• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שתיקה רועמת

אני לא בטוח שצריך להאמין לתקשורת. בינתיים חיזבאללה ממטיר עשרות טילים על עכו וחיפה כל יום, ואף ישוב מפונה לא חזר. יש גם טענה שהוא שומר את הטילים המדוייקים למקרה של הסלמה למערכה אזורית
ברור שזאת מלחמה ויש טילים, אבל מפה ועד לארמגדון שהבטיחו לנו? כלום לא משותק, בקושי יש נפגעים (טפו טפו) והארגון על הקרשים. למה בדיוק אתה לא מאמין? חיסלת להם את כל שדרת הפיקוד פלוס השבתת אלפי לוחמים שלהם בשניה אחת פלוס נראה שהם שקופים מודיעינית לחלוטין.

לדעתי כדאי להיזהר לפני שפותחים חזית נוספת. עוד לא השגנו את המטרות לא בצפון ולא בדרום
לא התכוונתי בהכרח מחר, אבל נוצרה פה הזדמנות פז לדעתי. חמאס לא ממש איום. חיזבאללה תוך כמה שבועות או אולי חודשים ספורים יכול להיות מוחלש דרמטית ואז יהיה הזמן לטפל במקור לכל הבעיות. האסטרטגיה שלהם נגדנו חטפה מכה מצלצלת (שימוש בחיזבאללה לשתק את המדינה), אנחנו באחיזה מודיעינית מעולה כנראה שלקח שנים לבנות והם בחוסר ודאות משמעותי, זה לדעתי הזמן להנחית עליהם מכה ניצחת. כשיהיה להם גרעין זה כבר יהיה הרבה יותר מורכב עד בלתי אפשרי.
מבחינה אסטרטגית יש לנו הזדמנות פז להגיע להסכמים נרחבים בגיבוי רציני יותר של מדינות שאר העולם שנחרדות מהתרחבות למלחמה אזורית ועולמית.
נו באמת.

חיזבאללה תוך כמה שבועות או אולי חודשים ספורים יכול להיות מוחלש דרמטית
אין מה לזלזל בחיזבאללה. לבנון זו לא רצועת עזה והיא לא סגורה הרמטית.
יש אמרה כזו - Better the devil you know.
לא ידוע מי יחליף את נסראללה ואם נביס את חיזבאללה או נחליש אותו מספיק, יכול להיות שהחלל שישאר יתמלא על ידי אירגונים אחרים, כמו דאעש או שאר ירקות. כדי שזה לא יקרה, לבנון תצטרך הרבה תמיכה מהעולם.

אין מה לזלזל בחיזבאללה. לבנון זו לא רצועת עזה והיא לא סגורה הרמטית.
יש אמרה כזו - Better the devil you know.
לא ידוע מי יחליף את נסראללה ואם נביס את חיזבאללה או נחליש אותו מספיק, יכול להיות שהחלל שישאר יתמלא על ידי אירגונים אחרים, כמו דאעש או שאר ירקות. כדי שזה לא יקרה, לבנון תצטרך הרבה תמיכה מהעולם.
ממש לא מזלזל. לא עכשיו ולא קודם. אבל כל המאמצים שעשו והלוחמים שנפלו לא יהיו שווים אם לא ננצל את היתרון שצברנו כדי לתת להם (ולאיראנים) מכה אנושה.
לגבי החיסולים- יחד עם שאר הפעילות זה פגיעה מאוד קשה בארגון שלהם והוצאה שלהם משיווי משקל לפחות לזמן הקרוב.

@doc29
תראה פה למשל:

"מדוע ארגון הטרור לא עושה שימוש בטילים רבי עוצמה, או בטילים מדויקים. שני המקורות אמרו כי חיזבאללה בחר שלא להשתמש בהם כדי "לשמור משהו כעתודה" למקרה של מלחמה ארוכה. לדבריהם, סיבה נוספת - היא "לא לתת לישראל סיבה להרחיב את התקיפות לתשתיות בלבנון - כמו נמל התעופה בביירות, כבישים וגשרים".

נכון לעכשיו יש לך ברברים בצד השני שלא מכירים בזכות הקיום של מדינת ישראל להתקיים: מול מי בדיוק הולכים לעשות תהליך מדיני?
נכון לעכשיו עזה היא דיקטטורה וכל מי שמביע דעה שונה נרצח.

סקר מראה שרוב העזתים רוצים ״פיתרון של שתי מדינות״ ורק 6% מהאוכלוסיה תומך בחמאס, 47% בפתח.
פתח אינם אוהבי ישראל אבל הם היו מוכנים להכיר במדינת ישראל, משתפים שיתוף פעולה ביטחוני עם ישראל - גם אם מוחרש, ואם המצב ביו״ש רחוק מלהיות אידיאלי זה בחלקו הלא קטן גם אשמתה של ישראל.

"מדוע ארגון הטרור לא עושה שימוש בטילים רבי עוצמה, או בטילים מדויקים. שני המקורות אמרו כי חיזבאללה בחר שלא להשתמש בהם כדי "לשמור משהו כעתודה" למקרה של מלחמה ארוכה. לדבריהם, סיבה נוספת - היא "לא לתת לישראל סיבה להרחיב את התקיפות לתשתיות בלבנון - כמו נמל התעופה בביירות, כבישים וגשרים".
מבלי להתייחס לכתבה הספציפית,

אם יש משהו שאני מקווה שכולנו למדנו - לפחות אני למדתי - שלכל הפרשנים והכתבים והמומחים, אין מושג אמיתי במה שקורה בפועל. ואין להם את היכולת האנליטית לתת הערכות שיתנו לנו איזושהי הבנה לגבי העתיד. אפשר היה לראות את זה במלחמת רוסיה-אוקראינה, ואפשר לראות את זה ביתר שאת באירועים שלנו, בשנה + האחרונות.

ולגבי "המקורות", אין להם "מקורות" לא באיראן, לא בחיזבאלה, לא בארה"ב ולא בישראל. כל העיתונאים ניזונים מידיעות של בעלי עניין שמשתמשים בהם כעוד אמצעי בלוחמה הפסיכולוגית שמתנהלת בין הצדדים.

לא ידוע מי יחליף את נסראללה ואם נביס את חיזבאללה או נחליש אותו מספיק, יכול להיות שהחלל שישאר יתמלא על ידי אירגונים אחרים, כמו דאעש או שאר ירקות.
בדיוק!
בשנת 1982 יצאה ישראל למבצע שהפך למלחמה כנגד אש"פ בלבנון. כן, כן...לא היה אז ארגון שקוראים לו חיזבאללה.
לאחר כמה שנים, קרה הנפלא מכל וארגון אש"פ נאלץ לעזוב את לבנון ולעבור לתוניסיה. לכאורה, הצלחה מסחררת. בפועל - הוקם אירגון חיזבאללה שהפך להיות האויב המר התורן שלנו שם.
אין לישראל מה לחפש בלבנון, ולכאורה גם לחיזבאללה לא אמור להיות עניין עם ישראל. הבעיה היא שיש מי ששילם לו כדי שיהיה לו עניין איתנו, ומי שדאג לפמפם לילדים וצעירים שנאה אלינו כדי שיתגייסו לארגון. מהבחינה הזאת, אפשר למשל לעשות הרבה מבחינה מדינית-כלכלית-חינוכית (לא אנחנו, המעצמות, מדינות ערב מתונות ואירופה) כדי שהוא יפסיק להיות אטרקטיבי וייעלם באופן טבעי. דברים כאלה קרו לא אחת בכל מיני אזורים בעולם.

ברור שזאת מלחמה ויש טילים, אבל מפה ועד לארמגדון שהבטיחו לנו? כלום לא משותק, בקושי יש נפגעים (טפו טפו) והארגון על הקרשים. למה בדיוק אתה לא מאמין? חיסלת להם את כל שדרת הפיקוד פלוס השבתת אלפי לוחמים שלהם בשניה אחת פלוס נראה שהם שקופים מודיעינית לחלוטין.

לא התכוונתי בהכרח מחר, אבל נוצרה פה הזדמנות פז לדעתי. חמאס לא ממש איום. חיזבאללה תוך כמה שבועות או אולי חודשים ספורים יכול להיות מוחלש דרמטית ואז יהיה הזמן לטפל במקור לכל הבעיות. האסטרטגיה שלהם נגדנו חטפה מכה מצלצלת (שימוש בחיזבאללה לשתק את המדינה), אנחנו באחיזה מודיעינית מעולה כנראה שלקח שנים לבנות והם בחוסר ודאות משמעותי, זה לדעתי הזמן להנחית עליהם מכה ניצחת. כשיהיה להם גרעין זה כבר יהיה הרבה יותר מורכב עד בלתי אפשרי.

נו באמת.
לגבי הגרעין

הפחד שאתה מדבר עליו נוצר בעיקר על ידי העיתונות שזו הדרך שלה למכור תוכן. ועל ידי פרשנים שמנסים לחזות את העתיד ונכשלים פעם אחר פעם ב-money time.

מבלי להתייחס לכתבה הספציפית,

אם יש משהו שאני מקווה שכולנו למדנו - לפחות אני למדתי - שלכל הפרשנים והכתבים והמומחים, אין מושג אמיתי במה שקורה בפועל. ואין להם את היכולת האנליטית לתת הערכות שיתנו לנו איזושהי הבנה לגבי העתיד. אפשר היה לראות את זה במלחמת רוסיה-אוקראינה, ואפשר לראות את זה ביתר שאת באירועים שלנו, בשנה + האחרונות.

ולגבי "המקורות", אין להם "מקורות" לא באיראן, לא בחיזבאלה, לא בארה"ב ולא בישראל. כל העיתונאים ניזונים מידיעות של בעלי עניין שמשתמשים בהם כעוד אמצעי בלוחמה הפסיכולוגית שמתנהלת בין הצדדים.
התמונה האמיתית היא קצת שונה לדעתי. אותם ה-"מומחים" וה-"עיתונות" בהחלט אשמים, אבל הם לא מקור הבעיה, אלא רק השליחים. אנשים כבר שכחו, אבל בעבר העיתונות בישראל לא הייתה כזאת. היא הייתה רצינית ועניינית ודיברה אמת. מה שאתם רואים עכשיו זאת תוצאה של שנות שלטון נתניהו הרבות, במהלכן הוא התשלט על ערוצי הטלוויזיה והפך אותם לצינורות להעברת שטיפת מוח לציבור. זה נכון לכל ערוצי הטלוויזיה הישראלית. ההבדלים ביניהם הם רק בציבור היעד ובהתאמת המסר לאותו הציבור. אם תעקבו אחרי כל הכותרות מאז תחילת המלחמה ועד עכשיו, תסתכלו במה העסיקו את הציבור, ומה יצא בסוף, תראו שהכל שקר. מבלבלים את הציבור לרמה כזאת שהוא כבר לא יבין כלום.
ולגבי הפרשנים השונים בטלוויזיה, הם ממש לא כולם שווים. יש את הדור הישן, שלפחות בחלקו מבין עניין, אבל מגבילים אותם מלמעלה, ויש את הדור החדש, שברובו הוא צינור להעברת דף מסרים. רבים מהם הם גם חסרי כל הבנה בתחום שהם מסקרים. מי שקצת מבין יכול די מהר להבין מי מהם מבין ומי מתחזה. לציבור הרחב אבל אין את היכולת להבדיל.

התמונה האמיתית היא קצת שונה לדעתי. אותם ה-"מומחים" וה-"עיתונות" בהחלט אשמים, אבל הם לא מקור הבעיה, אלא רק השליחים. אנשים כבר שכחו, אבל בעבר העיתונות בישראל לא הייתה כזאת. היא הייתה רצינית ועניינית ודיברה אמת. מה שאתם רואים עכשיו זאת תוצאה של שנות שלטון נתניהו הרבות, במהלכן הוא התשלט על ערוצי הטלוויזיה והפך אותם לצינורות להעברת שטיפת מוח לציבור.
התקשורת הפופולרית בעייתית מאד... זאת בעיה גלובלית עתיקת יומין שמקצינה עם הזמן.
לא קשור דווקא למנהיג כזה או אחר. מוזמן לעשות סקירה על בעיות אמינות בתקשורת במדינות שאין להם ביבי.

בדיוק!
בשנת 1982 יצאה ישראל למבצע שהפך למלחמה כנגד אש"פ בלבנון. כן, כן...לא היה אז ארגון שקוראים לו חיזבאללה.
אפשר להביא עוד אלפי דוגמאות כאלה... ועוד קלאסיקות כמו אפגניסטן>טאליבן ועיראק>דעא"ש.
ברור שיש קשיים, אבל האם זה אומר שעדיף להשאיר את הנבל התורן בשלטון?
אני רוצה להאמין, שחברה יכולה לשפר את הטכניקות שלה להילחם בשלטון גרוע.
ללמוד ממקרי עבר ולשכלל להבא... קל זה לא, ההצלחה לא בטוחה, אבל לא שווה לנסות?

ברור שיש קשיים, אבל האם זה אומר שעדיף להשאיר את הנבל התורן בשלטון?
אני רוצה להאמין, שחברה יכולה לשפר את הטכניקות שלה להילחם בשלטון גרוע.
ללמוד ממקרי עבר ולשכלל להבא... קל זה לא, ההצלחה לא בטוחה, אבל לא שווה לנסות?
רק לוודא- על איזה מדינה אתה מדבר כאן?...

רק לוודא- על איזה מדינה אתה מדבר כאן?...
הניסוח עלום בכוונת תחילה. אני לא מדבר על מדינה ספציפית.

ההיסטוריה מוכיחה שלפעמים התשובה היא חד משמעית כן, ע"ע עירק 2003.
אכן הזכרתי את עיראק 2003. נו ו? אני מודע למה שקרה שם... זה לא סותר את השאיפה שלי, או האמונה (אולי דבילית) שאפשר לעשות דברים בצורה טובה יותר.

אכן הזכרתי את עיראק 2003. נו ו? אני מודע למה שקרה שם... זה לא סותר את השאיפה שלי, או האמונה (אולי דבילית) שאפשר לעשות דברים בצורה טובה יותר.

אי אפשר להתווכח עם אמונה.
המציאות לצערנו לא תומכת בה.

סקר מראה שרוב העזתים רוצים ״פיתרון של שתי מדינות״ ורק 6% מהאוכלוסיה תומך בחמאס, 47% בפתח.
פתח אינם אוהבי ישראל אבל הם היו מוכנים להכיר במדינת ישראל, משתפים שיתוף פעולה ביטחוני עם ישראל - גם אם מוחרש, ואם המצב ביו״ש רחוק מלהיות אידיאלי זה בחלקו הלא קטן גם אשמתה של ישראל.
אני שבעתי מ"מוכנים להכיר"\"מוחרש" ובטח שבטח מסקרים. השאיפה צריכה להיות להביא את הצד השני למצב שהביאו אליו את יפן. כניעה מפורשת על אוניית מלחמה אמריקאית. לא חצאי משפטים, לא דו משמעות, לא "הסדרים" ולא "שלום של אמיצים". עד שלא היה מנהיג בצד השני שיכול להחזיק את העם שלו(וממש לא צריך שיהיה דמוקרטי ) שיבוא ויגיד אנחנו מכירים בזכות הקיום של מדינת ישראל ומוותרים על "זכות" השיבה ורוצים לחיות בשלום לא יהיה פה שלום ולא משנה עד כמה יש פה הזויים שרוצים לחבק עצי זית ובעזה לנגב חומוס בבירות.

אני גם חושב שכל הדיון על כך שאי אפשר לנצח טרור\לוחמת גרילה הוא null and void כי לישראל פשוט אין את הפריבילגיה לקפל את הפקלאות ולחנות במקום אחר.

התמונה האמיתית היא קצת שונה לדעתי. אותם ה-"מומחים" וה-"עיתונות" בהחלט אשמים, אבל הם לא מקור הבעיה, אלא רק השליחים. אנשים כבר שכחו, אבל בעבר העיתונות בישראל לא הייתה כזאת. היא הייתה רצינית ועניינית ודיברה אמת. מה שאתם רואים עכשיו זאת תוצאה של שנות שלטון נתניהו הרבות, במהלכן הוא התשלט על ערוצי הטלוויזיה והפך אותם לצינורות להעברת שטיפת מוח לציבור.
אתה נותן לנתניהו תכונות על אנושיות. העיתונות מאז ומעולם חיפשה איך למכור תוכן ופרשנים מאז ומעולם ברברו את עצמם לדעת וקיבלו תשלום לפי מילה. זה לא שפעם ידעו לחזות את העתיד.

נערך לאחרונה ב:
אני שבעתי מ"מוכנים להכיר"\"מוחרש" ובטח שבטח מסקרים. השאיפה צריכה להיות להביא את הצד השני למצב שהביאו אליו את יפן. כניעה מפורשת על אוניית מלחמה אמריקאית. לא חצאי משפטים, לא דו משמעות, לא "הסדרים" ולא "שלום של אמיצים". עד שלא היה מנהיג בצד השני שיכול להחזיק את העם שלו(וממש לא צריך שיהיה דמוקרטי ) שיבוא ויגיד אנחנו מכירים בזכות הקיום של מדינת ישראל ומוותרים על "זכות" השיבה ורוצים לחיות בשלום לא יהיה פה שלום ולא משנה עד כמה יש פה הזויים שרוצים לחבק עצי זית ובעזה לנגב חומוס בבירות.

אני גם חושב שכל הדיון על כך שאי אפשר לנצח טרור\לוחמת גרילה הוא null and void כי לישראל פשוט אין את הפריבילגיה לקפל את הפקלאות ולחנות במקום אחר.

אתה נותן לנתניהו תכונות על אנושיות. העיתונות מאז ומעולם חיפשה איך למכור תוכן ופרשנים מאז ומעולם ברברו את עצמם לדעת וקיבלו תשלום לפי מילה. זה לא שפעם ידעו לחזות את העתיד.
אני לא מצפה מעיתונאי שידע לחזות את העתיד.

אבל שיגידו לי למשל שאף מנהיג בינלאומי לא מדבר עם נתניהו חוץ מהאמריקאים, שהוא מוקצה. ושאין אמון אצל האמריקאים כלפיו. ושיגידו לי ואת ההשפעה שיש לזה על סיום אפשרי של המלחמה((וכן מלחמות מסתיימות כמעט תמיד בהסכמים עם כל מיני צדדים בינלאומיים).

שיגידו לי על הנתונים המזעזעים של המצב הנפשי של אזרחי מדינת ישראל אחרי שנת מלחמה, כי היה לא מזמן מסמך שיצא שחושף אותם.

שיגידו לי שפרמיית האגח(שקובעת את הסיכון ולכן את ריבית ההלוואות שהממשלה לוקחת) של מדינת ישראל היא יותר רעה מזאת של מקסיקו וברזיל.

ועוד ועוד כאלה. לא חסר.

אבל שיגידו לי למשל שאף מנהיג בינלאומי לא מדבר עם נתניהו חוץ מהאמריקאים, שהוא מוקצה. ושאין אמון אצל האמריקאים כלפיו. ושיגידו לי ואת ההשפעה שיש לזה על סיום אפשרי של המלחמה((וכן מלחמות מסתיימות כמעט תמיד בהסכמים עם כל מיני צדדים בינלאומיים).
למה אתה חשוב שהם יודעים את זה? וכ-side note למה אתה חושב שלמישהו יש אמון באמריקאים?

לגבי כל השאר, כמו שכבר כתבתי עיתונאים לא מתפרנסים מסיקור של נושאים שמעניינים אותך או של אמת או של צדק. הם סך הכל מיצרים תוכן שמוכר.

השאיפה צריכה להיות להביא את הצד השני למצב שהביאו אליו את יפן. כניעה מפורשת על אוניית מלחמה אמריקאית... עד שלא היה מנהיג בצד השני שיכול להחזיק את העם שלו(וממש לא צריך שיהיה דמוקרטי ) שיבוא ויגיד אנחנו מכירים בזכות הקיום של מדינת ישראל ומוותרים על "זכות" השיבה ורוצים לחיות בשלום
כניעה? של מי? מדובר בפנטים דתיים - השיא של חיהם זה למות למען המטרה.
לקיסר יפן היה אכפת מהעם שלו. הוא ראה את הדאגה לעם כחלק מתפקדו.
לחמאס לא אכפת - החמאס משתמש בסבל של העם העזתי.

בכל מקרה - מלחמה חייבת להגמר בהסכם. אתה תקרא לזה הניצחון המוחלט והם יקראו לזה ניצחון שלהם. -- אין לך שליטה על התעמולה שלהם.

העם בעזה ישמח אם תעיף את הדיקטטורה של החמאס - כמו שחלקים גדולים בלבנון וסוריה שמחים על מות נסראללה. זה לא זהה להכרה בישראל, ואם לא נעזור למנהיגות מתונה יותר לצמוח המנהיגות שתצמח לא תהיה לטעמינו - ע״ע עירק , חיזבאללה ו... החמאס.
הכרה גלויה ורישמית לא תהיה בלי גיבוי מאיזה שהיא סמכות ערבית - מוסלמית -- הטוב ביותר שניתן לקוות לו כיום זה גיבוי מארצות ערב המתונות ולכן ההסכם צריך לכלול גם אותן.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה