכל דבר חוץ מסל רחב של מניות הוא מהמר
הם לא בדיוק הדרך הכי מוצלחת להתחיל דיון פורה

לא טענתי שאמרת דבר כזה.

זאת בדיוק הנקודה שלי.
משפטים כמו:

הם לא בדיוק הדרך הכי מוצלחת להתחיל דיון פורה
גם לא בדיוק הגנתי על דרך ההתבטאות של WhatIsMoney.

@Everything_Nice , @WhatIsMoney , @מוריארטי , @מייקל , @KickR , @roneng ,
כדי לנהל את הדיון הזה (אם תרצו כמובן) כדאי קודם כל להסכים על הגדרה משותפת ל״הימור״.
אשמח לשמוע את דעתכם.
קשה להגדיר. הייתי אומר פעולה שבה מסכנים כסף לצורך רווח כאשר מה שמניע את הרווח הוא בעיקר מזל + ציפייה לסיפוק מיידי

לא התכוונתי לעורר מאומה, אני גם בכוונה הקצנתי כשאמרתי שכל מה שהוא לא השקעה בסל רחב של מניות הוא הימור. אבל כן לRetail investor שזה כל הקהילה הזאת, ובמיוחד לאנשים שלא בקהילה וסתם יורידו אפליקציה רכישת מניה ספציפית באה לספק צורך של הימור. שיחקתי פוקר המון שנים וראיתי המון אנשים שמכורים להימורים וזה אותו דפוס התנהגות

@Everything_Nice , @WhatIsMoney , @מוריארטי , @מייקל , @KickR , @roneng ,
כדי לנהל את הדיון הזה (אם תרצו כמובן) כדאי קודם כל להסכים על הגדרה משותפת ל״הימור״.
אשמח לשמוע את דעתכם.
הימור זה העמדת משאב כלשהו בסיכון על מנת להרוויח יותר, כשחלק מהמניע שלך פרט לרצון להרוויח הוא גם סיפוק יצר וריגוש.
כל הימור אפשר לכמת ב:EV (תוחלת רווח, בקזינו היא תמיד שלילית חוץ מבפוקר כי אתה משחק נגד שחקנים אחרים ולא נגד הבית) ובתנודתיות.
אני טוען שהEV של המשקיע הממוצע שבוחר מניות גם אם הוא חיובי, אז הוא נמוך ולא מצדיק את התנודתיות

הימור זה העמדת משאב כלשהו בסיכון על מנת להרוויח יותר, כשחלק מהמניע שלך פרט לרצון להרוויח הוא גם סיפוק יצר וריגוש.
הגדרה יפה.

אני טוען שהEV של המשקיע הממוצע שבוחר מניות גם אם הוא חיובי, אז הוא נמוך ולא מצדיק את התנודתיות
של המשקיע הממוצע כנראה שכן.

הימור והשקעה מתחרזים אך לא דומים
ההבדל הוא בפרופיל סיכוי\סיכון, פיזור נכסים, זמן
עוד כמה הבדלים קטנים, מהשקעה לרוב ניתן לצאת בהפסד, מהימור לרוב לא ניתן לצאת בכלל
השקעה נותנת לך בעלות כלשהי, הימור נותן לך "הזדמנות"

הימור והשקעה מתחרזים אך לא דומים
ההבדל הוא בפרופיל סיכוי\סיכון, פיזור נכסים, זמן
עוד כמה הבדלים קטנים, מהשקעה לרוב ניתן לצאת בהפסד, מהימור לרוב לא ניתן לצאת בכלל
השקעה נותנת לך בעלות כלשהי, הימור נותן לך "הזדמנות"
הנהג מונית שקונה ביטקוין הוא משקיע או מהמר?
אנשים לפני עשור שקנו מניות טבע הם משקיעים או מהמרים?

הנהג מונית שקונה ביטקוין הוא משקיע או מהמר?
אנשים לפני עשור שקנו מניות טבע הם משקיעים או מהמרים?
לדעתי, כל משקיע הוא מהמר, לא כל מהמר הוא משקיע
הימור הוא לא מילה גסה לדעתי
ואני דווקא מסכים עם חלק נכבד ממה שכתבת
כמובן שהפירוש "האמיתי" נתון לפרשנות

דיון מרתק, למה לא להפריד שרשורים?

