• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שתיקה רועמת

לדעתי אנשים אחראיים כלכלית (אלו שגם נוטים להיות חברים בפורום כלכלי כזה),
הם אנשים שחושבים ומתכוננים לעתיד, כולל מחשבה על מקרי קצה אפשריים.
אנשים כאלו נוטים כנראה פחות להביע התלהבות ציבורית כשמהלך נמצא רק באמצע שלו, אלא קודם כל מחכים שהוא יושלם.
זה לא רק ההמתנה למהלך שיושלם.
אין כאן שום חזון ואסטרטגיה ליום שאחרי המלחמה, וזה לא חדש - אף פעם לא היה כאן מנהיג כזה למעט אולי בן גוריון ושמעון פרס.
מצד שני, גם במדינות אחרות בעולם אין חזון. לפעמים מבליח מנהיג בעל חזון, אבל לרוב זה לא מחזיק יותר מדי זמן (או שהאזרחים מנפנפים אותו).
אני מוכנה להסתפק בחזון מצומצם - מדינה שאזרחיה (מכל העדות, הדתות והמגזרים) מחוייבים לצמיחתה, חיזוקה ובריאותה. כדי שזה יקרה, המדינה (על מחוקקיה, שריה, פקידיה, ועובדיה) צריכה לדאוג לזכויותיהם, רווחתם, ביטחונם ובריאותם של כל תושביה (ולא לקבוצה שהצביעה עבור המפלגות שזכו בקדנציה מסוימת) ומעל הכל - לדאוג לחינוך זהה שמוביל בין היתר לאותה מחוייבות מצד התושבים. החינוך הזה צריך לכלול הרבה יותר מלימודי ליבה לצורך פרנסה, וכמובן לאפשר הרחבת חינוך בהתאם לרצונה של כל קבוצה (דת, מדע, טבע ופילוסופיה כזאת או אחרת). ולהפריד את כל הדתות והכתות מחוקי המדינה!

הם אנשים שחושבים ומתכוננים לעתיד, כולל מחשבה על מקרי קצה אפשריים.
אנשים כאלו נוטים כנראה פחות להביע התלהבות ציבורית כשמהלך נמצא רק באמצע שלו, אלא קודם כל מחכים שהוא יושלם.

התיוג בתור "מרירים וחרדתיים" אינו חדש (כבר במשל הצרצר והנמלה, הנמלה מואשמת בזה שהיא לא יודעת לחיות את הרגע...),
ואני גם לא חושב שזה בהכרח נכון.
לדעתי יותר נכון לקרוא לזה "שמחה אחראית ובמידה" בניגוד לאופטימיות לא מבוססת שדי בוודאות תתפוצץ לנו בפנים.
+1
מסכימה.
אני מפחדת ״לשמוח״.
למודת נסיון שמהלכים שנראים מבריקים בהתחלה יכולים להוביל לשקיעה בביצה טובענית.

ועדיין, ברגע זה, כרגע, אני די בהלם ממה שקורה כאן.
אם היו אומרים לי לפני חודש/חודשיים שאנחנו נטרגט את לוחמי חיזבאללה באמצעים דמיוניים, נפציץ בבירות ובכל לבנון בלי מפריע, נשמיד את כל הפיקוד של חיזבאללה כולל את נסראללה עצמו, ובסוף גם ניכנס ללבנון עם טנקים וחיילים, והתגובה היחידה שלהם תהיה ירי ספוראדי לישובי הצפון…
עם יד על הלב… *כרגע* זה די מטורף מה שקורה כאן…

(טפו טפו חמסה שום בצל)

אני מפחדת ״לשמוח״.
למודת נסיון שמהלכים שנראים מבריקים בהתחלה יכולים להוביל לשקיעה בביצה טובענית
גם אני, אבל יש חשיבות גדולה בפעולות בשבועיים האחרונים(לאו דווקא נסראללה, כל המערכה של השבועיים האחרונים) כי לפחות החזרנו את ההרתעה שאבדה אחרי 15 שנה של פעולות תגובתיות מדודות מול חמאס שהסתיימו בסופו של דבר בהעברת כספים.

אני שמח על כך, אבל בהחלט אין סיבה לחגוג כי סוף אין באופק ובגלל שאותו מנהיג שאחראי לאותו אובדן הרתעה עדיין בשלטון ולדעתי ולדעתו "לא נותנים לקפטן של הטיטאניק עוד ספינה".

נערך לאחרונה ב:
הפעמיים הקודמות התחילו באופן דומה למה שקורה היום.
לא ממש.
המלחמה הראשונה (הייתי אז מפקדת בנח"ל, אני עתיקה כזכור) תוכננה במשך כמה שנים כמבצע נוסף (לאחר מבצע ליטני ב-78') כדי להרחיק את אש"פ מדרום לבנון בתוספת ניסיון לשנות את המצב הפוליטי הפנימי של לבנון. כל שנות השבעים היו משופעות בירי קטיושות מסיבי לגליל ובאירועי טרור מזוויעים (מעלות, אביבים, נהריה) ועדיין לא היתה בריחה המונית של תושבי הגליל כמו בשנה שעברה (בגלל הטבח בדרום, לא בגלל הטילים).
המלחמה השניה (הייתי אז כבר אמא בקו הגבול) פרצה בלי תכנית מקדימה, כתוצאה מחטיפת המילואימניקים גולדווסר ורגב. אני זוכרת שידיד שלי (בתפקיד בינוני-בכיר) אמר לי שתוך שבוע נגמר להם בנק המטרות והיו צריכים להמציא מטרות. ממש לא היה מתוכנן.
מה שקורה עכשיו הוא ספיצ'לס. תכניות ארוכות שנים, התארגנות שקטה של שנה ובום!
בגלל שאותו מנהיג שאחראי לאותו אובדן הרתעה עדיין בשלטון ולדעתי ולדעתו "לא נותנים לקפטן של הטיטאניק עוד ספינה".
עם כל תיעובי, אני באמת לא בטוחה שלפיד/גנץ/בנט היו מסוגלים להוציא אותנו מהטראומה של השביעי באוקטובר למקום שבו אנחנו נמצאים עכשיו.
אני יכולה רק לקוות שכל מה שאנחנו רואים לא יירקב ויתחרבש בגלל חוסר יכולת לקבוע מטרות מדיניות ארוכות טווח. אולי בשביל ההמשך המדיני שווה להחליף את הממשלה במי שמסוגל גם לתכנן יחסי אי-לוחמה ולא רק למראית עין.

לא ממש.
המלחמה הראשונה (הייתי אז מפקדת בנח"ל, אני עתיקה כזכור) תוכננה במשך כמה שנים כמבצע נוסף (לאחר מבצע ליטני ב-78') כדי להרחיק את אש"פ מדרום לבנון בתוספת ניסיון לשנות את המצב הפוליטי הפנימי של לבנון. כל שנות השבעים היו משופעות בירי קטיושות מסיבי לגליל ובאירועי טרור מזוויעים (מעלות, אביבים, נהריה) ועדיין לא היתה בריחה המונית של תושבי הגליל כמו בשנה שעברה (בגלל הטבח בדרום, לא בגלל הטילים).
המלחמה השניה (הייתי אז כבר אמא בקו הגבול) פרצה בלי תכנית מקדימה, כתוצאה מחטיפת המילואימניקים גולדווסר ורגב. אני זוכרת שידיד שלי (בתפקיד בינוני-בכיר) אמר לי שתוך שבוע נגמר להם בנק המטרות והיו צריכים להמציא מטרות. ממש לא היה מתוכנן.
מה שקורה עכשיו הוא ספיצ'לס. תכניות ארוכות שנים, התארגנות שקטה של שנה ובום!
בכל המקרים פלישה קרקעית לאזור שורץ מחבלים ואוכלוסייה אזרחית, סכנה למלחמת גרילה ארוכה ואשראי בין לאומי מוגבל.
אני מאד מקווה שאת צודקת זה יהיה אחרת.

עם כל תיעובי, אני באמת לא בטוחה שלפיד/גנץ/בנט היו מסוגלים להוציא אותנו מהטראומה של השביעי באוקטובר למקום שבו אנחנו נמצאים עכשיו.
אני יכולה רק לקוות שכל מה שאנחנו רואים לא יירקב ויתחרבש בגלל חוסר יכולת לקבוע מטרות מדיניות ארוכות טווח. אולי בשביל ההמשך המדיני שווה להחליף את הממשלה במי שמסוגל גם לתכנן יחסי אי-לוחמה ולא רק למראית עין
למה? מה ברזומה שלהם מעיד אחרת?
לפיד ב 15 שניות התהילה שלו כראש ממשלה הורה על תקיפה יזומה בעזה דבר שלא נעשה בכל 15 שנותשילטונו של נתניהו.
גזץ פיקד במבצע צוק איתן, אומנם הוא לא היה מקבל ההחלטות,אבל מדובר באחד המבצעים היותר טובים של צה"ל בשנים האחרונות.
ליברמן התעקש שצריכים לתקוף באופן יזום את חמאס כי הסכנה שלו גדולה מידיי ואף החליט להתפטר על זה.
בנט היה ברווז צולע בשלטונו ולכן לא עשה כלום, אבל זה לא שונה ממה שנתניהו עשה במשך 15 שנה רק עם יותר ספינים ושיסוע בעם והיה לנתניהו כח לבצע מה שהוא רוצה.

נתניהו מלך הדחיינות ובכלל שם את עצמו מעל טובת המדינה.

לדעתי, נתניהו הוא המנהיג הגרוע ביותר שהיה לנו, הפגיעה שלו במדינה גם בהרתעה וגם בחוסן הפנימי היא קריטית וסביר להניח שתפגע בסופו של דבר פגיעה אנושה.

כדי שיהיה ברור באיזה צד של המפה אני, אתחיל באמירה שראש הממשלה שלנו הוא המנהיג הכי איכותי/טוב/חזק/חכם שהיה לנו מתחילת הציונות.
עכשיו לעיקר:
ביבי בחר לתקוף בעוצמה כל כך חזקה את חיזבאללה כי הוא זיהה כאן חולשה עצומה של האמריקאים. ביידן לא רלוונטי וקמילה האריס מפחדת שציבור הבוחרים היהודים הדמוקרטים יברח לטראמפ אם רק תגיד מילה שלילית על ישראל. ביבי מנסה כאן בדרך עקיפה להשפיע על הבחירות האמריקאיות.
הפגיעות העצומות בלבנון עוברות ללא גינוי אמריקאי אז הוא מגדיל את העוצמה. הוא מתנהג כמו ביריון בכיתה כשאין משגיח.
ההפתעה לדעתי היא כמה המוראל הישראלי השתנה לטובה. שכרון הנצחון מאפיל על מחשבה רציונלית. אפילו ערוץ 12 (אל-גזירה הישראלי) חש שאולי פישל.
אבל הבעיה היא שכמו אחרי 1967 תחושת השכרות מתובלת בתחושת משיחיות. ביבי הוא המנהיג שתמיד חשב על איראן והנה זאת ההזדמנות לחסל את שלטון האיטולות! פתאום ביבי פונה ישירות לעם האיראני, בערוץ 14 מדברים על חיסול חמינאי, ישראל תוקפת את תימן כדי להראות יכולות צבאיות.
אני מודה שאני שמח שיש לי כזה מנהיג חזק עם ביצים. הניצול של החולשה האמריקאית השתלם מאוד. עכשיו הזמן להשיג רווחים מדיניים גם בלבנון וגם בעזה כי דשדוש בביצה הלבנונית עם כוחות רגלים לא יביא אותנו לנקודה טובה יותר ממה שאנחנו נמצאים בה כעת.

את הדיכוטומיות לא אני עשיתי, עשה זאת חברך שניסה להצדיק את עמדתך ולא נראה שזה הפריע לך כשהוא עשה זאת. אני רק הגבתי לחלוקה המטופשת שהוא עשה.

גם את החלוקה העדתית אני בטח לא יצרתי, גם לא יכולתי אם רציתי כי אני חצי מזרחי, כנראה שזה משהו שנמצא אצלך.
אני מבקש את סליחתך.
לגבי מה ששייכתי לך גזענות

התבלבלתי בינך
ולבין המשתמש @מי אני מה אני
שלא טרח לערוך את דבריו

חכם לא נכנס לצרות שפיקח [אולי] יודע לצאת מהם.

הבלגה על בלוני הצתה, קטיושות, כניסת מחבלים ובנית אוהל בשטח ישראל, פילוג והסתה נגד הציבור המשרת והעברת רוב הצבא לשטחים לאבטחת מופרעי גבעות
ומהצד השני
לפיד ב 15 שניות התהילה שלו כראש ממשלה הורה על תקיפה יזומה בעזה דבר שלא נעשה בכל 15 שנות שילטונו של נתניהו.
וגם בנט לא הבליג על בלוני תבערה.

כדי שיהיה ברור באיזה צד של המפה אני, אתחיל באמירה שראש הממשלה שלנו הוא המנהיג הכי איכותי/טוב/חזק/חכם שהיה לנו מתחילת הציונות.
עכשיו לעיקר:
ביבי בחר לתקוף בעוצמה כל כך חזקה את חיזבאללה כי הוא זיהה כאן חולשה עצומה של האמריקאים. ביידן לא רלוונטי וקמילה האריס מפחדת שציבור הבוחרים היהודים הדמוקרטים יברח לטראמפ אם רק תגיד מילה שלילית על ישראל. ביבי מנסה כאן בדרך עקיפה להשפיע על הבחירות האמריקאיות.
הפגיעות העצומות בלבנון עוברות ללא גינוי אמריקאי אז הוא מגדיל את העוצמה. הוא מתנהג כמו ביריון בכיתה כשאין משגיח.
ההפתעה לדעתי היא כמה המוראל הישראלי השתנה לטובה. שכרון הנצחון מאפיל על מחשבה רציונלית. אפילו ערוץ 12 (אל-גזירה הישראלי) חש שאולי פישל.
אבל הבעיה היא שכמו אחרי 1967 תחושת השכרות מתובלת בתחושת משיחיות. ביבי הוא המנהיג שתמיד חשב על איראן והנה זאת ההזדמנות לחסל את שלטון האיטולות! פתאום ביבי פונה ישירות לעם האיראני, בערוץ 14 מדברים על חיסול חמינאי, ישראל תוקפת את תימן כדי להראות יכולות צבאיות.
אני מודה שאני שמח שיש לי כזה מנהיג חזק עם ביצים. הניצול של החולשה האמריקאית השתלם מאוד. עכשיו הזמן להשיג רווחים מדיניים גם בלבנון וגם בעזה כי דשדוש בביצה הלבנונית עם כוחות רגלים לא יביא אותנו לנקודה טובה יותר ממה שאנחנו נמצאים בה כעת.
מעריך מאוד דעתך, באמת, לא בציניות. יש לי רק כמה שאלות אם אפשר:
1. למה אתה מעריץ אדם ש 15 שנות שלטונו הובילו ל 7 באוקטובר ולמה אתה חושב שהוא חכם אם זה כך?
2. מה הייתה דעתך לפני חודש-חודשיים-שלושה...? הרי אז לא תקפנו בלבנון.
3. נגיד וזה:
עכשיו הזמן להשיג רווחים מדיניים גם בלבנון וגם בעזה כי דשדוש בביצה הלבנונית עם כוחות רגלים לא יביא אותנו לנקודה טובה יותר ממה שאנחנו נמצאים בה כעת.
לא יקרה. האם תגיד נתניהו הוא חרא של מנהיג? איך עם החולשה האמריקאית והמבצע הצבאי הוא לא השיג רווח מדיני ?(כמו שקרה לנו בכל מבצע שלו בעזה ב 15 שנים האחרונות). כי לפחות לתחושתי גם כשנתניהו מציג חולשה ברמה פסיכית ,במונחים של איש ימין (גדעון לוי אפילו שיבח את הריסון של נתניהו בעזה לאורך השנים), מערציו תמיד מוצאים תירוץ למה כך נכון ולא אחרת. השאלה אם אתה חושב שאתה מספיק חכם כדי לקבוע שהוא גם גרוע ולא רק מצויין או שהוא חכם כל כך שלדעתך נסתרות דרכי הביבי?

• אהבתי
Reactions: HHH
מה ברזומה שלהם מעיד אחרת?
יש זמנים נדירים בהיסטוריה של מדינה שאסור לה להקשיב יותר מדי ללחצים והאיומים של מדינות אחיות לכאורה. אני לא משוכנעת שהאדונים הנ"ל היו מסוגלים להתעלם מהדרישות-תחינות-רמיזות של שליחי ארה"ב ואירופה. גנץ כבר היה שר בממשלה בשלוש קדנציות (פעמיים ביבי, פעם אחת בנט-לפיד) ולא התרשמתי ממנו.
לגבי השאר גם אין רושם טוב במיוחד (ומכולם ליברמן, שמפחיד אותי כמעט ברמת בן-גביר).
מדובר באחד המבצעים היותר טובים של צה"ל בשנים האחרונות.
בתפיסתי ההיפך. כשבוחנים מה קרה בעזה החל מתום המבצע ועד לשומר חומות (ולאחריו השביעי באוקטובר) - זה פשוט עוד מאותו דבר. מבצעים טקטים ברמה כזו או אחרת שאין מאחוריהם שום אסטרטגיה ולפיכך גם אין תועלת ותוחלת בראיה היסטורית.

המנהיג שהביא את ישראל למלחמה קיומית ? המנהג שגרם לפיצול בעם ? המנהיג שהביא את איראן לסף הגרעין ? שסיפק כסף לחמאס ? שהתעלם מהתעצמות החיזבאללה ? שיש נגדו משפטים על שחיתות ? שממנה לשר משטרה פושע לשעבר ? שהביא את הכת הדתית למצב שהם הזנב שמקשקש בכלב ? ביבי הוא המנהיג שפשוט לא עשה כלום, רק דחה ודחה החלטות עד שהכל התפוצץ לנו בפנים.

עכשיו לעיקר:
ביבי בחר לתקוף בעוצמה כל כך חזקה את חיזבאללה
הוא בחר לעשות את זה וגם זה אחרי היסוסים ודחיות רבות עכשיו, בגלל סיבה אחת, סקרים שהראו לו שהציבור התומך בו רוצה את זה.

מנהיג חלש, טיפש, ומנותק, הדבר היחידי שהוא מסוגל לעשות זה להסס, לדחות ולפלג. וכמובן גם לנאום, בזה הוא טוב בלדבר.

נערך לאחרונה ב:
בתפיסתי ההיפך. כשבוחנים מה קרה בעזה החל מתום המבצע ועד לשומר חומות (ולאחריו השביעי באוקטובר) - זה פשוט עוד מאותו דבר. מבצעים טקטים ברמה כזו או אחרת שאין מאחוריהם שום אסטרטגיה ולפיכך גם אין תועלת ותוחלת בראיה היסטורית
אבל זה בדיוק ההחלטות של הדרג המדיני כלומר ביבי ועליו את שמה את יהבך.

אדם שבצורה רציונאלית שימר כח של אירגון טרור כל כך קרוב ולא משנה לי אם זה בגלל לחצים אמריקאים או בגלל האינטרס האישי שלו לשמר כח מפחיד שהוא יוכל להפחיד איתו את כולם ולהגיד רק אני יכול ובטכלס לא לעשות כלום.

אני לא משוכנעת שהאדונים הנ"ל היו מסוגלים להתעלם מהדרישות-תחינות-רמיזות של שליחי ארה"ב ואירופה.
ברור שיכולים. הרי כל תגובה גוררת דרישות-תחינות-רמיזות של שליחי ארה"ב ואירופה, ועובדה שלפיד ושות׳ הגיבו.

את נופלת למלכודת של מתן קרדיט מוגזם למי ש״הוציא אותנו מהטראומה של השביעי באוקטובר״ שהיתה נימנעת אם הוא היה מגיב מוקדם יותר - אלה שבלי הטראומה לא היה צריך להציל את המדינה (?? זה ניקרא הוציא אותנו מהטראומה ?? החטופים חזרו? תושבי הצפון בטוחים בבתיהם ??)

אגב - הביפרים מכשירי הקשר וחיל האויר בהחלט נתנו בוסט אדיר למורל, אבל כבר בתחילת המלחמה יאיר גולן תהה למה לא מפעילים תוכנית מגירה של טיהור שטחים ותפיסת אזורים אסטרטגיים בדרום לבנון, תוכנית שהוכנה ותורגלה כבר בתקופתו בלבנון ובטח הספיקו לשדרג אותה מאז.

את נופלת למלכודת
אתה וזה שמעליך פשוט משייכים אותי על אוטומט למשהו שאין לי קשר אליו.
אנסה מכיוון אחר:
לפיד, גנץ ואייזנקוט שייכים פחות או יותר לצד שלי - הליברלי, התמים שרוצה בשלום ומתעב גזענות משיחית ושנאת האחר. בעשר השנים האחרונות אף אחד מהם לא התווה שום אסטרטגיה חלופית לשאלת הגבולות הסופיים של המדינה שלנו, ואיך מתקדמים לכיוונה. אם בטעות הם התייחסו בכלל לשאלה הזאת, זה היה נשמע כמו דיברור של דיפלומטים אירופאים ואמריקאים. רוב הזמן אף אחד לא התעניין בעזה הנחנקת.
נתניהו סתם מרח את הזמן כדי להישאר בשלטון ולהתעשר.
עכשיו אנחנו בזמן נדיר, אולי כמו שהיה ב-48' ואולי וכמו שהיה ב-67' והתפספס ע"י כולם. זמן שצריך לקבל החלטות אמיצות שנובעות ממטרה ברורה, אבל אין מי שמסמן את המטרה הראויה (מניחה שנסכים שמלכות בן דוד וימות המשיח פחות מדבר אלינו כמטרה). להעיף את חיזבאללה מגבולות הצפון זאת מטרה ראויה ונתניהו הסכים להתקדם לעברה סוף סוף, אבל האם יש מישהו באופוזיציה או בקואליציה שמסוגל לסמן מטרה כמו הסכמי גבול והקמת מדינה לעם הפלשתינאי?

@בת העמק
איזה חלק מהעם לדעתך יתמוך במנהיג שיציג חזון של סימון הסכמי גבול והקמת מדינה פלשתינית? ואם תכתבי שתפקידו של המנהיג להתוות את הדרך ולשכנע, אז אני מסכים, אבל הוא יצטרך להתחיל בתנאים קשים, כשמולו אחד מגדולי התועמלנים בכל הזמנים. אני מסכים שישראל בתנאים אידאליים לשרטט מחדש את המזרח התיכון... ושהיא כנראה תבחר שלא לעשות את זה. יש על זה מאמר של תמיר פרדו מלפני כמה ימים. יש לנו חזון חלופי, שאיני בטוח שמוצג לציבור במלואו, אבל נגלה אותו עם הזמן. אגב, התקשורת השמאלנית לגמרי עם השלטון... גם עם חוסר הטלת הספק בנרטיב, וגם עם חוסר כיסוי ארועים שאולי פחות תומכים בו, ראו חוסר הכיסוי של נאום שר החוץ הירדני אתמול. אולי יותר נכון לומר שהתקשורת משקפת מה שהעם רוצה לשמוע מאשר תומכת בשלטון? לא בטוח, קשה להפריד. בכל מקרה, אנחנו בדרך ללא מוצא... מבחירה מלאה שלנו.

@בת העמק
איזה חלק מהעם לדעתך יתמוך במנהיג שיציג חזון של סימון הסכמי גבול והקמת מדינה פלשתינית? ואם תכתבי שתפקידו של המנהיג להתוות את הדרך ולשכנע, אז אני מסכים, אבל הוא יצטרך להתחיל בתנאים קשים, כשמולו אחד מגדולי התועמלנים בכל הזמנים. אני מסכים שישראל בתנאים אידאליים לשרטט מחדש את המזרח התיכון... ושהיא כנראה תבחר שלא לעשות את זה. יש על זה מאמר של תמיר פרדו מלפני כמה ימים. יש לנו חזון חלופי, שאיני בטוח שמוצג לציבור במלואו, אבל נגלה אותו עם הזמן. אגב, התקשורת השמאלנית לגמרי עם השלטון... גם עם חוסר הטלת הספק בנרטיב, וגם עם חוסר כיסוי ארועים שאולי פחות תומכים בו, ראו חוסר הכיסוי של נאום שר החוץ הירדני אתמול. אולי יותר נכון לומר שהתקשורת משקפת מה שהעם רוצה לשמוע מאשר תומכת בשלטון? לא בטוח, קשה להפריד. בכל מקרה, אנחנו בדרך ללא מוצא... מבחירה מלאה שלנו.
אני נוטה להסכים עם חלק מטיעונך.
אך אני סבור שדגימה ממוצעת בין מנויי הפורום הזה- אינה בקורלציה עם מדגם עמך ישראל קלאסי.
אולי כן מייצג פלח מאוד ספציפי סביב גוש דן

אני נוטה להסכים עם חלק מטיעונך.
אך אני סבור שדגימה ממוצעת בין מנויי הפורום הזה- אינה בקורלציה עם מדגם עמך ישראל קלאסי.
אולי כן מייצג פלח מאוד ספציפי סביב גוש דן
נראה לי שיותר קשור להשכלה ופחות לאזור גיאוגרפי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל האם יש מישהו באופוזיציה או בקואליציה שמסוגל לסמן מטרה כמו הסכמי גבול והקמת מדינה לעם הפלשתינאי?
כן.
תקשיבי לפודקסטים איתם.
גם לפיד וגם גולן ונדמה לי שאפילו התאום של נתניהו שבנתיים לא רץ ששכחתי (הדחקתי?) את שמו -- כולם אומרים שמלחמה היא רק כלי שחייב להוביל לפתרון מדיני - מי בבוטות (גולן, שכבר סירטט מפות) ומי בצורה פחות בוטה ועדיין נחרצת (לפיד).

מטרה הם סימנו. ביצוע זה כבר תלוי גם בנו ובנזק שגורמת מכונת הרעל למדינה.

נערך לאחרונה ב:
Back
למעלה