• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תזונה

• פותח הנושא פותח הנושא orensp
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
היה לי סוכר גבולי.
שיניתי את התזונה והתחלתי לעשות הרבה ספורט יחסית.
משתדל לא לאכול פחמימות פשוטות, מאפים,אורז לבן, לחם לבן וכו'.
חוטא בערך פעם בשבוע.
ירדתי יותר מ-15% במשקל והערכים גם סבירים.

• אהבתי
Reactions: Roi
ה fda כמו הרבה מה רפואה הישנה מתייחס לגורם בודד בתזונה ולכן מטעה את הציבור.

הבנתי. ואתה חוקר בכיר בתחום, עברת על כמה מאמרים באינטרנט והגעת למסקנה ש-FDA טועים ומיושנים. באמת שיתקדמו כבר.

יין הוא בריא בגלל שיש בו נוגדי חמצון חזקים בשם פוליפנולים. שבן השאר טובים ללב.בן השאר היין מסביר את מיעוט מחלות הלב בקרב גברים בצרפת וזאת למרות שהתפריט שלהם כולל הרבה שומנים מה שנקרא "הפרדוקס הצרפתי".

קיימים הסברים אלטרנטיביים לעובדה שלצרפתים יש שכיחות נמוכה יחסית של מחלות לב.

יין הוא בריא בגלל שיש בו נוגדי חמצון חזקים בשם פוליפנולים. שבן השאר טובים ללב

אכן, קיימות ראיות שאלכוהול עשוי למנוע מחלות לב אך הראיות לכך שהוא מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן נחשבות חזקות יותר ובסופו של דבר "there is no justification for drinking for health reasons.".

להלן מאמר בנושא שמציאה למדוד אחד ביחס לשני. קראתי את המאמרים שאליהם מתבססים ה FDA אבל הם לא פתוחים
לכולם בקצרה המסקנה מתבססת על קבוצה ביקורת של נשים בהריון שעשו להם בדיקת כספית בשיער, הבדיקה הראתה שיעורים גדולים
של כספית שהוכחה להיות מסוקנת בלידה וזאת לאחר שההמלצה הקודמת של ה-FDA הייתה הפוכה(שמומלץ לנשים בהריון לצרוך
הרבה דגים בגלל השומן הטוב שבדג). מה שחסר במחקר זה סוגי הדגים(סביר להניח שהרבה פחיות שימורים וטונה) ומקורם ים עמוק אגם בריכות...
המסקנה שלי נשארה בכנה מה שכן למדתי זה שכמות הסלניום בדג תלויה מאוד מאיפה הוא הגיע ובגלל החוסר וודאות
הזאת אולי כדי להקטין את הצריכה.

מעניין שהתכתבתם לא מעט על יין מבלי להזכיר אפילו פעם אחת את הרזברטרול (שלפי מיטב ידיעתי הוא מהווה את עיקר הוויכוח בנוגע לצרפתים, פחות שאר הנוגדי חימצון של היין וכל השאר מעלותיו הטובות).

נערך לאחרונה ב:
היה לי סוכר גבולי.
שיניתי את התזונה והתחלתי לעשות הרבה ספורט יחסית.
משתדל לא לאכול פחמימות פשוטות, מאפים,אורז לבן, לחם לבן וכו'.
חוטא בערך פעם בשבוע.
ירדתי יותר מ-15% במשקל והערכים גם סבירים.
כמה פעמים בשבוע ספורט באיזה עצימות?
שינוי תזונה בהמלצה של תזונאי או רופא?

@OnTheVerge מצטער אם שהתגובה שלי נשמעה לא רצינית. מה שרצית להביע הוא שתזונה הוא דבר אישי ולכן לרוב המלצות תזונה רחבות כמו דגים הם לדעתי טעות ששייכת לצורת ההסתכלות של הרפואה היום דבר שיהיה שונה ברפואה העתידית שמתפתחת היום ונקראת functional medicine.

@orensp משתדל לעשות פעילות כמעט כל יום.
אני מניח שזה יוצא כחמש פעמים בשבוע.
ריצה של כחצי שעה (עצימות בינונית עד גבוהה) או רכיבה על אופניים כשעה (עצימות בינונית).
קצת תרגילי כוח ובטן אחרי אם יש לי זמן וחשק.
לגבי שינוי התזונה יצא לי לקבל חוו"ד חד-פעמיות של כשניים שלושה רופאים וכשני תזונאים במסגרת של בדיקות כלליות.
זה לא מדע טילים ופחות או יותר כולם אמרו דברים דומים.