כפי שהעלו כאן, אפשר (די בקלות) להכניס את המשקיעים תחת מטריית המהמרים, הרי בעצם יש בכל השקעה הימור על העתיד מתוך הנחת צמיחה.

אולם השימוש המקובל בחברה למושג הימורים מכניס אלמנטים נוספים, שהופכים את המושג למאוס ומוקצה.
לעניות דעתי, האלמנטים הצורמים ביותר שכרוכים במושג ההימור הם:
מזל, התמכרות ופרנסה, דהיינו שזהו עיקר משלח היד. אפשר לדון לגבי אלמנט נוסף שהוא סיכון של יותר נכסים מכדי היכולת להתמודד עם הפסד.

גם לאחר חלוקה זו, מה גורם להבדל בין משקיע בשוק ההון לבין ממלאי טוטו/ווינר?
על פניו הגבול אינו ברור וחד, וכל צד יטען בצדקת דרכו על פי תפיסת עולמו, המגובה כמובן..
נראה לעניות דעתי שבסיס הנתונים עליו נשענים משקיעים, הוא זה שהופך את ההשקעה להימור מושכל, והוא מספיק כדי לעבור לצידו השני של הנהר, בחברת הסולידיים, הסולדים מהימורים...
בכל מקרה הנושא מרתק ויכול להיות מפרה מאוד מחשבתית, אשמח לקרוא כיצד אתם רואים את עצמכם כמשקיעים (מהמרים או לא) ומדוע (נחשב או לא נחשב להימור) ?

בכל מקרה הנושא מרתק ויכול להיות מפרה מאוד מחשבתית, אשמח לקרוא כיצד אתם רואים את עצמכם כמשקיעים (מהמרים או לא) ומדוע (נחשב או לא נחשב להימור) ?
כשאני קונה תעודת סל על מדד רחב אני משקיע, כי אני יודע מה אני קונה, יודע מה התוחלת על בסיס נתוני העבר ויודע לאמוד את גובה הסיכון להפסד שאני נוטל.
כשאני קונה מניה בודדדת, אני עושה את זה כי נדמה לי שאוכל להרוויח יותר בגלל שאני יודע משהו על החברה או הסקטור ואני נהנה לבדוק את המחיר בתדירות יחסית גבוהה, אני מהמר, כי אני יודע פחות ממשקיעים מתוחכמים (שלא לדבר על בעלי מידע פנים), אני לא קורא לעומק דוחות כספיים וניתוחי מאקרו ואני לא מתיימר לדעת יותר מהצד השני לעסקה שמכר לי את הסחורה.
ויש גם מקרי ביניים אפורים יותר.

עיקרי הדברים מהתקנון (לאחר רפרוף):

ללקוחות פפר בלבד
הוראת מרקט בלבד מאוחדת של כל הלקוחות בבנק חצי שעה לפני סוף יום המסחר
מניות רשומות על שם הלקוח
אפשר לקנות חצאי מנייה
אפשר להעביר את המניות לבית השקעות אחר אבל אי אפשר להעביר בינתיים לפפר
אפשר לקנות מניות מתוך המדד sp100 בלבד (קטלוג מניות מתעדכן)
חשבון השקעות דולרי
קנייה של מנייה תיקח דולרים מהחשבון הדולרי ואם אין מספיק זה ימיר אוטומטי מהחשבון השקלי בפפר
יהיו עמלות אבל לא רשום כמה

התקנון המלא (חבר מוכשר הצליח לחלץ):

תנאי שימוש
א. כללי
1. אנו, הלקוחות שפרטיהם מפורטים לעיל (ביחד ולחוד - "הלקוחות" או "המשתמשים"), מבקשים בזאת לבצע מסחר במניות ו/או בחלקי מניות, המבוסס על בנקאות בתקשורת באמצעות אפליקציית המובייל -Pepper Invest ("Pepper Invest") מבית בנק לאומי לישראל בע"מ ("הבנק").

2. אופן הפעולה ב-Pepper Invest מדגיש את חשיבות זמינות ותקינות מכשיר המובייל של המשתמש, לצורך גישתו לאפליקציה. בעתיד, השירותים עשויים להינתן גם באמצעות אתר אינטרנט ובאמצעים אחרים אשר הבנק יבחר מעת לעת.

3. תקנון זה מהווה תוספת לתנאים הכלליים לניהול חשבון ולתקנון Pepper ואין בו כדי לגרוע מהם. כל המונחים הנזכרים בתקנון זה יפורשו כהגדרתם וכמשמעם בתנאים הכלליים לניהול חשבון, והוראות התנאים הכלליים לניהול חשבון יחולו על הפעילות ב-Pepper Invest בשינויים המחויבים. הפעילות ב-Pepper Invest תתנהל בהתאם לדין, לתקנון זה, לתקנון Pepper, לתנאים הכלליים לניהול חשבון, לתנאי השימוש ב-Pepper Invest ובערוצים הרלוונטיים (כולם ביחד יכונו להלן: "התנאים הכלליים").

4. בשלב זה, לא תתאפשר פעילות ב- Pepper Invest באמצעות מורשה חתימה או מיופה כוח, ולא תתאפשר הוספת שותפים לחשבון.

5. Pepper Invest יאפשר ללקוחות לתת הוראה לקניית מניות ושברי מניות, בדרך של הזנת סכום כספי, ובכך לקנות כמות מניות מהסוג שנבחר עד לגובה הסכום שהוזן מראש. לפירוט בדבר הליך מתן הוראת קניה ראה סעיף 22 להלן.

6. לגבי מכירת מניות, האפליקציה תאפשר ללקוחות, לפי בחירתם, לתת הוראת מכירה של כמות מניות שלמה או לתת הוראת מכירה הכוללת שברי מניה. לפירוט בדבר הליך מתן הוראת מכירה ראה סעיף 22 להלן.

7. כל הוראות הקניה/המכירה שתינתנה במסגרת האפליקציה תהיינה מסוג MARKET, כלומר הוראה למכור או לקנות במחיר השוק (ללא הגבלת מחיר המכירה/הקניה – "לימיט").

8. הבנק, לרבות Pepper Invest, אינם צד לכל עסקה שהיא המתבצעת, כולה או חלקה, באמצעות האפליקציה בין המשתמשים לבין צד ג' כלשהוא, ואינם אחראים בכל צורה שהיא לכל עניין בין הצדדים לעסקה לרבות אישורה, ביצועה, תנאיה או טיבה.

9. המידע באפליקציה אינו מהווה הצעה ו/או ייעוץ כלליים ו/או המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של המשתמש לרכישה ו/או ביצוע השקעות, פעולות ו/או עסקאות כלשהן, ואין בו משום המלצה ו/או חוות דעת ו/או תחליף לשיקול דעת עצמאי.

10. לקבוצת לאומי ו/או לבעלי שליטה ו/או לבעלי עניין במי מהם עשוי להיות מעת לעת עניין במידע המוצג באפליקציה ו/או באתרים המקושרים אליה, לרבות ומבלי לגרוע מהאמור בנכסים פיננסיים המוצגים בהם.

11. לקוח שרכש מניות ושברי מניות הינו הבעלים בהם, בבעלות שתקנה לו בין היתר במקרה של אירועי חברה, זכות לקבלת פירות (לרבות דיבידנד וכד) ביחס פרופורציונאלי לשיעור אחזקותיו.

12. ידוע לנו, כי העברת פיקדון ניירות ערך שבבעלותנו לבנק אחר או לכל גורם אחר אפשרית אך ורק ביחידות שלמות של מניות, דבר שיחייב אותנו קודם לכן במקרה כזה וכן בעת סגירת פיקדון ניירות הערך שבבעלותנו במכירת שברי המניות שברשותנו. בשלב זה, לא ניתן לקבל ניירות ערך מכל מין וסוג שהוא מבנק אחר או מכל גורם אחר לזכות חשבוננו ב- Pepper Invest. כמו כן, ידוע לנו כי זכות ההצבעה שתוקנה לנו בגין המניות המוחזקות בפיקדון ני"ע הינה אך ביחס ליחידות שלמות של המניה.

13. מובהר לנו, כי השקעה בניירות ערך לרבות מניות עלולה להיות כרוכה בדרגת סיכון גבוהה ונתונה לשינויים ולתנודות במחירים עקב השפעת גורמים רבים ושונים, ולפיכך ידוע לנו כי השקעה כאמור יכולה שלא להשיג שיעור תשואה חיובי ואף עלולה להביא להפסד מלוא סכום ההשקעה או חלק ממנו.

14. השקעה בניירות ערך לרבות מניות עשויה להיות כרוכה בחיובי מסים על הרווח או בגין החזקת נכס פיננסי מסוים, לרבות מס ירושה או מס עיזבון המוטל על ידי מדינה זרה. לפיכך, מומלץ לקבל יעוץ מיועץ מס מוסמך לגבי השלכות המס הנובעות מהשקעה בניירות ערך.

15. אין להסתמך באופן בלעדי על הנתונים המופיעים ב- Pepper Invest. בכלל זאת, אין להסתמך על הנתונים המופיעים ב- Pepper Invest כבסיס לחישוב רווח הון, שיעור מס רווחי הון או לכל חישוב או עניין מיסוי אחר.

16. למען הסר ספק, יודגש כי השירותים המוצעים ב- pepper invest ניתנים לבגירים מעל גיל 18 הכשירים משפטית להתחייב על פי תנאי תקנון זה והינם לקוחות Pepper.

17. ידוע לנו שכל עוד ברצוננו לסחור במניות באמצעות Pepper Invest אנו מחויבים לפעול בהתאם לתקנון זה. אולם, אם נפעל באופן אחר שאינו עולה בקנה אחד עם הוראות תקנון זה, תהיו רשאים לחסום את גישתנו ל-Pepper Invest, ו/או לסרב ולא לבצע את הוראותינו בדבר מכירה ורכישה של מניות ו/או שברי מניות, כלל ועיקר.

אופן הפעילות ב- Pepper Invest
ב.1 קטלוג ניירות הערך
18. ניירות הערך שיהיו זמינים לרכישה ו/או מכירה, יקבעו על ידי הבנק מעת לעת ולפי שיקול דעתו. מבלי לגרוע מכלליות האמור לעיל וכל עוד לא נקבע אחרת על ידי הבנק, קטלוג ניירות הערך יהיה מבוסס על מניות הכלולות במדד S&P 100 (ארה"ב), לרבות מניות שהיו כלולות במדד S&P 100 (ארה"ב) ונגרעו ממנו, וזאת החל ממועד הפעלת האפליקציה ואילך (להלן: "הקטלוג"). על אף האמור לעיל, יובהר כי במקרה ומניה שנגרעה ממדד S&P 100 (ארה"ב) כאמור לא תהיה מוחזקת על ידי לקוחות Pepper Invest, אותה מניה תגרע מהקטלוג.

19. ידוע לנו כי עדכון ניירות הערך הנכללים בקטלוג יתבצע מעת לעת בהתאם לשיקול דעתו של הבנק. בשל כך, עשויות מניות מסוימות שנוספו למדד S&P 100 (ארה"ב) שלא להופיע בקטלוג עד לעדכון כאמור, וכפועל יוצא מכך לא ניתן יהיה לסחור בהן עד לאותו מועד.

20. מובהר, כי הנתונים המופיעים לגבי כל נייר ערך הכלול בקטלוג נתקבלו בחלקם מצדדים שלישיים, הם עשויים להשתנות מזמן לזמן ומוצגים ב-Pepper Invest כמות שהם (As Is) (להלן: "המידע החיצוני"). הבנק אינו אחראי באופן כלשהוא למידע החיצוני. מבלי לגרוע מכלליות האמור, לאומי לא יהיה אחראי לתקינות המידע החיצוני, לתוכנו, למהימנותו, לדיוקו, לשלמותו או לעדכניותו וכן לא יהיה אחראי לבדיקת המידע החיצוני ולא תהיה לנו טענה כלשהי כלפי הבנק בקשר לכך. למען נוחיותך ולשימושך האישי, בין היתר עליך להביא בחשבון כי לאחר פרסומם עשויים לחול שינויים בנתונים לגבי כל מניה, אשר לא בהכרח ימצאו ביטויים ב- Pepper Invest.

21. אנו פוטרים בזאת את הבנק מכל אחריות לכל נזק או הפסד, הוצאות ותשלומים העלולים להיגרם לנו, במישרין או בעקיפין, בקשר עם עדכון הקטלוג ובקשר עם הנתונים אודות ניירות הערך הכלולים בקטלוג ו/או תוכנם הנמסרים לבנק בהקשר זה ע"י גורם חיצוני כלשהוא.

ב.2 מסחר ב- Pepper Invest
22. במסגרת Pepper Invest תינתן לנו האפשרות לתת הוראה לקניית מניות ושברי מניות (אשר כלולים בקטלוג), בדרך של הזנת סכום כספי וכן למכור שברי מניות ו/או מניות ביחידות שלמות. תהליך הקניה בתמצית –בעת מתן הוראת הקניה תוצג כמות המניות המשוערת (הכוללת שברי מניה) שניתן לקבל עבור הסכום הכספי שננקב, וזאת בהתאם לשער המנייה, כהגדרתו בסעיף 27 להלן. כחצי שעה לפני תום יום המסחר בבורסה הזרה תאוחד הוראת הקניה עם כל הוראות הקניה שניתנו על ידי כלל הלקוחות במהלך היום לאותה מניה, ומיד תישלח כהוראה אחת לביצוע לבורסה הזרה באותו יום המסחר. הוראת קניה שניתנה לאחר מועד האיחוד, כאמור לעיל, תועבר ליום המחרת. לאחר ביצוע הוראת הקניה בבורסה, תירשם בפיקדון ני"ע של כל לקוח הכמות היחסית (לרבות שבר) של המנייה שנרכשה על ידו, בהתאם לסכום הכספי שבו נקב.

תהליך המכירה בתמצית – לקוחות המחזיקים במניות ובשברי מניות (למשל, 3.5 מניות) יוכלו להורות על מכירה כלהלן –

22.1 מתן הוראת מכירה של כמות יחידות שלמה (למשל, 3 מניות), תועבר מיד לאחר הזנתה בהתאם לשעות המסחר בבורסה הזרה. מכירת מניות ביחידות שלמות כאמור תתאפשר עד לסוף יום המסחר.

22.2 מתן הוראת מכירה הכוללת שברי מניה (למשל, 3.5 מניות), תועבר לביצוע כחצי שעה לפני תום יום המסחר, וזאת לאחר איחוד כל הוראות המכירה שניתנו על ידי כלל הלקוחות במהלך היום לאותה מניה. הוראת מכירה הכוללת שברי מניה שניתנה לאחר מועד האיחוד כאמור לעיל, תועבר ליום המחרת.

22.3 ניתן יהיה להזין הוראת מכירה הכוללת שברי מניה בשתי הוראות נפרדות: האחת ביחידות מניה שלמות והשנייה בשברי מניה, כאשר ההוראה למכירת יחידות שלמות תינתן כאמור בסעיף 17.1 לעיל, ואילו ההוראה למכירת שברי המניה תינתן בהתאם לסעיף 17.2 לעיל. לאחר אישור ביצוע ההוראה וסליקתה, יתבצע זיכוי של תמורת המכירה באופן יחסי לכמות המניות שנמכרה בפועל. הזיכוי יתקבל במטבע דולר ארה"ב לחשבון ההשקעות הדולרי (ראה פירוט בעניין זה בפרק ב.4 להלן)

23. ביחס להוראות קניה או מכירה הכוללות שברי ניירות ערך, ידוע לנו כי מחיר המניה בו תבוצע הוראתנו בפועל עשוי להיות שונה ממחיר המניה שהיה ידוע בעת הזנת ההוראה על ידנו ב- Pepper Invest (כך, למשל, בביצוע הוראת קניה עשוי שער המניה שבו תבוצע העסקה בפועל להיות גבוה יותר מהשער בעת הזנת הוראת הרכישה, ובביצוע הוראת מכירה עלול שער המניה להיות נמוך יותר מהשער בעת הזנת הוראת המכירה).

24. ביטול הוראה הכוללת שברי מניה ניתן יהיה לבצע עד למועד שבו ההוראה אוחדה יחד עם הוראות שניתנו לגבי אותה מניה על ידי כלל הלקוחות במהלך אותו יום מסחר, כאמור בסעיף 22 לעיל.

25. לגבי הוראת מכירה שניתנה ביחידות שלמות, ניתן יהיה להעביר בקשה לשינוי/ביטול הוראת המכירה הנ"ל בכל עת בכפוף לכך שטרם בוצעה. ידוע לנו, כי עלינו לעקוב ולוודא כי הוראתנו שונתה/בוטלה בהתאם לבקשתנו.

26. מבלי לגרוע מהאמור לעיל, רכישה/מכירה של ניירות ערך הנסחרים בחו"ל, תבוצע בכפיפות לתקנות, לכללים, להוראות ולנוהלי המסחר של הבורסה בארצות הברית (לרבות המסלקה באותה מדינה) בה בוצעה ההוראה, ובכפוף לחוקים והתקנות של רשויות פדרליות ו/או רשויות ממלכתיות ו/או רשויות או גופים אחרים המסדירים את כללי פעילותם בעצמם (SELF REGULATION AGENCIES) החלים על אותו נייר הערך ו/או אותו שוק ו/או אותה בורסה ו/או אותה מסלקה בה בוצעה ההוראה.

ב.3 תצוגת ניירות הערך בפיקדון
27. השערים של המניות הכלולות בקטלוג הינם במט"ח והם מעודכנים בהשהיה של 20 דקות ("שער המניה"). שער המניה מתעדכן כל חצי דקה לשער המניה שנקבע עשרים דקות קודם.

28. יתרת ניירות הערך בפיקדון ושוויים עשויים לכלול קניות/מכירות שטרם נסלקו ולכן אינן סופיות.

29. שיעור שינוי יומי למניה (באחוזים) - מחושב לפי שווי המניה בפיקדון לפי שער המניה (כהגדרתו בסעיף 27 לעיל) בעת כניסה לדף המניה לעומת שווי המניה בתחילת יום המסחר הנוכחי.

30. רווח בש"ח – נתון זה מבוסס על אחוז השינוי בשער הנייר יחסית לשער הקניה הממוצע המתואם ומטרתו לתת אינדיקציה בלבד על רווח אפשרי.

31. חל איסור מוחלט על ביצוע עסקה עצמית בכל נייר שהוא.

32. ספי הקניה ייקבעו על ידי הבנק מעת לעת ולפי שיקול דעתו. מבלי לגרוע מכלליות האמור לעיל וכל עוד לא ייקבע אחרת על ידי הבנק – סכום המינימום לפעולת קניה אחת יעמוד ע"ס 50 ש"ח, וסכום מקסימום לפעולת קניה אחת יעמוד ע"ס 50,000 ש"ח. סכום המקסימום היומי הכולל להוראות קניה יעמוד ע"ס 100,000 ש"ח.

ב.4 פתיחת חשבון, ביצוע פעולות וחיובים במסגרתו
33. מסחר בניירות ערך הכלולים בקטלוג באמצעות Pepper Invest מצריך בעלות בחשבון עו"ש ב– Pepper וכן פתיחת חשבון מט"ח (דולרי) ב- Pepper Invest, אשר ייפתח על שמנו עם תחילת מסחר ב- Pepper Invest וישמש לצרכי מסחר בניירות ערך הכלולים בקטלוג ("חשבון ההשקעות הדולרי").

34. ידוע לנו ואנו מסכימים כי קניית ניירות ערך תתבצע באמצעות כספים המצויים בחשבון ההשקעות הדולרי, ובמידה ולא תימצא יתרת זכות מספקת בחשבון ההשקעות הדולרי, אנו מסכימים כי החשבון אשר יחויב בגין פעולת הקניה הינו חשבון העו"ש על שמנו ב- Pepper, ולא תהיה לנו כל טענה כנגד הבנק בעניין זה.

35. מובהר, כי לאחר מתן הוראת הקניה וחיוב חשבון העו"ש, בהתאם לאמור בסעיף 34 לעיל, תבוצע המרה למטבע דולר והסכום הכספי שהוזן יימצא בחשבון ההשקעות הדולרי. ידוע לנו, כי לא נוכל לעשות שימוש בסכום זה עד לסליקת העסקה אשר תתבצע מתוך חשבון ההשקעות הדולרי ביום הערך שנקבע על ידי הבורסה הזרה.

36. בעת ביטול הוראת הקניה יוותר הסכום הכספי שיועד לצורך הקניה בחשבון ההשקעות הדולרי. כאמור, ניתן יהיה לעשות שימוש ביתרה הקיימת בחשבון ההשקעות הדולרי לצורך מסחר במסגרת Pepper Invest. לחילופין, תתאפשר העברת היתרה לזכות חשבון העו"ש שלנו ב- PEPPER, וזאת אך ורק לאחר המרתה לשקלים על ידינו.

37. ידוע לנו ומוסכם, כי התמורה בגין מכירת המניות תזוכה בחשבון ההשקעות הדולרי וזאת במטבע דולר ארה"ב בלבד. ניתן יהיה לעשות שימוש בתמורת המכירה שזוכתה בחשבון ההשקעות הדולרי, כאשר העברת תמורת המכירה לזכות חשבון העו"ש שלנו ב- PEPPER כרוכה בהמרת מטבע ותתאפשר רק בחלוף יומיים ממועד קבלת אישור בדבר ביצוע פעולת המכירה.

38. מובהר, כי תמורת המכירה וכל יתרה הקיימת בחשבון ההשקעות הדולרי (לרבות כספים שהתקבלו כתוצאה מביטול הוראת קניה) אינן ניתנות למשיכה ישירה מתוך חשבון ההשקעות הדולרי, אלא לאחר ביצוע המרה לשקלים באופן יזום על ידינו והעברת הסכום המבוקש לחשבון העו"ש על שמנו ב- Pepper. כמו-כן, לא ניתן להעביר את הכספים המצויים בחשבון ההשקעות הדולרי לחשבון מט"ח אחר המתנהל בבנק לאומי או בכל מקום אחר.

39. לעניין מועדי המרת מטבע, ידוע לנו כי בפעולת קניה מועד המרת המטבע הינו המועד בו ניתנה הוראת הקניה על ידינו. בפעולת מכירה, התמורה מתקבלת במטבע דולר לחשבון ההשקעות הדולרי. במידה ונרצה להעביר את הכספים מחשבון ההשקעות הדולרי, מועד שער המרת המטבע הינו המועד בו התקבלה בקשתנו להעברת הכספים כאמור.

40. הבנק רשאי לקבוע ולעדכן לפי שיקול דעתו המוחלט מגבלות שיחולו על הפעילויות בחשבון ההשקעות הדולרי.

41. קבלת הודעות ודואר - כל ההודעות ודברי הדואר מ- Pepper Invest והבנק (כולל אסמכתאות, מכתבים וכו') ישלחו אלינו ישירות לתיבת הדואר המצוינת באפליקציית pepper (הבנקאית), והבנק לא יהיה חייב למסור או לשלוח פעם נוספת בכל אופן אחר, כל מידע שנשלח בערוצי תקשורת.

42. ידוע לנו, כי אם לא נכנס לחשבון או לא נפתח את ההודעות שנשלחו אלינו בערוצי תקשורת אחרים בהתאם לדין, או לא נסכים להמשך קבלת המידע בערוצי התקשורת בהתאם להודעה שישלח אלינו הבנק על פי הוראות הדין, אתם תהיו רשאים לחזור לשלוח לנו את המידע באמצעות הדואר או להסב או להעביר את החשבון לסניף אחר של בנק לאומי.

43. אירועי חברה - מובהר לנו, כי עלינו לעקוב באופן שוטף אחר הודעות ו/או פרסומים שונים בחו"ל הקשורים לאירועי חברה, לרבות על שינויים (אם יהיו) באירועים ותנאיהם. ככל ויימסרו לנו במסגרת האפליקציה פרטים כלשהם בנוגע לאירועי חברה, אנו מאשרים כי מדובר בפרטים לצורכי מידע בלבד וכי מסירתם כאמור איננה מהווה הזמנה או הצעה לקנות או להזמין נייר ערך, ואין לראות במידע שיימסר משום המלצה ו/או חוות דעת ו/או יעוץ השקעות, ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע השקעות ו/או פעולות ו/או עסקאות כלשהן. ידוע לנו, כי בכל מקרה שבו חברה, שמניותיה כלולות בקטלוג, מנפיקה למחזיקים במניותיה נייר ערך אחר אשר אינו כלול בקטלוג (למשל, במסגרת אירוע חברה), נייר ערך זה יצורף לקטלוג. על אף האמור לעיל, יובהר כי במקרה ונייר ערך זה לא יוחזק על ידי לקוחות Pepper Invest, נייר ערך זה ייגרע מהקטלוג.

ג. עמלות ב- Pepper Invest
44. אנו מסכימים כי בגין השירותים הניתנים ב- Pepper Invest אשלם עמלות, וזאת בהתאם לתעריפון העמלות של הבנק, כפי שמפורסם באפליקצייתPepper .

45. הבנק עשוי להחליט מפעם לפעם על הטבות בעמלות בגין שירותים מסוימים הניתנים בחשבונות המתנהלים ב- Pepper Invest, אותם יפרסם בתעריפון העמלות של הבנק באפליקציית Pepper.

ד. שינוי התקנון
46. ידוע לי ואני מסכים כי הבנק עשוי לשנות את תנאי תקנון זה או להוסיף הוראות חדשות על ידי מתן הודעה מוקדמת על כך ללקוחות של 30 (שלושים) יום לפחות, ובלבד שהשינוי או ההוראה החדשים יחייבו את הלקוחות רק בתקופה המתחילה מתום התקופה של ההודעה המוקדמת הנ"ל.

47. שעות פעילות של מוקד תמיכה טלפוני של Pepper Invest- בימים א'-ה' 24 שעות ביממה. יום שישי וערבי חג עד השעה 15:00. מוצאי שבת ומוצאי חג החל משעה 20:30 בחורף ובקיץ החל משעה 21:30. המוקד אינו פעיל בערבי שישי, ימי שבת וחגים.

ללקוחות פפר בלבד
הוראת מרקט בלבד מאוחדת של כל הלקוחות בבנק חצי שעה לפני סוף יום המסחר
מניות רשומות על שם הלקוח
אפשר לקנות חצאי מנייה
אפשר להעביר את המניות לבית השקעות אחר אבל אי אפשר להעביר בינתיים לפפר
אפשר לקנות מניות מתוך המדד sp100 בלבד (קטלוג מניות מתעדכן)
חשבון השקעות דולרי
קנייה של מנייה תיקח דולרים מהחשבון הדולרי ואם אין מספיק זה ימיר אוטומטי מהחשבון השקלי בפפר
יהיו עמלות אבל לא רשום כמה
נשמע חלומי

נשמע חלומי
אם IB לא יורידו עמלות הם בסכנת סגירה :)
מסכים איתכם,
אבל צחוק בצד -

הם פונים לקהל יעד שונה, כזה שמעולם לא השקיע ומנגישים לו פתרון (לא חשוב כרגע אם הפתרון טוב או לא)
יכול להיות שהמוצר לא מספק תמורה ראויה, אך הוא כן מספק מוצר נוח שמבחינה אסטרטגית וכלכלית כנראה יתרום לפפר לצמוח
אני מהמר שהלקוחות הראשונים של השירות יתנהלו איתו במעין מתכונת של קזינו בפעם הראשונה, ישימו סכומים קטנים על כמה מניות כדי להרגיש את המשחק, יתרגשו כשאחת המניות תזנק, ישכנעו את עצמם שזה לא נורא כשאחרת תתרסק..

ואני מאמין שלאחר פיילוט של שנה, ירחיבו את היצע הניירות וייאפשרו להשקיע גם בקרנות סל
חלק מהלקוחות ירחיבו את הפעילות, וחלק יבינו שזה לא בשבילם והם רק "מפסידים"

הם פונים לקהל יעד שונה, כזה שמעולם לא השקיע ומנגישים לו פתרון (לא חשוב כרגע אם הפתרון טוב או לא)
לא הבנתי מה מבדיל את הפתרון שלהם מלהשקיע דרך כל בנק? אין פה ממש ״הנגשה״.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S Pepper Invest עמלות שוק ההון 1
S pepper invest - השיק אפשרות חדשה לקרנות סל עוקבות מדד SP500 צרכנות פיננסית 19
S pepper invest - מוצר חדש מהבנק הדיגיטלי של לאומי(pepper) צרכנות פיננסית 1
ע Pepper Invest שוק ההון 2
ש תשלום שוברים בחשבון פפר(Pepper) צרכנות פיננסית 3
Tsachi01 Pepper pay יפסיק שירותיו צרכנות פיננסית 91
ה העברת משכורת | PEPPER צרכנות פיננסית 3
נירוש צריך חוות דעת לגבי PEPPER פוסטים מאיכות נמוכה 23
G Pepper מפחיתה הטבות למשתמשים צרכנות פיננסית 27
T העברת כספים מ pepper ל IB צרכנות פיננסית 39