- קם בבוקר ומתיישב על המיטה, מבצע נשימות עמוקות וניגש לצחצח שיניים.
- לא אוכל לפחות 40 דקות אלא רק שותה מים (אם אתה מצחצח שיניים ומיד אוכל לאחר מכן אז לפי מיטב הבנתי מרופאי השיניים לא עשית בצחצוח שום דבר).
- מכין סלט אורגני עם טחינה אורגנית מלאה, או לחילופין שייק עם הרבה ירקות אורגניים (עליים בעיקר) ו-2 עד 3 פירות (בשאיפה ל-2, תלוי עד כמה אני צריך נוזלים בשביל שהבלנדר יתפקד). פעם בחודשיים בערך סוחט עשב חיטה במקום סלט או שייק.

( * ) נשנוש ביניים בשלב זה יהיו שתי כפיות זרעי צ'יה אורגניים לאחר השרייה במשך 10 דקות בכוס מים.

- לאחר שעתיים-שלוש בהם הקדשתי בסביבות שעה ורבע להרמת משקולות או ביצעתי סיבוב ריצה של בערך 1000 מטר (לסירוגין, יום משקולות ויום לאחר מכן ריצה, כאשר שישי-שבת מנוחה לגוף ולנפש), אני ניגש לאכול את מנת הקיטניות מלאת החלבונים שלי (לרוב אורגנית: גרגירי לוביה, גרגירי חומוס, מש אורגני, תערובת קטניות אורגנית לקדרה וכדומה) או במקום זה דייסת שיבולת שועל מלאה עם מעט קורנפלקס שוקולד צדפים המחפר על הטעם התפל (עם מים בלבד, בלי חלב ובלי שום תוספת).

( * ) נשנוש ביניים בשלב זה יהיה אחד מאלה: אגוז ברזיל אחד (למען הסלניום, בתקווה שלא מדובר בזיוף מסין לטענת כמה מהקונים בסופר), חופן גוג'י ברי או תמר מג'הול אורגני אחד.

- שעתיים-שלוש לאחר מכן מכין מנת ברוקולי (לעתים אורגני ולעתים לא, תלוי מה קורה בסופר באותו שבוע) ולעתים מוסיף ערמוני אלטאי וטיפונת כורכום, לא בשביל להנות מהארוחה אלא נטו לשם בריאות (המתיקות של האלטאי והמרירות של הכורכום ממש משלימים זה את זה ויוצרים ניגודיות נעימה המקלה מאוד על חוסר ההנאה מהאוכל), או שאם אכלתי שיבולת שועל קודם לכן אז בשלב זה אוכל קטניות במקום ברוקולי.

( * ) נשנוש ביניים בשלב זה יהיה אחד מאלה: אגוז ברזיל אחד, חופן גוג'י ברי או תמר מג'הול אורגני אחד.

- בשלב זה הוריי כבר הגיעו הביתה והם מכינים משהו טעים לכל המשפחה (לעתים בריא, לעתים פחות) ואני נהנה מהארוחה גם ברוב הפעמים. לעתים מדובר במרק ירקות וזה מעולה כמנה אחרונה ביום למען שינה ערבה יותר, לעתים פסטה אורגנית מקמח שיפון מלא בהתאם לבקשתי, לעתים אופים פיצות או לחמניות עם בורגר מפוצץ ירקות (או אפילו לאפות עם שווארמה), לעתים מרק תפוחי אדמה פשוט.. זה תלוי לגמרי במה שמתחשק להם באותו הרגע. לעתים אני לא אוכל את מה שהם מכינים, ובמצב כזה אני דואג לעצמי באמצעות אחד התחליפים: פסטה משיפון מלא, שיבולת שועל מלאה וכדומה.

- פעם בשבוע אני שותה תה שורש שן הארי שעה-שעתיים לפני השינה (לא בטוח עד כמה זה טוב לשתות את זה לפני שינה, אבל הסוג הזה דוחה ובריא במיוחד).

העקרונות שמנחים אותי:
- כל עוד אני הוא זה שיכין לעצמי אוכל, תראה מעט או כלל לא: בשר, חלב, ביצים, מלח, סוכר וכן הלאה. לא שאני טבעוני או צמחוני, אך בהחלט מאמין בצריכה מועטה בהשוואה לזו הרגילה שלנו (מטעמי בריאות ופחות מטעמי אידאולוגיה).
- מטבח אף פעם לא היווה אחד מתחביבי או מהמקומות היותר נעימים בבית מבחינתי. אם אני מקדיש לו את זמני היקר אני לא מתכוון להפסיד את הבריאות הטובה שיש לו להציע לי.
- לאכול בשביל לחיות, לא לחיות בשביל לאכול (לא מוכרחים להנות מהאוכל, למעט פעם בשבוע/ביום תלוי בבן אדם).
- זמן בהקשר זה הוא חשוב, לא יודע עד כמה יעזור לי להתחיל לאכול בריא בגיל 40 או 60, מעדיף לדאוג לעצמי כבר עכשיו כל עוד אני צעיר וחזק והיכולת שלי מאפשרת לעשות זאת (כנ"ל מבחינה כלכלית אגב).
- מבחינת לימוד התזונה והשפעתה על חיינו אני דוגל בניסוי וטעייה בצורה שקולה, מחושבת, איטית לאורך זמן ובטוחה. בכל פעם שמישהו חופר לי על תזונה מסוימת בשביל להתחטב או בשביל לעשות "זבנג וגמרנו" למען פתירת איזושהי בעיה או כי "לפי מחקרים..." אוזניי נאטמות. תזונה זה השילוב בין מחקרים, חוכמת ההמונים ואלה שחיו כאן לפניך, השקעה לטווח ארוך, הנאה, מסוגלות (המהווים כולם יחד בערך אחוז אחד מתוך מאה אחוזים) ו - אתה ומה שהגוף שלך אומר (מהווים 99%): כיצד הוא מגיב למה שאתה מכניס לפה? עד כמה אתה מסוגל לתפקד תוך שמירה על תזונה מסוימת? היא מתאימה והולמת בכלל את חייך? וכו'.
- בריאות אינה מסתכמת בתזונה וכושר.
- אף פעם לא הגעתי ולא הגיע לאידאל, התפריט שציינתי מעלה ממש לא מהווה את האידאל מבחינתי, אבל זה בעצם כל העיקרון, להמשיך לגוון, לשנות ולהתאים את התזונה שלי לאורח חיי, תוך שאיפה להיטיב את איכות חיי ואת בריאותי כמה שיותר.

וואו אוקיי אני קוראת את התגובה שלך ואני מוצאת את עצמי חושבת את המחשבות שכנראה רוב האנשים חושבים כשהם קוראים בפעם הראשונה את הסולידית, אנטגוניזם טהור וחוסר הבנה של איך אפשר לחיות ככה. כמו שהיא "מתכלבת" כדי לחסוך ולהשקיע כמה שיותר בעתיד שלה, ככה אתה עושה גם עם אוכל. אוכל מאכלים שאפילו מבחינתך לא טעימים רק מתוך חשיבה על השקעה בעתיד שלך וזה עושה לך טוב.

אוכל מבחינתי זה הנאה צרופה. אני אוכל הכל אבל הגישה שלי היא שזה צריך להיות שווה את זה. יש מספיק מאכלים בריאים שיכולים להיות מאוד טעימים, אז אם אני אוכלת משהו לא בריא זה צריך להיות באמת טעים בשביל להיות שווה את זה. לא מעט פעמים אני מוצאת עצמי לוקחת ביס מאיזה בורקס או קינוח, רואה שזה לא מספיק טעים מבחינתי ועוברת לאכול משהו אחר.
מבחינתי הכל עניין של מידה. לרוב, אני אוכל בריא מבוסס בעיקר על ירקות ואוכל ביתי. חברה שלי היא תזונאית ותמיד אומרת שהמקרר שלי זה החלום של כל תזונאית.
בבוקר אני שותה קפה ואוכלת עוגיות גרנולה שאני מכינה (אם הבן זוג משאיר לי) מפוצצות בגוג'י בריז, פשתן, צ'יה ודומיהן. בצהריים לרוב ארוחה שאני מכינה ואני מקפידה תמיד שתהיה מורכבת מחלבון, פחמימות ומנת ירק. בערב לרוב סלט עם חביתה או פרוסת לחם עם גבינה וסלט. בסופ"שים לרוב מזמינים דג טרי ואוכלים סלט סביצ'ה או פילה על הפלנצ'ה בתוספת סלט. זה כל עוד אני בבית ומכינה את האוכל. כשאני בחוץ, all hell breaks loose. בבית אין ממש מתוקים אבל אם אני בחוץ אני אוכל בלי לחשוב פעמיים. פשוט הבנתי, אני לא טובה בלעמוד בפיתויים אז כל עוד אני יכולה אני מסירה מעצמי את הפיתויים כך שאני מרגישה פחות רגשות אשם כשאני אוכלת לא בריא. עדיין, גם אם זה לא בריא זה צריך להיות לפחות טעים ברמה מספקת שזה יהיה שווה את זה אחרת אין באמת שום פואנטה.
אה כן ופעמיים-שלוש TRX בשבוע ואופניים למשרד כשיש יום יפה ואני אשכרה במשרד כל היום.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה